Πρόβλημα με τροφή Renal

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Καλησπερα.
Εδινα τους τελευταιους 2 μηνες την renal της royal canin μιας κ ο σκυλος εχει λιγο πειραγμενα νεφρα απο το καλαζαρ
Προσφατα ομως του αλλαξα τη τροφη κ του πηρα την αντιστοιχη ρεναλ της Farmina μιας κ απο τα συστατικα της μου φανηκε καλυτερη επιλογη.
Eνω τις πρωτες μερες την ετρωγε με ορεξη πλεον δεν την ακουμπαει σκετη κ για να τη φαει βαζω μεσα ζωμο κ ελαιολαδο αλλα κ παλι δυσκολευται να τη φαει ολη.
Να πω οτι ο σκυλος ειναι λαιμαργος του κερατα,δοκιμαστικα του εδωσα για 2 μερες ρυζι με κοτοπουλο για να δω μηπως γενικα δεν εχει ορεξη αλλα τα γυάλισε,τα εφαγε με απιστευτη ορεξη.Να πω οτι κατα τη διαρκεια της μερας ο σκυλος δεν τρωει λιχουδιες.
Ξερετε καποιο καλυτερο τρικ για να τη τρωει με παραπανω ορεξη? Εχω ακομα 7-8 κιλα κ τη χρυσοπληρωσα.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
1. Παιρνεις υγρη τροφη renal
2. Ανακατώνεις την ξηρα με μια-δυο κουταλιες υγρη
3. ????
4. PROFIT!!!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Γιαούρτι επιτρέπεται?
Εμένα με δύο κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι έτρωγε τη ξηρά μετά από barf

• Like
Reactions: Hammer

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Γιαούρτι με προσοχή και μέτρο, έχει αρκετό φώσφορο.

Εμείς κάναμε ζωμό από κοκκαλα, λίπη και τέτοια που περναμε από το χασάπη, αλλά το βράζαμε 5-6 ώρες και μετά μουλιάζαμε τη τροφή. Δούλεψε για λίγο, μα τελικά καταφύγαμε σε μαγειρευτό, εφ'όσον ο σκύλος αδυνάτιζε και δεν τρεφόταν σωστά.

Εκ των υστέρων σίγουρα θα δοκίμαζα ζωμό από πατσά, ή κάτι τέτοιο τρομερά βρωμερό. Εάν ο σκύλος παρ'όλα αυτά δεν το δέχεται και αδυνατίζει, ή εάν είναι ήδη αδύνατος, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς...

• Like
Reactions: noni_papa and vek

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
εβαλα απο σημερα ζωμο με τη ξηρα στο ψυγειο για να απορροφησει οσο τον δυνατον περισσοτερη γευση κ να του δωσω αυριο.
Γιαουρτι απο οσο ξερω δεν κανει στα νεφρα λογω φωσφορου.
Το καλο με αυτη τη παρτιδα ζωμου ειναι οτι εχει μπολικο λιπος κ εχει "κολλησει" καλα στη ξηρα
Να αδυνατισει δε νομιζω,αντιθετως μεσα σε 2 εβδομαδες πηρε κ κιλο.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Δε το γνωριζα για το γιαούρτι...ίσως εάν του εφτιςχνες bone broth??

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
ζωμο απο ολοκληρο κοτοπουλο του κανω για να εχει παραπανω γευση κ λιπος.

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Όσον αφορά το γιαούρτι πάντως, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν πως τα ωφέλιμα βακτήρια και τα προβιοτικά που περιέχει βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις, και ρίχνουν της τιμές της ουρίας. Σίγουρα, περιέχει κάποιο φώσφορο, μα εάν είσαστε σε αρχικά στάδια, ίσως δεν επιβαρύνεται τόσο, μα δεν είμαι και διατροφολόγος. Υπάρχουν συμπληρώματα πάντως.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις κανένα συμπλήρωμα Ω3, που είναι συνήθως έτσι ψαρο-βρωμερά και αρέσουν.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν συμπληρώματα ειδικά για πειραγμένα νεφρά, το pronefra πχ, ή το renalvet, το δεύτερο ισχυρίζεται πως λειτουργεί ως appetite stimulant.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
με ρεναλβετ ειμαστε και ω3 καψουλες, ιδιο πανω κατω με το προνεφρα ειναι το πρωτο(ανθρακικο ασβεστιο + χιτοζανη) κ ιδια τιμη,απλα το προνεφρα φαινεται ακριβοτερο επειδη δε βγαινει σε μικροτερη συσκευασια.
Ουρια ευτυχως δεν ειχαμε ποτε ανεβασμενη,κρεατινινη λιγο πανω απο το οριο κ αλβουμινες πολυ χαμηλες.

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Kαλησπερα παιδια.
Δυστυχως τα εχω δοκιμασει ολα
Γιαουρτι,μουρουνελαιο μεχρι κ κονσερβα του εβαλα μεσα,δε τα αγγιζει.
Τι να τα κανω τωρα τα 7 κιλα?

Γλύκα

Active Member
4 Μαρτίου 2018
40
10
51
Τα ιδια έπαθα εγώ με μια άλλη τροφή κια μάλιστα ήταν 12κιλη. Μην προσπαθείς άδικα η γνώμη μου γτ ταλαιπωρείται και αυτό. Όταν βρεις κάποια που του αρέσει και του κάνει μεινε σ αυτή. Μην κανεις δοκιμές γτ την πατάμε.
Τι να έκανα κια εγώ. Την έδωσα την τροφή σε μια φίλη μου και στ αδέσποτακια και ξαναγύρισα στην παλια

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Σκόνη στο μπλέντερ και ανακάτωμα με μαγειρευτό σε αναλογία 1:1.

Τα πατσόζουμα ( :sick::LOL::sick: ) της vrmode τα δοκίμασες?

• Like
Reactions: vek and vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Σκόνη στο μπλέντερ και ανακάτωμα με μαγειρευτό σε αναλογία 1:1.

Τα πατσόζουμα ( :sick::LOL::sick: ) της vrmode τα δοκίμασες?
Το πατσόζουμο είναι εγγύηση. Εσύ μπορεί να φύγεις απ' το σπίτι από τη μπόχα αλλά ο σκύλος τρώει. :LOL:

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
Του την εκανα πατε στο μπλεντερ κ εβαλα κ λιγο κοτοπολο βραστο στο μειγμα..αν δεν το φαει κ ετσι ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο

lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
30
K ομως δεν την ακουμπησε παλι.
Πηγα κ του πηρα δοκιμαστικα μια 2κιλη hills k/d και την κατασπαραξε.