Πόσα γεύματα;

antonis1980

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2010
61
0
Θέλω να ρωτήσω το εξής : απο πιο μήνα πρεπει απο 3 τα γευματα να γινουν 2? Το λέω αυτο γιατι είχα πρόβλημα με το φαγητό της την ταιζα 3 φορές την μέρα το πρωί το μεσημέρι και το βράδυ ειναι 10 μηνών τώρα και ξαφνικά τρωει μονο πρωι και βράδυ το μεσημέρι δεν το αγγίζει καν με αποτέλεσμα να κάθομαι εγω και να της το δίνω , ξέρω δεν είναι καλό αλλα φοβάμαι θα αδυνατήσει. Τι να κάνω να δώσω 2 γευματα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Την ίδια ποσότητα που της δίνεις καντην δύο γεύματα. Από 6 μηνών θα μπορούσε να τρώει 2 χωρίς πρόβλημα. Το μεσημέρι δεν το αγγίζει λόγο ζέστης οπότε πρωί και βράδυ είναι μια χαρά.

antonis1980

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2010
61
0
Την ίδια ποσότητα που της δίνεις καντην δύο γεύματα. Από 6 μηνών θα μπορούσε να τρώει 2 χωρίς πρόβλημα. Το μεσημέρι δεν το αγγίζει λόγο ζέστης οπότε πρωί και βράδυ είναι μια χαρά.
Σε ευχαριστώ αυτο σκέφτηκα και εγω να κανω αλλα δεν ήξερα απο πόσο μηνών πίστευα πως μετά το χρόνο μπορούμε να δώσουμε 2 γευματα

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ανακαλυψα οτι με το ενα γευμα τη μερα, ο σκυλος τρωει με μεγαλυτερη ορεξη και το απολαμβανει καλυτερα απο τα 2 που τρωγαμε και τα ετρωγε ανορεχτα...πρεπει να προσεξω κατι με αυτο το προγραμμα?

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Μπορει να κανει εμετο απο τα γαστρικα υγρα αμα πειναει το βραδυ η σε καμια βολτα.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Μπορει να κανει εμετο απο τα γαστρικα υγρα αμα πειναει το βραδυ η σε καμια βολτα.
τι λες τωρα? μου εκανε χθες το απογευμα πριν το φαγητο εναν εμετο με υγρα απο το στομαχι!!!!
Καλα....κομμενο το μια φορα....
Eυχαριστω!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
θα ξαναρχισω το διπλο γευμα....το ταλαιπωρησα το δολιο....
Θάλεγα 2 γεύματα την ημέρα, σε κάθε περίπτωση! Ακόμα και για μικρόσωμα σκυλιά...

Υ.Γ. Ελπίζω ο εμετός να είναι από αυτό... Πρόσεξέ το, αν ξανακάνει εμετό, μόνο με υγρά...

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Θάλεγα 2 γεύματα την ημέρα, σε κάθε περίπτωση! Ακόμα και για μικρόσωμα σκυλιά...

Υ.Γ. Ελπίζω ο εμετός να είναι από αυτό... Πρόσεξέ το, αν ξανακάνει εμετό, μόνο με υγρά...
φοβηθηκα λιγο τωρα....λες να εχει σχεση με συστροφη? το εκανε μολις γυρισα απο τη δουλεια...ηταν μεσα μονη της χωρις ασκηση κλπ και λιγο πριν φαει....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...λες να εχει σχεση με συστροφη?
Οχι.
Εσένα, η δικιά σου δεν παθαίνει συστροφή, που να παρακαλάς!:D

Εμένα, εδώ και 2 χρόνια, με φοβίζει πολύ ο εμετός μόνο με κίτρινο υγρο... νεφρά.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Να ρωτησω με την σειρα μου και παρακαλω διορθωστε με αν κανω λαθος.Απο αυτα που διαβαζω ειδικα για μεγαλοσωμα σκυλια,αρα και αναγκη μεγαλύτερης ποσοτητας τροφης,η πιθανοτητα συστροφης ειναι παρουσα.Με δεδομενο αυτο,ρωταω αν πρεπει τελικα να μοιραζεται η ημερησια τροφη σε 2 γευματα ή να αφηνεται στο πιατο και στην ευχερεια του σκυλου να τρωει οσο θελει και οποια ωρα θελει εφοσον νοιωθει οτι εχει χορτασει;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Με δεδομενο αυτο,ρωταω αν πρεπει τελικα να μοιραζεται η ημερησια τροφη σε 2 γευματα ή να αφηνεται στο πιατο και στην ευχερεια του σκυλου να τρωει οσο θελει και οποια ωρα θελει εφοσον νοιωθει οτι εχει χορτασει;
Αν, αποδεδειγμένα, ο σκύλος είναι "λιτοδίαιτος" (π.χ. διάφορα Ορεινά Ποιμενικά) το να κάνεις free feeding (όπως λέμε σε άψογα Ελληνικά!) μπορεί να ενδείκνυται... Αν και σε άλλο, σχετικό, θέμα υπάρχουν και υποστηρίζονται διάφορες απόψεις (κυρίως για την παρουσία περισσότερων σκύλων κλπ.)...

Αν, όμως, ο σκύλος είναι "λαίμαργος" (π.χ. τα περισσότερα μολοσσοειδή - που είναι food driven, όπως είπαμε), τα 2 γεύματα συνιστώνται ανεπιφύλακτα!

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
διχως να γνωριζω κ να μπορω να βοηθησω στο θεμα της συστροφης λογω τροφης θαρρω πως το μοιρασμα σε ισοποσες δοσεις ή καθορισμενη ωρα ταισματος βοηθα κυριως εμας ωστε να γνωριζουμε ποτε μπορουμε να ΄΄τρεξουμε΄΄ λιγο το σκυλο μας.
αν πχ δωσουμε την τροφη το μεσημερι κ το σκυλι αποφασισει να φαει μιση ωρα πριν θελησουμε εμεις να παμε για βολτα,παιχνιδι,εκπαιδευση κτλπ πως θα το γνωριζουμε?τουλαχιστον μιαμιση ωρα πριν ή μετα απο κουραστικη δραστηριοτητα δεν επιτρεπεται η τροφη..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω εδω και πολυ καιρο ταϊζω μονο ενα γευμα την μερα. Δεν ειδα ποτέ καποιο προβλημα.
Ταϊζω μονο μεσημερι, που δεν υπαρχει περιπτωση να πανε βολτα στα κοντα.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Εχω κανει τις εξης δυο "δοκιμασιες"...
βαζω δυο γευματα μοιραζοντας τη συνιστωμενη ποσοτητα τροφης.Σπανιως εως ποτέ ο Φοιβος θα φαει ολη την ποσοτητα,σχεδον παντα την αφηνει.Τυχαινει μαλιστα μερες να φαει ελαχιστα εως καθολου και τις δυο φορες στην ημερησια τροφη...Δεν χαμπαριαζει και πολυ απο "εντολες" και προτροπες για να φαει...Στο 15-20λεπτο τα παιρνω τα φαγητα και δειχνει απλα αδιαφορος!
Βαζω μετα σε ενα πιατο ολη την ποσοτητα ημερησιας τροφης.Ο Φοιβος εως καποια ωρα της ημερας-μετααπογευματινη προς βραδυνη συνηθως-θα φαει ολη την τροφη του...και μαλιστα τρωει απο λιγο καθε φορα,οσο θελει και φευγει μονος του.Αυτο ΟΛΕς τις φορες που εχω κανει αυτη τη δοκιμη...
Μιλαμε για την ιδια τροφη επακριβως!!!
Ποια λοιπον ειναι η ενδεδειγμενη ληψη τροφης απο πλευρας μου προς το Φοιβο;....

Giovanni

Active Member
23 Οκτωβρίου 2010
25
0
Εχω κανει τις εξης δυο "δοκιμασιες"...
βαζω δυο γευματα μοιραζοντας τη συνιστωμενη ποσοτητα τροφης.Σπανιως εως ποτέ ο Φοιβος θα φαει ολη την ποσοτητα,σχεδον παντα την αφηνει.Τυχαινει μαλιστα μερες να φαει ελαχιστα εως καθολου και τις δυο φορες στην ημερησια τροφη...Δεν χαμπαριαζει και πολυ απο "εντολες" και προτροπες για να φαει...Στο 15-20λεπτο τα παιρνω τα φαγητα και δειχνει απλα αδιαφορος!
Βαζω μετα σε ενα πιατο ολη την ποσοτητα ημερησιας τροφης.Ο Φοιβος εως καποια ωρα της ημερας-μετααπογευματινη προς βραδυνη συνηθως-θα φαει ολη την τροφη του...και μαλιστα τρωει απο λιγο καθε φορα,οσο θελει και φευγει μονος του.Αυτο ΟΛΕς τις φορες που εχω κανει αυτη τη δοκιμη...
Μιλαμε για την ιδια τροφη επακριβως!!!
Ποια λοιπον ειναι η ενδεδειγμενη ληψη τροφης απο πλευρας μου προς το Φοιβο;....
Ψάχνω κι εγώ απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα γιατί και η δικιά μου έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.
Αντιμετωπίζει το θέμα του φαγητού με αδιαφορία θα έλεγα (εκτός και αν έχω ανακατέψει στην ξηρά κάποια λιχουδιά - κιμά, γαλοπούλα, μπείκον - οπότε τρώει με λίγο περισσότερη όρεξη χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αδειάσει το πιάτο της) και είναι πολλές οι φορές που αφήνει ολόκληρες μερίδες χωρίς να δώσει σημασία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog