Πρόβλημα στην βόλτα..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Δεν έχει πρόβλημα με το λουρί.. μόλις το βλέπει ορμάει γιατί ξέρει οτι πάμε βόλτα.. !! Τεσπα .. ίσως είναι μεγάλη η βόλτα που κάνουμε.. μάλλον θα την κάνω μισάωρο.. γιατί μερικοί από εδώ μέσα λένε οτι μαμ τσισα κακα και τίπτα παραπάνω οτι τιην βγάζουμε.. τεσπα..
Δεν ξερω αν το λες για εμενα αυτο, αλλα εγω εγραψα οτι αυτο καλο ειναι να το αποφυγεις. Δεν ειπα - ουτε μπορω να ξερω - οτι το κανεις. Επισης ασχολουμαι σε δυο θεματα με την περιπτωση σου, για δικο σου καλο - οχι δικο μου. Αν θες σταματαω κιολλας, εχω και αλλα πραγματα να κανω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι Γεράσιμε στην παρούσα φάση πρέπει ο σκύλος να είναι μαμ κακα και νάνι!Αυτή η 15λεπτη βολτούλα σε συνδυασμό με λίγο παιχνιδάκι είναι αρκετά για 3 μηνών κουτάβι!Θέλει πρόγραμμα ο σκύλος τώρα!Ότι άλλο θέλεις να κανείς με το σκύλο,είτε εκπαίδευση είτε οτιδήποτε άλλο στατικα στο σπίτι μέσα μπορείς ανετότατα!

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Δεν ξερω αν το λες για εμενα αυτο, αλλα εγω εγραψα οτι αυτο καλο ειναι να το αποφυγεις. Δεν ειπα - ουτε μπορω να ξερω - οτι το κανεις. Επισης ασχολουμαι σε δυο θεματα με την περιπτωση σου, για δικο σου καλο - οχι δικο μου. Αν θες σταματαω κιολλας, εχω και αλλα πραγματα να κανω.
Μην το παίρνεισ προσωπικα.. εδώ συζητάμε.. απλώς θελώ να καταλάβεις οτι για μένα η Αλίκη δεν είναι μόνο μια βόλτα 5 λεπτά και μετά μέσα.. Τεσπα.. έτσι και αλλιώς έχω πετύχει με τις συγκεκριμεένες και τις σταθερές ώρες γευμάτων να μου κάνει τα χοντρά στη βόλτα.. Πες το τύχη πες το σύμπτωση πάντως κακα δεν μου κάνει μέσα αρκει να πάμε βόλτα μετα το φαγητό της.. 20 λεπτά μετά πάμε..

@ Στέλιο μάλλον έχεις δίκιο θα μειιώσω τη βόλτα τη διάρκια.. απλώς δεν είμαι σίγουρος αν στα 15 λεπτά θα προλάβει να τα κάνει έξω.. θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στο εξωτερικό περιβάλον μέχρι να νιώσει άνετα και να τα κάνει (για το χοντρό) .

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γερασιμε,ειναι μεγαλη η βολτα.Τα 15 λεπτα ειναι ιδανικα.Προφανως σου τραβει το λουρι οταν εχει κουραστει.Δεν της κανουν καλο οι μεγαλες βολτες.Μικρες και συχνες.Προσπαθεις να προσφερεις στο σκυλακι σου παραπανω απο αυτα που μπορει να διαχειριστει.Δεν ειναι καλο και για την αναπτυξη της.Την επιβαρρυνεις.Μη βιαζεσαι...Θα ερθει και η ωρα των μεγαλων εξορμησεων!;)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Να τι έκανα χθες:
Έβαλα στη μικρή σαμαράκι και λουράκι και την άρχισα βόλτες μέσα στο σπίτι με τον Ούζο δίπλα μας.
Στην αρχή δεν κουνιόταν. Μετά διστακτικά έκανε βηματάκια. Στη συνέχεια, περπατούσε κανονικά (όσο κανονικά γίνεται για ένα κουτάβι 2,5 μηνών).
Δεν ήθελα να την κουράσω, ούτε να βαρεθεί και γι'αυτό της το έκανα μόνο για 10-15 λεπτά.

Μην ξεχάσω να πω το βασικότερο: κάθε λίγα βηματάκια της έδινα ένα κομματάκι λιχουδιάς (treat). Αλλά επειδή έχουμε και τον υπερφυσικό μπεμπέ (βλ. Ούζο) έδινα μία μπουκίτσα στη μικρή και μία σε κείνον :):):):)

Δεν μπορείς να φανταστείς για πότε το περπάτημα με λουράκι έγινε παιχνίδι :)
Σήμερα πάλι θα το ξαναπροσπαθήσω.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ωραία για βοηθήστε εδώ λίγο
Η bEBE είναι 6,7 χρονών,βέβαια δεν έχει δει στη ζωή της λουρί ,πόσο μάλλον σαμαράκι
Προχθες της π'ηρα ένα γιατί θα τη πάρω μαζί μου και πρέπει να την έχω συνέχεια με λουρί εκεί που θα πάω
Κοκκάλωσε ,έμεινε έτσι για 1 ώρα μέχρι που αναγκάστηκα να της το βγάλω
Και λιχουδιές δεν πιάνουν, όταν φοβηθεί δεν θέλει ούτε να σηκώσει κεφάλι, ούτε ζαμπόν έπιασε ,ούτε τίποτα
Τι κάνουμε?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Βόλτα με άλλο σκυλάκι μαζί έχεις δοκιμάσει; Αρχικά μέσα στο σπίτι, μέχρι να εξοικειωθεί λίγο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αφού δεν κουνιέται,κοκκαλώνει τελείως
Και βόλτα με άλλο σκυλί δεν έχει νόημα, τα αγόρια μου είναι 40 κιλά και η μικρή 3!!!!!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Katerina, κι εμένα ο μεγάλος είναι 60 κιλά, ενώ η μικρή 1,5κ.
Βάλε της το σαμαράκι πρώτα. Άσε την καμιά ώρα. Μετά δοκίμασε να βάλεις το λουράκι.
Θέλει υπομονή αυτό. Βλέποντας και κάνοντας, αναλόγως με τις αντιδράσεις της.
Αυτά τα λέω εντελώς εμπειρικά. Ίσως κάποιος άλλος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Την πρώτη φορά που της το έβαλα, μου έκανε κι εμένα τη δύσκολη. Κοκκάλωσε για αρκετή ώρα και δεν προχωρούσε πουθενά. Μετά προσπαθούσε να το βγάλει.
Της απέσπασα την προσοχή με τα παιχνιδάκια της και παίζοντας με το μεγάλο μέσα στο σπίτι.
Αυτό θα χρειαστεί να της το κάνεις για κάποιες μέρες.

Για κάνε ξανά μια δοκιμή. Θέλει, νομίζω, αρκετές προσπάθειες.

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Eμεις ακομα το παλευουμε με το θεμα της βολτας...Παρα πολυ με εχει βοηθησει κατι και θα σας το πω αμεσως, μπας και σας φαωει χρησιμο..Εχω ενα μικρο τσαντακι και το γεμιζω με κρεατακια, παριζακι, ζαμπονακι και οτι αλλο θες, και της βαζω με το λουρι να κυνηγει το τσαντακι, το οποιο το κραταω εγω μπροστα της. Ετσι μαθαινει και να προχωραει με λουρι αλλα και να προχωραει διπλα μου.Καθε φορα που πιανει το τσαντακι της δινω και μια λιχουδια, και αυτη συνεχιζει να κυνηγα το τσαντακι, με τις μυρουδιες να της τρυπουν την μυτη;)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Χαχαχ! Απίστευτο :):)
Κάπως έτσι έκαναν και τα δύο τα λιχούδικά μου χθες, που πρωτοδοκίμασα το κολπάκι με τα treats.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97