Πρόβλημα με το μπολ του

3 Δεκεμβρίου 2015
18
1
29
Καλησπερα!!! Συγχαρητήρια αρχικά για αυτό το FORUM διοτι μεσα απο τις κουβέντες αντιλαμβανόμαστε και μας λύνονται τα χέρια σε διαφορα θεματα!!!
Λοιπον, εχω ενα μαλτεζακι 7μηνων αρσενικο και τωρα τελευταια δεν μου τρωει καθολου απο το μπολ του...Το πλησιαζει και φευγει...και οταν του βαζω τροφη μεσα και παω να του το δωσω απομακρυνεται....Έχω αλλαξει 2-3 μπολακια αλλα ματαια....Σαν να τα φοβαται...Αντιθετως αν του βαλω την τροφη του σε μια χαρτοπετσετα κατω ή και ακομα αν του βαλω μια λιχουδια μαζι με την τροφη του μεσα στο μπολ την τρωει χωρις κανενα προβλημα!!! Τι μπορει να φταιει??
Μακαρι να γνωριζει καποιος κατι!!
Ευχαριστω!!! :) :)

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Τι μπορει να φταιει??
Για προσπάθησε να σκεφτείς διάφορες υποθέσεις εργασίας, να το κουβεντιάσουμε. Προφανώς συνδύασε το μπολ με κάτι δυσάρεστο για να μην πω "τραυματικό" και φανεί βαρύγδουπο.

Θυμάσαι να έγινε κάτι την τελευταία φορά που έτρωγε από αυτό; Από τι υλικό είναι; Μήπως το κοπάνησε κανένας και τρόμαξε με τον ήχο; Ακόμα και τα βεγγαλικά μπορεί να ευθύνονται αν συνέπεσαν για παράδειγμα την ώρα που έτρωγε από το μπολ και τρόμαξε..

Ξάπλωσέ τον σε ένα ντιβάνι, προσπάθησε να τον χαλαρώσεις, και άσε τον να κάνει μια αναδρομή στο τελευταίο γεύμα από το μπολ. Αν καταφέρει να θυμηθεί τίποτα πες μας.

Τώρα πρέπει να συνδυάσεις το μπολ με κάτι ευχάριστο. Δοκίμασε να του βάλεις μέσα κάποια λιχουδιά, πέραν από την κανονική τροφή του, που να τον τρελαίνει.. Στην ανάγκη, αντικατάστησε το μπολ του με ένα νέο από διαφορετικό υλικό, με διαφορετικό ήχο-υφή.

Καλησπέρα, και καλώς ήρθες!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αρνουμαι πια να ασχοληθω ή να αναλυσω τις μικροπαραξενιες του σκυλου μου. Τις προσπερναω και το ιδιο κανει και εκεινη με γοργο ρυθμο. Αυτες που δεν μπορω να αλλαξω και δεν με ενοχλουν απλα τις αποδεχομαι και συνεχιζω.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Για να καταλάβω, αν βάλεις λιχουδιά μαζί με το φαγητό του στο μπολ τρώει μόνο τη λιχουδιά ή τρώει και την τροφή;

• Like
Reactions: d-friend

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Δεν ξέρω αν ταιριάζει στη δικιά σας περίπτωση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τα σκασμένα.:p Κοίταξε μήπως θέλει πλύσιμο το μπολάκι. Μου έκανε και η δικιά μου κάτι τέτοια περίργα..δεν πλησίαζε κάν το μπόλ, έτρωγε από το πάτωμα μόνο και τελικά έφταιγε αυτό.

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Για ακόμα μια περίπτωση μπορεί να φταίνε τα πάντα. Συμφωνώ με τις προηγούμενες τοποθετήσεις. Το θέμα πλέον είναι όμως να ξαναφαει από το μπωλ ή κάποιο μπωλ. Δοκίμασε να λειτουργησεις δια της αποκλισης.... Ξεκίνα με την οικονομικοτερη λύση μέχρι να βρεις πως θα ξαναφαει. Σαν μια πρώτη (τζάμπα) επιλογή είναι να βάλεις λίγο ζωμό να αρωματιστει η ξηρά τροφή. Κάτσε κάτω. Πάρε το μπωλ στα χέρια σου, όχι αποκλειστικά προς τον σκύλο, και δίνε του με το χέρι... Ένα σπυρι, χωρίς μπράβο... Δεν ανακάλυψε την Αμερική... Το έφαγε; Περίφημα, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς το χέρι να κλείνει την πρόσβαση και μετά δώσε άλλο ένα σπυρι... Πιθανόν μετά από μερικά σπυρια μόλις συνειδητοποιησει την διαφορετικότητα λόγω ζωμόυ, να ζωηρεψει η διάθεση του για φαγητό από το μπωλ. Αν όχι, εδώ είμαστε να βγάλουμε κι άλλο παιχνίδι. Θέλει υπομονή αλλά έχει γούστο η αναζήτηση της λύσης.μη το δεις σαν αγγαρεία, απόλαυσε το και ας σε χαλάει!
Υγ.η θέση σου να μη σκεπαζει τον σκύλο οπότε κατά προτίμηση πιάσε τοίχο, κάτσε κάτω και άσε κάτω το μπωλ κοντά σου σε σημείο που να μπορεί να το μυρίζει. Αν το πλησιάζει και το μυρίζει μη πεις κουβέντα.

• Like
Reactions: d-friend

3 Δεκεμβρίου 2015
18
1
29
Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!!!
Αν του βαλω μια τριμμένη λιχουδιά μεσα το τρωει ολο αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο να μαθει να τρωει μονο αν του βαλω λιχουδια μεσα!!!
Επλυνα το μπολακι του ξανα αλλα και παλι δεν ειδα αλλαγη!!!
αυτό το πραγμα που φοβαται με το μπολ του μου το κανει και με διαφορα αλλα αντικείμενα...Πχ οταν παω να του δωσω κατι να παιξει ή οταν του παω κοντα του καποιο αντικειμενο απομακρυνεται (σαν να φοβαται)
Επίσης έχω και κάποιες απορίες
1) Κατα ποσο πρέπει να το μαλωνω και πως οταν κανει κατι κακο (Πχ οταν μασ δαγκώνει )
2) Μολις δει αλλο σκυλι εξω φοβαται να πλησιασει κανει πισω και γαβγιζει
3) Σχετικα με το μπολακι του πιστευετε οτι πρεπει να του αλλαξω την τροφη ? Του δινω την BRIT CARE SUPPER PREMIUM
4) Θα βοηθουσε η γνωμη καποιου εκπαιδευτή

Σας επριξα αληθεια!!! Πιστευω καποιος να μπορεσει να με βοηθησει !!
Ευχαριστω και παλι!!

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Μηπως φοβαται τον θορυβο που κανει το μπολακι οταν πεφτει η τροφη μεσα?και νομιζει οτι η τροφη που κανει θορυβο ειναι κατι κακο?βαλε μια χαρτοπετσετα μεσα στο μπολακι η κατι ωστε να μην ακουστει θορυβος οσο βαζεις τροφη,δε ξερω τι να πω...δοκιμασε κι αυτο!

• Like
Reactions: d-friend and Kotzak

3 Δεκεμβρίου 2015
18
1
29
Μηπως φοβαται τον θορυβο που κανει το μπολακι οταν πεφτει η τροφη μεσα?και νομιζει οτι η τροφη που κανει θορυβο ειναι κατι κακο?βαλε μια χαρτοπετσετα μεσα στο μπολακι η κατι ωστε να μην ακουστει θορυβος οσο βαζεις τροφη,δε ξερω τι να πω...δοκιμασε κι αυτο!
Ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω!!! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog