Με όλο τον σεβασμό φίλοι συνφορουμίτες , και κυρίως προς τον St3lios ( όπως γράφεται τελοσπάντων
) επειδή αυτό το σχόλιο έχει ξαναγίνει παλαιότερα σε εμένα ( = "ντροπή σου -που λεει ο λογος- να το λες αυτό , εισαι και απο τοτε μέλος στην σελίδα" )( Στέλιο όχι απο εσένα ) κατόπιν μιας διαφωνίας που είχα...
Θα μιλήσω για εμένα για να το κάνω πιο προσωπικό.
Το οτι είμαι μέλος σε αυτή την σελίδα , δεν σημαίνει οτι υιοθετώ τις απόψεις ( ή τουλάχιστον όλες απο αυτές ) που αποτελούν κατα κάποιο τρόπο την "κεντρική γραμμή" της σελίδας και των ανθρώπων που τις εκφράζουν .
Πχ , γενικά δεν με ενθουσιάζει ο θεσμός των εκτροφέων , όπως επίσης δεν προτιμώ να δώσω ωμό κρέας (barf) στα ζώα μου , όπως επίσης δεν θα σταματήσω να αγοράζω απο pet shops και ας έχουν ακόμη και φίδια και πουλιά και γάτες και και.
Αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι δεν κατανοώ ή οτι αγνοώ , "κανω οτι δεν ακούω" ή "δεν θέλω να ξέρω" το τί γίνεται έξω..Απλά κινούμαι με διαφορετικό τρόπο
-Ξέρω πολυ καλά για τους παράνομους εκτροφείς , για τους πισαυλίτες ( lol ) , για τα Ουγγρικά σκυλιά , για τις κακουχίες τους εκεί κλπκλπ και για αυτό έχω ημίαιμο που το υιοθέτησα .
-Πηγαίνω στο pet shop και αγοράζω τις κροκέτες και την κονσέρβα της μικρής μου , το παιχνίδι της και ότι άλλο χρειαστώ , αλλά ούτε εγω ούτε κανείς άλλος δεν αγοράζει σκύλο απο εκεί . Ετσι , ο ιδιοκτήτης ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να φέρνει σκύλους και έμεινε με παπαγαλάκια και χρυσόψαρα , τροφές κλπ κλπ .
-Εχω ενα καναρίνι και ενα παπαγαλάκι που αγόρασα απο το παραπάνω μαγαζί, καθώς και 3 χρυσοψαρα που εκανα δώρο στην ανηψιά μου , και αυτό διότι είναι υπερβολικό το να ψάνει κανείς εκτροφεία ψαριών και πουλιών , απο την στιγμή που αυτά θα είναι 2-3 και δεδομένου οτι όλα αυτα τα ψάρια και τα πουλιά , ζευγαρώνουν , γεννάνε και πωλούνται τόσο σε pet shops όσο και μεταξύ ιδιοκτητών απο ... εκτροφείς σε διαμερίσματα ! Μην περιμένετε εκτάσεις δηλαδή με πισίνες για ψάρια , ή πχ με τεράστια κλουβιά για τα πουλιά .
Αντι αυτού εχω και εγω πολλά μικρά ψαράκια ( οχι χρυσοψαρα ) και κατι καναρινακια και 2 παπαγαλάκια και όταν γεννάνε τα χαρίζω σε γνωστους και φίλους ενω όσα πουλιά δεν χαρίζονται τα αφήνω ελεύθερα .
Και πολλά ακόμη οπαραδείγματα εχω
ΑΛΛΑ σε καμία περίπτωση αυτό δεν νομίζω πως έχει να κάνει σχέση με το πόσο κυνόφιλος , γαλόφιλος κλπ σε "-φιλος" είναι κάποιος
Για αυτό είναι προτιμότερο να επικεντρωθεί ακνείς στην ουσία της σχέσης που εχουμε εμείς με τα ζώα , βάζοντας στην άκρη τις υπερβολές και τα άκρα τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων αντικατοπτρίζουν άλλου είδους συμπλέγματα , ιδιότητες ή και σκοπούς .
Καλη ημέρα σε όλους