Πρόβλημα με το καλωσόρισμα!!!!

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Καλησπερα παιδια... χρειαζομαι επειγοντως την βοηθεια σας για ενα ακρως σοβαρο για εμενα προβλημα... Λοιπον εχω ενα θυλικο Doberman 14 μηνων πολυ ησυχο γενικα τοσο με τα αλλα σκυλια οσο και με τους ανθρωπους.... Το προβλημα μου ειναι το εξης... καθε φορα που γυρναω απο εξω ακομα και για 20 λεπτα να ειναι την ωρα που θα με δει απο το μπαλκονι να περναω την πορτα με το μηχανακι(η χωρις) αρχιζει να γαυγιζει και να κλαιει και να τρεχει απο εδω και απο εκει και να κοπαναει την πορτα για να ερθει προς τα εμενα(φανταζομαι) ..... Προφανως οταν ανεβαινω πανω ολα ωραια και καλα , χαρες και πανηγυρια :D οπως καταλαβαινετε αυτο δεν ειναι πολυ ευχαριστο οταν γινετε στις 5 η 6 το πρωι που γυρναω καμια φορα απο ξενυχτι..... ξεσηκωνει ολη την γειτονια!!!!!!!! Να τονισω οτι ολα τα σκυλια που ξερω περιμενουν στην πορτα υσηχα και ωραια το αφεντικο τους να μπει μεσα.... το δικο μου θελει να το γκρεμισει για να ερθει αυτο σε εμενα... τι διαολο????????? Περιμενω γνωμες!!!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!! :D

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Το Ντοπερμαν χρειαζεται αρκετη εκτονωση,κανεις κατι για αυτο?
Περνας χρονο μαζι του??

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Ενοειται... το σκυλι βγαινει το πρωι για κανα εικοσαλεπτο για να κανει τα σχετικα και το βραδυ τουλαχιστον μιαμιση ωρα που περιλαμβανει πολυ περπατημα, εκπαιδευση και παιχνιδι με μπαλακια και διαφορα παιχνιδια και τρεξιμο τις περισσοτερες φορες.... ακομα και οταν ειναι "πτωμα" και γυρναω απο εξω το κανει αυτο....... Αυτο μου κανει εντυπωση

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Οταν ανοιγεις τη πορτα καθε φορα που επιστρεφεις αδιαφορησε και αστο να ηρεμησει ,σε λιγο καιρο θα παψει μαλλον να κανει σα τρελλο .το ιδιο εκανε και ο δικος μου και αυτη η τακτικη λειτουργησε.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Σημερα εκανα το εξης... πηγα σπιτι και περιμενα κατω μεχρι να σταματησει να γαυγηζει και να κλαιει.... περιμενα κανα 20λεπτο τουλαχιστον.... μετα ανεβηκα και ολα καλα... αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο!!!

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Κλείνεις την μπαλκονόπορτα και δεν του αφήνεις πρόσβαση στην βεράντα.
Πόσο πιο απλό να είναι;
Kαι εννοείται δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί του, τουλάχιστον για 10λεπτο πριν φύγεις και 10λεπτο, μετά που θα γυρίσεις. Οι γιορτές και τα πανηγύρια όταν συναντιόσαστε είναι καταστροφικά, αν θέλεις ο σκύλος σου, να γίνει σαν αυτούς που θαυμάζεις.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Αν κλεισω την μπαλκονοπορτα θα σου πω 10 αλλα προβληματα που μπορουν να προκυψουν με κυριοτερα την μυρωδια στο σπιτι και την ανελεητη ζεστη!!!!!!! μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα..... κραταω ομως το 2ο που λες οτι 10 λεπτα πριν φυγω και 10 λεπτα οταν γυρισω δειχνω αδιαφορια... η αληθεια ειναι οτι δεν το κανω..... αλλα θα το εφαρμοσω αμεσα.. Ευχαριστω!!! :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν κλεισω την μπαλκονοπορτα θα σου πω 10 αλλα προβληματα που μπορουν να προκυψουν με κυριοτερα την μυρωδια στο σπιτι και την ανελεητη ζεστη!!!!!!!
Μάλλον δεν στο έκανε αισθητό η mareco!
Είναι παράνομο να διατηρείς σκύλο στους εξώστες και στους κοινόχρηστους χώρους!
Απλά έχε υπόψιν σου στην καλύτερη κάποια καταγγελία και στην χειρότερη κάποια φόλα!
Γίνε υπεύθυνος και δες τι μπορείς να κάνεις!Η μυρωδιά δεν είναι δικαιολογία, και αν είναι, τότε βρες τρόπο να διατηρείς τον σκύλο σου ήσυχο, ειδάλλως θα έχεις μπλεξίματα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τι πιο ξεκάθαρο να το έκανα;;;
Δεν περίμενα να ακούσω για προβλήματα μυρωδιάς και ζέστης κλπ.
Δηλαδή αυτό που λέμε, είναι ότι ο σκύλος μένει μόνιμα στο μπαλκόνι;
Αν μυρίζει τόσο πολύ που δεν μπορείτε να σταθείτε, κάτι δεν κάνετε εσείς καλά.

Εγώ πάντως, όταν φεύγω από το σπίτι μου, δεν σουλατσάρει κανείς στο μπαλκόνι. Και όταν ο μπέμπης ήταν πιο μικρός και χάλαγε τον κόσμο όταν έφευγα, ζέστη-ξεζέστη έκλειναν όλα ερμητικά, γιατί οι γείτονες δεν χρωστάνε τίποτα να χάνουν την ησυχία τους και έπαιρνε μπρος το air-condition ή ο ανεμιστήρας συνηθέστερα.

Οπως λέει και ο Στέλιος, δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες. Οφείλουμε να κρατάμε τον σκύλο μας ήσυχο και ασφαλή και τους γείτονες ήρεμους.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Πέρα από αυτό που σου λένε και οι υπόλοιποι για τη βεράντα, πρέπει οπωσδήποτε να δείχνεις αδιάφορος απέναντί του και όταν φεύγεις και όταν γυρνάς. Δεν πρέπει να αισθάνεται ο σκύλος οτι έγινε και κάτι το τρομερό που γύρισες. Και σε περίπτωση που χοροπηδάει και πάνω σου όταν έρχεσαι, να γυρνάς αδιάφορα την πλάτη σου από την άλλη μέχρι να σταματήσει.

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
Ας απαντησουμε στην mareco λοιπον....1ον ποιος ειπε οτι το σκυλι μενει συνεχεια στην βεραντα οεοο??(δικια σου θεωρια) 2ον αν δεν με ενοιαζε για την ησυχια την δικια μου και πολυ περισσοτερο να μην ενοχλω τους γειτονες δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να μπω στο forum και να γραψω..... θα περιμενα μεχρι να ερθει η καταγγελια..... και 3ον καθε μα καθε φορα που μπαινω σε ενα forum να παρω μια γνωμη η ειρωνεια παει και ερχετε απο καποιους.... δηλαδη αυτο το πραγμα 1η φορα το βλεπω.. εγω ρωταω κατι πολυ συγκεκριμενο και ο αλλος με ρωταει αν εκτονονω τον σκυλο μου(ΕΛΕΟΣ) ... "οχι δεν το εκτονονω, πηρα doberman και το εχω συνεχεια κλεισμενο στο σπιτι και καθεται συνεχεια στη βεραντα και γαυγιζει"....Ευχαριστω αυτους που μπηκαν στην διαδικασια να διαβασουν και να απαντησουν δινοντας μου πληροφοριες.... :D... οι αλλοι ας συνεχισουν την ειρωνεια και να το παιζουν στους αλλους ξερολες...

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ας ανταπαντήσει το mareco:

1) Που την είδες την δική μου θεωρία; Ερώτηση σου έκανα, που περίμενε απάντηση. Μάταια προφανώς.
2) Από που έβγαλες το συμπέρασμα, ότι έβγαλα το συμπέρασμα, ότι δεν σου καίγεται καρφί για τους γείτονες; Αν και...η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορώ να ξέρω, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η ηρεμία της γειτονιάς, ή το να μην σου γίνει καμμία καταγγελία. Και δεν με νοιάζει κιόλας. Γι'αυτό άλλωστε, σου έδωσα και συμβουλές, οι οποίες προφανώς πάλι, δεν σου αρέσουν. Προσωπικά, δεν με πειράζει καθόλου.
3) Αν κάθε φορά, που μπαίνεις σε ένα φόρουμ, μεταφράζεις τις απαντήσεις των μελών, σε ειρωνεία, δες το ενδεχόμενο, μήπως το πρόβλημα είναι δικό σου.

Bonus: Οσοι ξερόλες είρωνες σου απάντησαν πάντως, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον σκύλο τους. Σε αντίθεση...

Miltos7

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2012
58
0
1ον Σιγουρα το προβλημα δεν ειναι δικο μου διοτι αμα μπεις σε πολλα φορουμ και δεις νεα μελη να ρωτανε κατι που τους απασχολει θα καταλαβεις τι λεω.....2ον Θες να μου πεις τωρα οτι εσυ δεν ειχες ποτε προβλημα με το σκυλο σου??? (γελαω).....και 3ον Εγω ζηταω συμβουλες να μου δωσετε οχι να με ανακρινετε για το αν ο σκυλος μου τρεχει η αν ο σκυλος μου μενει στην βεραντα στο κηπο η στο μπανιο.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
1ον. Βαριέμαι καν, και να το συζητήσω.

2ον. Το συγκεκριμένο πρόβλημα που σε βασανίζει εσένα, όχι, δεν το έχω. Με κανένα σκυλί μου. Για την ακρίβεια, με τα 2 από τα 3 σκυλιά μου, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Με το τρίτο, επειδή είναι πολύ νεαρής ηλικίας ακόμη, κάποια προβλήματα που έχουν μείνει από τα μυριάδες που είχε, τα δουλεύουμε εντατικά. Κατά τα λοιπά...μπορείς να γελάς όσο θέλεις, και να θεωρείς λύση, να κάθεσαι έξω από το σπίτι σου μέσα στην μαύρη νύχτα, περιμένοντας όση ώρα χρειαστεί, για να ξελυσσάξει ο σκύλος σου, και να μπεις και μέσα :confused:

3ον. Οταν θέλεις να δώσεις απάντηση σε έναν άγνωστο που σε ρωτάει, πρέπει πρώτα, να τον ρωτήσεις για να μάθεις τις συνθήκες κάτω από τις οποίες του προκύπτει το πρόβλημα. Αλλιώς, δεν μπορείς να έχεις όσο γίνεται ολοκληρωμένη άποψη και άρα, να δώσεις την οποιαδήποτε συμβουλή. Αν εσένα, αυτή η διαδικασία σου φαίνεται ως ανάκριση, τότε...οι συζητήσεις στα διάφορα φόρουμ που μπαίνεις, μάλλον δεν είναι ο ενδεδειγμένος για σένα τρόπος, να μιλάς για τα προβλήματά σου. Βρες κάποιον άλλο καλύτερα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Και το πιο ήρεμο σκυλί του κόσμου να έχεις, στο μπαλκόνι θα γαυγίζει. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Ένα άλλο πρόβλημα που θα πρέπει να σκεφτείς είναι ο κίνδυνος που διατρέχει ο σκύλος στο μπαλκόνι να τσιμπηθεί από κουνούπια, σκνίπες και να κολλήσει κάτι που είναι από άσχημο έως και ζωοκτόνο.

Ρώτα έναν εκπαιδευτή για το άλλο πρόβλημα με την υπερδιέγερση.
Θέλει δούλεμα ο σκύλος. Μπορείς να ξεκινήσεις και μόνος σου, έχουν γραφτεί παρόμοια θέματα στο φόρουμ αν δε βαριέσαι να ψάξεις..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
1ον. Η πατρότητα της θεωρίας ανήκει στον St3lios, όχι στην Mareco.
2ον. Βάλε τον σκύλο μέσα. Η δουλειά του είναι να γαβγίζει.
3ον. Είναι γνωστό ότι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Το δικό μου σκυλί κάνει ανάλογα πράγματα στον άντρα μου, όχι σε εμένα, γιατί αυτός την ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να το κάνει. ( Ελπίζω να το έπιασες το υπονοούμενο)
Πρέπει να δουλέψεις το μπαίνω στο σπίτι, ξεντύνομαι, κάθομαι στο καναπέ και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ χαιρετάω και χαιδεύω τον σκύλο μου.
Την μπαλκονόπορτα εγώ την κλείνω τα βράδια για να μην ακούει θορύβους από έξω και αντιδράει, μπορείς να κλείνεις μόνο το παντζούρι ή να βάζεις σε ανάκλιση ( αν έχεις ) τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ο Αγγελος (ο τυπος που σε ρωτησε αν το εκτονωνεις,με τα 2 ροτ ντουλαπες?...εε αυτος..) σε ρωτησε γιατι ολα μα ολα τα σκυλια εαν δεν εκτονωνονται τοσο περισσοτερο στην τσιτα ειναι-ειδικα τα μεγαλοσωμα-ΝΟΜΟΣ
Εγω αυτο που αντιλαμβανομαι ειναι οτι αυτη η συμπεριφορα υπαρχει απο οταν ηταν κουταβι (διορθωσε με αν κανω λαθος) απλα οταν ηταν μικρο ηταν χαριτωμενο/αστειο/γλυκο κλπ κλπ αλλα οσο μεγαλωνει τοσο αρχιζεις να αντιλαμβανεσαι ποσο μεγαλο προβλημα
γιαυτο λεμε κ ξαναλεμε,μη σκεφτεσαι το τωρα,σκεψου το μετα
κ γω ηθελα να χω την δικια μου να κοιμομαστε αγκαλιτσα κ να γυρναω κ να μου δειχνει την υπερμετρη λατρεια της πηδωντας μεχρι το κεφαλι μου πανω στο πλακακι...
μετα το ξανασκεφτηκα κ συνειδητοποιησα οτι δε θα με ξετρελαινει η σκεψη να μοιραζομαι το κρεββατι μου με ενα ροτ που πιθανως να φτασει τα 40 φευγα κιλα (κ εναν αντρα 90 φευγα κιλα...)καποιος δε θα χωραγε στο τελος κ μαλλον αυτος ο καποιος θα μουν εγω που της το εμαθα-επετρεψα κ εξαρχης...
ουτε να χοροπηδαει πανω μου ενα νταμαρι που πιθανως να με ριξει κ κατω πανω στο πλακακι το οποιο θα της εχει τσακισει τα ποδαρακια της οσο ηταν κουταβι...εαν τα επετρεπα ολα αυτα...
σου δωσα καποια παραδειγματα
που τα κανουμε συχνα πανω στον ενθουσιασμο μας χωρις να σκεφτουμε το μελλον
εχωντας πει αυτα συμφωνω κ γω...10 λεπτα πριν 10 λεπτα μετα χαλαρα,σα να μη τρεχει τιποτα,ουτε χαιρετουρες,ουτε φιλια κ χαδια λες κ παμε στον πολεμο κ δε θα ξαναρθουμε
αφηνε του μεσα ανοιχτη τηλεοραση η ενα ραδιοφωνο να ακουει θορυβο,πολλα παιχνιδια η κοκκαλα
κ προς Θεου κλεινε τις μπαλκονοπορτες ανοιξε a/c κ αμα πια βρωμαει τοσο το σκυλι παρε ενα αρωματικο χωρου με χρονοδιακοπτη
(αν κ αμα μυριζει ετσι,πραγματι κανεις καποιο λαθος,ειτε με την διατροφη του ειτε με το μπανιο του...κοιταξε το αυτο)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ο Αγγελος (ο τυπος που σε ρωτησε αν το εκτονωνεις,με τα 2 ροτ ντουλαπες?...εε αυτος..) σε ρωτησε γιατι ολα μα ολα τα σκυλια εαν δεν εκτονωνονται τοσο περισσοτερο στην τσιτα ειναι-ειδικα τα μεγαλοσωμα-ΝΟΜΟΣ
και πολλα μικροσωμα θελουν εξισου εκτονωση..βλεπε τζακ ρασελ.
στα υπολοιπα συμφωνω απολύτως!

Suden_Alex

Member
24 Αυγούστου 2013
12
0
Athens
Φιλε,οπως ξεκινησε σιγα σιγα το προβλημα ετσι σιγα σιγα θα πρεπει και να το αντιμετωπισεις.Καταρχην οσο κ εαν σε στεναχωρει αυτο που θα σου πω,εμεις φταιμε για μια λαθος συμπεριφορα του σκυλου.Οι σκυλοι δεν κανουν λαθη...αρα η αποψη μου ειναι να δεις σφαιρικα το προβλημα και πως μπορεις να το αντιμετωπισεις.Η αποψη μου ειναι λοιπον να ξεκινησεις μιλόντας με κάποιον εκπαιδευτή.Είμαι σίγουρος ότι θα ακουσουν το προβλημα σου και θα σου δωσουν εστω μια μικρη συμβουλη :)

Εγω παντως στην θεση σου,θα ξεκιναγα απο τα εξης....

1)θα μικρυνα τις ωρες αποχωρισμου...θα εφευγα απο το σπιτι περισσοτερα διαστηματα,οποτε ευλογα ο σκυλος θα καταλαβει οτι δεν τρεχει και τιποτα που εφυγες για λιγο,αφου θα ξανα γυρισεις,και χαριτολογωντας ’’οχου τωρα τον χαιρετισα παλι τα ιδια’’

2)Δεν θα του εδινα σημασια μα καμια σημασια (ουτε καν λεκτικα) οταν γυριζα στο σπιτι ’’’προσοχη ουτε διορθωση στην αρχη’’’...τιποτα μα τιποτα ,και οταν ηρεμουσε κ μονο τοτε θα τον χαιδευα κτλ κτλ

Ξεκινα με αυτα,αλλαξε δλδ την δικη σου συμπεριφορα απεναντι του και εδω ειμαστε,τα ξανα λεμε :)

Καλη επιτυχια!!!