Πρόβλημα τουαλέτας

Blackheart

Well-Known Member
11 Οκτωβρίου 2008
157
0
39
εδώ γύρω..
Φάτσα ο μικρός!! :)

Για το πάρκο δεν συμφωνώ. Όπως είπες είναι φοβισμένος. Μικρά μικρά βήματα. Δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη να τον συστήσεις σε πόσα διαφορετικά πράγματα.
Πόσο μάλλον να μάθει να αποδέχεται, να ανέχεται άλλους σκύλους και τις συμπεριφορές τους.
Αν και δεν έχω καμία εμπειρία από τέτοια πάρκα, μου φαίνεται πολύ κακή σαν ιδέα για διάφορους λόγους.
Για μένα, υπομονή θέλει.. Και αν μπορείς να του βρεις ένα μέρος, κανα παρκάκι πχ να τον αφήνεις λίγο ή ακόμη και να τον τρέχεις λιγάκι. Αν βρεις κάποιο, πρωινές ώρες που θα είναι σχετικά ήσυχα, θα ήτανε καλά..
Αν έχει μάθει στο αμάξι, μπορείς να τον πας και μια βόλτα με αυτό σε κανα άλλο πάρκο..

Καλημέρα!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συγχαρητήρια που υιοθέτησες τον αδεσποτακο!:)

Να τονίσω απλά με αφορμή σχόλιο του Blackheard,
Για κρέιτ διαφωνώ, μιας και το σκυλί ήδη είναι αρκετά φοβισμένο και μεγάλο για τέτοια πράγματα..
πως το crate δεν ενισχύει τις φοβίες του σκύλου ούτε είναι μόνο για κουτάβια. Ο σκύλος μου εκπαιδεύτηκε στο crate σε ηλικία 1,5 έτους και πλέον δεν τον ξεκολλάω από το κλουβί του!

Το θεωρεί μια ζεστή και ασφαλή φωλιά και όχι μέσο περιορισμού ή μορφή τιμωρίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους! Εμένα μου έλυσε τα χέρια όχι μόνο διότι ο σκύλος είναι περιορισμένος και δεν έχω το φόβο μήπως δαγκώσει κάποιο καλώδιο, κάνει κάποια ζημία ή λερώσει κάπου που δεν πρέπει, αλλά γιατί είναι η τέλεια λύση για τις διακοπές και τα ταξίδια.
:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι μεν φοβισμένος, αλλά όταν γίνονται σωστά οι γνωριμίες με άλλους σκύλους, τα καταφέρνει και μετά προσπαθεί να τρέξει κι από πίσω τους..... νομίζω ότι αν είχε περισσότερο καιρό μαζί τους, θα καταλήγανε να παίζουνε γιατι κατα βάθος θέλει παρεα.... αλλά στις συναντήσεις που γίνονται στο δρόμο, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος...

Λεω να το δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο και βλέπουμε πως θα πάει.... αν δω οτι ζορίζεται πολύ θα φύγουμε.

Με το αυτοκίνητο δεν ξέρω πως τα πάει... όταν τον πήρα από το Σωματείο, δεν ήθελε με τίποτα να μπει.... μπήκε με το ζόρι και έριξε μεγάλο κλάμα όταν φεύγαμε.... μετά ηρέμησε και ξαπλαρώθηκε!. Προχθές τον ξαναπήγα να μυρήσει το αυτοκίνητο να δω αντιδράσεις και μπήκε μέσα τρέχοντας!! (μάλλον γιατι όπως είπαμε ζορίζεται στο δρόμο....) οπότε ελπίζω ότι δε θα είναι πρόβλημα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
rottie,
ποσες ώρες τον αφήνεις στο crate? δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα να τον κλείνω σε ένα μικρό δωμάτιο? Νομίζω ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα (το δωμάτιο) αν δεν λυθεί το πρόβλημα της τουαλέτας (και των ζημιών που κάνει όταν λείπω....)

Επίσης, η κτηνίατρος της γειτονιάς μου μου πρότεινε και φερομόνες για να μειωθεί το στρες του.... καλή ιδέα μου ακούστηκε, αλλα too good to be true.... έχει δοκιμασει κανεις? υποτίθεται ότι είναι για όλων των ειδών τις φοβίες....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
rottie,
ποσες ώρες τον αφήνεις στο crate?
8 ώρες maximum το βράδυ. Φροντίζω να τον ταΐζω λίγη ώρα πριν τον κλείσω στο crate και όλο το βράδυ κοιμάται σαν πουλάκι! :D
Κατά την διάρκεια της ημέρας το crate είναι ανοικτό και ο σκύλος εάν θέλει να ξαπλώσει, να κοιμηθεί ή να παίξει με τα μασουλητηρια του, ανοίγει το πορτάκι με το πόδι του (έχει φοβερή πλάκα!) και μπαίνει μόνος του μέσα! Το crate το θεωρεί πλέον μια ασφαλή, άνετη και ζεστή φωλιά και εγώ έχω πάντα το κεφάλι μου ήσυχο.

Οι φερομονες δεν ξέρω αν κάνουν ή όχι δουλεία. Αυτό που ξέρω ότι κάνει σίγουρα δουλεια είναι η απευαισθητοποίηση στα ερεθίσματα που του προκαλούν φόβο. Με αργά και σταθερά βήματα, τόνωσε την αυτοπεποίθηση του σκύλου σου και εξοικείωσε τον με οτιδήποτε φοβάται μέχρι να νιώσει ότι δεν απειλείται.
Βέβαια να έχεις υπ’ όψιν πως ένα φοβικό σκυλί ποτέ δεν πρόκειται να αποβάλει εντελώς όλες τις φοβίες του. Με σωστή εκπαίδευση όμως θα δεις μεγάλη αλλαγή.

Εγώ σε πάρκο για σκύλους δεν θα τον πήγαινα ακόμη. Αυτό που βοήθησε εμένα στο πρόβλημα της τουαλέτας του σκύλου μου ήταν οι μεγάλες βόλτες στην εξοχη. Κάθε Κυριακή ήμασταν στην Πάρνηθα για πεζοπορία και παιχνίδι. Διασκεδάζαμε, παίζαμε και ο σκύλος έμαθε από την πρώτη κιόλας που πήγαμε στο βουνό να τα «κάνει» σε χώμα (κατά το χ#$& ψιλά κι αγνάντευε!:D)

Μια που ο καιρός το επιτρέπει, σου προτείνω να φύγετε για ένα ωραίο πικ-νικ την Κυριακή, να πάρετε μαζί το σκύλο σας, να διασκεδάσετε παρέα και να συνδυάσετε το τερπνόν (απόδραση από τη ρουτίνα και το άγχος της πόλης) μετά του ωφελίμου (εκμάθηση τουαλέτας στο σκύλο)! :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κοίτα το ότι είναι φοβισμένος είναι σίγουρο.... αλλα δεν ξέρω αν εχει φτάσει στα όρια του φοβικου....
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ επιθετικός.... ουτε όταν ζορίζεται.... ούτε όταν χρειάστηκε να τον βαλουμε σηκωτό στο αυτοκίνητο ή στον κτηνίατρο... είναι πραγματικά εξαιρετικός χαρακτήρας.... και παρόλο που φοβάται τους άλλους σκύλους, είμαι σίγουρη ότι θέλει να παίξει μαζί τους! ειδικά όταν τον αγνοούν, τρέχει από πίσω τους!
Το ίδιο με τους ανθρώπους! Αν γίνει σωστά και με ηρεμία η γνωριμία, είναι πολύ φιλικός και δίνει και φιλάκια!
Γι'αυτο ελπίζω ότι είναι θέμα προσαρμογής και σωστής εκπαίδευσης...

Η ιδέα να βγούμε έξω μια ολόκληρη μέρα είναι καλή. Μπορει να το επιχειρήσουμε... αν και όπως σου είπα, εν ανάγκη τα κρατάει και πάνω από μέρα, και φοβάμε ότι με το αγχος που θα του δημιουργήσει το καινιούριο περιβάλλον, μπορεί να μην κάνει και τίποτα.....

Οσο για την απευαισθητοποίηση, δεν είναι τόσο εύκολο.... στην περιοχή που ζω, δίπλα στο Λυκαβηττο, υπάρχουν πάντα άλλα σκυλιά και ανθρωποι, όλες τις ωρες της μέρας ή της νύχτας!!

Τελος, δουλεύω 8ωρο.... οπότε το crate δεν είναι λύση για μας κατα τη διάρκεια της μέρας.... κάτι άλλο πρέπει να γίνει.... γιάυτο σκεφτόμουν το πάρκο.... αν πήγαινε δυο τρεις φορές τη βδομάδα εκεί να παίζει, μια φορά τη βδομάδα είναι κάποιος στο σπίτι , οπότε θα έμεναν μόνο μια-δυο μέρες την εβδομάδα που θα χρειαζόταν να μένει μόνος του τη μέρα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπόν, δοκιμάσαμε το puppies park. Κανένα πρόβλημα με τα άλλα σκυλιά, τα πήγε θαυμάσια ο μικρός... αν και ζορίστικε για να μπει... νομίζω ότι του έκανε πολύ καλό..... θα τον ξαναπάω.....

Μετά από αρκετή ώρα έκανε και πιπι του μέσα στο πάρκο.... (δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον επιβραβεύσω... ηταν πολύ μακρια...), αλλα το πρόβλημα παραμένει.... επιχείρησε να τα κάνει μπροστά μου μόλις τώρα , τον σταμάτησα και βγήκαμε έξω αλλά τιποτα.... :( υπομονή..... και καλύτερο timing!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Update:

Στο ζήτημα της τουαλέτας υπάρχει σημαντική βελτίωση! Έχει βρεί ένα σημείο (μεσα στη μέση του δρόμου..... :confused: ) το οποίο τον εμπνέει, οπότε έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση.... δεν τα κάνει πάντα, αλλά αν έχουν περάσει αρκετές ώρες, και τον βγάλω, τα κάνει εκει..... με τις γνωστές χαρές και πανυγύρια από μέρους μου...... για να δούμε πως θα πάει.....
Το πάρκο γενικά βοηθάει πολύ.... και πιπι/κακά του κάνει εκει και έχει ξεφοβηθεί τελείως τα άλλα σκυλιά.... ποτέ δε θα γίνει ο αρχηγός, αλλά τουλάχιστον δεν είναι με την ουρά στα σκέλια....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog