Πως μια φιλοζωη γινεται συλλεκτρια.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν ξερω αν ειναι σωστος ο τιτλος,μπορει να ηταν παντα και εμεις να το καταλαβαμε τωρα που το ζησαμε απο κοντα.

Πριν 5 εβδομαδες αποφασισαμε να βοηθησουμε μια παλια γνωστη γιατι ο ανθρωπος που ειχε για να φροντιζει τα ζωα της εφυγε και αυτη αδυνατει λογω ηλικιας και καποιων μυοσκελετικων προβληματων.
Εχει 18 σκυλια και περιπου 28 γατες,αυτα εχουν μεινει στο παρελθον ηταν περισσοτερα.

Ξεκινησαμε λοιπον αξημερωτα με σκοπο ο ενας να αναλαβει τα σκυλια,καθαριοτητα,βολτα κλπ και ο αλλος της γατες.
Τα σκυλια,ολα μεγαλοσωμα ζουν σε κλουβια και δεν βγαινουν ποτε ενω το κτημα ειναι τεραστιο και πολυ καλα περιφραγμενο.
Οι γατες ζουν στο λεβητοστασιο χωρις παραθυρο,χωρις φως και με οσο αερα μπαινει απο την χαραμαδα της πορτας ενω υπαρχει εξωτερικος χωρος.

Η μποχα δεν περιγραφεται,14 τεραστιες λεκανες αμμου και τα γατια να κανουν πιπι και κακα παντου...
Οι ποσοτητες χλωρινης απιστευτες για να καλυψουν τις οσμες και με τα γατια να εχουν αναπνευστικα προβληματα.

Καταφερα να καθαρισω με ατμο και ξυδι,να διατηρησω καθαρες τις λεκανες αλλα με ακολουθουσε και εριχνε χλωρινη...
Καποια απο τα γατια εχουν καρκινικους ογκους στα αυτια και στα ματια και το αιμα υπαρχει παντου.
Ολο στους γιατρους τα παει λεει αλλα επειδη τους γνωριζω δεν εχει πατησει το ποδι της.
Σκουληκια εχουν,εμετους κανουν,χαλια ειναι αλλα το μονο που την απασχολει ειναι μην τυχον και βγουν να παρουν αερα και κρυωσουν.

Στα σκυλια μια απο τα ιδια,ενα λαμπραντορ απο βαρεμαρα και κλεισουρα εχει φαει το ποδι του,με αγωγη και με παιχνιδι καταφεραμε να σταματησει αλλα για ποσο?
Δεν μας αφηνει να τα βγαλουμε απο τα κλουβια να τα περπατησουμε λιγο να ξεμουδιασουν...

Τα ποντικια κανουν παρτυ,μεσα στα νερα των σκυλιων υπαρχουν κοπρανα και τα σκυλια ειναι ανεμβολιαστα!

Υπαρχουν και 7 γατες μεσα στην τουαλετα που δεν βγαινουν ποτε...
Η κατασταση ειναι δραματικη και θα μου ηταν πολυ ευκολο να την καταγγειλω αλλα που θα πανε ολα αυτα τα ζωα?

Δεν ξερουμε τι να κανουμε,βρηκα ενα γατουλη νεκρο και τον ειχε αταφο 3 μερες "στολισμενο"στην οροφη του αυτοκινητου..
Εχουμε αρρωστησει ειλικρινα,τα ζωα υποφερουν,καλυτερα στους δρομους παρα ετσι.

Η γυναικα ειναι τρελη αυτο ειναι το μονο σιγουρο αλλα τα ζωα χρειαζονται βοηθεια.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Δεν ξερουμε τι να κανουμε,βρηκα ενα γατουλη νεκρο και τον ειχε αταφο 3 μερες "στολισμενο"στην οροφη του αυτοκινητου..
Θα ελεγα καταγγελια, δεν νομιζω οτι ειναι νομιμο αυτο που κανει.
καλυτερα στους δρομους παρα ετσι.
100% ΝΑΙ

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Ξεκάθαρη περίπτωση παθητικής κακοποίησης βάσει ν. 4039/2012. Θα πρέπει να απευθυνθείτε με τη συνδρομή κάποιας φιλοζωικής στην εισαγγελική αρχή της περιοχής σας ώστε να της αφαιρεθούν τα ζώα με εισαγγελική παραγγελία. Δεν προτείνω μήνυση (τι αποτέλεσμα άλλωστε να έχει, η γυναίκα έχει προφανώς θέμα. Μόνο για να εκδοθει διάταξη με την οποία θα της απαγορεύτεται η αποκτηση ζώου συντροφιάς στο μέλλον). Κατα πάσα πιθανότητα ο/η εισαγγελέας θα ορίσει ή το φιλοζωικό σωματείο ή το Δήμο "μεσεγγυούχο" των ζώων.

• Like
Reactions: noni_papa

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Οπου κ να πανε τα ζωα yasemin μου θα ναι καλυτερα απο εκει...να κανεις τη καταγγελία...

Εκτος εαν την απειλήσεις με καταγγελία για αρχη και με το ετσι θελω,τουλάχιστον σε αφήνει να τα προαυλιζεις... θα πεσει στις πλατες δου όμως πολυς κοπος,χρονος και φροντιδα...

κ οταν αυτη η μεγάλη απο οτι καταλαβαινω κυρια φυγει,τι θα απογίνουν;;;παλι στα ιδια διλημματα θα πεσεις....

Ειναι στειρωμενα τα γατιά ή αυξάνονται κ πληθύνονται (μαλλον ξερω την απαντηση);;;;για τα σκυλια δεν ρωταω,φαντάζομαι ειναι χωριστα στα κελια τους...

Που πας κ μπλεκεις κ συ βρε πουλακι μου...ήρωας εισαι κυριολεκτώ!!!

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Το οικονομικο της "κυρίας" πως είναι? Μηπως πιεστει υπο απειλη καταγγελιας για περιθαλψη ιατρικη και μονιμο ατομο επι πληρωμη να ασχολειται οπως πριν να στρωσει λιγο η ζωή τους, εστω να κερδισετε χρόνο μεχρι να βρεθει κατι για τα ζωα.

Και η κυρια χρειάζεται βοηθεια ιατρικης φυσεως, κατι δε παει καλα

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καταφερα να καθαρισω με ατμο και ξυδι,να διατηρησω καθαρες τις λεκανες αλλα με ακολουθουσε και εριχνε χλωρινη...
Καποια απο τα γατια εχουν καρκινικους ογκους στα αυτια και στα ματια και το αιμα υπαρχει παντου.
Οσο βρισκονται εκει μετρανε μερες, δεν υπαρχει περιπτωση να στρωσει τιποτα ουτε στο ελαχιστο, πρεπει να βγουν απο κει μεσα asap! Ο θεος να φυλαει τα ζωα απο καποιους "φιλοζωους"...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
@yasemin αυτό δεν το περίμενα από σένα!

Μπορώ να κατανοήσω τον ενδοιασμό σου, αλλά τι?

Οπουδήποτε και να πάνε θα 'ναι καλύτερα!

Πρώτη βαθμίδα η ύπαρξη, η υπόσταση, η ζωή! Δεύτερη βαθμίδα το δικαίωμα στην ελευθερία ακόμα και με τους καρκινικούς όγκους να σέρνονται στο έδαφος! Τουλάχιστον να «πέσει» ελεύθερος ο όποιος οργανισμός!

Μια εναλλακτική στα ζωντανά χρειάζεται!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αν ημουν κλεισμενη σε ενα κλουβι για παντα με αποτελεσμα να μ εχει στριψει τοσο π να εχω φαει το ποδι μ θα παρακαλουσα για ευθανασια καθε μερα μπας κ λυτρωθω! Οπουδηποτε αλλου παρα εκει..κ χαρα στο κουραγιο σου κ εσενα!!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
@yasemin ...
Νομίζω (ελπίζω) πως έχεις στα χέρια σου μια ''rescuer hoarder'' όπως την ονομάζουν αυτοί εδώ ( Κεφ 3.2 )
Ως μέθοδο προτείνουν να ξεκινήσεις με συζήτηση (περί των νομικών μέτρων που θα λάβεις εσύ, οι γειτονες κλπ) και βλέπεις πώς θα κινηθεί...
Καταλαβαίνω γιατί μούδιασες...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Εχεις διαβάσει και τις 55 σελίδες; :oops:o_O
Έψαξα μόνο τα κεφάλαια που με ενδιέφεραν: σελ 14-24 που νομίζω μπορούν να φανούν χρήσιμα.
(δεν αφορουν το δικό μας νομικό συστημα , οπότε ξεπετιέται ενα μεγαλο μερος . Προσωπικά τουλάχιστον δεν έχω ιδεα πως να προσεγγίσω τον συλλέκτη ή την αστυνομία ωστε να βελτιώσω την κατασταση αντι να τα κάνω στραβότερα , οπότε αν ήμουν στη θεση της Σισσυς θα μου χρειάζονταν τετοιου ειδους τιπς.)

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ειναι ξεκαθαρο πως προκειται για exploiter hoarder ,ειναι ειδημων,χειριστικη,της αρεσει να διαταζει,οι προσβολες κλπ.
Ο Διονυσης πηγε να κανει μια αλλαγη στα σκυλια και αρχισε να ξεφωνιζει πως καταστρεφουμε την ψυχικη υγεια των ζωων της,πως δεν κοιμηθηκε ολη νυχτα κλπ.
Ε μετα απο αυτο μας πεταξε εξω...δηλαδη εμεις φυγαμε γιατι φτανεις σε εκεινο το σημειο που θελεις να βουτηξεις καποιον απο το λαιμο!

Δεν θελω να μπω σε ανατριχιαστικες λεπτομερειες δεν εχει και νοημα...
Ο οικτος δεν ειναι καλος συμβουλος πρεπει πρωτα να σεβεσαι και μετα να λυπασαι.
Αυτο το πιατο το φαι το εχουν πληρωσει πολυ ακριβα!

θα προχωρησω νομικα και ελπιζω να εχω και την αρωγη των κτηνιατρων που εχουν δει τα ζωα.
Ανθρωποι εχουν περασει ουκ ολιγοι για να δουλεψουν εκει αλλα δεν μενουν και γιατι τα χρηματα ειναι ελαχιστα και για την κατασταση που επικρατει...
Τα ζωα εκτος απο 4 γατια ειναι στειρωμενα,η οικονομικη της κατασταση δεν ειναι οπως ηταν πριν αλλα το να ζησει ενα ζωο ελευθερο στο χωρο δεν κοστιζει...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Καταλαβαίνω τον ενδοιασμό σου εγώ πάντως. Αλλά είναι μονόδρομος η καταγγελία. Τι θα απογίνουν τα ζώα αυτά. :(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν