Πόσο ευαίσθητο είναι ένα κουτάβι?

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα!
Φιλοξενώ έκτακτα ένα κουταβάκι, δεν ξέρω πόσο είναι ακριβώς 4-5 εβδομάδων? Φυσικά δεν έχει κάνει εμβόλια αποπαρασιτώσεις, τίποτα. Στο σπίτι έχουμε και τον δικό μου που είναι ενήλικος.
Υπάρχει πρόβλημα να έρθουν σε επαφή? Ή να χρησιμοποιήσει το μικρούλι πράγματά του κρεβάτι παιχνίδια κτλ? Έχω και ένα σιδερένιο crate αυτοσχέδιο που δε λάμπει ακριβώς και από καθαριότητα, το παλεύω αλλά για να καθαρίσει 100% παίζει να τρίβω μέχρι μεθαύριο :p
Έχει καθόλου αντισώματα τόσο μικρό κουτάβι? Σόρρυ αν ρωτάω βλακείες αλλά το δικό μου τον πήρα 3 μηνών και δεν ξέρω από τόσο μικρά μωράκια :D

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
  • Like
Reactions: mairoula

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Σ'ευχαριστώ Ιωάννα με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό! Τα έχω χωριστά προς το παρόν και στο γιατρό θα πάμε το πρωί... Δυστυχώς δεν έχω κάποιον "δικό μου" γιατρό να τον έπαιρνα μόλις μου το έφεραν!

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Μια γρήγορη υποτυπώδης λύση για το crate είναι το dettol spray (υπάρχει σε όλα τα ΣΜ). Το ψεκάζεις καλά, το αφήνεις 1 λεπτό και θεωρητικά έχει αποστειρωθεί (λέμε τώρα).

• Like
Reactions: mairoula

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλησπέρα και πάλι :)
Το μικράκι το πήγα στο γιατρό Σάββατο πρωί. Είναι περίπου 40 ημερών.
Μου είπε ότι έχει σκουλήκια γιατί η κοιλίτσα του είναι πολύ πρησμένη και του έδωσε χάπι. Διάβασα στο φόρουμ ότι τόσο μικρά κουτάβια δεν κάνει να παίρνουν χάπι αλλά ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι ειδικό για κουτάβια και να μην ανησυχώ.
Του έκανε και το εμβόλιο puppy αφού με ρώτησε πρώτα πόσο το έχω και του είπα ότι πριν το φρόντιζε φίλος μου για καμιά βδομάδα και δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα. Με προειδοποίησε ότι μπορεί να είναι κάπως υποτονικό κτλ.
Το πρόβλημα είναι ότι έχουν περάσει 3 μέρες, κοιμάται πάρα πολλές ώρες και τρώει ελάχιστα.
Πιστεύετε υπάρχει λόγος ανησυχίας ή είναι φυσιολογικό με το εμβόλιο και την αλλαγή περιβάλλοντος?
Μίλησα πάλι με τον κτηνίατρο και μου είπε να μην ανησυχώ, να του βράσω λίγο κοτόπουλο με ρύζι και αν συνεχίσει να μην τρώει να τον πάω από 'κει.
Τώρα έφαγε λίιιγη ξηρά στο multi με νεράκι και μισή κουταλιά γιαούρτι και ξεπαγώνω κοτόπουλο για το βράδυ.
Έχω τρελαθεί από το άγχος όμως που είναι τόσο μωράκι.
Κανένας με ανάλογη γνώση/ εμπειρία?
Ευχαριστώ :)