Πόση τροφή να του δίνω?

gianmav

Member
27 Δεκεμβρίου 2008
10
0
καλημερα και απο μενα παιδια.
εχω ενα λυκοσκυλο 8-9 μηνων.μεχρι στιγμης του εχω δωσει ακανα και ροαγιαλ αλλα επειδη τωρα δεν μπορω να αγοραζω 2 τροφες του δινω την performance (ενέργειας) της 1st choise που δινω και στο μεγαλυτερο σκυλι.
http://www.1stchoice.ca/en/nourriturepourchiens.adultes.performance.php
Eστειλα email στην εταιρεια στην αμερικη και μου ειπαν οτι μπορω να του δινω, αλλα οι ποσοτητες ειναι πολυ μικρες σε σχεση με αυτα που του εδινα με ακανα και ρουαγιαλ. 22.5-33.5 kg---> 375-505gr μου λεει η 1στ choise. εγω πιστευω επειδη ειναι κουταβι πρεπει να τρωει παραπανω. ειδη του δινω γυρω στα 480γρ(λετε να το καψω το σκυλι?)Crude protein: 30 % min. Crude fat: 20 % min. Crude fiber: 3 % max. Moisture: 10 % max.
ποσο τελικα να του δινω ρε παιδια και ποσες φορες? να πω μαλιστα οτι επειδη ειναι 2 σκυλια στο κηπο παιζουν και τρεχουν ολη μερα...ευχαριστω

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Καλημέρα Gianmav,

Αρχικά να σου πώ πως κάθε τροφή που επιλέγουμε να δώσουμε στους σκύλους μας είναι εντελώς διαφορετική,άλλα συστατικά,άλλες πρωτείνες κτλ!Κάθε διατροφικός,λοιπόν,πίνακας που υπάρχει (κλασικά) πίσω απο κάθε συσκευασία αντιστοιχεί για την αυτη τροφή και μόνο!!!Αν δηλαδή αναγράφει μικρότερη ποσότητα είναι επειδή στην ποσότητα αυτή περιέχονται όλα αυτά τα συστατικά που είναι αναγκαία για το κουτάβι σου και που του είναι αρκετα,γνώμη μου!
Βέβαια,μιλάμε για κουτάβι έτσι;;Οπότε λίγα γραμμάρια παραπάνω δεν θα το βλάψουν καθόλου!
Όσον αφορά το πόσο συχνά πρέπει να του δίνεις τροφή αυτό εξαρτάται!Θα σου πρότεινα 2 φορές την ημέρα αφού είναι και 9 μηνών,την ημερήσια δλδ δόση χωρισμένη σε δύο γεύματα!Έτσι θα έκανα εγώ,άλλος μπορεί και να το τάιζε 3 φορές,αλλά σκέψου οτι είναι και 9 μηνών άρα θα προτιμούσα τις 2! :)

Φιλικά Angelos.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πόσα κιλά είναι ο σκύλος?

Εφόσον η τιμές που λέει πίσω είναι για 22,5-33,5 -->375-505 θα το πάρεις αναλογικά!

22,5 κιλά τότε 375γρ
23,5 κιλά τότε 387γρ
24,5 κιλά τότε 399γρ
25,5 κιλά τότε 411γρ
26,5 κιλά τότε 423γρ
27,5 κιλά τότε 435γρ
28,5 κιλά τότε 447γρ
29,5 κιλά τότε 459γρ
30,5 κιλά τότε 471γρ
31,5 κιλά τότε 483γρ
32,5 κιλά τότε 495γρ
33,5 κιλά τότε 505γρ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με εσάς που ζυγίζετε....
πότε ζυγίζετε τον σκύλο
αφού έχει φάει και πρίν αφοδευσει είναι σίγουρα ένα κιλό βαρύτερος
την τροφή με τι την ζυγίζετε και πιάνει τα 411 και τα 423 γραμμάρια?
και όταν έχεις 409. μετά τι κάνεις? ρίχνεις ένα ένα τα κροκετάκια μέχρι να πιάσει το 411???

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
η τροφη που δινεις ουσιαστικα ,για μενα ,ειναι λαθος.πρεπει να παρεις μια τροφη για το κουταβι κ οχι υψηλης ενεργειας κτλ.επισης καποιες τροφες με μεγαλυτερες ποσοτητες δημιουργουν προβληματα.οι υψηλης ενεργειας ειναι μια απο αυτες,ειδικα σε κουταβι.θελει προσοχη.λιγα γραμμαρια παραπανω ναι,δεν εβλαψαν ,αλλα το λιγο κ το πολυ ,ειναι σχετικα κ διαφορετικα για τον καθε εναν.μεινε στις ποσοτητες που σου ειπαν.δεν θελουμε να χορτασει το ματι σου ,αλλα το κουταβι σου.οι ποσοτητες δεν ειναι τυχαιες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φαταούλα :lol:

μίλαγα για έναν σκύλο όπως αυτός του πίνακα
20 έως 30 κιλά
που τρώει μισό κιλό ξηρά και αφού φαει και πρίν κάνει τα αφοδευματάκια του ( :D ) είναι ένα κιλό σύν

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
με εσάς που ζυγίζετε....
πότε ζυγίζετε τον σκύλο
αφού έχει φάει και πρίν αφοδευσει είναι σίγουρα ένα κιλό βαρύτερος
την τροφή με τι την ζυγίζετε και πιάνει τα 411 και τα 423 γραμμάρια?
και όταν έχεις 409. μετά τι κάνεις? ρίχνεις ένα ένα τα κροκετάκια μέχρι να πιάσει το 411???
Όχι βρε kokoni δεν είμαστε και τόσο ψείρες,να πέφτει η κροκέτα μία-μία!
Το είπα για να καταλάβει την αναλογία όταν ο σκύλος είναι 22,5 κιλά,όταν είναι 25 κιλά κτλ κτλ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το πινακάκι σου άξιο-βεβαίως
με εξελάκι το έφτιαξες?
δεν ρωτούσα εσένα προσωπικά...
απλά αυτά με τα ζυγίσματα είναι κάπως

marria-ektwras

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2018
81
124
καλησπέρα κι από εμένα ερώτηση/απορία οι τιμές είναι μόνο για ξηρά τροφή ή το ίδιο ισχύει και για μαγειρευτό;

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
49
καλησπέρα κι από εμένα ερώτηση/απορία οι τιμές είναι μόνο για ξηρά τροφή ή το ίδιο ισχύει και για μαγειρευτό;
Εννοείς, οι τιμές του παραπάνω πίνακα; Αυτές είναι μόνο για την συγκεκριμένη ξηρά τροφή, όχι για οποιαδήποτε ξηρά τροφή.

• Like
Reactions: marria-ektwras