Πρωτο σκυλακι γιορκσαιρ (Τι να προσεξω?)

20 Απριλίου 2010
9
0
Αθηνα
Καλησπερα!Μια φιλη μου ζευγαρωσε το θυληκο γιορκσαιρ της και περιμενει γεννητουρια και ενα απο τα κουκλακια αυτα θα μου το δωσει!Ποτε θα πρεπει να το παρω σπιτι και τι πρεπει να προσεξω γενικα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Θέλεις καταρχάς να μας πεις, υπό ποιές προυποθέσεις, ζευγάρωσε η φίλη σου το σκυλάκι της; Θέλω να πω... έτυχε; δεν έτυχε αλλά πέτυχε γιατί ήθελε το σκυλάκι της να γίνει μάνα ή να γνωρίσει τις χαρές του έρωτα ή ήθελε παιδιά της; Η μήπως έχει ένα υγιές σκυλάκι με όλες τις ιατρικές του εξετάσεις, και τις εξετάσεις των γονιών του και του μπαμπά και των γονιών του μπαμπά και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σοβαρή αναπαραγωγή με ότι αυτό συνεπάγεται, με κουτάβια με πλήρη χαρτιά και με έτοιμα σπίτια στα οποία θα πάνε;
Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, η σωστή κίνηση, θα ήταν να μην το πάρεις.
Αν ισχύει η δεύτερη, θα προχωρήσουμε σε επόμενο επίπεδο την συζήτηση :)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
βασικα θα οσυ απαντησουν οι αλλοι. αλλα μιας και εισαι φαν των καβαλιερ, ειπα να σου πω ενα μεγααααααααλο μπραβοοοοοοοο!και αν δεν εχεις ακομα, που μαλλον οχι, να ευχηθω να καταφερεις να παρεις ενα απο εκτροφειο ομως...
κι αν δεν κανω γκαφα, που μπορει, θα ελεγα να προσεξεις πριν το φερεις τα ακολουθα ( αν ειμαι υπερβολικη, σορρυ, εγω τα εχω κανει οποτε, ξερετε ποιον να κοροιδευετε)

1) μπριζες εκτεθημενες;;; απο τζαμπο προστατευτικα που μπαινουν στην πριζα ωστε να μην πηγαινει η μουσουδα η η γλωσσιτσα του 4ποδου μωρου μας

2)καλωδια κρυβονται, αλλαζουν υψος

3)αν δεν το παρεις με εμβολια, ντετολ ο καλυτερος σου φιλος.κανεις τα πατωματα

4)εχεις χαλακια; ναι; γιατι; καλοκαιριασε. μαζευε τα. Εγω πχ για να μη τρελαθω απο αγωνια μηπως φαει τιποτα που εχει χωθει στο τριχωτο χαλι, εκανα παραγγελια φτηνιαρικη μοκετα για εκει που θα παιζει η μικρη

5)κτηνιατρο να εχεις βρει

6) εξοπλισμος: παρκο μεταλλικο, κρεητ, παιχνιδακια, μπολακια φαγητου νερου, κρεβατακι, πανες(ειχα εφημεριδες και ολα καλα και αγια αλλα δεν απορροφουν και μετα πλιτς πλατς οπου πατουσε , τσισακια...)

7) τροφη

τα υπολοιπα αλλοι, εγω εκαψα φλατζα.

με το καλοοοοοοοοοοοοοοο!!!

Υγ:ουπθθθθθθ...μαλλον πηγα μονη μου στο δευτερο επιπεδο συζητησης Μαρακι, σορρυ, δεν ειχα δει το ποστ σου, αργω και να γραψω...σορρυ

20 Απριλίου 2010
9
0
Αθηνα
Τετοιες λεπτομεριες δν γνωριζω για αυτο και απευθυνθηκα εδω για να μαθω. :)
Αν δν κανω λαθος (επειδη δν ειναι και κολλητη μου) πρεπει να το εχει ξανα ζευγαρωσει αλλα δν ειμαι σιγουρος...Απ'οσα μου εχει πει ειναι υγιεστατο αλλα ποτε δν ξερεις.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
κ μιας και εγω βιαστηκα και ανοιξα το στομα μου , ας πω κι αλλα που μου ρθαν

8) κρυβεις οτιδηποτε μπορει να μασουλησει. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. και κυριως ανρθρωπινες τροφες. Νοστιμες και καλες για μας, αλλα ισως επικινδυνες για ενα σκυλακι.

αν παντως περιμενει γεννα , εχεις καιρο ακομα...κανονικα πρπει να το παρεις οσο πιο αργα γινεται...Αν η φιλη σου βιαζεται, πλιζ...ΜΗΝ το παρεις...

20 Απριλίου 2010
9
0
Αθηνα
Σε ευχαριστω πολυ evelyna για τις συμβουλες σου και μακαρι να μαζεψω 1000 ευρω και να αποκτησω καβαλιερ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Επειδή λοιπόν ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί δυστυχώς να "κουβαλάει" ένα τέτοιο ψυχάκι, αν ρωτάς και θέλεις μία άποψη, αυτή είναι να μην το πάρεις. Εχεις τρόπους να κάνεις σωστές επιλογές. Η απόφαση είναι δική σου. Αν έχεις παρακολουθήσει λίγο καιρό το φόρουμ, θα έχεις ακούσει να μιλάμε για bybs. Αν όχι, κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις θέματα για να καταλάβεις αυτό που σου λέω. Στην κοπέλλα, αν έχεις το θάρρος, πες της χαιρετίσματα ότι αν ανήκει στην πρώτη κατηγορία που ανέφερα στο προηγούμενο post, αυτό που κάνει είναι μόνο εγκληματικό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Μάλλον θα στενοχωρηθείς...
Σου εύχομαι πάντως να αποφασίσεις σωστά.

leonidas94

Active Member
5 Ιανουαρίου 2010
33
0
Συμφωνώ απόλυτα με ότι εχει ο mareco και θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να αποφύγεις να πάρεις το σκυλάκι απο την φίλη σου. Επίσης σημάντικό ρόλο πρέπει να παίξει και η εκπαίδευση(μην το αμελησησεις!!).Όσο μικρό και χαριτομένο και αν σου φένεται πρέπει να δίνεις βάση στην κάθε του συμπεριφορά....π.χ αν κάποια φορα γρυλλίσει η βγάλει δόντι σε κάποιο παιδάκι η σε καποιον επισκεπτη μην το θεωρήσεις αμελητέο λογω μεγέθους!!! Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών σκύλων έχουν τετοιου είδους προβλήματα επείδη αντιμετωπίζουν τα σκυλία τους ως παιχνίδια.