Πρόβλημα με γονείς...

giorgos777

Member
12 Δεκεμβρίου 2012
18
0
Αθήνα
Αλλο να φιλοξενω ομως καποιο αδεσποτακι και αλλο να εχω τον δικο μου σκυλο μεσα στο σπιτι. Αργα η γρηγορα θα το μαθουν... Γτ αν ειμαι τυχερος οποιο σκυλακο φιλοξενω θα τον εχω το πολυ ενα μηνα-δυο. Μπορει και να μην ειναι σπιτι μου αν τυχει και με επισκευθουν. Ενω τον δικο μου? Σιγουρα θα ειναι σπιτι μολις ερθουν.... Ασε που τωρα που το κσεφτομαι τον σκυλο οταν παω φανταρος μπορω να τον αφησω στην αδερφη μου που μενουμε διπλα και θα με βοηθαει και τωρα (αν τον παρω τελικα). Και οταν λεω διπλα εννοω πανω κατω στην πολυκατοικια...

:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Γιώργο...δεν είναι αγόρι μου νοοτροπία αυτή, για να αποκτήσεις σκύλο.

Δεν είναι δυνατόν να στηρίζεσαι στην τύχη, για να μην το μάθουν οι δικοί σου.
Ούτε είναι δυνατόν, να στηρίζεσαι σε οποιονδήποτε άλλον, στον οποίο πιστεύεις ότι μπορεί και να δεχθεί να του φορτώσεις τον σκύλο, αν χρειαστεί. Ούτε πάνω/κάτω στην πολυκατοικία. Ούτε πέρα/δώθε.

Δεν είναι σκαμνάκι, να το κρύβεις και να το μετακομίζεις, αναλόγως των συνθηκών σου.
Είναι μια ζωή, που θα είναι απόλυτα εξαρτώμενη από εσένα και δεν θα χρωστάει τίποτα, να μπλεχτεί σ'αυτόν τον κεικαιώνα [johnk έτσι γράφεται;] των οικογενειακών σου καταστάσεων.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Γιατι πιστευεις οτι θα με βοηθησουν εστω να φιλοξενησω αδεσποτα? Δεν το νομιζω. Εκτος βεβαια αν δεν μαθουν τιποτα...
Γιατί σε τρομάζει τόσο πολύ το γεγονός να το μάθουν οι δικοί σου; Θα σε αποκληρώσουν; Δε γίνεται στη ζωή μας όλα να τα κανονίζουμε βάσει των θέλω των γονιών μας.
Κι εμένα η μάνα μου δε θέλει σκύλο μέσα στο σπίτι, εγώ όμως μέσα τον έχω. Και πολλοί ζούνε έτσι. Ένα μέλος μάλιστα έφυγε από το σπίτι που ζούσε με τη μάνα του μόνο και μόνο για το καλό του σκύλου.

Εκτός των άλλων, μιλάμε για μια φιλοζωική και εθελοντική δράση. Η φιλοξενία από καταφύγιο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Επίσης, αν δεν τα καταφέρνεις οικονομικά, τα καταφύγια συνήθως αναλαμβάνουν την περίθαλψη και τα έξοδα του σκύλου που φιλοξενείς. Εσύ αρκεί να το προσέχεις, να το φροντίζεις και να το κοινωνικοποιείς μέχρι να βρει την παντοτινή του οικογένεια.

Ψάξου λίγο πριν καταλήξεις σε κάποια απόφαση.

giorgos777

Member
12 Δεκεμβρίου 2012
18
0
Αθήνα
Γιώργο...δεν είναι αγόρι μου νοοτροπία αυτή, για να αποκτήσεις σκύλο.

Δεν είναι δυνατόν να στηρίζεσαι στην τύχη, για να μην το μάθουν οι δικοί σου.
Ούτε είναι δυνατόν, να στηρίζεσαι σε οποιονδήποτε άλλον, στον οποίο πιστεύεις ότι μπορεί και να δεχθεί να του φορτώσεις τον σκύλο, αν χρειαστεί. Ούτε πάνω/κάτω στην πολυκατοικία. Ούτε πέρα/δώθε.

Δεν είναι σκαμνάκι, να το κρύβεις και να το μετακομίζεις, αναλόγως των συνθηκών σου.
Είναι μια ζωή, που θα είναι απόλυτα εξαρτώμενη από εσένα και δεν θα χρωστάει τίποτα, να μπλεχτεί σ'αυτόν τον κεικαιώνα [johnk έτσι γράφεται;] των οικογενειακών σου καταστάσεων.
Μιλησα για το θεμα της φιλοξενιας... Μπηκα εδω για να λυσω ενα προβλημα, οχι για να μου δημιουργησετε αλλα τοσα... Για τον δικο μου σκυλο, πρωτα θα λυσω το θεμα με τους γονεις μου... και μετα θα αποκτησω... Και ασε που πιστευω πως η αδερφη μου θα τον εχει σαν δικο της...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν στα δημιουργεί κανένας από εδώ τα προβλήματα, υπάρχουν ήδη και δεν τα έχεις εντοπίσει. Με ίσως, μάλλον, υποθέτω, θα δούμε, θα την βρω την άκρη, δεν παίρνεις απόφαση που απαιτεί τόση δέσμευση.

Δεν είχες υπολογίσει μια λύση για ένα μελλοντικό γεγονός όπως η θητεία σου που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί, πώς θα βρεις λύσεις για όλα τα επόμενα που δεν έχεις σκεφτεί καν ότι θα συμβούν; Μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια, μπορεί να πας για μεταπτυχιακό, να είσαι άνεργος, να έχεις δουλειά αλλά να δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα, να πάρεις μετάθεση, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να χωρίσεις... Και μη με πεις γρουσούζα, όλα τα παραπάνω είναι απολύτως φυσιολογικά, αλλά δεν αποφασίζεις να σε συνοδεύει σε αυτά ένας σκύλος έχοντας τη νοοτροπία "έλα μωρέ, θα δούμε, κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει"...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ασε μη τους ακους και παρεις αδεσποτο για φιλοξενια,,, εγω πηρα για προσωρινα αυτη που βρηκα να συνελθει λιγο να κανει εμβολια κλπ να φαει να παρει τα πανω της και,,,, κολλησα και δεν ξεκολλαω !! ==))

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ξέρεις τι έξοδα υπάρχουν μέτα; Εμβόλια και κτηνιατρική περίθαλψη (ειδικά το 1ο εξάμηνο), τροφές, παιχνίδια, εξοπλισμός, πάνες, πιθανόν κλουβάκι, πιθανόν επίσης να χρειαστείς συμβουλή εκπαιδευτή..Και δε μπορείς να φανταστείς πόσα μονόευρα και δίευρα θα σου φύγουν σε πράγματα που αγνοούσες ότι μπορεί να χρησιμεύσουν αν υπάρχει σκύλος στο σπίτι.
Οι περισσότεροι μένουν στα έξοδα της αγοράς. Το μετά λίγοι το σκέφτονται. Και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λίγα..
Το αμερικαν Κοκερ ειναι παααρα πολυ απαιτητηκη φυλη οσο αφορα την περιποιηση του τριχωματος.
Χρειαζεται πολυ ειδκη μεταχειρηση ( stripping, μηχανη και ψαλιδι - λιγο απ ολα) - και δεν νομιζω ενας αχαριος ιδιοκτητης σκυλων να τα βγαλει περα μονο του. Αρα ο γρουμερ ειναι μονοδρομος, κατι που θα κοστισει αλλα 50 ευρω το διμηνο τουλαχιστον.
Ειναι οντος σκυλος πολυτελειας ( η κορη μου εχει americana)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn