Πρώτες νύχτες με το κουταβι

Μαρκέλλα

New Member
27 Ιανουαρίου 2018
1
0
28
Παιδιά καλημερα. Είμαι καινούρια εδώ ελπίζω να το δημοσιεύω σωστά. Εδώ και 5 μέρες ζω μαζί με το κουτάβι μου( yorkshireterrier mini) και λόγω δουλειάς κάποιες μέρες λείπω κάποιες ώρες από το σπίτι.. που είναι καλύτερα να την αφήνω;; στο crate της παραπονιέται... έχω ένα δωμάτιο που της έχω μέσα τα παιχνίδια της.. ειναι καλύτερα να τν αφήνω εκει; Γιατί ακομα δεν μπορώ να την αφήνω ελεύθερη σε όλο το σπιτι... Επίσης είναι 65 ημερών..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλημέρα :)

Καταρχήν, δεν υπάρχει Yorkshire Terrier Mini, η φυλή είναι μια και ονομάζεται Yorkshire Terrier.
Πρότυπο ΕΔΩ

Στο θέμα μας τώρα.
Καταρχήν είναι πολύ μικρούλι, οπότε λογικό το να κλαίει.
Ιδανικά όταν παίρνουμε κουτάβι, κανονίζουμε να είμαστε σε άδεια ή διακοπές, γιατί οι πρώτες μέρες είναι οι μέρες προσαρμογής.
Εγώ δεν χρησιμοποιώ crate, οπότε θα αφήσω να σου απαντήσουν σε αυτό, όσοι το κάνουν.
Επίσης υπάρχει και το puppy pen, πιθανώς να θες του ρίξεις μια ματιά.

Γενικά, δεν το χαιρετάς όταν φεύγεις και ΔΕΝ το χαιρετάς με το που επιστρέφεις στο σπίτι, όσο και να λιώνεις από χαρά.
Δούλεψε το να φεύγεις ανά 10 λεπτά, για 5 λεπτά χωρίς να της δίνεις σημασία.
Ώστε να δει πως όταν φεύγεις θα γυρίσεις, θα μετριάσει το άγχος αποχωρισμού της.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
To crate θελει δουλεια για να δουλεψει.
Δεν πετας το κουταβι μεσα και φευγεις. Σιγα σιγα κτιζετε με λιγο φαι μεσα λιχουδιες πρωτα ανοιχτη η πορτα μετα οσο αυξανεις ωρα την κλεινεις κιολας. Ειδικα με τα γιορκι που ειναι διαβοητο οτι ειναι δυσκολο να εκπαιδευτουν για τις αναγκες τους μια καλη βασικη εκπαιδευση με το crate θα σε βοηθηση.
Το κουταβι οταν φευγεις μπορεις να του δωσεις ενα κογκ να μασαει και οταν επιστρεφεις να μην το ανεβαζεις ψυχολογικα για αρκετα λεπτα. Θελει πολλη δουλεια αλλα αξιζει

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν