Πρόβλημα στη βόλτα

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
Καλησπέρα ,έχω ενα ημιαιμο τζακ ρασελ με πινσερ ειναι σχεδον 10 μηνων αρσενικο .Τους τελευταιους 2 μηνες εχουμε προβλημα στην βολτα μας οταν πετυχαίνουμε αλλα σκυλια τρελένετε (γαβγιζει ,τραβαει ) ειδικα οταν τα αλλα σκυλια δεν ερχονται κοντα για να μυριστουν .Αυτο με εχει κανει να φοβαμαι μην του επιτεθει κανενα αρσενικο !εχω διαβασει δυο βιβλία και μιλανε για κοινωνικοποιηση .τον σκυλο απο μικρο τον εχω μαθει να συμβιωνει και με αλλα ζωα και στο σπιτι και στις βολτες του στα παρκα συνηθως!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν καταλαβαινω...τραβαει κ γαυγιζει για να μυριστουν κ να παιξουν? Ή για να επιτεθεί?
Καταρχας πρεπει να του μαθεις την "ηρεμία" , κ οτι μονο οταν εισέρχεται σαυτη θα του επιτρέπεις να κανει αυτο που θελει.
Γιατι κ τις καλυτερες των προθεσεων να εχει αμα "λυσσαει" ετσι πιστεψε με το αλλο σκυλι δε θα το πάρει κ τοσο καλα!
Εφοσον τοχεις παντα στο λουρι που να τον βρει το αλλο αρσενικο να του επιτεθει? Ή μιλας για αδέσποτα?
Στην θεση σου θα τον πηγαινα πρωτα καπου περιφραγμενα να τον τρεξω να του "αρμεξω" ολη την ενεργεια (τζακ ρασελ γαρ) κ υστερα θα κανονιζα καποιο play date με καποιο γνωστο κοινωνικοποιημενο κ ισορροπημένο σκυλι κ να παιξει οπως αποτι καταλαβαινω θελει αλλα κ να παιρνει κ το "καλο παράδειγμα" απτον αλλο!

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Πρέπει να μάθεις να του τραβάς την προσοχή, να κλειδώνει επάνω σου, πριν τεντώσει το λουρί και πολύ πριν ξεκινήσει το γαύγισμα. Αν χρειαστεί μεγάλωσε την απόσταση από το ερέθισμα, μέχρι να κερδίσεις ξανά το βλέμμα του.

Από εκπαίδευση πως πάτε;

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
δεν το κανει για να επιτεθει να παιξει θελει !! Μου εχει τυχει δυο φορες με μεγαλοσωμα αρσενικα τα αφεντικα τους να μην τα αφησουν να πλησιασουν το δικο μου και να κανει σαν τρελος ,εννοειτε πως τα αλλα τρελαθηκαν και ηθελαν να τον αρπαξουν ... Δηλαδη καλο θα ηταν να τον πηγαινω σε ησυχα παρκα να εκτωνονεται και μετα να τον φερνω σ επαφη με αλλα !Επαφες με σκυλους εχει συνεχεια οπως και με γατες, ξερει να παιζει απλως αν καποιος αλλος σκυλος δεν του δωσει σημασια εχει αυτη τη συμπεριφορα ! Απο εκπαυδευση τα παμε καλα του εχω κανει μονη μου ολη την βασικη υπακοη και ξερει και ενα δυο κολπα ΕΧΤΡΑ γενικα ειναι εξυπνο σκυλι ..Εκει που εχω αποτυχει ειναι στη βολτα με λουρι τραβαει και δυσκολα συγκεντρωνεται σ εμενα

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο αλλα οταν εχω την δυνατοτητα να τον εχω χωρις λουρι ειναι αλλος σκυλος ακουει αμεσως !

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Δεν χρειάζεται το σκυλί να μυρίζεται ή να παίζει με οποιοδήποτε σκυλί συναντάει στη βόλτα. Όσο είναι στο λουρί θα πρέπει να αγνοεί τα πάντα γύρω του.
Βασική υπακοή δεν είναι το κάτσε, ξάπλα κλπ. Δεν γίνεται υπακοή χωρίς το σκυλί να είναι συγκεντρωμένο στο χειριστή του.

Δουλέψτε την επαφή με τα μάτια μέσα στο σπίτι και βάλτε τη και σε εντολή. Σιγά σιγά βάζετε και ερεθίσματα και ζητάτε περισσότερη διάρκεια.

Αν η βόλτα του είναι με συνεχώς τεντωμένο λουρί, σίγουρα του δημιουργεί στρες.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Μήπως όταν γαβγίζει και τραβάει για να παει το αλλο σκυλί, εσυ ενδιδεις και πλησιάζεις;

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
οταν κανει σαν χαζο δεν τον αφηνω να πλησιασει ! ωραια θα δουλεψω στο να συγκεντρωνεται σ εμενα αρχικα μεσα απο το σπιτι και ελπιζω σιγα σιγα να τα καταφερω και εξω .Να χρησιμοποιησω λιχουδιες ;

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ποτε μα ΠΟΤΕ μην εμπιστευεσαι το 10 μηνων κουταβι ανευ λουριου, τουτεστιν ΠΑΝΤΑ με λουρι!
Απαυτα που λες πρεπει να δουλεψετε τις βόλτες σας εξ ολοκλήρου,να τον καταφερεις να εστιαζει σε σενα κ στο τι θες απαυτον και να περπατάει ηρεμα διπλα σου, τροποι για να τα επιτυχεις αυτα υπαρχουν πολλοι κ εχουν γραφτει κ πολλα θέματα εδω επ αυτου!

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
χωρις λουρι τον εχω μονο σε παρκα περιφραγμενα και σε στη θαλασσα που τον αφηνω να εκτονωνεται στο δρομο ποτε !Ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες σας θα τις ακολουθησω απο σημερα και θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα !

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Ότι κάνετε, να το κάνετε αρχικά μέσα στο σπίτι χωρίς αντιπερισπασμούς.
Μετά στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι. Μετά 1 τετράγωνο μακριά κλπ.
Baby steps. Κάθε φορά που συναντάτε δυσκολίες, γυρνάτε στο προηγούμενο βήμα που είχατε επιτυχία.
Ή μειώστε τους αντιπερισπασμούς ή αυξήστε τη ανταμοιβή.

Όταν εκπαιδεύω μέσα στο σπίτι, ταϊζω τη κροκέτα τους. Όταν είμαι έξω και κάνουν κάτι δύσκολο, θα φάνε και το παριζάκι τους στην αρχή.

Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους. Αν περπατάει κοντά σας το σκυλί στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι θα περπατάει και στο πάρκο.

Ομαδικά μαθήματα θα βοηθούσαν επίσης.

• Like
Reactions: tesla

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
δεν το κανει για να επιτεθει να παιξει θελει !!
Aυτη η συμπεριφορα για τον δικο μου ειναι κοκκινο πανι. Αμεσως θα αντιδρασει.
Οταν εννοεις να παιξει πως το εννοεις; Οταν τελικα πλησιασει αλλο σκυλο. Θα πεσει κατω και θα κανει χαρουλες, θα γυρισει ανασκελα, θα κατεβει στα μπροστινα ποδια ή θα αρχισει να χοροπηδαει πανω στον αλλο σκυλο;

sadie

Member
2 Ιουλίου 2015
9
0
36
@tesla Kalispera. Xreiazetai se kapoio vathmo na exei peitharxia to skulaki.
Den thelw na se troma3w, alla otan exei auth th symperifora kai malista apenanti se skulia megaloswma(pou endexetai kai auta me ti seira tous na exoun provlimata epithetikotitas) ta pragmata mporei na paroun poli asximi tropi gia ton mikro sou filo....Kati paromoio paraligo na sumvei se emena kapoio kairo prin, otan o dikos mas skulos-exontas filiki diathesi-ekane trellitses se ena nearo Doberman...ligo na argouse o idioktitis tou na to mazepsei kai tha eixe kopsei to laimo tou skulou mas.
Den thelw na se troma3w, allla kalo einai na to doulepseis to thema gia na min vretheis se paromoies katastaseis.....

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
@tesla Kalispera. Xreiazetai se kapoio vathmo na exei peitharxia to skulaki.
Den thelw na se troma3w, alla otan exei auth th symperifora kai malista apenanti se skulia megaloswma(pou endexetai kai auta me ti seira tous na exoun provlimata epithetikotitas) ta pragmata mporei na paroun poli asximi tropi gia ton mikro sou filo....Kati paromoio paraligo na sumvei se emena kapoio kairo prin, otan o dikos mas skulos-exontas filiki diathesi-ekane trellitses se ena nearo Doberman...ligo na argouse o idioktitis tou na to mazepsei kai tha eixe kopsei to laimo tou skulou mas.
Den thelw na se troma3w, allla kalo einai na to doulepseis to thema gia na min vretheis se paromoies katastaseis.....
Καταρχήν, παρακαλώ μην γράφετε greeklish.

"Που ενδέχεται και αυτά με τη σειρά τους να έχουν πρόβλημα επιθετικότητας"

Δεν έχει βγει πόρισμα ότι το σκυλί του/της tesla έχει πρόβλημα επιθετικότητας.

"Λίγο να αργούσε ο ιδιοκτήτης του να το μαζέψει και θα είχε κόψει το λαιμό του δικού μας σκύλου"

Το Doberman ήταν λυτό ή στον οδηγό;
Το θα είχε κόψει το λαιμό του σκύλου σας, πως το συμπεράνατε; Το άρπαξε και το τίναξε στον αέρα;
Πολλά νορμάλ σκυλιά, αν είχαν ενοχληθεί θα κάνανε διόρθωση. Δεν έχουν όλα τα σκυλιά τις ίδιες ανοχές. Διόρθωση δεν σημαίνει παίρνω κεφάλια.

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
ο Σκυλος ειναι παιχνιδιαρης απλως ειναι απαιτητικος δεν ειναι επιθετικος ,θελει ολα τα αλλα σκυλια που συνανταμε να του δωσουν σημασια και να παιξουν !!παντως απο εχθες εχω αρχισει να δουλευω στο να επικεντρωνεται σ εμενα ,στην αρχη τον ενοχλουσε ακομα και μια μυγα που περιφεροταν γυρω του αλλα μετα απο μερικες προσπαθειες μου δεν της εδινε και πολυ σημασια κοιτουσε εμενα!!!

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
Aυτη η συμπεριφορα για τον δικο μου ειναι κοκκινο πανι. Αμεσως θα αντιδρασει.
Οταν εννοεις να παιξει πως το εννοεις; Οταν τελικα πλησιασει αλλο σκυλο. Θα πεσει κατω και θα κανει χαρουλες, θα γυρισει ανασκελα, θα κατεβει στα μπροστινα ποδια ή θα αρχισει να χοροπηδαει πανω στον αλλο σκυλο;
οταν τελικα πλησιασει τον αλλο σκυλο μυριζονται και αναλογως η θα ξεκινησει το παιχνιδι συνηθως για να παιξει ξαπλωνει αρχικα αλλες φορες μθριζεται και φευγει αμεσως και σε μερικα αρσενικα που δεν τον θελουνε και γρυλιζουν ξεκιναει το γρυλισμα και αυτος !!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
O ιδανικότερος τρόπος να τραβήξεις την προσοχή ενός jack russell είναι το μπαλάκι. Αν ο δικός σου έχει μάθει μπαλάκι δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα να τον υπνωτίσεις και να κοιτάει μόνο αυτό.
Επίσης να γνωρίζεις ότι η φυλή έχει την τάση να μπλέκεται σε καβγάδες.

• Like
Reactions: Michalis-Maya

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
ναι η αληθεια ειναι οτι εχει ενα θεμα με τα παιχνιδια του ,ευχαριστω για την ιδεα δεν το ειχα σκεφτει !

tesla

Member
6 Αυγούστου 2015
16
10
31
μπορει καποιος να μου ανεβασει Link για το πως να τον μαθω να μην τραβει στο λουρι ;Μου ειχατε πει οτι υπαρχει σχετικη συζητηση αλλα δεν μπορω νατην βρω

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν έχει εμμονή (όπως οφείλει ως αξιοπρεπές jack russell :D )...θα πρέπει να ξέρεις επίσης, ότι ποτέ δεν παίζεις με το μπαλάκι, αν υπάρχει παρουσία σκύλου που επίσης του αρέσει να διεκδικεί μπαλάκι. Εκεί δημιουργούνται θέματα καβγάδων πολλές φορές.

• Like
Reactions: Michalis-Maya