Εγώ τον δικο μου -αλλά ειναι φαταούλας αν και πηγε με τη βιολογική τροφή να μου κάνει και μένα κάτι παρομοιο- τον ξεγελάω αραιωνοντας λιγο γιαουρτάκι με νερο και να το περιχύνω στην τροφή του ή με λιγο δικο του δηλαδή του φτιάχνω μια φορά στις 15, 60% μαγειρευτο κρέας με 40% επιτρεπομενα λαχανικα και σπορελαιο.Το μοιράζω σε δύο ταπερ το ένα μπαινει κατάξυξη για την επομενη εβδομάδα.Κάθε μέρα στα γευματά του θα του βάλω ή το αραιωμένο γιαουρτι ή απο μια καλή κουταλιά της σουπας αραιωμένη με λιγο νερο σαν σουπα δηλαδή, μέσα στην ξηρά του. Φυσικά το μαγειρευτο ειναι πολυ νοστιμο για τα σκυλια και έτσι ξεγελιουνται και τρώνε και την ξηρά. Που και που του δινω ομως και σκέτη ξηρά μην τον κακομάθω και σε κανένα ταξίδι μου κάνει τσιριμονιες. Ενδιάμεσα δεν του δινω κανενα μεζεδάκι εκτος αυτά της εκπαιδευσης που ειναι πχ μιση φέτα παριζάκι ή με μισή κουταλιά γιαουρτι. Κονσέρβα δεν έχω δώσει ποτέ, όσοι την έχουν δοκιμάσει μετά βλαστημάνε.Δεν την κοβουν τα σκυλιά με τιποτα, έχει κάτι εθιστικο? Τι να πω...
Εσενα τώρα που δεν τρώει την ξηρά δοκιμασε με μαγειρευτο/σουπα αλλά άσε την ξηρά μέσα αρκετή ώρα ώστε να γινει μια μαζα για να μην ξεχωριζει η ξηρά όπως θα αποροφησει το νερό.Για αρχή βάζει μισο μαγειρευτο μισο ξηρά και μειωνέ το σταδιακα.