Πρόβλημα διατροφής, καλή και φθηνή!!!

Bonitakos

Member
26 Σεπτεμβρίου 2011
9
0
Κοζάνη
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια! Η Lucy μου ειναι μια πρωην αδεσποτη σκυλιτσα 10-12 κιλων ημιαιμο γκριφον τεριε 10 μηνων τωρα η οποία στην αρχη ετρωγε συνεχεια και τωρα δε τρωει καθολου ξυρα τροφή!! Είμαι φοιτητης οποτε καταλαβενετε οτι τα οικονομικα μου ειναι περιορισμενα! τισ παιρνω τη Purina Tonus και τη καταβροχθιζε, με ξυπναγε το πρωι για να φαει! Και πριν απο 4 μηνεσ περιποθ σταματησε να τρωει! εχασε περιπου 1,5 κιλα κατα την αναπτυξη ! καναμε μια αγωγη με κατι χαπακια και κοτοπουλο με ρυζι για 4 μερεσ! και μετα παλι τπτ! πλεον για να φαι τη τροφη τησ βαζω ειτε λιγο γιαουρτι ειτε λιγο γαλα ειτε λιγη κονσερβα και παλι αφηνει!!! ενο πειναει δε τρωει!!! Σκεφτομαι να αλαξω τροφη ωστε να τρωει μονο αφτη αλλα τα οικονομικα μου δεν ειναι καλα!! δε θελω να ξεφυγω πανω το πολυ, ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ απο 45-50 ευρω το 15-κιλο!! PLEASE HELP!!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πώς ταϊζεις;

Για να μην παίξουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων μιας και δε θα καταλάβεις τι ρωτάω και θα πελαγώσεις, σου εξηγώ ποιός δυνητικά είναι ένας απ' τους καλύτερους τρόπους:

Για παράδειγμα στις οδηγίες σου λέει ότι πρέπει να δίνεις 200 γραμμάρια τροφής στο σκύλο των 12 κιλών με φυσιολογική δραστηριότητα ώστε να συντηρηθεί στο βάρος του. Σπας τη δόση και του δίνεις 100 γραμμάρια το πρωί ή το μεσημέρι και 100 γραμμάρια το βράδυ. Το φαγητό το τοποθετείς δίπλα του την ώρα που είναι να φάει, αν δεν το καταναλώσει μέσα σε ένα τέταρτο μαζεύεις το μπολ. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία το βράδυ.

Bonitakos

Member
26 Σεπτεμβρίου 2011
9
0
Κοζάνη
Η αλήθεια είναι ότι πολύ μου το έχουν προτείνει αυτό αλλά τη έχω ικανή να μη φάει για μέρες έτσι!!! το δοκίμασα μια φορά και δε έφαγε 2 μέρες καθόλου!! Το μύρισε, γλύφτηκε έκανε μεταβολή και έφευγε! το άφηνα για 20 λεπτά και το έπαιρνα. Το ίδιο και το βράδυ! Όσο αναφορά για τη δόση τροφής, σπάω της οδηγίες όπως ανέφερες στο μισό και δίνω τη μια ποσότητα στις 11 το πρωί και την ίδια στις 10 το βράδυ!!

Σχετικά με τη τροφή???? Σκέφτομαι να την Αλλάξω διότι δε νομίζω τελικά διαβάζοντας αρκετά topics ότι είναι καλή ουτε στο ελάχιστο! Αν και καλή τροφή κάτω απο 15 ευρω το 3-κιλό δε υπαρχει το κατάλαβα αυτο!! :)

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Η purina ειναι απο τις χειροτερες.Εδινα στις γατες μου καμμια φορα και πηγαιναν για ψαρεμα ουτε να την φτυσουν.
H royal canin ποσο κανει?εδω εχει 45 ευρω το 15κιλο.

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
45 ευρω το 15κιλο?κατω απο 60 δεν την βρισκω!!!!!ελλαδαρα!!!!!!!!νομιζω οτι η hills θα σου ερθει κοντα στις οικονομικες απαιτησεισ σου..επισης λες οτι εκανες αυτο που λεει ο γριφος πιο πανω και εμεινε νυστικη για δυο μερες...εχετε δει με τον κτηνιατρο σου μηπως ειναι κατι το παθολογικο?

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Ακόμα και αν αλλάξεις την τροφή μπορεί να σου κάνει τα ίδια. Ίσως ενθουσιαστεί στην αρχή και μετά θα αρχίσει τα τσαλίμια. Η καλύτερη συμβουλή είναι αυτή:

Για παράδειγμα στις οδηγίες σου λέει ότι πρέπει να δίνεις 200 γραμμάρια τροφής στο σκύλο των 12 κιλών με φυσιολογική δραστηριότητα ώστε να συντηρηθεί στο βάρος του. Σπας τη δόση και του δίνεις 100 γραμμάρια το πρωί ή το μεσημέρι και 100 γραμμάρια το βράδυ. Το φαγητό το τοποθετείς δίπλα του την ώρα που είναι να φάει, αν δεν το καταναλώσει μέσα σε ένα τέταρτο μαζεύεις το μπολ. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία το βράδυ.

Μην φοβάσαι, όσες μέρες και να μείνει νηστική, μόλις καταλάβει ότι δεν την παίρνει άλλο θα φάει.

Bonitakos

Member
26 Σεπτεμβρίου 2011
9
0
Κοζάνη
Δηλαδή ότι τροφή και να πάρω να ακολουθήσω το συγκεκριμένο τρόπο ταίσματος και σε καποιο μικρο διάστημα θα αρχίζει να τρώει κανονικά???
και μετά σχετικά με τη τροφή να δω τιμές για Hills, kai Acana?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δηλαδή ότι τροφή και να πάρω να ακολουθήσω το συγκεκριμένο τρόπο ταίσματος και σε καποιο μικρο διάστημα θα αρχίζει να τρώει κανονικά???
και μετά σχετικά με τη τροφή να δω τιμές για Hills, kai Acana?
Δες και τη Belcando αν ταιριάξει στο σκύλο σου.

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Ρε συ, μου ηρθε εμπνευση.Το σκυλι ειναι μικρο αρα δεν τρωει και πολυ.Αν οπως λες μπορεις να δινεις 40 με 45 τον μηνα, με αυτα τα λεφτα μπορεις να πας κρεοπωλειο και λαικη να αγορασεις καποια πραγματα και να του μαγειρευεις.Και ασε που αν γνωριστεις με τον κρεοπωλη μπορει να σου δινει δωρεαν τιποτα περισσευματα.Επισης αν τρεφεσαι με τον γνωστο τροπο, ταπερ απο μαμα, μπορεις να του δινεις και κατι απο αυτα.Και αν θελεις σου στελνω σκυλοσυνταγες.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ρε συ, μου ηρθε εμπνευση.Το σκυλι ειναι μικρο αρα δεν τρωει και πολυ.Αν οπως λες μπορεις να δινεις 40 με 45 τον μηνα αυτο σημαινει μπορεις με αυτα τα λεφτα να πας κρεοπωλειο και λαικη να αγορασεις καποια πραγματα και να του δινεις.Και ασε που αν γνωριστεις με τον κρεοπωλη μπορει να σου δινει δωρεαν τιποτα περισσευματα.Και αν θελεις σου στελνω σκυλοσυνταγες.
εσύ για αρχή μπορείς ν' ανταλλάξεις συνταγές με 'μενα, όσον αφορά το μαγειρευτό προτιμώ να μην το προτείνω γενικά σε ανθρώπους που ζητάνε σκυλοτροφή γιατί προϋποθέτει ότι εξαρτάσαι από αυτό κι αν πάει κάτι στραβά χρονικά μια μέρα δε θα 'χεις τι να ταϊσεις το σκύλο.

Bonitakos

Member
26 Σεπτεμβρίου 2011
9
0
Κοζάνη
Δες και τη Belcando αν ταιριάξει στο σκύλο σου.
για τη Belcando δε έχω ακούσει καλα λόγια διότι έχει ως πρώτη ύλη το ρύζι και μετά το κρέας!! πάντως θα το κοιτάξω!!!

Εσείς όμως γενικά ρε παιδιά τι προτείνετε? Hills Acana ή Belcando?

Και οσο αναφορά το τρόπο ταισματος θα το εφαρμοσω με τη καινουργια τροφη και πολυ υπομονη!!! :p

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σωστή η μέθοδος που σου προτείνει ο Γρίφος, αλλά τσέκαρε πρώτα οτι το σκυλί είναι καλά στην υγεία του. Το γεγονός οτι έχασε βαρος είναι λίγο ανησυχητικό.... (η απώλεια βάρους μπορεί να είναι σύμπτωμα διαφόρων ασθενειών, οπως ερλιχίωση κτλ). Εχει κάνει πρόσφατα εξετάσεις?
1,5 κιλό από τα 11 είναι κατά τη γνώμη μου πολύ..... Και τι χάπια της έδωσε ο κτηνίατρος? Διάγνωση??

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Η Belcando έχει και κωδικούς με πρώτο συστατικό το κρέας όπως αυτός που παίρνω εγώ. Είναι η Active και την παίρνω 53 ευρω το 15κιλο.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
για τη Belcando δε έχω ακούσει καλα λόγια διότι έχει ως πρώτη ύλη το ρύζι και μετά το κρέας!! πάντως θα το κοιτάξω!!!

Εσείς όμως γενικά ρε παιδιά τι προτείνετε? Hills Acana ή Belcando?

Και οσο αναφορά το τρόπο ταισματος θα το εφαρμοσω με τη καινουργια τροφη και πολυ υπομονη!!! :p
Εγώ προτείνω αυτή που θα ταιριάξει καλύτερα στο σκύλο σου. Κι όσον αφορά τη Belcando, αφήνω τα σχόλια γι' αυτούς που τους αρέσει η παραφιλολογία.

Bonitakos

Member
26 Σεπτεμβρίου 2011
9
0
Κοζάνη
Όταν το είχα πάει στο κτηνίατρο μου είχαν πει ότι παίζει να είναι παθολογικό! αλλά μου είπαν καλύτερα να δοκιμάσουμε εναλακτικές τροφεσ και να ανακατεύω τη τροφή αν είναι με λίγο κονσέρβα ή με λίγο γιαουρτάκι, διότι ξέρει οτι ως φοιτητής δε έχω εύκολα τη οικονομική δυνατότητα να δώσω λευτά για εξετάσεις αλλά αφου συνεχίζει να μη τρώει πρέπει να γίνει κι αυτό!!! θα πάω τη δευτέρα να κανονίσουμε εξετάσεις και μετά κατέληξα στην Acana Puppy & Junior 13.5kg θα μου βγαίνει γυρω στα 55 ευρω οπότε καλα ειναι!!!! οπότε αν δε είναι κατι παθολογικό θα ξεκινησω το τροπο ταισματος που πρότεινε ο grifos!!!!!! τι λέτε?????

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog