Πρόβλημα στην βόλτα..

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Καλημερα,
Η Γκρετα εχει τελειωσει με τα εμβολια της και σιγα σιγα ξεκιναμε τις βολτες..
Υπαρχει ομως ενα προβλημα, δεν περπαταει με την αλυσιδα!Αν ομως την αφησω ελευθερη, προχωραει διπλα μου και δεν φευγει.Για καλη μου τυχη μενω σε περιοχη, χωρις πολλα σπιτια και αμαξια, και ετσι προκειμενου να κανουμε την βολτα μας την αφηνω ελευθερη.Οταν της βαζω την αλυσιδα καθεται σε ενα σημειο και δεν το κουναει απο εκει!!Γιατι το κανει αυτο?Πρεπει να μαθει να προχωραει μαζι μου με αλυσιδα...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
να μην βγάζεις την αλύσιδα-λουρί γιατί ποτέ δεν θα μάθει να προχωράει με αυτη.
αν δεν κουνιεται κάνε υπομονή και θα κουνήθει.
βάλε το λουρί και άρχισε να παίζεται.όταν βάζεις το λούρι να κάνεις λες και δεν έγινε και τίποτα.
λίγο υπομονή και θα συνηθίσει.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οσο την αφηνεις λυτη και περπατατε μαζι,τοσο μαθαινει οτι περπαταμε χωρις αλυσιδα.Αρα γιατι να δεχτει να τη φοραει;
Μπορει να την ενοχλει ακομα και η ιδια αλυσιδα,ο ηχος της,κτλ.Παρε λουρι που ειναι και πιο ελαφρυ.
Ξεκινα με το λουρι μεσα στο σπιτι να περπατατε.Βηματακια και λιχουδιτσα.Παιξε την με το λουρι.Καντε ωραια πραγματακια...
Σιγα σιγα,βολτουλες εξω μικρες.Ισα ισα για να το συνηθισει.Αν ειναι και λιχουδα,ο καλυτερος μας φιλος οι λιχουδιες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν πειραζει.Μην τη λυνεις!Οσο τη λυνεις της το ενισχυεις.Σε εκπαιδευει.Προχωρα,σειρε την ευγενικα.Αν δεν προχωρησει,πισω σπιτι.Δε θα τη λυσεις!Παρε λουρι ομως.Δοκιμασε το,δεν ξερεις!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ξεκίνα με ένα ελαφρύ λουρί πρώτα μέσα στο σπίτι...για καμιά ώρα...να περιφέρεται...χωρίς να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά σου...
Μετά δοκίμασε και έξω....
Η αλυσίδα είναι βαριά και κάνει και θόρυβο για τη πρώτη της φορά...

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Καλά, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε :):)
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10527-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B9-30-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD.-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85/page11

Βέβαια, εγώ της πήρα εξ αρχής λουράκι, γιατί άμα βάλω αλυσίδα στο ενός κιλού τέρααααστιο σκυλούμπι, θα γελάει ο κόσμος κι ο ντουνιάς :):)

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
:D:D:D
Darkness, εμεις πρεπει να ανοιγουμε μαζι τα θεματα..!Και οι δυο κουταβογονεις, τα ιδια προβληματα!:p

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
:D:D:D
Darkness, εμεις πρεπει να ανοιγουμε μαζι τα θεματα..!Και οι δυο κουταβογονεις, τα ιδια προβληματα!:p
Έλα μου ντε!!
Δε μου λες, σου παίρνει αυτό το μισοκακόμοιρο ξυνισμένο ύφος;; :):) Δεν έχουν πολύ γέλιο τα μικρά;; :):)

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
καλησπέρα και από μένα.. έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με την Αλίκη.. πάμε βόλτα και προσπαθεί να φάει το λουρί που την πάω βόλτα όταν της λέω μη γρυλίζει και συνεχίζει... δεν σταμάτα αν δεν της αποσπάσω με κάτι άλλο την προσοχή της.. σαν να λέει δεν το θέλω.. βγάλε μου το.. αλλά που στην ηλιούπολη που περνάνε αυτοκίνητα.. τι νά κάνω? να επιμείνω ?? να της φωνάξω.. το έχω κάνει και γρυλίζει πιο πολύ ... και επιμένει..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Να επιμείνεις!
Μπορεί να τα ακούσω πάλι αλλά αν δεις ότι συνεχίζει το δάγκωμα όποτε στο ξανακάνει με την παλάμη του χεριού σου σπρώξε το κάτω της σαγόνη ωστε να κλείσει απότομα το στόμα.
Σου γρυλίζει μόνο στην βόλτα? Πόσο μηνών είναι?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πως είναι αυτό το γρίλισμα;
Τι άλλο κανει;
Μήπως παίζει και "σκοτώνει" το λουρί και δεν πηγαίνει σε σένα το γρύλισμα;;

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Όταν δαγκώνει τον οδηγό δοκίμασε να σταματάς χωρίς να δώσεις εντολή ή σημασία στο σκυλί. Μόλις τον αφήσει ξαναξεκινάς.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
καλησπέρα και από μένα.. έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα με την Αλίκη.. πάμε βόλτα και προσπαθεί να φάει το λουρί που την πάω βόλτα όταν της λέω μη γρυλίζει και συνεχίζει... δεν σταμάτα αν δεν της αποσπάσω με κάτι άλλο την προσοχή της.. σαν να λέει δεν το θέλω.. βγάλε μου το.. αλλά που στην ηλιούπολη που περνάνε αυτοκίνητα..
Ειναι πολυ πιθανο να υπαρχει προβλημα στη σχεση σας, και το σκυλι βγαζει και ανασφαλεια (γρυλισμα). Πρεπει να γινει ευχαριστη ολη η διαδικασια, και να φροντιζεις (τουλαχιστον μεχρι να σταματησει να το κανει) ολη η βολτα να ειναι ενα παιχνιδι και να εχει το σκυλι μονιμος την προσοχη του στραμενη σε εσενα. Με φαγητο;.. με παιχνιδι;.. Με κατι που να λειτουργει.

τι νά κάνω? να επιμείνω ?? να της φωνάξω.. το έχω κάνει και γρυλίζει πιο πολύ ... και επιμένει..
Επειδη ακριβως εχεις επιμεινει (με τραβηγμα λογικα..) και εχεις φωναξει, εχει καταγραφει και κακη εμπειρια στο σκυλο. Μην το ξανακανεις καλυτερα... Κερδισε το σκυλο σου με παιχνιδι! Καντον να ξεχασει το λουρι, και η βολτα καλο ειναι να μην σημαινει τσισα-κακα-σπιτι.

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Η Αλίκη είναι 3 μηνών.. !! μόνο εκεί μου γρυλίζει.. γενικά ότι της λέω το κάνει.. τα παμε πολύ καλά.. Έχω παρατηρήσει πάντως οτι δεν το κάνει με τη μια μολίς την βγάλω αλλά μετά από κανένα 20 λεπτο.. μηπως κουράζεται και μου λέει επππ.. σταματάμε εδώ... !! δεν ξέρω.. Πάντως κάνουμε μεγάλη βόλτα μια ώρα περίπου αλλά μετά τα 20-25 λεπτά μου αρχίζει αυτό με το λουρί.. !! Αν της τραβήξει κάτι τη προσοχή τότε το αφήνει.. !!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ελαττώσε την διάρκεια της βόλτας!Είναι πάρα πολύ!
Κανε δουλειά σπίτι!Δούλεψε με τον σκύλο στο σπίτι!Δεν θα έχει ερεθίσματα και θα αισθάνεται πιο άνετα!
Έπρεπε ήδη να είχε εξοικειωθεί τουλάχιστον με τον λουρί-οδηγό μέσα στο σπίτι!

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Ελαττώσε την διάρκεια της βόλτας!Είναι πάρα πολύ!
Κανε δουλειά σπίτι!Δούλεψε με τον σκύλο στο σπίτι!Δεν θα έχει ερεθίσματα και θα αισθάνετημααι πιο άνετα!
Έπρεπε ήδη να είχε εξοικειωθεί τουλάχιστον με τον λουρί-οδηγό μέσα στο σπίτι!
Δεν έχει πρόβλημα με το λουρί.. μόλις το βλέπει ορμάει γιατί ξέρει οτι πάμε βόλτα.. !! Τεσπα .. ίσως είναι μεγάλη η βόλτα που κάνουμε.. μάλλον θα την κάνω μισάωρο.. γιατί μερικοί από εδώ μέσα λένε οτι μαμ τσισα κακα και τίπτα παραπάνω οτι τιην βγάζουμε.. τεσπα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97