Πρόβλημα με το φαγητό.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
:confused:Παιδιά βοήθεια πάλι.
Η Zaira μας κάνει την δύσκολη στο φαγητό. Ενω της δίνουμε την ίδια τροφή που της έδινε και ο εκτροφέας, την φέρνει απο γερμανία, δεν τρώει καθόλου εύκολα.
Στην αρχή υποθέσαμε ότι φταίει η αλλαγή περιβάλλοντος και οτι έφυγε από την οικογένειά της. Την έχουμε 13 μέρες και σήμερα την ζυγίσαμε και είναι 1992 γρ. περίπου. Δεν ξέρουμε πόσο ήταν στην αρχή.
Τρώει 3 φορές/μέρα αλλα με το ζόρι. Στην αρχή δεν έτρωγε απο το πιάτο με τίποτα, της το δίναμε με το χέρι ή απο κάτω. Τώρα προσπαθούμε να το κόψουμε σιγά σιγά, αλλά προκειμένου να φάει τις δίνουμε κάποιες φορές απο το χέρι.
Αγχώνομαι πολύ. Κυνηγάω τα παιδιά μου με το φαγητό και τώρα και το Ζαϊράκι μας.:(

cgri1976

Well-Known Member
λοιπον ακου να δεις....τα ιδια επαθα και εγω....
πριν ερθει η ωρα για να φαει, αν μπορει να παει βολτα, θα την πας για να κουραστει, αλλιως παιξε μαζι της κανα μισαωρο με μπαλακια κτλ κτλ μεσα στο σπιτι.
θα ρωτησεις τον εκτροφεα αν ειχε καποιο καλεσμα οταν ερχοταν η ωρα να φανε τα κουταβια, πχ σφυριγμα, καποια λεξη ετσι ωστε να το κανεις και εσυ ακριβως το ιδιο...
επειτα καθως θα την εχεις φωναξει στο σημειο που ειναι το μπολ της, τοτε και μονο τοτε θα αρχιζεις να ετοιμαζεις το φαγητο.
μολις της το δωσεις θα παραμεινεις στον εκει χωρο και θα ασχολεισαι με κατι μεχρι να τελειωσει.
αν φαει αλλα αφησει κροκετες η επομενη μεριδα θα ειναι επι δυο λιγοτερες κροκετες...αφησε 10 κροκετες; θα μειωσεις την μεριδα 20 κροκετες(σε αυτη την περιπτωση η μειωση των κροκετων θα την κανεις για δυο ημερες, επειτα θα βαζεις τις τις μισες..δηλαδη εβαζες μειον 20 ετσι μετα απο δυο ημερες θα της βαλεις μειον 10 και θα συνεχισεις με το ιδιο στιλ)
δεν εφαγε καθολου;μην της δωσεις καμια μεριδα μεχρι την επομενη ημερα. το ξερω ακουγεται σκληρο αλλα θα πρεπει να της πολεμας το μυαλο της και οχι να σε πολεμα αυτη με ναζια και αλλα...
στην περιπτωση που φαει και δεν εχει τελειωσει, αλλα το σκεφτεται, το λιβανιζει ή παει να φυγει απο το δωματιο, παρε το μπολ και φροντισε να σε δει, και αμα θες πες και ενα "χεστηκα που δεν θα φας"..αλλα να το εννοεις!!! να τηρεις ακριβως τις ωρες και πιο πριν να εχει κουραστει ετσι ωστε να πειναει....
σε εμενα προς το παρον εχει πιασει. καλη επιτυχια.

προς admin : σορρυ για το "χεστηκα που δεν θα φας" αλλα δεν μπορουσα να το γραψω αλλιως.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
cgri1976 σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Αυτή την στιγμή της αφαιρώ λίγο κάθε φορά με το μάτι, αλλα πάντα αφήνει στο μπολ.
Τρώει μόνο αν της δίνουμε απο το χέρι λίγο περισσότερο.
Ο εκτροφέας δεν τους καλούσε κάπως στο φαγητό, απλά ακούγαν τον θόρυβο της τροφής στο ταψί και τρέχανε.
Δεν νομίζω οτι μπορώ να την αφήσω νηστική μια μέρα, είναι λίγο μικρούλα ακόμα.

cgri1976

Well-Known Member
εχει την ιδια ηλικια με την δικια μου. την πρωτη ημερα εφαγε κανονικα, την δευτερη επισης, την τριτη αρχισε τις μ@λ@κιες.....της εβαζα κατω στο πατομα την τροφη, της την εδεινα με το χερι, ταμα στονα γιο φανουριο......λαμπαδα στην παναγια την γρηγορουσα...αλλα αυτη χεστηκε..... ετσι εκανα ολο αυτο που σου ειπα παραπανω και προς το παρων λειτουργει......μιλα με τον εκτροφεα, σιγουρα θα σου βρει λυση. μπορει να μην δεχτει την λυση που σου ειπα. και οντως εχεις δικιο που μου ειπες οτι δεν μπορεις να την αφηνεις νηστικη, γιατι τωρα πρεπει να τρωει λογω ηλικιας....εμενα ετσι μου ειπε ο εκτροφεας και ετσι εκανα... τα σκυλια ειναι πιο εξυπνα απο οτι ξερουμε και καταλαβαινουν την παραμικρη αδυναμια μας..αυτο να το θυμασαι....
και παλι ευχομαι να βρεθει λυση. καλη επιτυχια!

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
ποσο φαι της βαζεις.?
Ο εκτροφέας μου είχε πει γύρω στα 50 γρ. την φορά. Την ταίζουμε 3 φορές την μέρα.
Σήμερα το βράδυ της έβαλα περίπυ 40γρ. με λίγο γαλατάκι, αλλά πάλι άφησε παρόλο που την τάισε ο Τόλης και με το χέρι στο τέλος.
Επίσης της αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα και μετά το παίρνω.
Οι ώρες που τρώει είναι 7πμ , 2μμ , 8μμ. Είναι εντάξει ή να τις αλλάξουμε?
Πολλές φορές (τις περισσότερες) την ξυπνάμε για να φάει, γιατι έχει έρθει η ώρα του φαγητού. Λάθος? Αν περιμένω να ξυπνήσει μπορεί να περάσει και μιση με μια ώρα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απλά θέλει να την ταίσετε στο στόμα

ρώτα τον εκτροφέα σου καλύτερα

εγώ θα την άφηνα νηστικιά μέχρι να φάει όπως πρέπει και απο εκεί που πρέπει

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
εχεις πειραματιστει με καμια αλλη τροφη ; μπορει απλα να μην της αρεσει πια η συγκεκριμενη .

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
απλά θέλει να την ταίσετε στο στόμα

ρώτα τον εκτροφέα σου καλύτερα

εγώ θα την άφηνα νηστικιά μέχρι να φάει όπως πρέπει και απο εκεί που πρέπει
Σε ευχαριστώ kokoni αλλά δεν μπορώ να την αφήσω νηστική. Θα τον ρωτήσω τον εκτροφέα.

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
εχεις πειραματιστει με καμια αλλη τροφη ; μπορει απλα να μην της αρεσει πια η συγκεκριμενη .
Όχι δεν έχω δοκιμάσει με άλλη τροφή γιατί μου ειπε ο εκτροφέας οτι αυτη δίνει στα σκυλιά του και είναι πολύ καλή.
Άσε που ειναι ολόκληρο σακί. Να πάρω αλλο κι αν δεν της αρέσει κι αυτο τι κάνω?
Ο εκτροφέας μας είχε πει να της βάζουμε λιγο γάλα για μερικές φορές ή λιγο κοτόπουλο.
Γάλα της βάλαμε κι αν έπεφτε λίγο παραπάνω έπινε μόνο το γάλα.
Κοτόπουλο δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα, αλλά πιστέυω πως θα φάει τα κομματάκια κοτόπουλου και θα αφήσει την τροφή της.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Το σκυλι δε πρεπει να χει το φαι στη διαθεση του πανω απο ενα τεταρτο. Στη θεση σου θα εκανα το εξης...θα επαιρνα μια αλλη καλη τροφη και θα της εκανα ομαλα τη μεταβαση. Αρχικα 1/4 καινουριας 3/4 παλιας, μετα μισο κλπ. Τη νεα λοιπον τροφη θα της την αφηνα ενα τεταρτο οπως σου ειπα, και μετα θα το παιρνα το μπωλ οσο κι αν ειχε φαει. Ουτε κοτοπουλα, ουτε γαλατα , ουτε παρακαλια. Το πιθανοτερο ειναι οπως λες να τρωει αυτα και ν αφηνει την ξηρα. Ασε που μολις γευτει το μαγειρευτο , πολυ πιθανο ειναι να μη ξαναθελει κροκετα.

cgri1976

Well-Known Member
σε ευχαριστώ Χρήστο. Θα μιλήσω με τον εκτροφέα και θα σας πω.
Κι εσένα 2 μηνών είναι?
δυο μηνων και κατι ημερες...στις 7 νοεμβριου γινεται 3 μηνων... σχεδον ιδια ηλικια εχουν τα σκυλια μας..

axolotl

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2011
376
0
Ανδρος
;)Θα κάνουμε μαζί το σκυλοπάρτυ? Ισως αν μέναμε κοντά χιχι.
Να μας ζήσουν πάντως και τα χαρούμε πολλά χρόνια.
Ο άντρας μου ήθελε boxer αλλά του άλλαξα γνώμη, βέβαια ούτε τα schnauzer μου αρέσαν αλλά τώρα που την έχουμε μου φαίνεται πανέμορφη. Αν και είπα πως αν μακρύνει το μούσι θα της το κόβω:rolleyes:.