Πρόβλημα ζήλειας

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ο σκύλος μου αν και ειναι αρκετα φιλικός με ανθρώπους και αλλα ζωα βλέπω οτι εδω και λιγο καιρο αν μας πλησιάσει αλλος σκυλος καθεται μπροστα μου σαν να με προστατεύει και δεν τον αφηνει να με πλησιασει. Στην αρχη μου αρεσε γιατι δειχνει προστατευτικος. Σημερα αρχισε να με προβληματιζει γιατι ενω παιζαμε σε μια κοντινη παραλια που τον παω βολτα και καποια στιγμη ηρθε ενα αδεσποτο και αρχισαν να παιζουν, οταν καποια στιγμη εκανα το λαθος να μιλήσω στο αδέσποτο ο δικος μου του αγριεψε και αρχισε να το κυνηγάει. Ειναι κατι ανησυχητικό ;;;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ναι...γιατί αποφασίζει αυτός ποιες, που και πότε θα είναι οι συναναστροφές σου... και φυσικά δεν φταίει ο ακυλος, του το ενίσχυσες κατά λάθος όπως είπες.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ναι...γιατί αποφασίζει αυτός ποιες, που και πότε θα είναι οι συναναστροφές σου... και φυσικά δεν φταίει ο ακυλος, του το ενίσχυσες κατά λάθος όπως είπες.
Σαν να έχεις δίκιο.Σε ευχαριστώ. Δεν το είχα δει έτσι. Θα το δουλέψω τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Πάντως όταν άρχισε να κυνηγάει το άλλο σκυλί, τον φώναξα και ήρθε αμέσως με κατεβασμένα τα αυτιά και ένοχο βλεμα. κατάλαβε ότι έκανε βλακεία.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ωραία, απλά θυμίσου ότι δεν είναι στόχος μόνο να μαλώνεις όταν συμβαίνει, αλλά να του δείξεις τι θες από αυτον και να επιβραβεύεις παράλληλα σωστές συμπεριφορές. Να καταλάβει ο σκύλος τι ακριβως περιμένεις από αυτον!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα μολις η μικρη παει να με πλησιασει της ορμαει η ζηνα και τη σβερκονει... αγρια,,, επισης μολις παει να χαιδεψει καποιος αγνωστος τη μικρη η ζηνα κανει επιθεση οχι στη μικρη αυτη τη φορα αλλα στον αγνωστο !! αντε βγαλε ακρη ==)) ,,,

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ωραία, απλά θυμίσου ότι δεν είναι στόχος μόνο να μαλώνεις όταν συμβαίνει, αλλά να του δείξεις τι θες από αυτον και να επιβραβεύεις παράλληλα σωστές συμπεριφορές. Να καταλάβει ο σκύλος τι ακριβως περιμένεις από αυτον!
Συμφωνώ απόλυτα. Όταν λέω να το δουλέψω το φαντάζομαι ότι σε συνάντηση με άλλο σκύλο θα τον βάλω να κάτσει, θα του πω μείνε και θα ασχοληθώ με το άλλο σκυλί. και φυσικά επιβράβευση εφόσον έχει επιτυχία.
Θα ήθελα την γνώμη από εμπειρότερους σε μια άλλη συμπεριφορά. Σήμερα στην ίδια βόλτα πριν φτάσουμε στην παραλία, συναντήσαμε μια παρέα με πιτσιρίκια(γυμνασίου) και ενώ ο δικός μου φιλικός όπως πάντα ένας από την παρέα (ο μάγκας) άρχισε να κάνει γκριμάτσες στον σκύλο και να τον ενοχλεί. τότε ο σκύλος άρχιζε να του γαβγίζει (περιτο να πω ότι ο πιτσιρίκος εξαφανίστηκε σε κλάσματα δευτερολεπτου). Εγώ δεν το είδα και τόσο κακό.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εγώ από την άλλη το βλέπω... υπήρχε κάτι για το οποίο ένιωσε ότι πρέπει να αμυνθεί ή να προειδοποιήσει...??? Και εσύ που ήσουν σε όλο αυτό το σκηνικό, όχι σαν παρουσία, σαν οντότητα και "εξουσία" εννοώ. Πάλι πήρε πρωτοβουλία λοιπόν...?? Εσύ θα μου απαντήσεις για να σε βάλω να σκεφτείς... :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εγώ από την άλλη το βλέπω... υπήρχε κάτι για το οποίο ένιωσε ότι πρέπει να αμυνθεί ή να προειδοποιήσει...??? Και εσύ που ήσουν σε όλο αυτό το σκηνικό, όχι σαν παρουσία, σαν οντότητα και "εξουσία" εννοώ. Πάλι πήρε πρωτοβουλία λοιπόν...?? Εσύ θα μου απαντήσεις για να σε βάλω να σκεφτείς... :)
Όχι δεν υπήρχε. Σίγουρα το παιδάκι δεν μπορούσε να μας κάνει κακό. Από την άλλη ο σκύλος είδε κάποιον να κινείται απειλητικά προς εμάς. Τι ισχύει; Το ότι δεν το βλέπω τόσο κακό ενοουσα οτι ο σκύλος ένιωσε απειλή και αντέδρασε. Όσο για μένα όταν του είπα να σταματήσει σταμάτησε. Αυτό νομίζω είναι αρκετό. Εύλογες πάντως οι απορίες σου γιατί δεν ήσουν εκεί και εγώ δυσκολεύομαι αρκετά να εκφραστώ σωστά με τον γραπτό λόγο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro