Πως λες ΟΧΙ σε υποψηφιο ιδιοκτητη;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Εχει προσφερθει καποιος να υιοθετησει ενα ζωο που παρεχεις για υιοθεσια και εχεις στην κατοχη σου. Στην πορεια κρινεις οτι για χ,ψ λογους ο υποψηφιος δε πληρει τις προυποθεσεις. Πως του το λες με τροπο; Σκαρφιζεσαι καποιο ψεμα;;;;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Και κατι ακομα!!!! Που υπαρχουν προτυπα συμβολαια υιοθεσιας;;;;Πως συντασει καποιος ενα συμβολαιο τετοιο;;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Στην Αμερική στο λένε στα μούτρα: δε σου δίνουμε το σκύλο γι' αυτό κι αυτό το λόγο. Και αφού τον υιοθετήσεις περνάς από επιθεωρήσεις και δίνουν πληροφορίες μέσω του δικτύου τους. Εμένα π.χ. μου έχει τύχει να ακούσω για το κουτσομπολιό που κυκλοφορεί περί εμού και του Μουφ σε τρεις πολιτείες: "μια φίλη μιας φίλης σε είδε στο σκυλόπαρκο με το Μουφ που έδειχνε να σε πάει πολύ και το έχει διαδόσει". Τα συμβόλαια εδώ είναι πολύ αυστηρά και καθορίζουν ότι ο σκύλος σου ανήκει με όρους (δεν έχεις δικαίωμα π.χ. να τον δώσεις αλλού), πρέπει οπωσδήποτε να είναι στειρωμένος και αν δεν τον πάρεις ήδη στειρωμένο καταβάλλεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό ως εγγύηση ότι θα τον στειρώσεις σε τόσον καιρό ώστε να πάρεις τα λεφτά σου πίσω με απόδειξη. Έχει ένα σωρό όρους. Απ' ό,τι ξέρω υπάρχουν αρκετά ελληνικά σωματεία που έχουν παρόμοια συμβόλαια και έχω ακούσει και για περιπτώσεις που πήραν το σκύλο πίσω λόγω κακού αφεντικού. Ουσιαστικά τα σωματεία κάνουν δηλαδή τη δουλειά που θα έκανε ο εκτροφέας αν υπήρχε.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ευχαριαστω πολυ!Αν και πολυ ιδανικη κατασταση μου ακουγεται ολο αυτο για Ελλαδα. Δεν εχω ιδεα βεβαια πως ειναι τα συμβολαια υιοθεσιας!Προσπαθω να βρω ενα προτυπο που να εχει τις στανταρ προυποθεσεις περα απο αυτες που μπορει να προσθεσει καποιος εξτρα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοίταξε στις αγγελίες Χαρίζονται στο φόρουμ, όπου θα δεις ότι μερικά σκυλιά δίνονται με συμβόλαιο υιοθεσίας και μετά ρώτα το μέλος που έβαλε την αγγελία και που συνήθως συνεργάζεται με καταφύγια πώς γίνονται τα συμβόλαια. Δεν ξέρω αν η Αμερική έχει ιδανικές καταστάσεις διότι υπάχουν κι εδώ πολλά προβλήματα, αλλά είναι σίγουρα τα σωματεία και οι όμιλοί τους είναι πιο οργανωμένα λόγω μεγέθους της χώρας και διότι πολλά από αυτά επιδοτούνται από διάφορες πηγές, ενώ πολλοί Αμερικάνοι αγαπούν τον εθελοντισμό και δίνουν λεφτά σε αγαθοεργίες τα οποία βγάζουν από τους φόρους τους. Επιπλέον κάθε όμιλος, π.χ. ο Αμερικανικός Όμιλος Αυστραλέζων Ποιμενικών, έχει δικό του τμήμα για τη διάσωση αδέσποτων Αυστραλέζων που ονομάζεται Σωστικός Όμιλος για την Υιοθεσία Αυστραλέζων Ποιμενικών. Το ίδιο κάνουν και οι Γερμανικοί Ποιμενικοί, κλπ. Βρίσκουν συνήθως πολλές πηγές για να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες διάσωσης αδέσποτων, π.χ. ο μεγάλος όμιλος βγάζει κάθε χρόνο ημερολόγιο της χρονιάς με τους 12 ωραιότερους αδέσποτους σκύλους της φυλής με κάμεο από τους αναπληρωματικούς του διαγωνισμού. Συνήθως γίνεται ανάρπαστο και εξαντλείται σε μερικές μέρες. Επίσης οι μεγάλοι πετσοπάδες οργανώνουν σαββατοκύριακα υιοθεσίας αποκλειστικά σε συνεργασία με τα καταφύγια και επομένως πέφτουν δικηγόροι και σοβαρά συμβόλαια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Αν δεν θέλεις να του το πεις στα μούτρα λες μερικά ψεμματάκια π.χ. έκανε εξετάσεις αίματος και βρήκαμε ότι έχει καλαζάρ - είναι σίγουρο ότι ο "υποψήφιος" θα κάνει πίσω. ΄

Ή λες ότι είναι στη λίστα υποψηφίων μαζί με άλλουw και όποιος πληρεί τις καλύτερες προϋποθέσεις θα το πάρει - "θα περιμένουμε και αυτή την εβδομάδα κλπ." Και μετά λες ότι δόθηκε αλλού διότι απλά πληρούσε καλύτερες συνθήκες.

Ή ότι εσύ προωθείς μεν την υιοθέτησή του αλλά μεσολαβεί σωματείο - διότι ο σκύλος έχει καταχωρηθεί εκεί και θα επικοινωνήσει το σωματείο με τον υποψήφιο και θα αποφασίσει. Και εκεί βάζεις κάποιον από το forum να τον ξετινάξει στην ανάκριση :D

Αν πάντως δεν έχεις λόγο να κρυφτείς, καλύτερα να του πεις κατάμουτρα γιατί δεν του τον δίνεις για να "εκπαιδευτεί" κιόλας και να μάθει ότι σκύλο για ταράτσα δεν παίρνουμε (αν πρόκειται για τέτοια περίπτωση...)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
του το λες ευθεως και επιχειρηματολογεις για να καταλαβει γιατι δεν κανει για τον σκυλο αν ακουσει εχει κανει ενα βημα μπροστα και ισως καποτε να κανει για εναν αλλο σκυλο

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Και εγώ θα συμφωνήσω πως το καλύτερο είναι να το πεις στα ίσα εξηγώντας φυσικά τον λόγο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν σκύλο αλλά έχουν κάποιες αντιλήψεις είτε από άγνοια είτε γιατί έτσι έμαθαν ειδικά στην επαρχία. Η άρνησή σου μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν διαφορετικά!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Συμφωνώ απόλυτα. Το να πεις ένα ψέμα είναι ανήθικο και δεν βγάζει πουθενά.
Εγώ τους λέω την αλήθεια, ξεκάθαρα και με μεγάλη ευγένεια.

Αν δεν τους αρέσει "ξύδι". Εγώ τουλάζιστον έχω την συνείδησή μου καθαρή πως προσπάθησα να τους μάθω 1-2 πράγματα.
Αυτό τους λέω κι όλας. "Για το καλό σας το λέω..."

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Απλα λες ΟΧΙ και αιτιολογεις την αποφαση σου με επιχειρηματα.
Σε ο,τι αφορα τα συμβολαια υιοθεσιας, επειδη ειχα ασχοληθει με μια υιοθεσια τον Φεβρουαριο, εχω ενα αντιγραφο και το παραθετω:

Ζωοφιλλικος και Περιβαλλοντολογικος Συλλογος Περαματος

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ
(αρθρο 8 Ν. 1599/1986)

Στοιχεια ενδιαφερομενου

Επωνυμο :
Ονομα :
Α.Δ.Τ. :
Διευθυνση κατοικιας:
Οδος : Αριθμος : Τ.Κ. : Πολη:
Τηλ : Κιν : e-mail :

Δηλωνω υπευθυνα οτι επιθυμω να υιοθετησω απο τον Ζωοφιλικο και Περιβαλλοντολογικο Συλλογο Περαματος, αναλαμβανοντας πληρως καθε υποχρεωση που αφορα τις συνθηκες διαβιωσης του, τον σκυλο :
1. Χρωματος :
2. Ηλικιας :
3. Ρατσας :
4. Γενους :

Εχω πληρη επιγνωση των συνεπειων που προκυπτουν απο τον Νομο "Περι Προστασιας των Ζωων" σε περιπτωση εγκαταλειψης του.

Το υιοθετουμενο ζωο απαγορευεται να χρησιμοποιηθει για παραγωγη γουνας, δερματος, κρεατος, σε εργαστηριο για πειραματικους σκοπους ή για κυνομαχιες.

Υποσχομαι οτι το σκυλι θα χρησιμοποιηθει για οικιακη συντροφια και οτι θα μεριμνησω για τη σημανση και την καταγραφη του σε προθεσμια 1 μηνος απο την υιοθεσια του.

Τελος, δεσμευομαι οτι σε καθε περιπτωση που θα μου ζητηθει θα ενημερωνω τον Ζωοφιλικο και Περιβαλλοντολογικο Συλλογο Περαματος για την κατασταση του ζωου που υιοθετησα.(τηλεφωνικη επικοινωνια, επισκεψη, e-mail).

O/H Δηλων/ουσα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
ο υποψήφιος ιδιοκτήτης μπορεί άνετα να υπογράψει όποια δήλωση του παραθέσουμε ....στην πράξη δεν δεσμεύεται για τίποτα και αυτό γιατί δεν πρόκειται να τον ελέγξει κανένας....ρώτα και κανέναν δικηγόρο να σου που πει καμία ιδέα για το πως θα μπορούσες να τον δεσμεύσεις ...

....όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ο νόμος υπάρχει για να υπάρχει γιατί δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την εφαρμογή του....

....άρα όλες οι υιοθεσίες γίνονται καλή τη πίστη....χρειάζεται καλό ξεψάχνισμα των υποψηφίων και επαφή μαζί τους μετά την υιοθεσία...

.....αυτό είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που έχουν τα ζευγαρώματα και οφείλεις να ψάξεις πολύ που θα πάνε τα κουτάβια!

Καλή τύχη...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, σύντομη η δήλωση. Το δικό μου συμβόλαιο για το Μουφ είναι σελίδες επί σελίδων και μου λέει και τι θα μου κάνουν έτσι και πειράξω το Μουφ και στις πενήντα πολιτείες....

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ημουν απροετοιμαστη και αμαθη, φανταστηκα οτι θα ειναι ευκολη υποθεση να δοθουν τα κουταβια και δεν συνεταξα συμβολαιο υιοθεσιας. Φανταστηκα οτι τα κουταβια θα εχουν καλη τυχη καλη τη πιστη των ιδιοκτητων!!Αλλα ασχολουμε πολυ περισσοτερο με καποιους απο αυτους παρα οσο θα ασχολουμουν αν ειχα εγω τα κουταβια!Να γινω πιο συγκεκριμενη;Συμφωνα και με το αλλο ποστ που ανεβασα για τη μεταφορα των ζωων στα Γενικα Θεματα, ο υποψηφιος ιδιοκτητης ειχε κλεισει το κουταβι λιγες μερες μετα τη γεννηση τους. Σηκωσα το τηλεφωνο μου ειπε οτι ενδιαφερεται για το σκυλακι και μου λεει οτι ειναι απο Αθηνα, του λεω αμεσως οτι ειμαι απο επαρχια και οτι δεν κατεβαινω Αθηνα ποτε. Μου λεει κανενα προβλημα θα ανεβουμε εμεις. Περασε ο καιρος και ηρθε η ωρα της υιοθεσιας, και μου ξεφουρνιζει οτι δεν εχει μεταφορικο μεσο ξαφνικα και αν γινοταν να το στειλουμε με ΚΤΕΛ η τραινο. Τα εχασα, πανικοβληθηκα γιατι εγω σε τετοιες διαδικασιες δεν εχω μπει ποτε, παρ ολα αυτα επειδη δεν ηξερα και δεν ηθελα να του πω και ενα ξερο "Οχι", εκατσα να το ψαξω. Δε μου αρεσε κανενας τροπος με τον οποιο υπαρχει για να ταξιδεψει ασυνοδευτο το κουταβι και μενω να στην αποφαση να ερθει να το παρει μονος του. Με αυτοκινητο αλλα αφου δεν εχει με τραινο. ΣΥΝΟΔΕΥΜΕΝΟ! Αλλα ουτε αυτο μου αρεσει και για το γεγονος οτι ψαχνει ακομα διεξοδους για να γλιτωσει την αποσταση ο ιδιος για τους χ,ψ λογους δικους του δε με αφορουν, σκεφτομαι να του πω "ΟΧΙ", αλλα πως το λενε;;;;;; Επρεπε να του πω απο την αρχη οτι αφου η συμφωνια μας ηταν να ερθετε να το παρετε εσεις και εφ οσον την αλλαζετε δεν εχω αλλη επιλογη απο το να σας απορριψω. Αλλα δεν το ειπα! Και ημουν συζητησιμη. Συμμεριζομαι την επιθυμια του να παρει το κουταβακι αλλα δεν τον βλεπω να πολυζοριζεται για να το αποκτησει κι αυτο δεν ειναι καθολου καλο για μενα!Και μονο που σκεφτηκε ενα κουταβι να ταξιδεψει μονο του, τι αλλο να υποθεσω;Αυτα...γνωμες;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ερώτηση... πάλι...
Αυτός ο ενδιαφερόμενος, πως έμαθε για την γέννα της σκύλας σου;
Τι θέλω να πω...
Αν, λέω αν, είναι μέλος σε φόρουμ, σε αυτό ή σε άλλο που ίσως συμμετέχεις, δεν θεωρείς πιθανό να διαβάζει ήδη όσα συζητάμε;
Οπότε, προφανώς δεν θα χρειαστεί καν να δικαιολογηθείς.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Δε ξερω αν ειναι μελος στο φορουμ, αλλα καλυτερα γτ γλιτωνω και τον κοπο. Εμενα με βρηκε απο αγγελια.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Εγω προτεινω να πεις την αληθεια.
Πως εψαξες πιθανους τροπους μεταφορας και δν βρηκες κατι που να σ παρεχει ασφαλεια στο κουταβι.
Ειχε πει πως θα ανεβει αυτος στην επαρχια.
Ας βρει τροπο να το κανει λοιπον αλλιως bye bye .

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ποια η γνωμη σας να ερθει ο ιδιος με τραινο και να κατεβει μαζι με το κουταβι παλι με τραινο;;

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Αν το εχει μαζι του και οχι στις αποσκευες τοτε παει στο διαολο...
Επαρχια που εισαι ? Ποσες ωρες απο Αθηνα ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αρα, οι οικογένειες που είχες βρει, δεν ήταν φίλων, γνωστών, συγγενών, αλλά παντελώς αγνώστων.
Νομίζω, ότι το μεταφορικό είναι το μικρότερό σου πρόβλημα. Δεν θα έχεις την παραμικρή ιδέα σε τι χέρια θα πέσουν και πως θα περνάνε αυτά τα κουτάβια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ποια η γνωμη σας να ερθει ο ιδιος με τραινο και να κατεβει μαζι με το κουταβι παλι με τραινο;;
Και πως θα ξέρεις αν θα το έχει στα πόδια του ή στο μπαλαούρο;