Πρόβλημα...

Thor-Nounou

Member
19 Νοεμβρίου 2007
18
0
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ...
Δυστυχώς το πρώτο μας ποστ δεν είναι η παρουσίαση των κουταβιών μας(με τα οποία κυριολεκτικά έχουμε χαζέψει)αλλά θα γίνει και αυτό...

Αυτό το ποστ λοιπόν αφορά στο πρόβλημα ενός γνωστού μας
Ο οποίος έκλεισε ένα σιβηριανό χάσκι απο ένα pet shop μέσω ιντερνετ( :evil: :evil: :evil: )
Το ζήτημα έχει ως εξής:
Έκανε την παραγγελία, έσκασε και μια 500αρα κ ύστερα απο λίγο καιρό μπήκαν υποψίες για την καθαρότητα του σκύλου.
Τις υποψίες αυτές επιβεβαίωσε και η κτηνίατρος η οποία είδε το σκυλάκι(4 μηνων τώρα)και παρατήρησε διαφορές χρωματικές κυρίως(στο προσωπο καθώς και καφετί χρώμα τριχών στην βάση των μαύρων τριχών του σώματός του)καθώς και διαφορετική συμπεριφορά(δεν ξέρουμε κατα ποσο στέκει βέβαια αυτό)...πχ είναι πιο υπάκουος.
Το σκυλάκι σε γενικές γραμμές είναι και πανέμορφο και υπακουο χωρίς καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση.
Να σημειωθεί εδώ οτι το σκυλάκι πέραν του ρώσικου διαβατηρίου του δεν συνοδευονταν απο άλλα χαρτιά.
Όταν λοιπόν επικοινωνησε με τον κύριο που είχε κάνει την παραγγελία ο οποίος είναι και κριτής συγκεκριμένης ράτσας του ανέφερε οτι ο σκύλος είναι καθαρός αρχικά...μετα είπε "ε και να μην είναι καθαρός χ... η φοράδα στο αλώνι" καθώς και οτι αν του γυρίσει πίσω τον κούταβο(χωρίς επιστροφή χρημάτων βέβαια απλά να του στείλει ένα άλλο)αυτός θα τον ξαναπουλήσει ως καθαρό...
Το ζήτημα εδώ είναι τι ενέργειες μπορούν να γίνουν!
Προσωπική μας θέση είναι οτι ήταν εξαρχης λάθος η παραγγελία του σκύλου απο pet-shop αλλά το ζήτημα που θέτει ο παθών είναι οτι πλήρωσα για καθαρό και μου έφεραν κάτι άλλο...

Ευχαριστούμε για τον χρόνο
Παναγής-Αλεξάνδρα 8)

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Δεν ξέρω από ποιό πετ-σοπ τονπήρε πάντως μπορεί να πάρει έγγραφη και επώνυμη βεβαίωση από το κτηνίατρο ότι δεν είναι καθαρόαιμος..

και να τον κυνηγήσει δικαστικά.
δε ξέρω τινοήμα έχει αυτό και μετά από τόσους μηνες.και τι θα καταλαβει αν δικαιωθεί?θα του αλλαξει το σκυλί,αυτο θελει?

αφου πηρε από πετ σοπ και μεσω ιντερμετ,ας κατσει στα αυγά τπυ τώρα :D με το ημίαιμο χασκάκι του και να το αγαπαει!!!

περα απ την πλάκα μπορεί να κινηθεί οπως σου είπα δικαστικά και ειδικά αφου προκαλεί με τη συμπεριφορά του ο..πετ σοπας!

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
:dohh: :dohh: :dohh:
Καλως ηρθατε στο forum!

Κριμα για τον φιλο σας επαθα πλακα με αυτα που διαβασα!

Οσο για το τι μπορειτε να κανετε σιγουρα θα σας απαντησουν καποιοι αλλοι που γνωριζουν περισοτερα απο εμενα! :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πρώτα απ’ όλα, καλώς ήρθες Thor-Nounou στο Dogforum.
Κατά δεύτερον από πού να αρχίσω και που να τελειώσω… :(

1. Σχετικά με την αγορα ζώων από pet-shops/ puppy mills, την καθαρoαιμiα τους και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας! Η ανάγνωση παλαιοτέρων θεμάτων θα σε βάλει στο κλίμα…

2. Το κατά πόσο ένας κτηνίατρος έχει τις γνώσεις και την εμπειρία και είναι αρμόδιος να κρίνει την καθαροαιμία του ζώου, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση…
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι. «Έκαστος στο είδος του»…

3. Ο συγκεκριμένος πετσοπας είναι κριτής σε εκθέσεις μορφολογίας? Κατάλαβα καλά?

4. Ο γνωστός σου τώρα τι ακριβώς θέλει? Επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος και αντικατάσταση του με …καθαρόαιμο κουτάβι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
καλησπέρα!καλός ήρθεςThor-Nounou
συμφωνώ και εγώ ότι μετά από τόσο καιρό τι περιμένει να γίνει ο γνωστός σου?
Πρώτα απο ολα, μονο του ότι έκανε την κίνηση να αγοράσει μέσο intrernet είχε υπογράψει την καταδίκη του..,εδώ έχουν μπει άτομα που πρώτα από όλα ενημερώνονται για την φυλη τα χαρακτηριστικά,από που να το πάρουν και μετά κάνουν την κίνηση να το αγοράσουν..και ο φίλος σου παραπονιέται που δεν είναι γνήσιο..για μένα πρέπει να νιώθει τυχερός που το κουτάβι είναι υγειής και με καλο χαρακτήρα και τα αλλα είναι λεπτομέρειες ,από την στιγμή που έκανε αγορά εμψυχου "προϊόντος"μέσο internet.θεωρώ για πολλούς λόγους απαράδεκτη την κίνηση αυτή..
Μετά θεωρώ λάθος ότι ήταν από
petshop ,αλλα από όπου και να ήταν και από τον κάθε τελειωμένο εκτροφέα θα μπορούσε να ήταν(γιατί κανένας σοβαρός δεν θα έδινε κουτάβι μέσω internet)αλλα επέτρεψε με και κανένας σοβαρός ιδιοκτητης δεν θα αγόραζε μέσω internet σαν να αγοράζει τσάντα..
Είναι ήδη τυχερός για μένα και τα υπόλοιπα εγώ προσωπικά τα θεωρώ περιττά..μετά από μια τέτοια επιλογή..

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
παντως και εγω αυτο πιστευω !
δεν ηξερε τωρα εμαθε! ας αισθανεται παρα πολυ τυχερος που εχει υπεροχο σκυλακι και ας μην ειναι συμφωνα με το προτυπο της φυλης του (γιατι αυτο το γνησιο μου παει σε πολυ προιον κατασταση).

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
sir-elric said:
(γιατι αυτο το γνησιο μου παει σε πολυ προιον κατασταση).
Συμφωνω και αποκλειεται να εχει και την ορεξη να ασχοληθει παραπανω.Σε ενα site που ειδα σημερα on-line αγορες ζωων ειχε και καθαροαιμα σε τιμη ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ετσι εγραφε.Εντελλως εμπορευμα δηλαδη.Ολα γνησια ειναι κ.τ.λ.

Thor-Nounou

Member
19 Νοεμβρίου 2007
18
0
ROTTIE said:
1. Σχετικά με την αγορα ζώων από pet-shops/ puppy mills, την καθαρoαιμiα τους και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας! Η ανάγνωση παλαιοτέρων θεμάτων θα σε βάλει στο κλίμα…
Το γνωρίζουμε γιαυτο και όσα σκυλιά είχαμε μέχρι τώρα ούτε ενα δεν προερχόταν απο πτσοπ!Η ανάγνωση παλαιοτέρων θεμάτων έχει γίνει...για την ακρίβεια τα, έχουμε ξεψαχνίσει πολυ πριν την εγραφη!
Rottie said:
2. Το κατά πόσο ένας κτηνίατρος έχει τις γνώσεις και την εμπειρία και είναι αρμόδιος να κρίνει την καθαροαιμία του ζώου, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση…
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι. «Έκαστος στο είδος του»…
Δεν μπορώ να πω οτι συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου...για ποιον λόγο ο κτηνίατρος να μην μπορεί να κρίνει την καθαρότητα...εδω μου έρχεται ο παραληλισμός αστρολόγου/αστρονόμου όπου στο δικό μου μυαλό ο κτηνίατρος παίζει τον ρόλο του δευτερου(αστρονόμου)
Rottie said:
3. Ο συγκεκριμένος πετσοπας είναι κριτής σε εκθέσεις μορφολογίας? Κατάλαβα καλά?
Mια χαρα κατάλαβες...είναι και κριτής και εκπαιδευτής...
Rottie said:
4. Ο γνωστός σου τώρα τι ακριβώς θέλει? Επιστροφή του ελαττωματικού προϊόντος και αντικατάσταση του με …καθαρόαιμο κουτάβι?
Αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμα...

kago1 said:
για μένα πρέπει να νιώθει τυχερός που το κουτάβι είναι υγειής και με καλο χαρακτήρα και τα αλλα είναι λεπτομέρειες ,από την στιγμή που έκανε αγορά εμψυχου "προϊόντος"μέσο internet.θεωρώ για πολλούς λόγους απαράδεκτη την κίνηση αυτή..
Μετά θεωρώ λάθος ότι ήταν από
petshop ,αλλα από όπου και να ήταν και από τον κάθε τελειωμένο εκτροφέα θα μπορούσε να ήταν(γιατί κανένας σοβαρός δεν θα έδινε κουτάβι μέσω internet)αλλα επέτρεψε με και κανένας σοβαρός ιδιοκτητης δεν θα αγόραζε μέσω internet σαν να αγοράζει τσάντα..
Είναι ήδη τυχερός για μένα και τα υπόλοιπα εγώ προσωπικά τα θεωρώ περιττά..μετά από μια τέτοια επιλογή..
μαζί σου...όπως ανέφερα είναι γνωστός και όχι φίλος...γιαυτό και δεν είχα κάνει κουβέντα για την κίνηση αυτή όταν το έμαθα...περαν του οτι ήταν ήδη αργά αφού είχε πάρει τον σκύλο...
Αυτό που μας νοιάζει εμάς προσωπικά γιαυτο και ασχολούμαστε άμεσα πλεόν είναι ο κούταβος να έχει την καλύτερη κατάληξη...γιατί ειδικά στο θέμα ζωο δεν μπορώ να πω οτι είμαι και ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος όταν βλέπω ανώριμες συμπεριφορές...τεσπα
προέχει το καλό του σκύλου αυτη την στιγμή και αυτό προσπαθούμε να φροντίσουμε...

Εδώ είναι ο Αρης με την νουνου μας :

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Πέραν των γνωστών περί pet shop κάτι ακούγεται περίεργο:

Εκτροφέας, και κριτής και pet shop; Όλα σε ένα; μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;

1) Έχω αμφιβολίες κατά πόσον ένας μέσος κτηνίατρος μπορεί να αποφανθεί περί καθαροαιμίας. Γενικά πράγματα ναι, ειδικά όχι εκτός αν τύχει να έχει ασχοληθεί με συγκεκριμένη φυλή
2) Το ότι έχει καφέ τρίχες δε λέει κάτι αφού το καφέ είναι κοινό στα χάσκυ. Δεν είναι σπάνιο να υπάρχει τριχρωμία ή και τετραχρωμία (λευκό, μαύρο, γκρι, καφέ). Δεν έχουν όλα ακριβώς την μάσκα. Το κουτάβι απλά δεν είναι εκθεσιακό.
3) Σε ηλικία 4 μηνών πολύ πιθανό το pedigree του να μην έχει εκδοθεί ακόμα. Το διευκρίνησε αυτό με τον συνομιλιτή του;
4) Η χαμηλή εκπαιδευσιμότητα των χάσκυ αφορά συγκεκριμένα θέματα, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί για δραστηριότητες στις οποίες άλλες φυλές έχουν κλίση. Το ότι είναι υπάκουο δεν σημαίνει ότι είναι ημίαιμο. Ούτε άχρηστα είναι, ούτε ηλίθια.

Κάποια καλή φωτο ίσως βοηθήσει να λυθεί η απορία.

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Εκτροφέας, και κριτής και pet shop; Όλα σε ένα; μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
Όχι δεν έχει γίνει κανένα λάθος :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Πιο παλιά το διαφήμιζε κιόλας :shock: :shock: :shock: :shock:
Είναι γνωστή η δράση του συγκεκριμένου κυρίου και με πολλά παραδείγματα σαν τα παραπάνω (ημίαιμα σκυλιά κτλ) :!:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ρε ποιος είναι :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

πείτε μου για θα σκάσω :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Ξεμπρόστιασμα χρειάζεται για να μην την πατήσουν κι άλλοι. Φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
θελω να πιστευω οτι δεν ειναι αυτος που παει το μυαλο μου.

κατα τα αλλα οτι ειπαν και τα παιδια.θα πεις στον γνωστο σου οτι το εδειξες φωτο σε κυνο....-τεχνικους :lol: δεν ειναι χασκυ.ειναι ενα υπεροχο χασκυ.3χρωμο εργασιακο.και επισης πες του να νοικιασει τον ασπροδοντη,εχει μεσα ενα που του μοιαζει.
το σκυλακι ειναι μια χαρα.καθαροαιμο ειναι.οσο για τον ντοκτορα που εβγαλε πορισμα...νο κομεντ :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να δώ τη φωτό, αλλά δεν με ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς, γιατί δεν ξέρω πολλά από χάσκι ...

1ον) ΚΡΙΤΗΣ έχει πετ-σοπ?? Και κάνει εισαγωγή από puppy mills ???
KAI MH XEIΡΟΤΕΡΑ
Δεν έχω να πώ τίποτα άλλο, ΛΥΠΑΜΑΙ :evil: :cry: :evil: :cry:
Είναι γνωστή η δράση του συγκεκριμένου κυρίου και με πολλά παραδείγματα σαν τα παραπάνω (ημίαιμα σκυλιά κτλ)
ΛΥΠΑΜΑΙ ακόμα πιο πολύ ...

2ον) Απο κανένα πετσοπ δεν μπορείς να πάρεις εκθεσιακό δείγμα μίας φυλής ... νομίζεις ότι μπορεί πχ να έχουν αρρώστιες, αλλά να είναι και συγχρόνως καλά δείγματα, που είναι και ΠΟΛΥ πιο δύσκολο από το να είναι υγιή?

3ον) Ο φίλος σου να διαβάσει πώς είναι το Χάσκι, αφού τον ενδιαφέρει τόσο πολύ, και να μην ακούει τον κάθε κτηνίατρο, είναι ήδη άσχετος και παραπληροφορημένος και τα κάνει χειρότερα. Και στα θέματα μορφολογίας και στα θέματα χαρακτήρα ... :wink:
Δεν μπορώ να πω οτι συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου...για ποιον λόγο ο κτηνίατρος να μην μπορεί να κρίνει την καθαρότητα...εδω μου έρχεται ο παραληλισμός αστρολόγου/αστρονόμου όπου στο δικό μου μυαλό ο κτηνίατρος παίζει τον ρόλο του δευτερου(αστρονόμου)
Ο κτηνίατρος ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ περί ΦΥΛΩΝ ούτε εξετάζεται ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ, το πολύ πολύ να πεί την γνώμη του κάνοντας τον έξυπνο, επειδή έχει δεί καμιά 10αριά τέτοια χάσκι, ίδιας αμφιβόλου ποιότητας και μορφολογίας ...

4ον)
Συμφωνω και αποκλειεται να εχει και την ορεξη να ασχοληθει παραπανω.Σε ενα site που ειδα σημερα on-line αγορες ζωων ειχε και καθαροαιμα σε τιμη ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ετσι εγραφε.Εντελλως εμπορευμα δηλαδη.Ολα γνησια ειναι κ.τ.λ.
ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ ... σήμερα μίλαγα με κτηνιάτρους ... 60-70 % ΑΡΡΩΣΤΑ με βαριές ασθένειες ... αφού το λέει ο άνθρωπος ... φτηνιάρης είναι. Ε? Perla??

περα απ την πλάκα μπορεί να κινηθεί οπως σου είπα δικαστικά και ειδικά αφου προκαλεί με τη συμπεριφορά του ο..πετ σοπας!
Ναι, καλά ... :lol: :lol:

προέχει το καλό του σκύλου αυτη την στιγμή και αυτό προσπαθούμε να φροντίσουμε
Να του πείς ότι είναι καθαρόαιμο, ΚΑΙ ΚΑΛΑ MYAΛΑ στο επόμενο ... αν θές χαρτιά χάσκι, αν δεν σας δώσουν ΕΧΩ ΕΓΩ αυθεντικά ...

ΑΜΑΝ ΠΙΑ