Πως η "φοβία" γίνεται αγάπη...

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Λίγα λόγια για μένα, τις επαφές μου με σκύλους, τις φοβίες μου και την αγάπη μου για τα πλάσματα που γίνονται οι σύντροφοι μας στην ζωή!
Είμαι 38 ετών και πότε δεν είχα σκύλο στην ζωή μου. Η πρώτη μου επαφή με σκύλους έγινε στην ηλικία των πέντε ετών όταν ήταν το πρώτο μου καλοκαίρι που πέρασα στο χωριό των γονιών με παππού και γιαγιά. Ο παππούς μου σαν αγροφυλακας είχε συντροφιά του μάλλον ένα κυνιγοσκυλάκι στις περιπολιες που έκανε στα βουνά και τα χωράφια. Πρέπει να ήταν μικρό σε ηλικία από όσο μπορώ να θυμάμαι και έπαιζα μαζί του τα απογεύματα που γυριζε από τις περιπολιες του. Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω από αυτήν την επαφή είναι όταν κάποια μέρα που είχα πάει μαζί με τον παππού μου και το κυνιγοσκυλάκι να κόψουμε ξύλα για τον χειμώνα που ερχόταν (βασικά εγώ να παίξω ηθελα) πήρα ένα τσεκούρι και πελεκουσα τα ξύλα ώσπου κάποια στιγμή χτύπησα το δάχτυλο μου και ήρθε το σκυλάκι και μου εγλειφε την πληγή!!! Δυστυχώς την επόμενη χρονιά το σκυλάκι δεν υπήρχε οπότε και η επαφή με τα σκυλιά έμεινε με αυτή την ζωντανή ανάμνηση αποτυπωμενη στο μυαλό μου.
Επόμενη επαφή ήταν όταν στην τελευταία τάξη του γυμνασίου ο πατέρας μου βρήκε ένα κουτάβι και το έφερε στο σπίτι όπου όμως το έβαλε στην ταράτσα, υποτίθεται ότι θα το φροντιζα εγώ και ο μικρότερος αδερφός μου αλλά τα παιδιά όταν δεν έχουν σωστή αντίληψη και υπόδειξη από τους γονείς το βλέπουν μόνο ως ένα παιχνίδι που τρέχει, γαβγιζει και κουνάει την ουρά του μόνο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι λοιπόν ο πατέρας μου μετά 3 μήνες δυστηχως το άφησε κάπου το σκυλάκι και... δεν το ξαναείδα.
Τρίτη εμπειρία ήταν όταν ένα χρόνο μετά επιτέθηκε ένα αδέσποτο στον μικρότερο αδερφό μου χωρίς να τον δαγκωσει αλλά και μόνο από το γαβγησμα τρόμαξα τόσο που πλέον όπου έβλεπα σκύλο τα απεφευγα είτε ήταν αδέσποτα είτε όχι.
Και ερχόμαστε τώρα στην ηλικία των 34 ετών όπου ο πεθερος μου βρίσκει ένα Cairn terrier και υιοθέτησε αφού φρόντισε να ψάξει για τον αν ανήκει σε κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε φορά λοιπόν που πήγαινα σπίτι τους ο Roky όλο χαρές και ερχόταν για χαδια και παιχνίδι αλλά εγώ μαγκωμενος. Φέτος λοιπόν μετά από ένα μήνα διακοπές και συγκατοικησης με τον πεθερο μου, τον Roky , την γυναίκα μου, και την 15 μηνών κόρη μου, η οποία τρελαίνεται για τον Roky και αυτός για αυτήν άρχισα και εγώ να εξοικιωνομαι μαζί του, να παίζω, να τον χαιδευω και να του μαγειρεύω, όπως στην μικρή μου κόρη και στο τέλος να αγαπησω!
Στο μέλλον είμαι σίγουρος ότι θα πάρω και εγώ ένα σκύλο και έχω αρχίσει να διαβάζω το forum με πολύ προσοχή έτσι όταν φτάσει η στιγμή που θα με διαλέξει ένα σκύλος να είμαι έτοιμος να του φερθω όπως του πρέπει!!! Συγνώμη για το σεντόνι και καλώς σας βρήκα.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλώς ήρθες Χρήστο!! Πολύ καλά κάνεις και ενημερώνεσαι σχετικά με τα σκυλιά, μακάρι να το έκαναν όλοι αυτό πριν αποκτήσουν σκύλο! Μια συμβουλή μόνο: πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, δες αν μπορείς να εξοικειωθείς και με σκυλιά που δε μοιάζουν με του πεθερού σου, μεγαλύτερα, μικρότερα, πιο ηλικιωμένα ή νεαρά, κουτάβια, ζωηρά, ήρεμα, άσπρα, μαύρα κτλ... ;) Σκυλιά φίλων σου, συγγενών σου κτλ... Είναι αυτό που λέμε crash test (y)

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Το προσπαθώ πάρα πολύ με όσα σκυλιά βλέπω στον δρόμο είτε δεσποζομενα είτε όχι. Είμαι σε καλό δρόμο πιστεύω και όταν έρθει η στιγμή να αποκτήσουμε το νέο μέλος της οικογένειας μας θα είναι γιατι θα έχω ξεπεράσει όλες μου τις "φοβίες" και θα έχω δώσει και στην κόρη μου όλα τα εφόδια για να φροντίζει σωστά το νέο της φιλαράκι.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Είσαι όντως σε καλό δρόμο απλά να είσαι προσεκτικός με τα αδέσποτα, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσουν... Και επίσης 1000 μπράβο που δουλεύεις τη φοβία σου και προσπαθείς να μην την περάσεις και στη μικρή. Πολλοί γονείς ασυναίσθητα περνούν τις φοβίες τους στα παιδιά τους... (y)

• Like
Reactions: Christos78

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλώς όρισες, να χαίρεσαι την οικογένειά σου, καλή απευαιθητοποίηση, καλό διάβασμα και... με το καλό!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλώς μας ήρθες!!!

Μπράβο για το πώς δουλεύεις τα άγχη σου. Αλλά μην βάζεις στον εαυτό σου την ταμπέλα της φοβίας. Δεν έχεις καμία φοβία προς τα σκυλια, απλά είναι εντονότερη η ανάμνηση του ξαφνικού φόβου που έμεινε από το γαύγισμα παρά οι αναμνήσεις των περιπάτων στο βουνό με το κυνηγοσκυλάκι!
Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι γρήγορα θα είσαι έτοιμος ψυχολογικά για το επόμενο βήμα!!!

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Δεν βιάζομαι γιατί θέλω να είμαι έτοιμος να δεχτώ όποιο φιλαράκι με συνοδεύσει τα επόμενα 5-10-15 χρόνια της ζωής, να του προσφέρω την αγαπη που θα του αρμόζει.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Πόσο χαίρομαι ανθρώπους σαν και εσένα!! -μου έφτιαξες την μέρα-

Συμφώνω απόλυτα με την ghelly! Δεν νομίζω πως είναι φοβία.. πιο πολύ είναι το ότι έχασες την επαφή σου με τον "σκύλο", κάτι που με λίγη θέληση και προσπάθεια ξεπερνιέται πολύ εύκολα μιας και έχουν αυτόν το μαγικό τρόπο να σε κερδίζουν οι άτιμοι!
Ρίξε διάβασμα εδώ, προπονήσου με τον σκύλο του πεθερού και μετά θα είσαι έτοιμος για να αποκτήσεις τον δικό σου καλύτερο φίλο!!

Εdit:
Δεν βιάζομαι...
Και πολύ καλά κάνεις!

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Με την βοήθεια των γραφομενων σας και τις απορίες που θα λύσω σιγά σιγά ρωτώντας σας θα φτάσω στο σημείο που θέλω.

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Καλώς ήρθες Χρήστο(y)

Πες μας και για τον σκύλο του πεθερου λίγα πράγματα, γιατί θα σκάσω από περιέργεια:D

Τι εννοείς Cairn terrier;
Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω αύριο σε όλες τις απορίες σας και να λύσω και λίγες δικές μου.
Σας ευχαριστώ για την τόσο θερμή αποδοχή και αύριο το πρωί θα τα πούμε και πάλι, καλό βράδυ σε όλους!

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Καλημέρα σε όλους.
Λοιπόν ο Roky είναι ένας σκύλος ημιαιμος που μοιάζει πολύ με Cairn terrier ενδεικτικά παραθέτω φωτογραφία του πως μοιάζει cairn-terrier-full.jpg ταπεινή μου άποψη ο δικός μας είναι πολύ πιο όμορφος. Ο Roky βρέθηκε πριν 2 χρόνια στην Σύρο και ήταν ενός έτους όταν το βρήκε ο πεθερός μου. Είναι ένας σκύλος που αγαπάει πολύ τα παιδιά, δεν ενοχλεί ούτε ενοχλειτε από τις γάτες αλλά έχει θέμα με άλλα σκυλιά και είναι έτοιμος να αρπαχτει με οποιονδήποτε σκύλο βλέπει μπροστά του. Δεν έχει στειρωθει ακόμα κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον και πιστεύω ότι θα ηρεμήσει. Είναι ένας πολύ λιχουδης σκυλος και τρελός ζητουλας. Για ότι άλλες πληροφορίες θέλετε απλά ρωτήστε.

Christos78

Active Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
28
70
46
Μοιάζει με τον σκύλο της φώτο (αυτή είναι ενδεικτική από το ίντερνετ) το μεσημέρι που θα πάω σπίτι θα σας ανεβάσω δικές του φώτο.
Σε ευχαριστώ εκ μέρους του πεθερου μου. Εγώ ακόμα δεν έχω δικό μου.
Το θεωρείται φυσιολογικό το ότι ενώ παίζω μαζί του, τον χαιδευω κάτι που του αρέσει πολύ και προφανώς και αυτός για μου δείξει την αγάπη του θέλει να με γλυφει αλλά δεν είμαι τόσο εξεικειωμενος οπότε τραβάω απαλά το χέρι μου για να αποφύγω το γλυψιμο.