Πότε το θεωρούμε αδύνατο?

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
Μια κυρία που είδε το σκυλάκι μου επανιέλ 9 μηνών αρσενικό, στο δρόμο μου είπε "...καλέ αυτό είναι αδύνατο. Του κάνετε δίαιτα";

Βέβαια δεν του κάνω δίαιτα απλά το ταίζω με βάση τις οδηγίες δύο φορές την ημέρα με τη μέση ποσότητα του πίνακα που έχουν οι τροφές. Δηλαδή είναι 16 κιλά και του δίνω 120 γρ τροφής ProPlan δύο φορές την ημέρα. Δηλαδή συνολικά 240 γρ.

Υπάρχει τρόπος να καταλάβει κανείς αν υποσιτίζεται;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αν διαγραφονται εντονα τα πλευρα και η σπονδυλικη στηλη, ναι.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Όπως τα είπε ο ICE είναι τα πράγματα. Πρέπει να μπορείς να πιάνεις τα πλευρά όταν το χαϊδεύεις (αλλιώς είναι υπέρβαρο), αλλά να μην διαγράφονται με γυμνό μάτι ούτε τα πλευρά, ούτε η σπονδυλική. Επίσης ο κτηνίατρος μπορεί να το ζυγίσει και να σου πεί αν είναι εντάξει ή αν πρέπει να παχύνει. Κατά κανόνα μην εμπιστεύεσαι τους διαφόρους που συναντάς στις βόλτες σας ...

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
Πάντως το μπωλ του του αδειάζει στο 1 λεπτό. Και δεν ζητιανεύει όμως ποτέ από το δικό μας φαί.
Επίσης μέσα σε ένα μήνα πήρε 2 κιλά. Ο γιατρός δεν ανέφερε κάτι!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
'Αρα είστε εντάξει. Εκτός βεβαίως αν έχεις λόγους να μην εμπιστεύεσαι τον κτηνίατρο σου. Μην ανησυχείς λοιπόν, και για να σου φύγει εντελώς η ιδέα ρώτησε τον γιατρό κατά την επόμενη επίσκεψη σας. :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
μας λες οτι ο κτηνιατρος δεν ανεφερε κατι κ παρολα αυτα ανυσηχεις με την κυριουλα που πλεκει πουλοβερ κ συναντησες στον δρομο?χεχεχεχε
καλα εκανες κ ρωτησες,δεν το συζητω,αλλα οπως σου ειπαν κ πιο πριν,κατα βαση,μην δινεις σημασια στον καθε εναν....ο δρομος ειναι μια τεραστια τραπεζα γνωσεων!οποιος περπαταει ,ξερει κ απο κατι!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Και γω το εχω αγχος αυτο με τη Ζαιρα μου που δεν εχει μαλλια γιατι βλεπω το στομαχι της ειναι ρουφηγμενο ,και μονο μολις φαει ειναι νορμαλ . Τις υπολοιπες ωρες ειναι προς τα μεσα .Τα κοκκαλα δε διαγραφονται αλλα το στομαχι μεσα :/

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλυτερα αδυνατο παρα υπερβαρο. Στο σκυλοπαρκο του Χολαργου που πηγαινα χρονια μου εκαναν πλακα για τη Λαρα που την ειχα παντα αδυνατη. Σημερα 11 σχεδον χρονια μετα οι συνομηλικοι της Λαρας τελεφταια φορα που τους ειδα ειχαν προβληματα απο το βαρος τους ενω η "μικρη" ειναι κατσικι κανονικο.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Καλυτερα αδυνατο παρα υπερβαρο. Στο σκυλοπαρκο του Χολαργου που πηγαινα χρονια μου εκαναν πλακα για τη Λαρα που την ειχα παντα αδυνατη. Σημερα 11 σχεδον χρονια μετα οι συνομηλικοι της Λαρας τελεφταια φορα που τους ειδα ειχαν προβληματα απο το βαρος τους ενω η "μικρη" ειναι κατσικι κανονικο.
off topic! Που ειναι ατο σκυλοπαρκο αυτο??? μηπως λες στον παπαγο?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
vasgial αν δεν εννοεις το σκυλοπαρκο στο χωρο που ειναι το βερντε διπλα να μας πεις ποιο εννοεις!!!!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
vasgial αν δεν εννοεις το σκυλοπαρκο στο χωρο που ειναι το βερντε διπλα να μας πεις ποιο εννοεις!!!!!
ειναι του Παπαγου αυτο...δεν νομιζω να εχει σκυλοπαρκο και ο Χολαργος...εμεις οταν παμε την παμε στο βουνο...στον Υμηττο...
ας μας πει στα πμ να μην χαλαμε το θεμα...

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Ποοοοσες φορες μου εχουν πει "Αχ μωρε τι αδυνατο που ειναι..." κ αλλα τετοια ....εχω χασει το μετρημα!Αφου ο κτηνιατρος δεν ανεφερε κατι τοτε χαλαρωσε!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Στο αλσος που ειναι απεναντι-διπλα απο το Δημαρχειο του Χολαργου και πισω απο το σχολειο υπαρχει σκυλοχωρος.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
και εμενα βρε παιδια μου λενε συνεχως οτι ειναι πολυ αδυνατος o oskar μου ! οταν τον ειχα παρει ηταν μια χουφτιτσα και παρα πολυ χοντρουλης (ειχε και προγουλι χαχα) δεν του εκανα διαιτα αλλα τον ταιζα συμφωνα με οδηγιες του γιατρου και της συσκευασιας της τροφης 3 φορες την ημερα . τωρα πια εχει παρει βαρος φυσικα διοτι εχει γινει ο σχεδον διπλασιος αλλα ειναι πολυ πιο αδυνατος. τα πλευρα δεν φαινονται βεβαια αλλα μερικες φορες και σε μενα φαινεται αδυνατος. οταν του δινω περισσοτερη τροφη ολη την ωρα κανει κακα του και μυριζουν κιολας σε αυτη τη περιπτωση, μια φορα μ εκανε και εμετο κιολας με το παραπανω φαγητο οποτε συνεχιζω να του δινω αυτο που του εδινα. ο γιατρος την τελευτεα φορα μου ειπε ειναι μια χαρα και με καθησυχασε ....

Last edited:

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
παντως ειναι και θεμα φυλης...δες ενα κομπακτ τετραγωνισμενο westie κι ενα λαγωνικο....τα λαγωνικα ειναι ισχα σκυλια....ενω τα westies δεν εχουν καν μεση....το κοκερ πρεπει να δειχνει γεροδεμενο, και το saluki λεπτοφτιαγμενο...ειναι η κοψια της φυλης....για τις φυλες μιλωντας....στα υπολοιπα σκυλια βλεπεις τη σωματοδομη...

grgkopanas

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
46
22
OK! Με πείσατε. Μου έφυγε το άγχος! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.