Πρόβλημα με τη σκυλίτσα μου...

ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Την Αμελί την έχω υιοθετήσει 2,5 μήνες τώρα. Είμαι φοιτήτρια και μένουμε μόνες μας. Πάντα ήταν πολύ φιλική με όλο τον κόσμο και καθόταν να την χαϊδέψει ο οποιοσδήποτε.
Επιστρέφοντας στην πόλη μου για τις καλοκαιρινές διακοπές με τους γονείς μου και τις άλλες 2 σκυλίτσες μου, η Αμελί έγινε πολύ επιθετική. Ειδικά μετά από μία επίσκεψή μας στον κτηνίατρο για εμβόλιο, όπου η βοηθός της φέρθηκε σαν να ήταν κανένα σκουπίδι (της έδεσε το στόμα ακόμα και με μία κορδέλα που βρήκε για να μην κλαίει). Δαγκώνει την μητέρα μου και την αδερφή μου συνέχεια και τους γαβγίζει. Τα 2 άλλα μου σκυλιά δεν το τόλμησαν ποτέ. Η μητέρα μου την αγκαλιάζει, την φιλάει, την χαϊδεύει και την ταΐζει στο στόμα και η Αμελί πάντα της επιτίθεται στην ψύχρα μετά από λίγη ώρα. Ακόμα και όταν ξαπλώνει δίπλα της, λίγο να πάει να την μετακινήσει την δαγκώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Άμα δε, πάνε να την μαλώσουν αφηνιάζει. Όταν είμαι παρούσα σ'αυτή τη συμπεριφορά, τη μαλώνω αμέσως, αλλά το ξανακάνει.
Πρέπει να κάνω κάτι άμεσα γιατί έχει γίνει επιθετική και με κάποιους ανθρώπους γύρω μας. (π.χ. όταν είμαστε για καφέ, γρυλίζει στα γύρω τραπέζια). Στην αρχή που την υιοθέτησα δεν το έκανε ποτέ αυτό. Επίσης η οικογένεια μου απελπίστηκε, και μονίμως παραπονιούνται για την συμπεριφορά της Αμελί.
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να την κάνω να νιώσει κι άλλη ασφάλεια. Όλη μου η μέρα περιστρέφεται γύρω από αυτή.....

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να της δοσεις χρονο. Απο αδεσποτη βρεθηκε σε ενα σπιτι και μετα ενω ηταν το επικεντρο εμφανιστηκαν αλλα δυο σκυλια. Να τη διορθωνεις λεκτικα οταν παρεκτρεπετε και να εισαι αυστηρη και σταθερη. Απο βολτες πως τα πατε; Απο κει που ηταν ελευθερη ολη μερα βρεθηκε περιορισμενη.

ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Βόλτες καθημερινά. Για "τουαλέτα" μέχρι 3 φορές τη μέρα. Για μεγαλύτερη βόλτα όσο πιο συχνά μπορώ. Την παίρνω μαζί μου σε εκδρομές. Σήμερα θα πάμε παραλία. Τη διορθώνω αυστηρά, αλλά με αγνοεί τόσο πολύ που δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μερικές φορές την δένω για λίγο και κλαίει. Επίσης γαβγίζει ΟΛΗ ΜΕΡΑ νευρικά.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λοιπόν
σας εκπαιδεύει κανονικά αλλά την ζορίζετε λίγο....
αν δεν πάρετε τα μέτρα σας σας βλέπω για αγώνες υπακοής
το κακό είναι ότι ζώντας σε αστικό περιβάλλον ,ένας σκύλος σε αρχηγεία αγέλης αποτελούμενης απο ανθρώπους είναι τελείως λάθος για όλους

το κλειδί είναι "οι πόροι"
αυτά δηλαδή που ο σκύλος χρειάζεται για να επιβιώσει
όποιος κατέχει τους πόρους και τους διανείμει με τον τρόπο του αρχηγού ΕΙΝΑΙ και ο αρχηγός
φαί νερό βόλτα στέγη κλπ

για αρχή μην την ταίζετε στο στόμα
μην την ταίζεται πρίν απο εσάς και ποτέ μεζαδάκι απο το τραπέζι σας

γενικά μην προκαλείται για λίγο καιρό την βίαιη αντίδρασή της
καλά είναι να της φοράτε λουρί και μέσα στο σπίτι ώστε άν κάνει τσιριμώνιες να μπορείτε να την οδηγήσετε κάπου να μείνει για ένα λεπτό ας πούμε το πολύ μόνη της-σαν τιμωρία αυτό

αν ξέρει να κάθεται ή κάτι τέτοιο που υπακούει σε παράγγελμα τότε για να φάει θα πρέπει να υπακούσει σε αυτό πρώτα
αν δεν το κάνει τότε φεύγετε με το φαί και μένει νηστικιά για αυτή την φορά

αλλά
το τέλειο είναι να την πάτε σε έναν καλό εκπαιδευτή
εγώ δεν είμαι-μιλάω απο όση μικρή εμπειρία έχω

βόλτες την πάτε τακτικά?μήπως της έχουν σπάσει τα νεύρα....

ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
για τις βόλτες έγραψα λίγο πιο πάνω. Ναι πάμε τακτικά. :) Για αυτό με το φαγητό έχετε δίκιο. Πολλές φορές δεν τρώει από το πιάτο της και περιμένω να της το ταίσω εγώ με παρακάλια και χάδια. Εκτός του οτι κάθεται κάτω από το τραπέζι όταν τρώμε περιμένοντας. Και "σνομπάρει" και την ξηρά τροφή.
Όσον αφορά στο λουρί, είναι μια τακτική που ακολουθώ ήδη. Την δένω για λίγο και κλαίει σαν να μην υπάρχει αύριο.
Και κάτι ακόμα. Έχει τάσεις φυγής. Όποτε με ακούει να φεύγω, το σκάει από το σπίτι (ή προσπαθεί) και τρέχει από πίσω μου. [ έχουμε κλείσει με διάφορους τρόπους τις πόρτες της αυλής και κάποιους έχει καταφέρει να τους παραβιάσει ]

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μην την δένεις κάπου που να σας βλέπει
αυτό είναι βασανιστήριο
εγώ πρότεινα να την κλείνεις για ένα λεπτό το πολύ σε έναν απομονωμένο χώρο (που δεν θα κινδυνεύει βέβαια να φάει τίποτα ή να πέσει απο πουθενά)
όταν κάνει επιθέσεις και τέτοια
για ένα λεπτό και πάλι έξω
και ξανά μανά όταν κι αυτή ξανά μανά

το φαί είναι ο βασικότερος πόρος
και η κοινωνικότητα

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
α
και να έχεις στο νού σου ότι για ένα σκυλί ,ειδικά απο τον δρόμο,και ειδικά αν κρατάει πολύ απο την φυλή που δείχνει να κουβαλάει, η ξαφνική αλλαγή απο συχνά μαζί σου σε καθόλου μαζί σου για 2-3 μέρες.....είναι αρκετά βαρύ

ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
τώρα που αναφέρθηκε, για το αν θα φάει κάτι, η Αμελί τρώει τα σεντόνια και τις παντόφλες. Αυτό πάλι πως θα της το κόψω;;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
θα την έχεις σε κλουβί όταν δεν μπορείς να την επιβλέπεις.

.........δεν πάς σε καναν εκπαιδευτή καλύτερα..........?

ChryssaD

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2011
61
0
Ρωτάω γιατί δεν ξέρω, για να εκπαιδεύσω τους άλλους 2 μου σκύλους δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω κλουβί.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μιά χαρά είναι το κλουβάκι.τι έχει?
προκειμένου να λείπεις και να βρείς το σκυλί με πρόβλημα απο τίποτα ακατάλληλο που έχει φάει....
σιγά σιγά θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη της κι αυτή την δικιά σου.
τώρα μάλλον παθαίνει μανία που λείπεις-άγχοςαποχωρισμου

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
γεια σου Χρυσα!!
συγνωμη ειχα ξεμεινει απο υπολογιστη και τωρα ειδα τα μυνηματα..

τι εγινε βρε παιδια?? γιατι ετσι ξαφνικα? πραγματικα σαν να διαβαζω για λλο σκυλο..

η Αμελι (πρωην Σουσαμι :D ) ηταν αδεσποτο δικο μου σκυλι, η χρυσα ειναι η νεα μαμα για οσους δεν ξερουν.. \
την βρηκαμε μια ωραια πρωια και την πηγαμε σπιτι μας.. ζουσε αρμονικα με τον Σαγκα και την Ζαιρα.. οταν "ξεψαρωσε" αρχισε και τα τσαλιμια στα παιχνιδια με τους αλλους 2 .. γενικα ηταν ενα σκυλακι αγκαλιτσα! Ειχαμε παρατηρησει μια μικρη φοβια οταν ακουγε καποιο δυνατο θορυβο η οταν καποιος πηγαινε να απλωσει χερι να την χαιδεψει πανω απο το κεφαλι.. σαν να μαζευοταν μην την φαει η καυμενη. Οπως επισης οτι στην αρχη ηταν προσκολημενη στον Αντρεα που την βρηκε και μετα που την προσεχα εγω σε εμενα.. οποτε παρατηρησαμε μια αναγκη της να "αραξει" σε καποιον..
οπως επισης οταν την ειχαμε στον γιατρο για εμβολια κτλ .. ηταν ενα παρα πολυ καλο και συνεργασιμο σκυλι.. την εξετασε εξονυχιστικα και η καυμενη δεν εβγαλε κιχ.. μαλιστα μας ειπε για τον καλο της χαρακτηρα.. απορω τι εγινε και φρικαρε ετσι.. (προς Θεου δεν εννοω οτι κατι της εκανες..ισα ισα εχω να λεω τα καλυτερα για σενα!)
Θυμασαι? στα ειχα πει αυτα..
Φανταζομαι εσυ θα την ειχες πριγκηπισα τις μερες πριν κατεβεις κατω.. αλλα θυμαμαι και την μαμα σου οταν γνωροστηκε με την μικρη ηταν πολυ καλη μαζι της ..και ηταν αμοιβαιο.. σωστα?

Την πρωτη φορα που κατεβηκες κατω? η συμπεριφορα της ηταν ετσι?

Ο κοκονης εχει δικιο οσν αφορα την λογικη του πραγματος.. απο εκει που ηταν η βασιλισα της ιστοριας, την ταιζες στο στομα, κοιματαν αγκαλια με την αγαπημενη της μαμα, ηταν το κεντρο του κοσμου (που για μενα ειναι λαθος το παραπανω) ..ξαφνικα βρισκεται σε ενα σπιτι που πρεπει να μοιραστει χαδια, προσοχη,φαγητο.. και αντιδραει ασχημα. θελει να επιβληθει ξανα σε ολους και να κερδισει την αρχηγικη θεση διπλα σου.. ανασφαλεια θα το μετεφραζα.. το οτι δαγκωνει δλδ.

Θελει υπομονη, πειθαρχεια και σοβαροτητα το πραγμα... Επιβαλεστε στον σκυλο με καλοσυνη παντα.. η μαμα σου, οταν παει να κατσει στον καναπε.. δεν λεει.. "κανε γλυκια μου περα..ελα σε παρακαλω.." αλλα " ΑΜΕΛΙ - ΚΑΤΩ! " και οταν οπως ειπε ο κοκονης φοραει οδηγο, πιανει τον οδηγο και την κατεβαζει.. και οταν κατεβει μονη της επιβραβευει.. χαδια ή λιχουδια..
επιβρευετε καθε καλη συμπεριφορα και "τιμωρειτε" καθε κακη.. ο οδηγος παντα πανω της θα σας βοηθησει..
Γενικα αν μπορειτε να δειχνετε αδιαφορια για την υπαρξη της.. μην την κοιτατε καν, μονο τα απαραιτητα.. και της δινετε σημασια παρα μονο οταν ειναι "καλο παιδι" αλλα και παλι μετρημενα λογια, κοφτη φωνη - σοβαροτητα. Ακομα και τα επμονα βλεματα καμια φορα προκαλουν νευρικοτητα.

Ενα κλουβι δεν ειναι βαρβαρο ουτε ακραιο ειναι μαλλον αναγκαιο σε μερικες περιπτωσεις .. οπως σε αυτη που τρωει καλτσες και σεντονια η κατουραει ανεξελγκτα και μερικες φορες απο ζηλια η κακομαθημενα... αν διαβασεις σχετικα αρθρα δεν ειναι κακομεταχειρηση , ισα ισα που αν γινει μεθοδικα και με σωστο τροπο βοηθαει παρα πολυ , ακομα και φοβισμενα, κακομαθημενα ή αλλα σκυλακια με ανασφαλειες κτλ.. δες το μακροπροθεσμα..
ισως οπως η δικη σου.. καλα στην αρχη θα λθσαξεισ το κλαμα.. το θεμα ειναι να μην μασησεις.. διαβασε σχετικο αρθρο απο το φορουμ, πως θα το μαθει να μενει στο κλουβι..

και γενικα.. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χρειαζεσαι παρε με τηλ να τα πουμε απο κοντα.

Last edited: