Πρόβλημα με τη σκυλίτσα μου...

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με τη δικιά μου δύο φορές στο παρελθόν! Είχε γίνει πολύ επιθετική και μάλιστα δύο φορές με είχε και δαγκώσει! Που δεν υπάρχει χειρότερο απ' το σκυλί να δαγκώσει το αφεντικό του! Και όσο επιθετική γινόταν η Κιάρα, άλλο τόσο γινόμουν κι εγώ απέναντί της! Είχε γίνει και ανυπάκουη με κάποιες συμπεριφορές της ταυτόχρονα! Εκ των υστέρων και τις δύο φορές κατάλαβα πως αυτό ήταν επειδή αρχικά εγώ είχα αλλάξει συμπεριφορά προς εκείνη. Λόγω στρες και άγχους ήμουν λιγότερο υπονετική και τη μάλωνα συνέχεια!Άλλαξα τη συμπεριφορά μου, χαμήλωσα τους τόνους και το κοριτσάκι μου έγινε όπως πριν!

Ένας άλλος λόγος που ενδέχεται να είναι έτσι είναι λόγω ζήλιας προς τα άλλα σκυλάκια! Επειδή κι εγώ όποτε ανέβαινα απ' την Κρήτη που σπούδαζα στις γιορτές είχα το πρόβλημα αυτό με τα άλλα δύο σκυλάκια που είχε η μητέρα μου, φρόντισα να τα φέρω κοντά, αγκαλιάζοντας πότε το ένα και πότε το άλλο και μιλώντας τους ήρεμα τους έλεγα ωραία λογάκια. Και πίστεψέ με έπιασε! Η δικιά μου που είναι τρομερή ζηλιάρα μαζεύτηκε γιατί είδε πως τα σκυλιά πλέον δεν ήταν απειλή για εκείνη!

Απαράδεκτο που της έδεσαν τα στόμα! Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνεις νάρκωση όχι τέτοια πράγματα! Καταλαβαίνω και εσένα και τους δικούς σου, γιατί έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση! Το σκυλί κατά πάσα πιθανότητα είναι φοβισμένο γι' αυτό αντιδρά έτσι. Εικάζω πως αυτός είναι ο λόγος. Επίσης να ξέρεις πως είναι πολύ σημαντικό το σκυλί να διαζωρίζει ποιος είναι το αφεντικό του! Εμένα, όσο τρελοκάτσικο κι αν είναι, όταν μιλάω εγώ αντιδρά διαφορετικά γιατί καταλαβαίνει πως εγώ είμαι το αφεντικό της, παρά τις προσταγές που παίρνει και από άλλους! Ελπίζω να πάνε όλα καλά!!

ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Βίκυ, όταν λέμε "οδηγό" εννοούμε λουράκι στο λαιμό ? :) Πραγματικά, και εγώ απόρησα με αυτή την απότομη αλλαγή συμπεριφοράς. Η Αμελί, όταν την πρωτοείχα δεν τολμούσε να δαγκώσει κανέναν. Έπαθα σοκ όταν δάγκωσε πρώτη και καλύτερη τη μητέρα μου που προσπαθούσε να της δώσει ένα χάπι απ'τον κτηνίατρο. Και το χειρότερο από όλα, ενώ την μαλώνω, συνεχίζει τη συμπεριφορά αυτή. Με λίγα λόγια ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ.
Avraki, δοκιμαστικά όταν χαμήλωσα τους τόνους και της μιλούσα γλυκά, άλλαζε την συμπεριφορά της προσωρινά, και λίγο μετά, πάλι τα ίδια. Είναι πλέον εξώφθαλμο οτι το σκυλί ζηλεύει πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι οτι ποντάρω στο οτι θα ξαναγίνει στην παλιά καλή Αμελί όταν επιστρέψω Αθήνα σε λίγες μέρες και μείνουμε πάλι οι 2 μας............ Αν όχι, εδώ πάλι θα ψάχνω λύση!