Πότε είσαι το αφεντικό!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι!ανάμεσα σε μια τετραμελής οικογένεια ,ποιον πιστεύετε ότι το σκυλί θεωρεί περισσότερο αφεντικό του??και για ποιον λογο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eιναι τελείως τυχαίο, εξαρτάται από τις συμπεριφορές, τον χαρακτήρα του σκύλου και τις ενδοοικογενειακές σχέσεις ... συνήθως (στην πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια) αναπτύσσουν ''φιλικές'' σχέσεις με τα παιδιά ειδικά εάν ειναι μικρά, μία σχέση σεβασμού και φόβου με τον μπαμπά και μία σχέση ''μακριά και αγαπημένοι'' με την μαμά ... αλλά όλα παίζουν όπως σου είπα, και, αν υπάρχει πχ ένας υπεύθυνος έφηβος που θα ασχολείται με τον σκύλο, το σκυλί τείνει εκεί ...

Η σωστή έκφραση δεν είναι ''ποιόν θεωρεί αφεντικό'' αλλά μάλλον πώς τοποθετείται στην παράξενη αυτήν αγέλη που του έλαχε ... :D

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Το σκυλί πρέπει να είναι το τελευταίο στην Αγέλη !!! δεν είναι πάντοτε εύκολο κάτι τέτοιο όμως αξίζει να προσπαθήσουμε , να αφιερώσουμε χρόνο πάνω σε αυτό, είναι σίγουρο ότι μελλοντικά θα είμαστε χαρούμενοι που το κάναμε αυτό

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ με τον Psaras. Σε μια οικογένεια (αγέλη για το σκύλο) υπάρχει ιεραρχία και ο σκύλος θα πρέπει να είναι τελευταίος. Συνήθως το σκυλί θεωρεί αρχηγό της αγέλης, το μέλος της οικογένειας που ασχολείται περισσότερο και ουσιαστικότερα μαζί του.

Στην δική μου οικογένεια ο σκύλος μου θεωρεί αρχηγό εμένα, δεύτερο στην ιεραρχία τον άντρα μου και τελευταίο τον εαυτό του. Είναι εντυπωσιακό βέβαια πως προσαρμόζει την συμπεριφορά του ανάλογα με το άτομο που έχει κάθε φορά να αντιμετωπίσει.
Πιστεύω πως η αντίδραση του είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα μηνύματα-ερεθίσματα που λαμβάνει και τα όρια που του θέτει το κάθε μέλος της οικογένειας.

Για παράδειγμα ο άντρας μου είναι ένας ιδιαίτερα χαμηλών τόνων άνθρωπος ο οποίος λόγω υπερβολικής αδυναμίας που έχει στον Iggy, δεν έχει καταφέρει να θέσει ξεκάθαρους, απόλυτους και σταθερούς κανόνες στη σχέση του μαζί του με αποτέλεσμα να τον κακομαθαίνει. Το σκυλί λοιπόν έχει άλλη συμπεριφορά όταν είναι με τον άντρα μου και άλλη όταν είναι μαζί μου. Όταν είμαστε και οι τρεις μαζί, ισχύουν οι κανόνες που του έχω θέσει εγώ και όχι ο άντρας μου.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Εμενα παντως το σκυλι μου συμπεριφερεται οπως ακριβως τα κακομαθημενα μωρα.Ειναι συνεχεια κολλημενη επανω μου,ερχεται μονο οταν την φωναζω εγω και κανενας αλλος στο σπιτι.Δεν συμπαθει τους αντρες και παραμονευει στις γωνιες τον αντρα μου για να τον γαυγισει και οταν παει να την καλοπιασει του γρυλιζει εντονα :x ΣΕ ΜΙΣΩ δηλαδη.Ειναι καπως η κατασταση δεν μπορω να πω οτι θεωρουμαι εγω το "αφεντικο" με τον τροπο που φερεται απλα σε εμενα περνανε τα bebe καπριτσια.Προσπαθω να το διορθωσω αλλα ......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δηλαδή εγώ τον μικρό τον έχω με το αγόρι μου,εγώ τον ταΐζω, αυτός τον βγάζει βόλτα και εγώ αλλα κύριος αυτός!τον λατρεύουμε και οι δυο..αλλα το αγόρι μου παίζει πιο έντονα από εμενα μαζί του, οποτε ο μικρός τρελαίνεται να παίζει μαζί του και σε μένα είναι πιο χαδιάρης λιγότερο άγαρμπος και έρχεται όλο αγκαλίτσα μου!μας ακούει και τους δυο το ίδιο!ποιος είναι το αφεντικό? :roll:

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
LUNA07:
Προσπαθω να το διορθωσω αλλα ......
Δεν συμπεριφέρεσαι στο σκύλο σου σαν στο σκυλί άλλα σαν στον άνθρωπο - παιδί. Όταν κάτι λέμε στο σκυλί το εννοούμε, όχι δεν πειράζει, άλλη φορά μπορεί να ακούσει, και βέβαιος απαιτούμε πράγματα που μπορεί να εκτελέσει σύμφωνα με την ηλικία του. Είναι απλό – κάνε να είναι το σκυλί σου σκυλί :wink: .
Kango1:
ποιος είναι το αφεντικό?
Κάνε test: δώσε μια εντολή στο σκυλί σου (που ξέρει) και μετά να κάνει το ίδιο το αγόρι σου – σε όποιον να εκτελέσει την εντολή χωρίς δεύτερη σκέψη αυτός είναι υποψήφιος για το αφεντικό του 8)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
magi said:
LUNA07:
Προσπαθω να το διορθωσω αλλα ......
Δεν συμπεριφέρεσαι στο σκύλο σου σαν στο σκυλί άλλα σαν στον άνθρωπο - παιδί. Όταν κάτι λέμε στο σκυλί το εννοούμε, όχι δεν πειράζει, άλλη φορά μπορεί να ακούσει, και βέβαιος απαιτούμε πράγματα που μπορεί να εκτελέσει σύμφωνα με την ηλικία του. Είναι απλό – κάνε να είναι το σκυλί σου σκυλί :wink: .
Kango1:
ποιος είναι το αφεντικό?
Κάνε test: δώσε μια εντολή στο σκυλί σου (που ξέρει) και μετά να κάνει το ίδιο το αγόρι σου – σε όποιον να εκτελέσει την εντολή χωρίς δεύτερη σκέψη αυτός είναι υποψήφιος για το αφεντικό του 8)
και τους δυο ακουει το ιδιο!δεν ξερω..αλλα ειναι γενικα υπακουος!! :roll:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eδώ έχει ένα δίκιο ... δεν είναι πάντα έτσι ούτε ξεκάθαρα έτσι τα πράγματα ... γι'αυτό και στην αρχή είπα

Η σωστή έκφραση δεν είναι ''ποιόν θεωρεί αφεντικό'' αλλά μάλλον πώς τοποθετείται στην παράξενη αυτήν αγέλη που του έλαχε ...
Η έκφραση το σκυλί έχει ένα μόνο αφεντικο μου θυμίζει τον νονό μου και το ταρατσόβιο ''λυκόσκυλο'' του, της δεκαετίας του '80 ... 8)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ναι οκ!!οπως αυτο λεγετε!ποιος εχει την ανωτερη ιεραρχεια στην αγελη!!
εχω ακουσει πολες αποψεις γιαυτο ρωταω..!! :wink:

οποιος τον βγαζει βολτα,οποιος τον ταιζει,γιατι στην ουσια και οι δυο ασχολουμαστε μαζι του παρα πολυ ,απλα στον ενα ειναι πιο παιχνιδιαρης και στον αλλο πιο τρυφερος!! :D και τους δυο το ιδιο !γινετε?

ο παλιος μου σκυλος ειχε αδυναμια στην μαμα μου..παροτη ολοι τον λατρευαμε!!!
δεν εχω καταλαβει απολυτα αποτι εξαρτατε η αδυναμια..μηπως τελικα ειναι θεμα χημειας??

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
kango1 said:
δεν εχω καταλαβει απολυτα αποτι εξαρτατε η αδυναμια..μηπως τελικα ειναι θεμα χημειας??
Πιστευω οτι κατα κυριο λογο ειναι η χημεια ακομη και αυτη η συμπεριφορα που ανεφερε η ROTTIE πιστευω οτι συμβαινει λογω χημειας.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Εγω το πιστευω αυτο που λες για τα θηλυκα και τα αρσενικα και πιστευω οτι για να διαπιστωθει θα πρεπει να φερονται ολοι περιπου με τον ιδιο τροπο στο σκυλι.Σε εμας ας πουμε δεν συμβαινει αυτο γιατι το maltezaki μου μισει τον αντρα μου(και αυτο γιατι δεν τις φερομαστε με τον ιδιο τροπο).Στο Ακιτα ομως που συμπεριφερομασταν με τον ιδιο τροπο ηταν ξεκαθαρη η αδυναμια του σε μενα(γκρεμιζε την αυλη απ'τη χαρα,τα κολπα,τα παιχνιδια).Αλλαζε το βλεμμα του.

gwgw

Well-Known Member
Σε μια οικογενεια σαφως θα αγαπαει ολα τα μελη, με διαφορετικο ομως τροπο τον καθενα, παρ'ολα αυτα θα ξεχωρισει καποιον ως αφεντικο.

Τι κανει αυτο το αφεντικο γιαυτον ωστε να τον ξεχωρίσει?

Καταρχην ασχολειτε περισσοτερο απο τους αλλους (πραγματική ενασχοληση, οχι απλα παρουσια)
Δευτερον, του φερετε οπως θα του φεροταν και ο αρχηγος του στην αγελη.Τον μαλλώνει, τον χειραγωγεί, τον επαινεί, γενικα του βαζει τα ορια ως προς το τι να κανει και ποτε, και πως.

Ειναι αυτος απο τον οποιο περιμενει, μια κουβεντα, ενα βλεμμα, μια λεξη για να ξερει πως να φερθει και πως να αντιδρασει.. Ακομη και στον επαινο.

Για να αναγνωρισει καποιον ως αφεντικο, θα πρεπει να τον σεβετε, να νιωθει οτι μπορει να βασιστει σε αυτον, να τον εμπιστευετε.

Δεν εχει να κανει με το ποιος τον ταιζει..Μπορει πχ να τον ταιζει η μητερα του σπιτιου, αλλα ο σκυλος να θεωρει ως αφεντικο τον γιο.Γιατι αυτο? γιατι αν η μητερα, κανει μονο αυτο, δηλ απλα να τον ταιζει (σε ενα σκυλι που δεν εχει πεινασει και ποτε του) τοτε αφεντικο θα γινει ο γιος, που τον βγαζει βολτα, που του μαθαινει πραγματα, που του μιλαει, που ασχολειται, που του δειχνει ενδιαφερον, που τον μαλλωνει.

Δεν αρκει ενα απο τα παραπανω, πχ να βγαζεις καποιο σκυλι βολτα, ή να το ταιζεις, ή να παιζεις μαζι του μια φορα την εβδομαδα.

Αφεντικο του θα γινει αυτο που θα θεωρησει ο σκυλος οτι ειναι εκει γιαυτον. Αυτος στον οποιο θα βασιστει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
gwgw said:
Σε μια οικογενεια σαφως θα αγαπαει ολα τα μελη, με διαφορετικο ομως τροπο τον καθενα, παρ'ολα αυτα θα ξεχωρισει καποιον ως αφεντικο.

Τι κανει αυτο το αφεντικο γιαυτον ωστε να τον ξεχωρίσει?

Καταρχην ασχολειτε περισσοτερο απο τους αλλους (πραγματική ενασχοληση, οχι απλα παρουσια)
Δευτερον, του φερετε οπως θα του φεροταν και ο αρχηγος του στην αγελη.Τον μαλλώνει, τον χειραγωγεί, τον επαινεί, γενικα του βαζει τα ορια ως προς το τι να κανει και ποτε, και πως.

Ειναι αυτος απο τον οποιο περιμενει, μια κουβεντα, ενα βλεμμα, μια λεξη για να ξερει πως να φερθει και πως να αντιδρασει.. Ακομη και στον επαινο.

Για να αναγνωρισει καποιον ως αφεντικο, θα πρεπει να τον σεβετε, να νιωθει οτι μπορει να βασιστει σε αυτον, να τον εμπιστευετε.

Δεν εχει να κανει με το ποιος τον ταιζει..Μπορει πχ να τον ταιζει η μητερα του σπιτιου, αλλα ο σκυλος να θεωρει ως αφεντικο τον γιο.Γιατι αυτο? γιατι αν η μητερα, κανει μονο αυτο, δηλ απλα να τον ταιζει (σε ενα σκυλι που δεν εχει πεινασει και ποτε του) τοτε αφεντικο θα γινει ο γιος, που τον βγαζει βολτα, που του μαθαινει πραγματα, που του μιλαει, που ασχολειται, που του δειχνει ενδιαφερον, που τον μαλλωνει.

Δεν αρκει ενα απο τα παραπανω, πχ να βγαζεις καποιο σκυλι βολτα, ή να το ταιζεις, ή να παιζεις μαζι του μια φορα την εβδομαδα.

Αφεντικο του θα γινει αυτο που θα θεωρησει ο σκυλος οτι ειναι εκει γιαυτον. Αυτος στον οποιο θα βασιστει.
έχεις δίκιο..αλλα εγώ τον μικρό τον έχω με το αγόρι μου ,ο οποιος δεν είχε παλιά σκυλί και τώρα μαθαίνει από εμενα πως να φέρεται και από τον ίδιο τον μικρό..
και τους δυο ακούει και οι δυο ασχολούμαστε πολύ,και οι δυο τον μαλώνουμε,απλά εγώ τον ταΐζω και
εκείνος συνήθως τον βγάζει βόλτα,έχουμε εκεί μονο διαχωρίσει τα καθήκοντα μας,
ο μικρός πάλι παίζει σφαλιάρες με το αγόρι μου και με εμενα είναι πολύ τρυφερός με φιλάει όλη την ώρα..και θέλει όλο αγκαλιές..παίζουμε πιο τρυφερά παιχνίδια με πιο λίγη δύναμη και είναι πιο προσεχτικός μην με χτυπήσει..σαν να είμαι το κοριτσάκι της οικογενειας!!
Εγώ του έχω μάθει πολλά πράγματα επειδη έχω μεγαλύτερη πήρα με τα σκυλιά αλλα και το αγόρι μου έχει μάθει πολλά και μαθαίνει..δεν μπορούμε και οι δυο να ξεχωρίσουμε πιο είναι το αφεντικό γιατί μας ακούει και μας λατρεύει και τους δυο ,απλά το αγόρι μου είναι το αγοράκι και εγώ το κοριτσάκι!κάτι που εκείνος έχει
ξεχωρίσει και μας φέρεται ανάλογα..αλλα ισάξια..είμαστε γενικά και οι δυο τρελαμένοι με τον μικρο.. :p :p

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ο δικός μου πάντως όταν θα δει την γυναίκα μου θα με γράψει στα τέτοια του!!Οχι πάντα βέβαια!!Και η γυναίκα μου δεν ασχολείται καθόλου μαζί του!!Τον βλέπει μια στο τόσο!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μη μπερδευεις τις χαρες που τις κανει με το ποιον θα ακουσει σε ζορικη κατασταση.

Με τον άντρα μου επαιζε περισσοτερο απο οτι με εμενα και του εκανε τρελες χαρες.Εμενα ομως ακουγε σε εντολες και οταν γινοταν κατι στραβο στην βολτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97