Πρόβλημα συμπεριφοράς σε διακοπές

firstroad

New Member
25 Ιουλίου 2015
4
0
27
Καλησπέρα, είμαι νεο μέλος του φόρουμ και έφτιαξα το λογαριασμό γιατί χρειάζομαι βοήθεια σε ένα πρόβλημα συμπεριφοράς που αντιμετωπίζω. Έχω ένα θιβετιανό σπανιελ 4 χρονών και 8 μηνών και πρώτη φορά πήγαμε μαζί διακοπές με παρέα στο σπίτι της γιαγιάς ενός φίλου από τη παρέα. Συνήθισε γενικά γρήγορα στο μπαλκόνι αλλά μερικές φορές που δεν μπορώ να τον πάρω μαζί γιατί πάμε σε νυχτερινό μαγαζί ή στη παραλία όπου είναι οργανωμένη μένει στο μπαλκόνι μόνος του και στο σπίτι είναι η γιαγιά και κάθε φορά που γυρνώ μου λέει ότι έκλεγε και γρατζούναγε τη μπαλκονοπορτα. Μου είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω καθώς έχει μάθει να μένει για πολλές ώρες μόνο του σε μια κουζίνα χωρίς να κάνει ζημιές. Σκέφτηκα πως αν του δώσω κάτι δικό μου να έχει κοντα του θα ηρεμήσει όπως κάνει πολλές φορές (πχ τις νύχτεςκοιμάται πάνω στα παπουτσια μου) αλλά δεν δούλεψε όταν πήγα παραλία χθες. Σκέφτομαι αύριο να του πάρω ένα παιχνίδι ώστε να έχει με κάτι να ασχολείται αλλά θέλω και μια γνώμη παραπανω.

firstroad

New Member
25 Ιουλίου 2015
4
0
27
Όχι δεν το θέλει μες το σπίτι, θα λυνόταν το θέμα έτσι. Στη παραλία δεν μπορώ, είναι οργανωμένες και δεν έχω καμία όρεξη να μου κάνουν παρατήρηση και να προσπαθήσω να εξηγήσω τα αυτονόητα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν γνώριζες ότι η γιαγιά του φίλου, δεν θελει ζώα στο σπιτι της?
Με τα δεδομένα που δίνεις, προσωπικά αν ήμουν στη θέση σου θα έκοβα τα "μπαρ και τα ξενύχτια" γιατι δεν είναι δυνατόν το σκυλί να κλαίει με τη νύχτα και να ενοχλεί τους περίοικους. Ενδεχομένως δεν έχει αρκετή εκτόνωση και νιώθει τρελή ανασφάλεια να μένει σε ένα ξένο μπαλκόνι μόνο του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όχι δεν το θέλει μες το σπίτι, θα λυνόταν το θέμα έτσι. Στη παραλία δεν μπορώ, είναι οργανωμένες και δεν έχω καμία όρεξη να μου κάνουν παρατήρηση και να προσπαθήσω να εξηγήσω τα αυτονόητα.
Βρες μία μη οργανωμένη λίγο πιο μακρυά. Όλα δικά σου δεν μπορείς να τα έχεις. Το ξεβόλεμα είναι μέρος της υπευθυνότητας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα σου πω κάτι και αν θέλεις το κρατάς, αν θέλεις το πετάς!

Εγώ προσωπικά προβληματική συμπεριφορά θεωρώ όταν ο σκύλος μου παρουσία μου εκδηλώσει κάποια συμπεριφορά!
Όταν εκδηλωθεί εν απουσία μου τότε την θεωρώ φυσιολογική.:):rolleyes:

Και μάντεψε...δεν αφήνω ποτέ τον σκύλο μου με άλλους ανθρώπους εκτός αυτών που ξέρουν να τον χειρίζονται ή αυτών που θα τον χειριστούν έτσι ακριβώς όπως θα τους το πω εγώ!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Είναι σε ξένο μέρος, με ξένους ανθρώπους, σε ένα μπαλκόνι πολλές ώρες. Λογικό και επόμενο όταν φεύγεις να κλαίει το ζωντανό.

Ή θα βρεις λύσεις για να μπορείς να παίρνεις το σκυλί μαζί σου ή οι διακοπές σου θα περιοριστούν στο μπαλκόνι μαζί του!!

Δε θεωρώ πως έχει κάποιο θέμα η συμπεριφορά του.

firstroad

New Member
25 Ιουλίου 2015
4
0
27
To skuli htan kanonismeno na koimatai sto mpalkoni. Kai to thewrw provlhmatiki simperifora afou exei perasei g meres mono tou me anthrwpo p eixe dei duo fores xwris provlhma.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
Απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά.
Δυστυχώς, τα θέλεις όλα δικά σου. Και να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου, όπως εσύ τις έχεις προγραμματίσει και να είναι και το σκυλί στον αυτόματο. Που το παράτησες στα ξαφνικά, σε ένα άγνωστο μέρος, μόνο του, με άγνωστους ανθρώπους. Αφού δεν έχει φουντάρει από το μπαλκόνι, πάλι καλά να λες.

Βασικά, τώρα που αναρωτιέσαι, είναι αργά. Δεν διορθώνεται η δική σου προβληματική συμπεριφορά. Εκτός, αν τα μαζέψεις και γυρίσεις σπίτι σου, ή συμπεριλάβεις τον σκύλο σου, στις δραστηριότητές σου.

Και όταν με το καλό τελειώσουν οι διακοπές σας, φρόντισε να εκπαιδεύσεις εγκαίρως τον σκύλο σου, και σε άλλα πιθανά μελλοντικά σενάρια, για να μην τον ξανακατηγορήσεις για ανεπιθύμητη συμπεριφορά.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
δε θα σου κανει κανεις παρατηρηση αν το εχεις δεμενο κοντα σου.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Εγώ πάλι απορώ πως δέχτηκες να πάρεις το σκύλο σου κάπου όπου ήξερες οτι δεν είναι καλοδεχούμενος μέσα στο σπίτι... :cool: Βασικά, απορώ με το οτι δέχτηκες να πας.

Εσύ κάνεις τη ζωάρα σου στα μπιτσ μπαρ και στα κλαμπάκια και ο σκύλος λυσσομανά μόνος του σε ένα μπαλκόνι! Ιδανικές διακοπές μου ακούγονται! :confused:

• Like
Reactions: ioanna a

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά.
Δυστυχώς, τα θέλεις όλα δικά σου. Και να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου, όπως εσύ τις έχεις προγραμματίσει και να είναι και το σκυλί στον αυτόματο. Που το παράτησες στα ξαφνικά, σε ένα άγνωστο μέρος, μόνο του, με άγνωστους ανθρώπους. Αφού δεν έχει φουντάρει από το μπαλκόνι, πάλι καλά να λες.

Βασικά, τώρα που αναρωτιέσαι, είναι αργά. Δεν διορθώνεται η δική σου προβληματική συμπεριφορά. Εκτός, αν τα μαζέψεις και γυρίσεις σπίτι σου, ή συμπεριλάβεις τον σκύλο σου, στις δραστηριότητές σου.

Και όταν με το καλό τελειώσουν οι διακοπές σας, φρόντισε να εκπαιδεύσεις εγκαίρως τον σκύλο σου, και σε άλλα πιθανά μελλοντικά σενάρια, για να μην τον ξανακατηγορήσεις για ανεπιθύμητη συμπεριφορά.
@mareco 's back! :censored:
Δεν αλλάζω λέξη από οσα έγραψες!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δλδ μπορω να συμπαιρανω οτι ολοι σας (πλην του παιδιου που ανοιξε το τοπικ) κανετε ολες σας τις δραστηριοτητες με γνωμονα αποκλειστικα κ μονο το σκυλο, ειστε μαζι του 24/7 κ δεν μπορειτε να πατε σε ενα μπιτσομπαρο αν δεν τον εχετε δεμενο διπλα σας..... Εξυπακουεται βεβαια οτι δεν θα βουτηξετε στην θαλασσα αν δεν θελετε να τσακωθειτε......
Τι λετε ρε παιδια;
Θεμα εκπαιδευσης ειναι καθαρα να μαθει το σκυλι να μανει σε ενα χωρο ησυχο.
Μενει λοιπον ο ανθρωπος να το εκπαιδευσει για να μπορει να κανει κ την ζωη του, παραλληλα με το σκυλο. Δεν ειναι προβληματικη συμπεριφορα...... Ειναι φυσιολογικη ενος ανεκπαιδευτου σκυλου που διορθωνεται.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δλδ μπορω να συμπαιρανω οτι ολοι σας (πλην του παιδιου που ανοιξε το τοπικ) κανετε ολες σας τις δραστηριοτητες με γνωμονα αποκλειστικα κ μονο το σκυλο, ειστε μαζι του 24/7 κ δεν μπορειτε να πατε σε ενα μπιτσομπαρο αν δεν τον εχετε δεμενο διπλα σας..... Εξυπακουεται βεβαια οτι δεν θα βουτηξετε στην θαλασσα αν δεν θελετε να τσακωθειτε......
Τι λετε ρε παιδια;
Θεμα εκπαιδευσης ειναι καθαρα να μαθει το σκυλι να μανει σε ενα χωρο ησυχο.
Μενει λοιπον ο ανθρωπος να το εκπαιδευσει για να μπορει να κανει κ την ζωη του, παραλληλα με το σκυλο. Δεν ειναι προβληματικη συμπεριφορα...... Ειναι φυσιολογικη ενος ανεκπαιδευτου σκυλου που διορθωνεται.
Οχι αλλά δεν φεύγουμε παρατώντας τον σκυλο σε άγνωστο περιβάλλον όπου είναι ανεπιθύμητος οπότε καταλήγει στο μπαλκόνι για να κάνουμε τις διακοπές μας και τα ξενύχτια μας.
Επισης δεν είπαμε ότι ειναι προβληματική η συμπεριφορά του σκύλου... αναμενόμενη είναι απολύτως.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εγω απορώ γιατι το πήρες μαζί σου.

Βρε @east49 :) όταν επιλέγουμε να πάμε διακοπές με σκύλο τοτε ναι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται εφόσον έχουμε υπολογίσει ΚΑΙ τον σκυλο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δλδ εσυ απο την μερα που απεκτησες σκυλο δεν εχεις παει ποτε σε περιβαλλον εκτος του σπιτιου σου κ να τον αφησεις για λιγο μονο του να πας για ενα μπανιο η ενα ποτο;

Θα θεωρουσα λογικο να τον εχεις εκπαιδευσει καταλληλα, αλλιως δεν ειναι "εχω σκυλο κ περναω καλα" ειναι "σκλαβωθηκα οικειοθελως".....

@ghelly το παραπανω

• Like
Reactions: Marion_Russel

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω απορώ γιατι το πήρες μαζί σου.

Βρε @east49 :) όταν επιλέγουμε να πάμε διακοπές με σκύλο τοτε ναι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται εφόσον έχουμε υπολογίσει ΚΑΙ τον σκυλο.
Αλλο ΚΑΙ για το σκυλο, αλλο αποκλειστικα με γνωμονα το σκυλο. Πιθανολογω οτι το πηρε μαζι γιατι δεν ειχε που να το αφησει η γιατι γουσταρει να το εχει μαζι του. Αλλα οχι 24/7 χωρις προσωπικη ζωη!
Αυτο δεν ειναι φυσιολογικο!

• Like
Reactions: aliki_s