Πρόβλημα με κουτάβι beagle

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Καλημέρα,
Σάββατο και Κυριακή ο μικρός μου βγήκε βόλτα δεμένος και με λιχουδιές στο χέρι. Εντελώς άλλη συμπεριφορά. Με τις λιχουδιές κάνει τούμπες. QUOTE]

καλησπερα

Μπραβο σε εσενα καταρχην και στο σκυλακι δευτερον.Απλα θελει τροπο ''οι λιχουδιες'' ειναι μεγααααλη μαγκια lol.Ενταξει μην εισαι υπερβολικος ....λιγο εκπαιδευσουλα και λιγο λιχουδιες,δεν ειναι για να ''φουσκωσεις'' τον σκυλο,εξαλου πρεπει να τις επιζητα.Εκπαιδευτη θα βρεις και ειμαι σιγουρος καποιος απο εδω μεσα θα σου συστησει.Παντως απο τα λεγωμενα σου,χρειαζεται κατι την αποψη μου γενικα να γινεις ποιο υπομονετικος και να κατσεις λιγες ημερες να παρατηρησεις ην συμπεριφορα του σκυλακου σου...τι του αρεσει,με τι χαιρεται,με τι νευριαζει,τι το ενοχλει κ.τ.λ.Με αυτον τον τροπο θα βρεις απο μονος σου πολλα πραγματα που εσυ ο ιδιος πρεπει να αλλαξεις απεναντι του αλλα και τι ακριβως θα ζητας απο το ιδιο το σκυλακι.

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
Εμένα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ο δικός μου , 5 μηνών , καβαλάει τα αρσενικά ,ειδικά τον κολλητό του που του χει πάρει τον αέρα , ακόμη και ενήλικα, και όταν εχθές ένα άλλο λαμπ προσπάθησε να τον καβαλήσει τον διόρθωσε μια χαρά και του το κόψε μαχαίρι, και μιλάμε για μεγάλα σκυλιά, και έχει ενα σκατό jack russel ημιαιμάκι στο πάρκο και τον βάζει κάτω και δεν αντιδρά..;
Γιατι πολυ απλα οι μεγαλοι ''σωστα'' σκυλοι ξερουν την δυναμη τους και τι κακο μπορει να προκαλεσουν,οποτε ξερουν οτι δεν χρειαζεται με ενα απλο παιχνιδι απο τον ''μικρο''να υπερβαλουν εαυτο.Μην εκπλαγεις ομως εαν καποια στιγμη ''ο μικρος'' υπερβει τα ορια εαν θα τον μαλλωσουν,εκει θα πρεπει κατα την αποψη μου να μην επεμβεις αλλα να αφησεις την αγελη να τα βρει μεταξυ της

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Eμ έτσι όπως το γραψα πως να το καταλάβεις σωστά. Λοιπόν, 5 μηνών σκατό και διορθώνει τα μεγάλα όταν πάνε να τον καβαλήσουν, αλλά υπάρχει ένας μικρούλης jack russel ο οποίος τον καβαλάει συνέχεια και ο ελβις δεν αντιδρά.
Όσο για τις διορθώσεις δεν επεμβαίνω ποτέ, επεμβαίνω όμως σε περιπτώσεις παλιότερα που αρσενικό σκυλί τον είχε κάτω συνέχεια και ο ελβις δεν μπορούσε να αντιδράσει. Εκεί σταμάτησα τον μεγάλο σκύλο, και άργησα μάλιστα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Οι διορθώσεις σε αυτές τις ηλικίες και όταν ακόμα η κοινωνικοποίηση του σκύλου λαμβάνει χώρα δεν πρέπει να γίνονται
1) από άγνωστα σκυλιά αμφιβόλου χαρακτήρα και κοινωνικοποίησης
2) από σκυλιά που αντιδρούν υπέρ του δέοντως
3) από αγέλες σκύλων προς ένα κουτάβι
4) πρέπει πέραν της διόρθωσης να βλέπουμε πότε το σκυλί μας αισθάνεται άβολα (διότι η διόρθωση και μάλιστα η σωστή δεν θα κάνει ποτέ ένα σκύλο να αισθανθεί άβολα) και να επαμβαίνουμε αμέσως να αναλάβουμε το ρόλο μας γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τώρα εδραιώνουμε σχέση με το κουτάβι που μας εμπιστεύεται και βασίζεται σε μας να το προασπίσουμε όταν χρειάζεται.

Δεν νομίζω ότι ο Έλβις διορθώνει τα μεγαλύτερα σκυλιά επειδή αντιλαμβάνεται την κίνηση ως κυριαρχική, αλλά θέτει τα όριά του μέχρι που μπορούν να το ζορίσουν... τα περισσότερα κουτάβια το κάνουν και (όπως ήδη σου έχει πει ο Κώστας φαντάζομαι) εκεί δεν διορθώνεις το σκύλο σου και πολύ καλά κάνεις, διότι ο κάθε σκύλος έχει άλλες αντοχές και ανοχές... Το μέγεθος και η ηλικία σεν παίζουν ρόλο εδώ, η μικρή στο ομαδικό διόρθωσε cane corso επειδή τη στρίμωχνε στο παιχνίδι και ως απόλυτα φυσιολογική αντίδραση εκείνο σεβάστηκε τα όρια που του έθεσε η μικρή.
Όπως σου είπα είναι θέμα attitude μπορεί να ξέρει ότι στα μεγάλα τον παίρνει αλλά στο ρασελάκι που μπορεί να είναι πιο κυριαρχικό να υποτάσσεται. Πολλά πράγματα στη σκυλίσια ζωή είναι θέμα ισχυρότερου χαρακτήρα και όχι απαραιτήτως μυών...! ;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.252
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97