Να σας πω κι εγω αυτο που εχω καταλαβει απο το δικο μου κουταβι και το crate.
Ολοι υποστηριζουν οτι το crate το βλεπουν τα σκυλια σαν τον χωρο τους, εκει οπου νιωθουν ασφάλεια.
Νομιζω οτι δεν ειναι αληθες αυτο 100%.
Απ' αυτο που βλέπω αυτους τους 3 μηνες ειναι οτι μπαινει στο crate οταν της πω αλλα οχι με μεγαλη ευχαριστηση.
Δεν κλαιει, δεν διαμαρτυρεται -ποτε δεν το κανε- ομως καταλαβαινω οτι θα ηταν καλυτερα αν ξαπλωνε διπλα στα ποδια μου στο πατωμα, παρα στο αναπαυτικο της στρωματακι μεσα στο crate.
Aυτο που λετε νιωθει ασφαλεια εκει μεσα δεν πολυισχυει. Πλεον σε ολο το σπιτι νιωθει ασφαλεια! Ειμαστε η οικογενεια της και το χει καταλαβει. Δεν ειναι σαν τις πρωτη βδομαδα που δεν εβγαινε απο το crate απο φοβο και κοιμωνταν ολη μερα.
Προσωπικα εδω και 2 βδομαδες της εχω βγαλει το crate απο το σαλονι και κοιμαται μαζι μας στο υπνοδωματιο. Στο crate θα μπει μονο οταν λειπουμε. Αλλα ακομα κι αυτο δεν θα κρατησει για πολυ. Γιατι και με την τουαλετα δεν εχουμε πλεον προβλημα. Εχει καταλαβει που πρεπει να τα κανει.
Λεω λοιπον, συνοψίζοντας, οτι τα σκυλια μας δεν πεταν και τη σκουφια τους για το crate. Τη χαρη μας κανουν απο επιθυμία να μας ευχαριστησουν. Κι αυτο και μονο αρκει για να τα βγάλουμε απο αυτα.
Καλημερα