Πρώτα έξοδα και συμβουλές για τις πρώτες μέρες στο διαμέρισμα

joanna91ld

New Member
26 Οκτωβρίου 2015
3
4
33
Παιδιά καλημέρα,

Θέλω να πάρω ένα σκυλάκι μεσαίου μεγέθους για διαμέρισμα στην Αθήνα.
Ενδιαφέρομαι να υιοθετήσω -ίσως από κάποια φιλοζωική- και όχι να αγοράσω.

Αυτό που ξέρω είναι πως αν πάρω από φιλοζωική κάποιο κουτάβι μέχρι 7 - 8 μηνών καλό θα ήταν πριν υπογράψω την υιοθεσία να κάνω εξετάσεις αίματος για να εξακριβώσω πως το κουτάβι που θα πάρω είναι υγιές. Γενικά θέλω να ρωτήσω γενικές συμβουλές για τα πρώτα έξοδα(εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, τσιπ, τροφές, κουτιά, κρεβατάκι) και τις πρώτες μέρες του μικρού στο σπίτι. Επίσης θέλω να μου προτείνετε και κάποιον οικονομικό γιατρό στους Αμπελόκηπους. Θέλω πριν πάρω το μικρούλι στο σπίτι όλα να είναι έτοιμα.

Ευχαριστώ πολύ.

• Like
Reactions: GRDANE

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλησπέρα και με το καλο σου εύχομαι. Καθε σκυλί ανεξάρτητα με την ηλικία του και την "καταγωγή" του ενδέχεται να εχει κληρονομήσει ή αποκτήσει στην πορεία καποια ασθένεια/ιδιαιτερότητα, αυτο δεν εχει να κανει με την ηλικία. Οι γενικές αίματος καλο θα ήταν να γίνονται τουλάχιστον μια φορα το χρονο για να ξερεις που βρίσκεσαι ωστόσο.

Όσον αφορά τις γενικές συμβουλές... Ειναι πολλα αυτά που θα συναντήσει ένας νέος σκυλογονιός. Καλυτερα ρωτα συγκεκριμένα για τα ερωτήματα που σου εχουν μείνει αναπάντητα ή δεν εχεις καλυφθεί απο τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες του φόρουμ για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε πιο σωστά.

joanna91ld

New Member
26 Οκτωβρίου 2015
3
4
33
Η βασική μου απορία είναι αν το σκυλί χρειάζεται μεταλλικό box, όχι μεταφοράς αλλά για μέσα στο σπίτι ή απλά ένα "κουτί" για να το θεωρεί χώρο του. Και κυρίως τα έξοδα του μήνα(τροφές, γιατρός κλπ). Επίσης επειδή έχω δει μια τεράστια διασπορά τιμών για τα έξοδα του γιατρού..από 20 ευρώ μέχρι και 50 για ένα απλό εμβόλιο. Θέλω να μάθω αν στην περιοχή των Αμπελοκήπων υπάρχει κάποιος γιατρός με υποφερτές -για μένα- τιμές.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Καλησπέρα,

Είναι απόλυτα κατανοητό να θες να ξοδέψεις όσο το δυνατόν λιγότερα. Θα έλεγα πως είναι λογικό και φυσιολογικό και πως έτσι θα έπρεπε να είναι. Η φροντίδα, ο σεβασμός και όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε για ζώα και ανθρώπους δεν (πρέπει να) αποτυπώνονται σε €.

Για μια "οικονομική" αρχή λοιπόν, δεν χρειάζεσαι ούτε πιατάκια, ούτε παιχνιδάκια, ούτε κρεβατάκια... Υπάρχουν μπολ και τάπερ που δεν χρειάζεσαι, υπάρχουν πήλινα από γιαούρτια, πλαστικές συσκευασίες από παγωτά, κλπ. Πίστεψε με, δεν θα σε παρεξηγήσει ο σκυλάκος!

Παιχνίδια μπορείς να φτιάξεις ή να ανακαλύψεις πως διαθέτεις κάποια που είναι κατάλληλα. Μπαλάκια, σκοινιά, σαμπρέλες ποδηλάτου, παλιά πανιά και ρούχα, κουτιά που θα κρύβεις τροφή και πολλά άλλα. Μοναδικό όριο η φαντασία σου ή η ικανότητα στο... googling.

Για κρεβατάκι/στρωματάκι αρκεί μια παλιά κουβέρτα, ένα πατάκι, το χαλί σου, παλιά μαξιλάρια, μαξιλαράκια καρέκλας...

Ακόμα και crate φτιάχνεις, αν "πιάνουν" τα χέρια σου, αλλά ίσως βρεις και δανεικό.

Για τροφές αλλά, ακόμα πιο σημαντικό, για τον τύπο διατροφής που θα ακολουθήσεις υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαβαθμίσεις. Ψάξου λίγο (εντός και εκτός φόρουμ) και θα βοηθηθείς. Το ημερήσιο κόστος διατροφής του σκύλου μπορεί να είναι και κάτω από 1€/ημέρα και με ποιότητα.

Τα πρώτα εμβόλια και η αποπαρασίτωση μπορεί να κυμανθεί από 30-50€. Δεν είναι πολλά και αν θες διάλεξε τον πιο φθηνό κτηνίατρο, μα σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πρωταρχικό κριτήριο για την επιλογή κτηνιάτρου. Εξάλλου, η διαφορά στο κόστος εμβολιασμού, τσιπ και αποπαρασίτωσης δεν έχει τόσο μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των κτηνιάτρων. Τα πιο εξειδικευμένα προβλήματα είναι το θέμα και μακάρι να μην έχεις. Αν όμως κάνεις οικονομία από τα υπόλοιπα αξίζει να επιλέξεις κτηνίατρο με βάση άλλα πρωταρχικά κριτήρια και όχι τις τιμές (είτε φθηνές, είτε ακριβές).

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
καλως ηλθες στην παρεα μας
προσωπικα πιστευω οτι...
στο κουταβι πρεπει να παρεχεις τροφη και στεγη..
αρα απαραιτητο ειναι μια γωνια που θα κοιμαται
αυτη ξαρτωμενη κι απο το μεγεθος (μελλοντικο) του σκυλου μπορει να ειναι
ειτε μια μαξιλαρα ειτε ενα καλαθι ειτε ενα μποξ
αν παρεις μποξ μεταφορας το ιδιο μπορει να γινει και σπιτακι
οι τιμες για τ απαραπανω κυμαινονται απο 10 ευρω μεχρι κι 100 αναλογως παντα του μεγεθους και της ποιοτητας
παει η στεγη
τροφη και νερο
καλο ειναι να του αγορασεις δυο ανοξειδωτα μπωλ ενα για το νερο του κι ενα για το φαγητο
λεω ανοξειδωτα γιατι λερωνονται πιο δυσκολα καθαριζονται πιο ευκολα
κανουν περισσοτερο θορυβο αν μετακινουνται
μπορεις φυσικα να την βγαζεις και με απλα πλαστικα μπωλ τα οποια θα καθαριζεις σε καθημερινη βαση
κοστος απο 2,5 μεχρι 20 ευρω αναλογως ποιοτητας και μεγεθους
τροφη.. θα διαλεξεις μια ξηρη τροφη μετριας ποιοτητας τζουνιορ τιμες απο 15 μεχρι 80 ευρω τα 12 κιλα
χοντρικα να υπολογισις οτι τρωει περιπου 300 με 500 γραμμαρια ολα τα παραπανω παντα αναλογως μεγεθους του σκυλου..
και φυσικα παιχνιδια πολλα παιχνιδια... ωστε να ασχολειται με αυτα κι οχι με καλτσες , παπουτσια κλπ ...
αν το παρεις 8 μηνων λογικα θα εχει κανει ολα τα εμβολια του οποτε θα υπολογισεις ελπιζωντας σε καλη υγεια του μια επισκεψη ετησιως για εμβολιασμο περιπου στα 30 με 50 ευρω και δυο εξετασεις γενικες ετησιως περιπου στα 30 με 60 ευρω την φορα...
σου ευχομαι να βρεις αυτο που θελεις και να περνατε φανταστικα!
αν ξεχασα κατι μπορεις να συνεχισεις τις ερωτησεις :)

Last edited: