Πόσο χρόνων είναι ο μικρός?Καλησπέρα
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα βρήκα σε μια κούτα έναν σκυλακο υπέροχο. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι πολύ μωρό αλλά δυστυχώς μετά έμαθα ότι απλά ήταν υποσιτισμενο. Τεςπα μετά από μια αρκετά δύσκολη περίοδο τώρα είμαστε πολύ καλά. Το θέμα μου είναι ότι επειδή ο μικρός είχε αυτά τα προβλήματα τον πρώτο καιρό του έβαζα πάνα μέσα στο κρειτ του και έμαθε να τα κάνει εκεί. Αργότερα όταν κάπως καλυτερεψε προσπάθησα να βγάλω έξω από το κρειτ την πάνα αλλά χωρίς επιτυχία γιατί δεν τα έκανε ποτέ εκτός κρειτ. Τώρα προσπαθώ να τον μάθω να τα κάνει έξω στην αυλή αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία. Τον βγάζω κάθε 2 ώρες αλλά τίποτα. Τον ταΐζω συγκεκριμένες ώρες αλλά προτιμά να τα κάνει μόνο εκεί. Μόλις μπαίνει μέσα κατευθείαν στο κρειτ και τα κάνει εκει. Μόλις τον δω του λέω μη τον παίρνω τον βγάζω αλλά πάλι τίποτα. Το μεσημέρι έκατσα έξω 2 ώρες τίποτα μόλις μπήκε μέσα ξανά στην πανα στο κρειτ και τα ίδια. Εχτές ήθελε κακακια και τα κράτησε οοοολη μερα επειδή μόλις έβλεπα τα σημάδια τον έβγαζα έξω αλλά δεν τα έκανε και την νύχτα τα είχε κάνει στο κρειτ @@##&&$$ Τι μου προτείνετε να κάνω? Μέσα στο σπίτι τα κάνει μπροστά μου δεν έχει πρόβλημα αλλά έξω τίποτα. Κάνω κάτι λάθος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας. ..
Υπολογίζουμε γύρω στους 5,5 μήνες περίπου. Το ξέρω ότι είναι κάπως αργα για την εκπαίδευση του αλλά περίμενα πρώτα να τελειώνουμε με με τα εμβόλια του και μετά να αρχίσουμε το εξω. Τα αρχίσαμε κάπως αργά γιατί η κατάσταση ήταν λίγο δύσκολη και έπρεπε πρώτα να πάρει λίγο τα πάνω του. Εχω αρχίσει την εκπαίδευση έχω και 2 εβδομάδες περίπου. Το να τα κάνει εξω εννοώ. Σήμερα ειχα τα πρώτα θετικά σημάδια. Έκανε τα πρώτα του κακακια εξω μετα από μια ώρα παιχνίδι περιπου. Χαρές εγώ και πανηγύρια, λιχουδιά αυτος και χάδια αλλά μόλις ήρθαμε μεσα ξανα κατευθείαν στο κρειτ του και τσισα στην πανα. Παρόλα αυτα είμαι ευχαριστημενη καθώς κάναμε το πρώτο βήμα πιστεύω. Τωρα γυρίσαμε από την δεύτερη βόλτα για σήμερα και δεν κάναμε τίποτα. Να δούμε μετα το μεσημεριανό φαγητό. 5 φορές την ημέρα βγαίνουμε πιστεύω είναι αρκετες. Θα δούμε ελπίζω να τα καταφέρουμε.Πόσο χρόνων είναι ο μικρός?
Δεν τον μαλωνω ποτέ ακόμα κι όταν πρέπει και λάθος μου αλλά πραγματικά δεν μπορώ όταν με κοιτάει με τα ματάκια του. Γενικά είναι πολύ καλός . Ακούει πολυ. Το ΜΗ το έμαθε αμέσως από πολύ μικρός. Όσον αφορά την πάνα το εχω συζητήσει και με την κτηνίατρο και το έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά δυστυχώς πάλι τα κάνει και όταν δεν υπάρχει η πανα στο σημείο που του την βάζω συνήθως. Η κτηνίατρος μου πρότεινε να του πάρω άλλο κρειτ καινούργιο και διαφορετικό και εξ αρχής να μην του βάλω πανα μέσα. Το σκέφτομαι η αλήθεια είναι. Ολα καινούργια και από την αρχη. Έτσι και αλλιώς και αυτό που έχω δεν θα πάει χαμένο γιατί έχω και άλλα δύο σκυλιά μεγάλα που θα μπορούσε να χρησιμεύσει. Θα δούμε. ...για αρχή νομίζω πρέπει να ξαναβγάλεις την πάνα από το crate. σίγουρα θα έχετε κάποιο ατύχημα αλλά όλα θέλουν χρόνο και υπομονή . η πρωινή βόλτα είναι θαυματουργή στο να μπείτε σε έναν ρυθμό μια και είναι 100% σίγουρο ότι θα θέλει. αν έχεις την δυνατότητα (αν όχι καθημερινή λόγω δουλειάς,προσπάθησε σ-κ) πάρτον και βγείτε βόλτα ώρες ατελείωτες. την πρώτη φορά που τα έκανε έξω η δικιά μας, ήμασταν μισή μέρα βόλτα και κόντεψε να σκάσει από το πείσμα της. την πήγαινα να μυρίζει και αλλωνών(με προσοχή μη φάει τίποτα εεε). επίσης όταν τον βλέπεις ανήσυχο με τη μουσούδα κάτω και να γυρνάει γύρω γύρω, βούτα τον αμέσως για βόλτα. Αν δεν τα κάνει, τον μαζεύεις σπίτι και προσπαθείς μετά από κανένα μισάωρο πάλι ανάλογα και πως θα τον δεις. σ αυτή τη φάση δεν σε νοιάζει να έχει πρόγραμμα συγκεκριμένες ώρες, απλά να συνδυάσει τις χαρές και τα πανηγύρια που είπες με το έξω, μια και τώρα στο κεφαλάκι του το σωστό είναι στην πάνα άμα δει ότι εκεί δεν κερδίζει τίποτα, θα αρχίσει να το κόβει μόνος του σιγά σιγά.. καλή σας επιτυχία εύχομαι
edit: όποτε τα κάνει μέσα στο crate μην τον μαλώσεις. απλή-στεγνή αδιαφορία. έκανα το λάθος να τη μαλώσω και πήγαινε να τα φάει-γλύψει για να μην τα βρω..