Πρόβλημα με κουτάβι Γ/Π!!!!SOS

panosvts

Member
4 Ιανουαρίου 2009
15
0
Αθηνα-Ιλιον
ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ROYAL CANIN GERMAN SHEPERD JUNIOR ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ Κ 4 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ.ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ Η ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΙΑΡΙΕΣ (ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΑΝΕ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΣΚΕΤΗ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ Κ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ.ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΚΑΝΕ Κ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΓΡΙΑΔΕΣ Κ ΤΑ ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ Η ΜΙΚΡΗ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΡΠΑΞΕ ΕΝΑ ΩΜΟ ΣΥΚΩΤΙ Κ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΟΠΩΣ Κ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΑ.ΚΟΙΝΩΣ ΑΝ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΟΛΑΚΙ ΤΟΥ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΙΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Κ ΚΑΜΙΑ ΑΤΟΝΙΑ.ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ Κ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ

ΥΓ..ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Κ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ROYAL TΡΩΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Απλα ειναι κακομαθημενος,βαζε του παλι λιγη κονσερβα μειωνε την ομως σταδιακα,και οταν τελειωνει να παιρνεις το μπωλ.
Αν δεν τρωει ας προσεχε,δεν υπαρχει προβλημα στην αναπτυξη του,και ισως να βαλεις το αλλο κουταβι διπλα οταν τρωει.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Θερμή παράκληση , ΜΗ γράφεις με κεφαλαία!

Ευχαριστώ πολύ!

panosvts

Member
4 Ιανουαρίου 2009
15
0
Αθηνα-Ιλιον
Για barf δεν το συζητώ δεν έχω χρόνο κ δεν το εμπιστευομαι.για κονσέρβα έχω δοκιμάσει με αποτέλεσμα να γλείφει τις κροκέτες της ξηράς κ όταν την μειώνω τελείως τότε απλά μυρίζει την ξηρά και σηκώνεται κ φεύγει

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
4 μέρες χωρίς φαΐ είναι πολλές για αυτήν την ηλικία.

Για εμένα, λάθος σου που δεν ήσουν από την αρχή σταθερός στην ξηρά. Έχω και εγώ Γ/Π στους 6,5 μήνες και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το φαγητό του. Σταθερά ξηρά τροφή, και την απολαμβάνει κι όλας. Δεν έχει δοκιμάσει ποτέ του κρέας και ούτε πρόκειται, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του και να πήξει λίγο ο εγκάφαλός του.

Για να τον ξεγελάσεις, θα πρέπει να κόψεις πολύ σταδιακά την κονσέρβα. Λίγα γραμμάρια λιγότερο ανά 2-3 μέρες.

Επίσης θα βοηθούσε να τον ταΐσεις και με το χέρι λίγο στην αρχή.

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
βρασε λιγο κοτοπουλακι να φαει ο σκυλος και μην κανεις πειραματα !!!!
σε αυτη την ηλικια δεν σε παιρνει για πειραματα ...τι λες τωρα .......
4 μερες νηστικο ...πλακα μας κανεις ??????????
το συκωτι γιατι το εφαγε ??????
σκεψου!!!!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΔΕΝ ταίζεις με το χέρι.

ΔΕΝ δίνεις τίποτα άλλο (είναι 100% σίγουρο ότι δεν έφαγε ΤΙΠΟΤΑ 4 μέρες ? )

ΔΕΝ αναμιγνύεις ΤΙΠΟΤΑ στην ξηρά εκτός από αυτό που έχεις αποφασίσει να τρώει μόνιμα.

ΔΕΝ δίνεις παραπάνω από 2 γεύματα την ημέρα.

Και ΔΕΝ αφήνεις το πιάτο κάτω πάνω από 20 λεπτά.

ΔΕΝ παραβιάζεις ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς τους κανόνες όσες μέρες και αν περάσουν.

panosvts

Member
4 Ιανουαρίου 2009
15
0
Αθηνα-Ιλιον
ποτε μου δεν μου εφαγε την ξηρα τροφη παντα εμενε 3 και 4 μερες νυστικος και αναγκαστηκα του εβαζα λιγη ονσερβα γιατι τον λυπομουνα να μεινει τοσες μερες νυστικος αυτη την στιγμη φλερταρη στα 22 με 24 κιλα αν μεινει νυστικος ομως η διαφορα φαινεται αμεσως

panosvts

Member
4 Ιανουαρίου 2009
15
0
Αθηνα-Ιλιον
Το πιατο του απομακρυνεται μετα απο 20 λεπτα το μονο που κανει ειναι να το μυριζει και να φευγει φοβαμαι να τον αφησω κι αλλο χωρι φαγητο γιατι ηδη αρχιζουν και φαινονται τα κοκαλα του.στις 4 μερες εφαγε γυρω στα 50 γραμμαρια(και για τις 4 μερες)

Σοφια σε πληροφωρω οτι η μικρη ειναι 3 μηνων εινα της φιλης μου και προοριζεται για ζευγαρωμα αν ολα πανε καλα απλα η μικρη σαβυρωνει το φαγητο του και ο δικος μου καθεται και την κοιταζει!!!

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
:rolleyes: τι να σου πω

Αυτο που σου λεει ο Denis ειναι το πιο σωστο

Αν όμως δεν φαει τίποτα (που το αποκλειω,δεν νομιζω να του φερεσαι τοσο ασχημα που να θελει να αυτοκτονήσει:p ) και περασουν αρκετες μερες (+5-+6) κανε καμια επισκεψη σε κτηνιατρο :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
ΔΕΝ ταίζεις με το χέρι.
Γιατί αυτό;

Έχω την εντύπωση ότι

1. Βοηθάει στο καλύτερο δέσιμο μεταξύ σκύλου και κυναγωγού (είσαι εσύ αυτός που ελέγχει απόλυτα το φαγητό του). Είναι δηλαδή το σημάδι ότι "ναι μπορείς να αρχίσεις να τρώς"...

2. Βοηθάει (μελλοντικά) στην εκπαίδευση άρνησης τροφής.

Δεν εννοώ να ταΐσεις όλο το φαγητό με το χέρι, παρά μόνο 1-2 μπουκιές στην αρχή

panosvts

Member
4 Ιανουαρίου 2009
15
0
Αθηνα-Ιλιον
φοβαμαι με τοσες μερες απουσια απο φαγητο μηπως υπαρξι προβλημα στην υγεια και στην αναπτυξη του σκυλου.εχω παει και στον γιατρο ειναι υγειεστατος και σφηζει απο ζωντανια.ο γιατρο μου ειπε να τον αφησω κι αλλο νυστικο οσο χρειαστει για να ξεκινησει να τρωωει ωστε να καταλαβει οτι αυτο ειναι το φαγητο του.

με το χερι ισως να αει με το ζορι μια χουφτα την ημερρα στην καλυτερη περιπτωση αλλα ο κτηνιατρος μου το απαγορευσε να τον ταιζω με το χερι

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλώς ήρθες!

Είναι καλό να ξέρεις πως σε ένα φόρουμ , όταν ζητάς "βοήθεια" , η αξία της πληροφορίας που θα πάρεις είναι ανάλογη της αξίας της πληροφορίας που θα δώσεις.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε το παραπάνω ας συνοψίσουμε...

Έχεις ένα Γερμανικό Ποιμενικό 6 μηνών που από την στιγμή που τον πήρες τρώει ξηρά τροφή (την Royal Canin και καμία άλλη).
Σε κάποιο σημείο της ζωής του παρουσιάζει διάροιες (αν θες μας λες την αιτία , τι είπε ο κτηνίατρος , ποιά αγωγή ακολούθησες , κλπ.) και εκεί προσθέτεις και κονσέρβα και μαγειρευτό στην σκέτη ξηρά τροφή που τάιζες ως τώρα (λάθος για εμένα , αν θες μας εξηγείς γιατί , πόσο καιρό κράτησε η "αλλαγή" , κλπ.).
Μετά ξαναγυρίζεις στην σκέτη ξηρά , την οποία τρώει με όρεξη για κάποιο καιρό (πόσο καιρό?) , αλλά ξαφνικά (Γιατί?...Τι άλλαξε?...Ακόμα και φαινομενικά άσχετο για εσένα...) σταματά να την τρώει.

Για 4 μέρες δεν έφαγε τίποτα ή δεν του έδωσες τίποτα?
Αν του έδωσες τι ήταν αυτό?
Αν κάτι έφαγε τι ήταν αυτό?
Σε σύνολο στις 4 μέρες τι δέχθηκε να φάει και τι αρνήθηκε?
Ο κτηνίατρος τι λέει?
Τι εξετάσεις έχεις κάνει?

Τα παραπάνω προκύπτουν από το 1ο post σου...Τι ισχύει και τι όχι?...Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που το κατάλαβα λάθος?

Με το υστερόγραφο βέβαια μας προκύπτει οξύμορο...Ενώ λες:

ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ROYAL CANIN GERMAN SHEPERD JUNIOR
...προσθέτεις:
ΥΓ..ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Κ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ROYAL TΡΩΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Πότε έκανες αυτές τις αλλαγές?...Πριν τις διάροιες?...Και μετά τις διάροιες?
Μέσα σε 6 μήνες ζωής πόσες αλλαγές έχουν γίνει με ξηρές τροφές , κονσέρβες και μαγειρευτό?

Σκύλος χωρίς πρόβλημα υγείας να μην έχει φάει ΤΙΠΟΤΑ για 4 μέρες και να αρνείται να φάει δε μου έχει τύχει.

Αλλά βοήθα με να σε βοηθήσω...αν μπορώ.

panosvts

Member
4 Ιανουαρίου 2009
15
0
Αθηνα-Ιλιον
Ας τα παρουμε απο την αρχη ερχεται το σκυλακι 10 εβδομαδων το οποιο μου ηρθε με δοιαροια.αποχη τροφης πληρη.Κανουμε αγωγη με τον γιατρο ercefuryl,flagyl,ηλεκτρολητες και eukanuba indestinal.Για μια εβδομαδα αυτα και γυριζα στην Roayal σταδιακα.Ολα καλα για 3 εβδομαδες μετα παντελη αρνηση ξηρας τροφης για 4 μερες κατεφυγα σε μαγειρςυτα διοτι το σκυλι εχασε αποτομα βαρος.ποτε αποτοτε δεν ετρωγε ξηρα τροφη χωρις συνοδεια κονσερβας..τελευταια αποφασισα να κψω και την κονσρβα με πολλες προσπαθειες λλα τπτ.η αλλαγες στην ξηρα τροφη εχον γινει τλευταιους 2 μηνες χωρις κανενα αποτελεσμα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Οπότε έχεις το σκύλο στα χέρια σου σε ηλικία 10 εβδομάδων (2μιση μηνών) και έχει διάροιες.

Τι έτρωγε μεχρι να τον πάρεις , εκτός από γάλα?

Κάνετε αγωγή για το σύμπτωμα (διάροια) με τον κτηνίατρο , αλλά για πιο λόγο είχε διάροιες ξέρουμε?

Για μια βδομάδα τρώει Εukanuba intestinal (ξηρά ή κονσέρβα?) άρα έχει γίνει πια 2 μηνών και 3 εβδομάδων και την αλλάζεις σε Royal , σταδιακά για 3 εβδομάδες , άρα πλέον είναι 3 μηνών και 2 εβδομάδων.

Σε αυτό το σημείο σταματά να τρώει για 4 μέρες (Δεν έφαγε τίποτα και μετά τις 4 μέρες άρχισες τα μαγειρευτά?...Και την συνοδεία κονσέρβας?...Ή αυτά τα έκανες στο 4ήμερο άρα όλο και κάτι έτρωγε?) άρα η ηλικία του είναι 4 μηνών παρά κάτι.

Κάπου χάσαμε 2 μήνες!

Επίσης που είναι οι πολλές αλλαγές ξηρών τροφών και ποιές είναι αυτές?

Ξαναλέω...Δώσε σωστή και συγκεντρωμένη πληροφόρηση (γράψε ένα ιστορικό σε ένα χαρτί) απάντα και σε όλες τις ερωτήσεις , μία-μία και μπορεί να βρείς και μόνος σου την λύση... :)

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Γιατί έχω την εντύπωση ότι παίζεται με το κουτάβι?

Είμαι σίγουρος ότι το έχετε στουμπώσει στα μεζεδάκια και ο σκύλος μια χαρά την ψιλιάστηκε ότι πέφτετε πολύ εύκολα και γι'αυτό κάνει πείσματα, γιατί του έχετε δείξει επανελλειμένα ότι αν δεν φάει την ξηρά θα φάει κάτι "καλύτερο". Κονσέρβα, συκώτι, μαγειρευτό κ.λ.π.

Μια χαρά τον εκπαιδεύσατε δηλαδή, "μην είσαι χαζός, αν δεν φας την ξηρά κοίτα τι σε περιμένει".

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Με το χερι δινουμε μονο για να δουμε αν τρωει,αν ναι τοτε ειναι απλα καλομαθημενος.
Στην αναπτυξη δεν θα τον επηρεασει σε αυτην την ηλικια DNA ειναι, αργα η γρηγορα θα φτασει εκει που ειναι να φτασει.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Στην αναπτυξη δεν θα τον επηρεασει σε αυτην την ηλικια DNA ειναι, αργα η γρηγορα θα φτασει εκει που ειναι να φτασει.
Ο λόγος που δε γίνεται εκπαίδευση για άρνηση τροφής σε αυτήν την ηλικία είναι ακριβώς αυτός.

Το κουτάβι που είναι πάνω στη φάση της ταχύτατης ανάπτυξης ακόμα, δεν πρέπει να μείνει χωρίς τροφή για τόσες μέρες. Είναι πολύ ενωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο...

Επίσης, στην ηλικία του χρειάζεται (κατά μέσο όρο) 2-3 κιλά ακόμα. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να συντηρηθεί και όχι να χάσει κι άλλο βάρος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog