Πόσες γεννες???

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εξαρτάται από τα αίτια της μικρής τοκετοομαδας. Δεν φταίει υποχρεωτικά η θηλυκιά, μπορεί να άργησε να γίνει το ζευγάρωμα, μπορεί να έπαθε ίωση τις πρώτες εβδομάδες, μπορεί να στρεσαρίστηκε για το άλφα ή βήτα λόγο, ....

Η Toya έκανε 2 γέννες με 1 και 2 κουτάβια, αφού είχε κάνει μια με 4 και μια με 5 και υποψιαζόμαστε ότι φταίει η αμπούλα activyl tick plus. Την σταματήσαμε και έκανε 4, φυσιολογικός αριθμός για την ηλικια της και την φυλή.
Εγραψα μια φυλη με τοκετομαδες 8-10 ατομων...
Εαν το συνηθες ειναι 4-5 και κανει 2 δεν ειναι το ιδιο....
Η Toya ειχε κανει ηδη 2 με φυσιολογικο αριθμο κουταβιων για τη φυλη της.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Πάντως αγόρια...μην το πολυλέτε αυτό το καλαμπουράκι. Κάτι κουτσές Μαρίες, έχουν μείνει μόνο, εκτός εκτροφικής ταμπέλας, πλάκα-πλάκα. Τώρα...για να προσφέρουν στην όποια φυλή ή στον οικογενειακό τους προυπολογισμό, δεν το ξέρω. Η μάλλον...ξέρω, αλλά...δεν βαριέσαι...σάμπως σώζεται η κατάσταση; :rolleyes:
Γι αυτό δεν βάζεις μπροστά για τα Μαύρα Αστικά Ποιμενικά Ελεύθερης Συνοδείας (ΜΑΠΕΣ) ? Παίζει κάτι με το πόδι?

Εγώ το μόνο που συμπεραίνω είναι ότι μετά από τόση δαιμονοποίηση των επαγγελματιών εκτροφέων που για κάποιο λόγο θεωρούνται λιγότερο ηθικοί από τους "χομπίστες", ακούγεται προφανώς παράταιρο να μιλάει ο χομπίστας για απόσβεση της "επένδυσης".
Αν είναι εκτροφική επένδυση, δεν είναι αμιγώς χομπίστας, ας το παραδεχτεί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.
Αν είναι απλώς η σκύλα που έχει για συντροφιά, τότε δεν δικαιολογείται να μιλάει για απόσβεση.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Tελικα το θεμα ειναι ποσο κοστιζει το καθε κουταβι, η ποσες γεννες πρεπει να κανει καποιος απο μια σκυλα?
Γιατι η "ζημια" στην σκυλα η στην φυλη της δεν νομιζω να εξαρταται απο το κοστος των κουταβιων........

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.109
patra
grdane.blogspot.com
μαρια οταν μιλαμε για εκτροφη ας εχουμε τουλαχιστον μεσα στο φορουμ αυτο,
οπου ειναι πολυσυζητημενο το θεμα ,....
ενα κοινο ορισμο για το τι σημαινει εκτροφη...
αν σε καθε θεμα που μιλαμε πιανουμε συνεχεια και την κουτση μαρια και την κατατασουμε στους εκτροφεις...
τοτε μαλον δεν χρειαζεται να συμετεχουμε σε διαφορα θεματα τα οποια εχουν πλεον εξαντληθει κι συνεχως ανακυκλωνονται μεσα απο τα νεα θεματα...

αν μιλησουμε για σωστη εκτροφη θα μιλησουμε και για τα χρηματα που θα διαθεσει καποιος να παρει ενα σωτο σκυλι για να ανανεωσει τα αιματα του...
θα μιλησουμε και για τις αστοχιες που θα του [προκυψουν και που θα βρεθει ξαφνικα με σκυλια εκτος εκτροφης ... κι αλλα πολλα...

μαλον κανεις δεν σταθηκε στο ποστ του georgek... και δεν μπορω να καταλαβω γιατι...
μαλον μπορω αλλα... ειπαμε..

εδω μεσα τα μελη δεν τα ενδιαφερει η σωστη εκτροφη αλλα το φτηνο κουταβι...

η ερωτηση ηταν ποσες γεννες για ενα θηλυκο... απο ηθικης πλευρας... ολα τα αλλα τα γραφει ο κανονισμος του κοε...
τωρα πως απο τον αριθμο γεννων φτανουμε παλι στο γιατι ο εκτροφεας πουλαει τοσο κι οχι τοσο....
ειλικρινα δεν με ενδιαφερει... και δεν με αφορα...

τουλαχιστον ομως οσοι ( εκτροφεις) συμετεχουν εδω ( στο συγκεκριμμενο θεμα) ειναι γνωστο οτι ειναι μεσα...κι οχι κερδισμενοι...αν οχι σε εσας σε εμενα..
να ζηταμε απο αυτους λοιπον να δικαιολογησουν το τι κανουν οι υπολοιποι... που δεν δηλωνουν γεννες κλπ κλπ που κανουν 25 γεννες κι ενα σωρο αλλα... δεν μπορω να το καταλαβω...
και παλι... και το τονιζω και να βγαζει ο εκτροφεας.... κερδος...
δεν σας αφορα ( μονο το κρατος αφορα αυτο)
εσας σας ενδιαφερει απο τον εκτροφεα το κουταβι που θα παρετε αν πληρει ορισμενες προδιαγραφες ( στη τελικη δικαιωμα σας ποιες ειναι αυτες) κι αν σας κανει η τιμη στο τελος... αν δεν σας κανει η τιμη πηγαιντε αλλου ... απλα πραγ,ματα... κι αφηστε τον με τα κουταβια απουλητα...

• Like
Reactions: George K and Alexia

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
η ερωτηση ηταν ποσες γεννες για ενα θηλυκο... απο ηθικης πλευρας... ολα τα αλλα τα γραφει ο κανονισμος του κοε...
τωρα πως απο τον αριθμο γεννων φτανουμε παλι στο γιατι ο εκτροφεας πουλαει τοσο κι οχι τοσο....
ειλικρινα δεν με ενδιαφερει... και δεν με αφορα...
Κάποιος μπορεί να πει οτι "είμαι υπέρ της μιας γέννας!!!!! " πολύ ωραία, μονο που τότε για να αποκτήσεις ενα κουτάβι θα χρειαζοσουν γύρω στις 5000€. Υπάρχει κανένας υποψήφιος ιδιοκτήτης ; :cool:
Έτσι μάλλον φτάνουμε

• Like
Reactions: Amaliaz

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ Πέτρο μου, δεν είμαι υπερ της εκτροφής γενικώς, από κανέναν και για κανέναν λόγο. Μάλιστα...είμαι και εντελώς κατά. Γι'αυτό απάντησα τσαχπίνικα, στα αντίστοιχα τσαχπίνικα σχόλιά σας. Κατά τα λοιπά, το θέμα δεν με απασχολεί καν :)

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.109
patra
grdane.blogspot.com
κατσε ρε τζορτζ κ πως μας τα ειπες ετσι...
τωρα χρειαζομαστε κομπιουτερακι να δουμε τι βγαζεις...

(αλλα θα 'πρεπε να μας ενδιαφερουν κι οχι τα οικονομικα του καθε εκτροφεα)
ποστ 77

Εγώ νομιζω οτι την ψυριζουμε πολύ την μαϊμού…
Η ηθική ειναι ενα πολύ σχετικό …μέγεθος
Αν ο εκτροφεας δίνει σωστά υγειη κουταβια εγώ μένω εδώ…
Πολύ πιο ανήθικο μου φαίνεται π. χ. η τρίτη γέννα μετα απο 2 γέννες που εχουν δώσει μη υγειη κουταβια…

Υγ.όσο για την κονόμα, οποίος πιστός ας προσέλθει…
Υγ2.ολα στην ζωή ( δυστυχώς) εχουν και μια οικονομοτεχνική … μελέτη.
Κάποιος μπορεί να πει οτι "είμαι υπέρ της μιας γέννας!!!!! " πολύ ωραία, μονο που τότε για να αποκτήσεις ενα κουτάβι θα χρειαζοσουν γύρω στις 5000€. Υπάρχει κανένας υποψήφιος ιδιοκτήτης ; :cool:
ποστ 80

sea mall... ξαναψαξτο :)

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν χρειάζεται να το ξαναψάξω GrDane....
Με τα ελληνικά που ξέρω, στο post που quoteαρα βλέπω να έρχεται σαν επιχείρημα....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.109
patra
grdane.blogspot.com
η εσωτερικη αναζητηση περι των οικονομικων εσοδων του εκτροφεα προισταται του 80στου ποστ...
οποτε...
δεν ειναι αυτο το εναρκτηριο λακτισμα

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
αρα καταληγουμε στο οτι ο χομπιστας εκτροφεας αφου ειναι χομπιστας οπως ο σκιερ η ο ενυδρειας μαλλον πρεπει να τα χαριζει τα κουταβια.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Πάμε πάλι να δούμε σε τι σου απάντησα.....

"φτανουμε παλι στο γιατι ο εκτροφεας πουλαει τοσο κι οχι τοσο...."

Αυτό αναφέρεται σαφώς στην τιμή ΕΝΟΣ κουταβιού, και όχι στα γενικότερα περί εσόδων-εξόδων που απέφυγα να quoteάρω από το ποστ σου. Άλλωστε το είχες σε δική του παράγραφο, απορώντας για την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.
Και η πρώτη κουβέντα για την τιμή ΕΝΟΣ κουταβιού και όχι για έσοδα-έξοδα γενικά είναι αυτή:

"Κάποιος μπορεί να πει οτι "είμαι υπέρ της μιας γέννας!!!!! " πολύ ωραία, μονο που τότε για να αποκτήσεις ενα κουτάβι θα χρειαζοσουν γύρω στις 5000€."

Δεν νομίζω ότι μπορώ να το κάνω πιο σαφές, ούτε ότι έχει απαντηθεί η ερώτηση της Αμαλίας για τους λόγους που θα έπρεπε να ισχύει η παραπάνω φράση....

• Like
Reactions: Amaliaz

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
αρα καταληγουμε στο οτι ο χομπιστας εκτροφεας αφου ειναι χομπιστας οπως ο σκιερ η ο ενυδρειας μαλλον πρεπει να τα χαριζει τα κουταβια.
σωστα κι ας κανει οσες γεννες θελει...
Δικα σας συμπερασματα που δεν εχουν καμια βαση...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πόσες γέννες ε;

Αφού ζευγαρώσει για πρώτη φορά σε ηλικία 18-24 μηνών και για τελευταία γύρω στα 7-8 έτη, θα έλεγα πως 3-4 το πολύ. Αυτός ο αριθμός, ανάλογα την περίπτωση, ίσως θα έπρεπε να είναι "0" (σε περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε καν να ζευγαρώσει) ή να μπορεί να γίνει και "5" (σε περιπτώσεις μιας πολύ καλής σκύλας που έχει την ανάλογη φροντίδα και υγεία).

Χομπίστας και Επαγγελματίας...:)

Ο επαγγελματίας "κρατά κομπιουτεράκι" και υπολογίζει έσοδα και έξοδα...και έτσι πρέπει να κάνει...και προχωρά μόνο εφόσον έχει έσοδα από την δραστηριότητα αυτή (την επαγγελματική).

Ο χομπίστας αποφεύγει "το κομπιουτεράκι"...Δεν σκέφτεται ποσά και κέρδη, παρά μόνο την κ@^λα του (λόγω της οποίας δεν μπορεί και να σκεφτεί καθαρά κάποιες φορές). Δεν προχωρά μόνο όταν είναι να "μπει πολύ μέσα" οικονομικά...Το να μπει λίγο είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΑΝ ήμουν εκτροφέας ("Άμα ήταν καλός θα έπαιζε" που λένε...:D) "όνειρο" μου θα ήταν να έχω τα λεφτά να κάνω το ζευγάρωμα που επιθυμώ (αυτό που θεωρώ κορυφαίο με το μυαλό μου) και τα κουτάβια να πήγαιναν ένα στην αδερφή μου, ένα στην κουνιάδα μου, από ένα στους κολλητούς μου και ένα να κρατούσα εγώ...Έσοδα από πώληση κουταβιών "0"...αλλά είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν είμαι εκτροφέας μάλλον...:D

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
....

εδω μεσα τα μελη δεν τα ενδιαφερει η σωστη εκτροφη αλλα το φτηνο κουταβι...

……
Κακό πράγμα το τσουβάλιασμα η ταμπελοποίηση και η δημιουργία εντυπώσεων. Δεν θα μιλήσω για τα άλλα μέλη γιατί δεν με αφορά αν και ξέρω ότι πολλά, τα περισσότερα, σκέφτονται διαφορετικά από το quote. Θα μιλήσω για το πως το βλέπω εγώ. Με ενδιαφέρει η σωστή εκτροφή όσο με ενδιαφέρει και ο λόγος που διαμορφώνεται η τιμή του κάθε κουταβιού. Το να μου πει ο άλλος ότι το κουτάβι κάνει δέκα χιλιάδες ευρώ διότι τόσο το κοστολογεί σαν αποτέλεσμα της εκτροφής του και του ψυχικού αποθέματος που εχει βάλει πάνω στη γέννα, ακόμα και γιατί "έτσι γουστάρει" μου είναι πολύ κι εύκολα αποδεκτό και τίμιο γιατί απλά είναι ντόμπρο. Το να γίνονται προσθαφαιρέσεις και λοιπές λογιστικές πράξεις για να δικαιολογισουμε τι, είναι που μου χαλάει τη σούπα. Γιατί μου μοιάζει με κορόϊδεμα. Και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία "ενας ηθικός Εκτροφέας θα με κοροϊδευε για θέματα που δεν αφορούν τη γέννα που με ενδιαφέρει;"

Έχει τύχει να ακούσω για τιμή κουταβιού (εκτροφικού πάντα) η οποία μου φάνηκε πολύ πιο χαμηλή απ'ότι επιτρέπει στον εκτροφέα να κάνει όχι κέρδος αλλά ούτε καν απόσβεση των εξετάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της σκύλας. Εκεί αναρωτήθηκα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που λέει το quote. Αναρωτήθηκα γιατί δίνονται κουτάβια σε τιμές που δεν βοηθάνε τον εκτροφέα, πόσο μάλλον έναν καλό, να προχωρήσει με την εκτροφή του

• Like
Reactions: sea-mol

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τελικα η 4η ή η 5η γεννα είναι η εξαιρεση ? Η ο κανονας? Η μαλλον οι περισσότερες σκυλες είναι οι ιδανικες γεννητορες ...

(αφου κανεις δε μου απαντανει ας βγαλω και γω τα δικα μου συμπερασματα- Οπως προσφατα μου ειπε και μια φιλη σκυλου "θες σε αυτη τη ζωη ειλικρινη απάντηση ή στην αλλη?)

• Like
Reactions: Orilis

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
νομιζω πως η συζητηση δεν θα μπορουσε να οδηγησει πουθενα.εφοσον μιλαμε για σωστους εκτροφεις.το γιατι πουλανε γιατι χαριζουν αν χαριζουν και το ποσο πουλανε εχει να κανει καθαρα με το δικο τους τροπο σκεψης κ το δικο τους ονειρο κ ο καθενας λειτουργει διαφορετικα πως μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο συγκεκριμενο?

και ντιτζευ και μενα οταν μου ζητησει κουταβι ο βερσλιπε τσαμπα θα του το δωσω.:p

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Τωρα θα χωριστουμε σε εκτροφεις, ιδιοκτητες και wannabe εκτροφεις:barefoot:

Δεν με ενδιαφερει καθολου αν ο εκτροφεας βγαζει λεφτα απο την εκτροφη, ουτε αν εχει κανει σπιτι με πισινα και ελικοδρομιο απο αυτην. Καλες βουτιες και καλες πτησεις να εχει!

Ουτε θελω να μου δωσει το κουταβι το φτηνο, αλλα αν το χρεωνει και 2000 δεν θα μπορεσω να ανταπεξελθω οσο μουρλη και να ειμαι και οσο και να θελω να κοψω με τα σημερινα δεδομενα.

Στο δια ταυτα ομως δεν με ενδιαφερει μονο να παραλαβω ενα υγιες κουταβι απο τον εκτροφεα αλλα και πως ζει η σκυλα. Για αυτο πηγαινω σε εκτροφεα, και αυτος μαζι με 10 αλλους ειναι και ο λογος που θα δωσω τα παραπανω χρηματα για το κουταβι. Αν ο εκτροφεας επειδη η σκυλα βγαζει πρωταθλητες, μοιραζει αυτογραφα ή επανερχεται γρηγορα μετα την γεννα της αλλαξει το ειδος και την κανει κουνελα σορυ αλλα αυτο για μενα ειναι απλα επιβεβαιωση της ματαιοδοξιας του και ενδειξη βαρεμαρας.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Τελικα η 4η ή η 5η γεννα είναι η εξαιρεση ? Η ο κανονας? Η μαλλον οι περισσότερες σκυλες είναι οι ιδανικες γεννητορες ...

(αφου κανεις δε μου απαντανει ας βγαλω και γω τα δικα μου συμπερασματα- Οπως προσφατα μου ειπε και μια φιλη σκυλου "θες σε αυτη τη ζωη ειλικρινη απάντηση ή στην αλλη?)
Στην φυλή μου δεν είναι εξαίρεση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι