Πρωτος οίστρος και πώς να αποφυγω τραγικα λαθη αντιμετώπισης συμπεριφορας

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Λοιπόν, ξέρω ότι πολλοί θα με φάτε (έχω κακές εμπειρίες) αλλά ας αρχίσω από τα βασικά. Είμαι τελείως ανίδεος όσον αφορά τα σκυλιά και μου έδωσαν ένα Τζακ Ράσελ θηλυκό 7 μηνών (αυτό στην εικόνα προφίλ). Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε συνέχεια δεμένη στο μπαλκόνι χωρίς να της μάθει τίποτα απολύτως, ούτε καν να τρώει κροκέτες. Το όνομα της δεν το ακούει καν ,οπότε είναι ένα έξτρα πρόβλημα. Πάμε στο κυρίως θέμα: ζω σε χωριό όπου είναι φουλ στα αστοιρωτα αδέσποτα που αλωνίζουν το χωριό και η μικρή μου έχει τον πρώτο της οίστρο, οπότε αποφεύγω να την πηγαίνω βόλτα (ούτε μεγάλη αυλή έχω. Μόλις την κατεβάζω κάθεται στο κλειστό κάγκελο και περιμένει να φύγουμε.), για να αποφύγω τυχόν ζευγαρώματα, και αυτό έχει καταστρπφικες συνέπειες εντός σπιτιού λόγω ελλιπής εκτόνωσης. Σήμερα ήμασταν τυχεροί που την πηγα βόλτα και δεν βρήκαμε κανένα αρσενικό, πλυντήριο ενός στην επιστροφή όπου την πήρα αγκαλιά και είχαμε θρηνους που την πήρα από τον γαμπρό. Μετά τον οίστρο θα γίνει στείρωση. Πάρκα σκύλων προφανώς δεν υπάρχουν (καλός ήρθατε στο ελλαδισταν) και φυσικά δεν αναλαμβάνει ο δήμος για στείρωση αδέσποτων. Στην γειτονιά μου είναι ρίσκο να την βγάλω γιατί παίζω κυριολεκτικά κορώνα γράμματα αν θα πετύχουμε σκτκο ή όχι. Αντί να πέσετε να με φάτε, μπορείτε να δώσετε καμία συμβουλή ή ακόμα και λύση ώστε να μάθω πως να της φερομαι σωστά και τι να κάνω με την βόλτα-εκτόνωση της ;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
988
799
Λοιπόν, ξέρω ότι πολλοί θα με φάτε (έχω κακές εμπειρίες) αλλά ας αρχίσω από τα βασικά. Είμαι τελείως ανίδεος όσον αφορά τα σκυλιά και μου έδωσαν ένα Τζακ Ράσελ θηλυκό 7 μηνών (αυτό στην εικόνα προφίλ). Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε συνέχεια δεμένη στο μπαλκόνι χωρίς να της μάθει τίποτα απολύτως, ούτε καν να τρώει κροκέτες. Το όνομα της δεν το ακούει καν ,οπότε είναι ένα έξτρα πρόβλημα. Πάμε στο κυρίως θέμα: ζω σε χωριό όπου είναι φουλ στα αστοιρωτα αδέσποτα που αλωνίζουν το χωριό και η μικρή μου έχει τον πρώτο της οίστρο, οπότε αποφεύγω να την πηγαίνω βόλτα (ούτε μεγάλη αυλή έχω. Μόλις την κατεβάζω κάθεται στο κλειστό κάγκελο και περιμένει να φύγουμε.), για να αποφύγω τυχόν ζευγαρώματα, και αυτό έχει καταστρπφικες συνέπειες εντός σπιτιού λόγω ελλιπής εκτόνωσης. Σήμερα ήμασταν τυχεροί που την πηγα βόλτα και δεν βρήκαμε κανένα αρσενικό, πλυντήριο ενός στην επιστροφή όπου την πήρα αγκαλιά και είχαμε θρηνους που την πήρα από τον γαμπρό. Μετά τον οίστρο θα γίνει στείρωση. Πάρκα σκύλων προφανώς δεν υπάρχουν (καλός ήρθατε στο ελλαδισταν) και φυσικά δεν αναλαμβάνει ο δήμος για στείρωση αδέσποτων. Στην γειτονιά μου είναι ρίσκο να την βγάλω γιατί παίζω κυριολεκτικά κορώνα γράμματα αν θα πετύχουμε σκτκο ή όχι. Αντί να πέσετε να με φάτε, μπορείτε να δώσετε καμία συμβουλή ή ακόμα και λύση ώστε να μάθω πως να της φερομαι σωστά και τι να κάνω με την βόλτα-εκτόνωση της ;
Για την εκτόνωση η μπάλα και το ταγκ είναι τα πιο κουραστικά αν τα παίζει. Πέρα από αυτά παιχνίδια τύπου παζλ η Κονγκ η ακόμα και πετσέτα δεμένη για το φαγητό της. Μπορείς και να κρύβεις τις κροκετες. Άλλα μασητικα από πετ σοπ τυπου τυρι γιακ απασχολουν πολυ και κουραζουν σαγονια καθαριζοντας και τα δοντια ταυτοχρονα. Επίσης το να τους μαθαίνεις πράγματα (ακόμα και το πιο απλό το όνομα της) είναι μια δραστηριότητα για τον εγκέφαλο. Κάτσε ξάπλωσε δώσε χέρι γυρνα κτλ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Καταρχάς δεν πέφτουμε να σε φάμε, δεν ξέρω τι τραυματικές εμπειρίες έχεις από αλλού...
Ψυχικό έκανες που πήρες το σκυλί από τον άχρηστο που την είχε μόνιμα δεμένη.
Πάμε ένα-ένα...

Δεν ακούει στο όνομα:
Μη σκας, ίσως είναι ευκαιρία να αλλάξεις και όνομα και να το πας σωστά από την αρχή γι ανα το μάθει. Εδώ μπορούν να βοηθήσουν άλλοι ίσως για το πως να αρχίσει να ακούει σε ένα όνομα.

Οίστρος:
Κάνεις υπομονή να περάσει, όλος ο οίστρος κρατάει συνολικά κάπου 20 μέρες. Προσοχή: Πρέπει να καλμάρει όλο το ορμονικό σύστημα για να στειρωθεί. Δηλαδή δεν νομίζω ότι με το που τελειώνει ο οίστρος, μπαμ στειρώνεις. Συζήτα το αυτό με τον κτηνίατρο.

Εκτόνωση:
Τα Τζακ Ράσελ έχουν μεγάλη ανάγκη σε εκτόνωση. Και θέλουν να δουλεύουν και το μυαλό τους. Εδώ έχει νόημα να του κάνεις παιχνίδια όπως είπαν πιο πάνω που θα δουλεύει το μυαλό του.

Είπες ότι έχεις μικρή αυλή. Εγώ σε αντίστοιχα παλαβό σκύλο χρησιμοποιούσα τα εξής 2 παιχνίδια με τα οποία έπεφτε γρήγορα ξερός.

1. Σαπουνόφουσκες: Αρκεί να μην τις καταπίνει. Παίζαμε με σαπουνόφουσκες, τις κυνηγούσε και δεν σταματούσε να πηδάει και να τρέχει μέχρι να εξαντληθεί. Δεν ξέρω πόσο μικρή είναι η αυλή σου για να μπορεί να πηδάει και να τρέχει εκεί με τις φούσκες.

2. Γουρουνόμπαλα: Είναι μια πολύ σκληρή μπάλα που δεν μπορούν να την τρυπήσουν με τίποτα και την κυνηγάνε με λύσσα και δεν μπορούν ποτέ να την μαγκώσουν με τα δόντια, βέβαια δεν ξέρω αν κυκλοφορεί σε σχετικά μικρά μεγέθη για τόσο μικρό σκύλο. Eγώ είχα σωθεί με μία τέτοια, ο σκύλος λύσσαγε μέχρι που έπεφτε τέζα.

Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που μπορείς να κάνεις σε κήπο, π.χ. να πετάς μπαλάκια κλπ.

Προσοχή με τα κάγκελα της αυλής, αν χωράει να περάσει από μέσα και να βγει έξω θα πρέπει να τα επενδύσεις από μέσα με συρματόπλεγμα τύπου https://www.skroutz.gr/s/43918401/Syrmatoplegma-Galvanize-Asimi-me-to-metro-88004.html

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Καταρχάς δεν πέφτουμε να σε φάμε, δεν ξέρω τι τραυματικές εμπειρίες έχεις από αλλού...
Ψυχικό έκανες που πήρες το σκυλί από τον άχρηστο που την είχε μόνιμα δεμένη.
Πάμε ένα-ένα...

Δεν ακούει στο όνομα:
Μη σκας, ίσως είναι ευκαιρία να αλλάξεις και όνομα και να το πας σωστά από την αρχή γι ανα το μάθει. Εδώ μπορούν να βοηθήσουν άλλοι ίσως για το πως να αρχίσει να ακούει σε ένα όνομα.

Οίστρος:
Κάνεις υπομονή να περάσει, όλος ο οίστρος κρατάει συνολικά κάπου 20 μέρες. Προσοχή: Πρέπει να καλμάρει όλο το ορμονικό σύστημα για να στειρωθεί. Δηλαδή δεν νομίζω ότι με το που τελειώνει ο οίστρος, μπαμ στειρώνεις. Συζήτα το αυτό με τον κτηνίατρο.

Εκτόνωση:
Τα Τζακ Ράσελ έχουν μεγάλη ανάγκη σε εκτόνωση. Και θέλουν να δουλεύουν και το μυαλό τους. Εδώ έχει νόημα να του κάνεις παιχνίδια όπως είπαν πιο πάνω που θα δουλεύει το μυαλό του.

Είπες ότι έχεις μικρή αυλή. Εγώ σε αντίστοιχα παλαβό σκύλο χρησιμοποιούσα τα εξής 2 παιχνίδια με τα οποία έπεφτε γρήγορα ξερός.

1. Σαπουνόφουσκες: Αρκεί να μην τις καταπίνει. Παίζαμε με σαπουνόφουσκες, τις κυνηγούσε και δεν σταματούσε να πηδάει και να τρέχει μέχρι να εξαντληθεί. Δεν ξέρω πόσο μικρή είναι η αυλή σου για να μπορεί να πηδάει και να τρέχει εκεί με τις φούσκες.

2. Γουρουνόμπαλα: Είναι μια πολύ σκληρή μπάλα που δεν μπορούν να την τρυπήσουν με τίποτα και την κυνηγάνε με λύσσα και δεν μπορούν ποτέ να την μαγκώσουν με τα δόντια, βέβαια δεν ξέρω αν κυκλοφορεί σε σχετικά μικρά μεγέθη για τόσο μικρό σκύλο. Eγώ είχα σωθεί με μία τέτοια, ο σκύλος λύσσαγε μέχρι που έπεφτε τέζα.

Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που μπορείς να κάνεις σε κήπο, π.χ. να πετάς μπαλάκια κλπ.

Προσοχή με τα κάγκελα της αυλής, αν χωράει να περάσει από μέσα και να βγει έξω θα πρέπει να τα επενδύσεις από μέσα με συρματόπλεγμα τύπου https://www.skroutz.gr/s/43918401/Syrmatoplegma-Galvanize-Asimi-me-to-metro-88004.html
Δεν φτάνει να βγει, αλλά μπορεί να περάσει το κεφάλι της από κάτω. Αυτό με το όνομα, την αλλαγή, λίγο δύσκολο γιατί όλοι την ξέρουν με το παλιό, δεν με πειράζει κιόλας το Μέλα. Ο τυπάς την είχε μέχρι και πνηχτρα με αποτέλεσμα να τραβάει πολύ στην βόλτα (έχει βγάλει και το σαμαρακι ή όπως λέγεται τρεις τέσσερις φορές και την κυνηγούσαμε γιατί δεν ακούει το έλα (δεν το ξέρει κιόλας). Τα αγαπάει τα σκυλιά αλλά δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Τραγική ημιμάθεια. Οι κόρες του την έβγαζαν βόλτα όταν δεν είχαν θέμα με το σχολείο αλλά ήταν Τραγική η κατάσταση. Μας την έδωσε με ένα μαύρο φθαρμενο κολάρο και ένα λουρι που τα φοβόταν.
Όσον αφορά τα παιχνίδια, δεν έπαιξε ποτέ με τίποτα. Έμαθε να δαγκώνει έπιπλα. Της πήρα ένα μπαλακι από σχοινί και ένα σχοινί για αρχή αλλά τα βαρέθηκε και τα δύο. Θα δοκιμάσω αυτό με τα παζλ . Όσον αφορά αυτό με τον οίστρο, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγω δηλαδή τυχόν συναστρ8φες; γιατί το θεωρώ και ψυχοφθ8ρο να είναι 20 μέρες στο σπίτι ή καημενουλα

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Άσε.. από άχρηστο και "καλύτερα να πάρεις χρυσόψαρο" μέχρι και "δώσε το, το βασανίζεις με την ανικανότητα σου".. αντί να δώσουν συμβουλές για να μάθω όπως έκανες εσύ πχ. Το έχουν δεδομένο ότι πρέπει να ξέρω τα πάντα ως δια μαγείας

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
988
799
Για να αποφύγεις συναναστροφες μόνο σε κάποιο απόμερο μέρος που ξερεις με αμάξι πχ να πάτε η και η βολτα απλα με το αυτοκινητο και αγκαλια αμα της αρεσει ειναι μια αλλαγη παραστασεων. Περιφραγμενο μέρος δεν ξέρω αν υπάρχει εκεί και γενικά αν το θέμα σου είναι τα αδέσποτα η τα σκυλιά στο λουρί.

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Ο τυπάς την είχε μέχρι και πνηχτρα με αποτέλεσμα να τραβάει πολύ στην βόλτα (έχει βγάλει και το σαμαρακι ή όπως λέγεται τρεις τέσσερις φορές και την κυνηγούσαμε γιατί δεν ακούει το έλα (δεν το ξέρει κιόλας).
Υπάρχουν 2 ειδών σαμαράκια που φοριούνται διαφορετικά
To άχρηστο εδώ που κουμπώνει από πάνω και είναι πιο επικίνδυνο να βγει
1731180231653.png
και αυτό εδώ που είναι πιο ασφαλές και κουμπάνει στα πλάγια και εφαρμόζει καλύτερα σε λαιμο και κοιλιά.
1731180180371.png

Το "Έλα" είναι η πιο δύσκολη εντολή σκύλου. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχετε το σκυλί, θα πρέπει καταρχάς να νιώσει ασφάλεια, ότι είναι στο σπίτι του και στην οικογένειά του και να ξεκινήσει να μαθαίνει βασική υπακοή για να μπαίνει στο πνεύμα ότι υπάρχουν όρια και κανόνες.

Όσον αφορά αυτό με τον οίστρο, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγω δηλαδή τυχόν συναστρ8φες; γιατί το θεωρώ και ψυχοφθ8ρο να είναι 20 μέρες στο σπίτι ή καημενουλα
Eδώ αυτό που σου έγραψαν πιο πάνω - για τις μέρες του οίστρου μέσα σε αυτοκίνητο και βόλτα σε άλλη γειτονιά.

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Περιφραγμενο μέρος δεν ξέρω αν υπάρχει εκεί και γενικά αν το θέμα σου είναι τα αδέσποτα η τα σκυλιά στο λουρί.
Τα σκυλιά στο λουρί δεν είναι θέμα, τα αδέσποτα που αλωνίζουν ελεύθερα γεμίζοντας περισσότερα αδέσποτα το χωριό είναι το πρόβλημα. Περιφραγμενος χώρος δεν υπάρχει, δυστυχώς. Μέχρι και στο γήπεδο μπορείς να βρεις αδέσποτα.

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Υπάρχουν 2 ειδών σαμαράκια που φοριούνται διαφορετικά
To άχρηστο εδώ που κουμπώνει από πάνω και είναι πιο επικίνδυνο να βγει
View attachment 78212
και αυτό εδώ που είναι πιο ασφαλές και κουμπάνει στα πλάγια και εφαρμόζει καλύτερα σε λαιμο και κοιλιά.
View attachment 78211
Δεν ξέρω πόσο καιρό έχετε το σκυλί,
Κοντά μήνα. Σήμερα έγινε 8 μηνών

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
443
269
46
θελει λίγο χρόνο να ανοιχτεί ..εμένα τις πρωτες εβδομάδες δεν έκανε καν την ανάγκη του έξω από το σπίτι.καλη ζωη
σας ευχομαι

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Κοντά μήνα. Σήμερα έγινε 8 μηνών
Άρα ακόμη δεν έχει καταλάβει καν ότι είστε τα νέα αφεντικά και το νέο του σπίτι. Θέλει χρόνο να "φτιάξετε" πρώτα τη σχέση σας και να σας εμπιστευτεί για να αρχίσει να υπακούει (κατόπιν εκπαίδευσης).

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
θελει λίγο χρόνο να ανοιχτεί ..εμένα τις πρωτες εβδομάδες δεν έκανε καν την ανάγκη του έξω από το σπίτι.καλη ζωη
σας ευχομαι
Κάνει την ανάγκη της έξω , αλλά το θέμα είναι σε κακοκαιρία που δεν τα κάνει μπαλκόνι, ίσα ίσα που θέλει να φύγει
Την πάνα την έχει για μεσιτικό θέλει δουλειά πολύ. Μόλις έμαθα και ότι το πρώην αφεντικό της μας είπε ψέματα. Είναι 10 μηνών και το είπε για να την πάρουμε. Την αλήθεια την έμαθα από την κόρη του. Τραγικουλα η κατάσταση

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Άρα ακόμη δεν έχει καταλάβει καν ότι είστε τα νέα αφεντικά και το νέο του σπίτι. Θέλει χρόνο να "φτιάξετε" πρώτα τη σχέση σας και να σας εμπιστευτεί για να αρχίσει να υπακούει (κατόπιν εκπαίδευσης).
Έχει προσαρμοστεί γρήγορα πάντως. Από την πρώτη μέρα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που πιστεύεις ότι θα πέφταμε να σε φάμε, αλλά για να το λες, κάτι περισσότερο από εμάς, θα ξέρεις.

Παρατηρώ μια χαοτική κατάσταση αυτή την στιγμή, σε όλα τα επίπεδα, με όλες τις ευθύνες να αποδίδονται στον πρώην!

10 μηνών λες ότι είναι. Οχι χρονών. Αρα κουτάβι. Αφήστε τις αναφορές στον πρώην, και βάλτε βάσεις από το μηδέν. Εδώ και έναν μήνα, είστε ήδη υπεύθυνοι εσείς, η νέα της οικογένεια, για ότι μαθαίνει ή δεν μαθαίνει. Και σ' αυτές τις ηλικίες, μαθαίνουν παρα πολύ γρήγορα. Βιβλιάριο ασθενείας έχει; Εμβόλια έχει κάνει; Τσιπαρισμένη είναι; Ταυτότητα έχει μόνιμα πάνω της, με τηλέφωνο επικοινωνίας;

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο. Είναι παλιό, αλλά σίγουρα θα βρεις απαντήσεις:
Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Και αφού βρήκες το φόρουμ, αφιέρωσε χρόνο, να διαβάσεις τα πάρα πολλά θέματα που ήδη υπάρχουν και πιστεύω θα σου λύσουν κάποιες απορίες. Ακόμη κι αυτές που δεν ξέρεις ότι έχεις.

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που πιστεύεις ότι θα πέφταμε να σε φάμε, αλλά για να το λες, κάτι περισσότερο από εμάς, θα ξέρεις.

Παρατηρώ μια χαοτική κατάσταση αυτή την στιγμή, σε όλα τα επίπεδα, με όλες τις ευθύνες να αποδίδονται στον πρώην!

10 μηνών λες ότι είναι. Οχι χρονών. Αρα κουτάβι. Αφήστε τις αναφορές στον πρώην, και βάλτε βάσεις από το μηδέν. Εδώ και έναν μήνα, είστε ήδη υπεύθυνοι εσείς, η νέα της οικογένεια, για ότι μαθαίνει ή δεν μαθαίνει. Και σ' αυτές τις ηλικίες, μαθαίνουν παρα πολύ γρήγορα. Βιβλιάριο ασθενείας έχει; Εμβόλια έχει κάνει; Τσιπαρισμένη είναι; Ταυτότητα έχει μόνιμα πάνω της, με τηλέφωνο επικοινωνίας;

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω κείμενο. Είναι παλιό, αλλά σίγουρα θα βρεις απαντήσεις:
Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Και αφού βρήκες το φόρουμ, αφιέρωσε χρόνο, να διαβάσεις τα πάρα πολλά θέματα που ήδη υπάρχουν και πιστεύω θα σου λύσουν κάποιες απορίες. Ακόμη κι αυτές που δεν ξέρεις ότι έχεις.
Απλά σε άλλες ομαδικές, κυρίως Facebook κανείς δεν ήταν πρόθυμος να βοηθήσει έναν αρχάριο. Ναι είναι 10 μηνών, μικρό τι κακό με το ψέμα. Η αναφορές στον προηγούμενο γίνονται γιατί αυτός διαμόρφωσε την τωρινή συμπεριφορά της (που απ ότι καταλαβαίνω, φτιάχνετε). Εμβόλιο έχει κάνει το πρώτο, βιβλιάριο δεν έχει, τσιπ δεν έχει, ταυτότητα δεν έχει. Αυτά θα γίνουν αύριο που θα πάμε κτηνίατρο. Ο οποίος θα μας λύσει και μια σημαντική απορία για ένα σημαδάκι που έχει στο κεφάλι

• Like
Reactions: mareco

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
1000037595.jpg

Το σημάδι που λέω πιο πάνω. Μας είπαν ότι είναι εκ γενετής αλλά δεν μοιάζει για εκ γενετής. Θα μας τα πει όλα αύριο

• Like
Reactions: mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Σχετικά με τον οίστρο, 20 ημέρες είναι, θα περάσουν. Εφόσον μετά θα στειρωθεί δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Μην διακινδυνεύεις βόλτες, ειδικά μετά από κάποιες μέρες που μπαίνει στις γόνιμες ημέρες και εκεί μπορεί να δεις στρατιές αρσενικών έξω από το σπίτι να περιμένουν.
Το σημάδι είναι πολύ παράξενο. Δεν μοιάζει με τίποτα ότι είναι εκ γενετής. Σαν να έχει τσιμπούρια είναι αλλά προφανώς θα το καταλάβαινες αν συνέβαινε. Αλλιώς κάποιος την έχει χτυπήσει στο σημείο αυτό ή έχει τραυματιστεί καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από κάπου.

8 Νοεμβρίου 2024
26
4
27
Το σημάδι είναι πολύ παράξενο. Δεν μοιάζει με τίποτα ότι είναι εκ γενετής. Σαν να έχει τσιμπούρια είναι αλλά προφανώς θα το καταλάβαινες αν συνέβαινε. Αλλιώς κάποιος την έχει χτυπήσει στο σημείο αυτό ή έχει τραυματιστεί καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από κάπου.
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι τίποτα μύκητας ή κάτι δερματολογικο και μας είπαν ψέματα για να το ξεφορτωθεί

• Like
Reactions: l.Kyveli

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
988
799
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Σχετικά με τον οίστρο, 20 ημέρες είναι, θα περάσουν. Εφόσον μετά θα στειρωθεί δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Μην διακινδυνεύεις βόλτες, ειδικά μετά από κάποιες μέρες που μπαίνει στις γόνιμες ημέρες και εκεί μπορεί να δεις στρατιές αρσενικών έξω από το σπίτι να περιμένουν.
Πραγματικά σας να έχει κάτι κάτω από το δέρμα της μοιάζει.

• Like
Reactions: l.Kyveli

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι τίποτα μύκητας ή κάτι δερματολογικο και μας είπαν ψέματα για να το ξεφορτωθεί
Για δες τι θα σου πει ο/η κτηνίατρος και ενημέρωσε και εδώ γιατί πραγματικά δείχνει σαν να είναι παράσιτο ή κάτι τέτοιο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι