Απο κει και περα ομως, οταν ο χειριστης λεει στοπ ΠΡΕΠΕΙ να ειναι στοπ! Και αυτο εχει να κανει και με την εκπαιδευση και με τη σχεση που εχεις με τον σκυλο σου.Δεν νομίζω ότι πρέπει να πάει για IPO η Viviana...και φυσικά στους χρόνους που περιγράφεται ότι έγινε το συμβάν , ΜΕΣΑ στα προσωπικά όρια του σκύλου, και πριν προλάβει καν να ψελλίσει ο χειριστής εντολή, πόσα σκυλιά θα έδειχναν την "δέουσα" αυτοσυγκράτηση?
Οχι! Το σκυλι μου ομως το εχω 4 μηνες και το υιοθετησα ενηλικο! Παρολαυτα και για εκπαιδευση πηγαινουμε και προσπαθουμε να χτισουμε τη μεταξυ μας σχεση.@aoumbae
Κρίμα ναι, μέσα στην φύση του σκύλου δε.
Διαφωνείς με κάτι από τα δύο?
εντιτ
@Hlianna
Ναι πρέπει.
Σε εσένα συμβαίνει πάντα?
sea-mol σε κανενα ποστ μου δεν προτεινω τιποτα σε κανεναν, ουτε το παιζω καποια. Το οτι αναφερω ποιο ειναι το σωστο, δεν σημαινει οτι σηκωνω το δακτυλο στη Viviana λες κι εγω εχω τον τελειο σκυλο! Σε δημοσιο φορουμ ειμαστε και, νομιζω, κανουμε συζητηση!! Αλλωστε αν διαβασες τα ποστ μου θα εβλεπες οτι και το δικο μου σκυλι κυνηγαει γατες!!1) Και αυτό υιοθετημένο ενήλικο είναι με πρόβλημα επιθετικότητας, για το οποίο έχουν απευθυνθεί σε εκπαιδευτές με τους οποίους δουλεύουν και δραστικότερους τρόπους από την απλή διόρθωση.
2) Όταν είσαι έτοιμη μετά τους 4 μήνες...1 χρόνο...2 χρόνια, να μη σου σπάει το στοπ ΠΟΤΕ όπως λες την στιγμή που κάνει δάγκωμα σε κυνήγι τότε θα δικαιούσαι νομίζω να προτείνεις πιο εύκολα σε κάποιον τρίτο:
-δυο χρόνια το παλεύεις, ξέχνα το "δέσιμο της μεταξύ σας σχέσης" που μέχρι τώρα έκανες και δωσ'το αλλού επειδή κυνηγάει γάτες!!!!!!
Eγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτή την φράση.Όποιος δεν του έχει κάτσει έστω και μία στραβή με εκτός ελέγχου σκύλο, να πάρει πρώτος τον λίθο, να τον ρίξει στο σκυλί του που έχει φυσική λοβοτομή μπας και το ξυπνήσει λίγο!
Όταν απαντάς σε ένα thread δεν κάνεις ανακοινωθέν της γνώμης σου στον τοίχο του face.sea-mol σε κανενα ποστ μου δεν προτεινω τιποτα σε κανεναν, ουτε το παιζω καποια. Το οτι αναφερω ποιο ειναι το σωστο, δεν σημαινει οτι σηκωνω το δακτυλο στη Viviana λες κι εγω εχω τον τελειο σκυλο! Σε δημοσιο φορουμ ειμαστε και, νομιζω, κανουμε συζητηση!! Αλλωστε αν διαβασες τα ποστ μου θα εβλεπες οτι και το δικο μου σκυλι κυνηγαει γατες!!
Τελος με ρωτησες για τον δικο μου σκυλο και σου απαντησα πανω σε αυτο, αρα λιγο ακυρος ο παραλληλισμος του δικου μου σκυλου με της viviana!
Γνωριζω πολυ καλα τι γινεται οταν απαντας σε ενα thread, δεν ειναι το πρωτο φορουμ που παρακολουθω και ημουν μοντ για αρκετα χρονια.Όταν απαντάς σε ένα thread δεν κάνεις ανακοινωθέν της γνώμης σου στον τοίχο του face.
Αυτά που "αναφέρεις ως σωστά" (με κεφαλαία ΠΡΕΠΕΙ) εκ των πραγμάτων είναι προτάσεις.
το σκυλι μου, θεωρω οτι εχει μεγαλυτερα προβληματα απο αυτο του κυνηγιου της γατας, απο τη στιγμη που εχει γυρισει 2 φορες και εχει κανει διορθωση σε εμας με τα δοντια.Δεν είπα ότι το παίζεις κάποια, ούτε ότι κουνάς το δάχτυλο στην Viviana.
Και φυσικά σε ρώτησα για τον δικό σου σκύλο, καθώς δεν υπάρχει σοβαρότερη επίρρωση της θεωρίας από την πράξη!
Στο βαθμό λοιπόν που έχεις αρκετά κοντινά προβλήματα (ενήλικο υιοθετημένο με θέμα στο κυνήγι γάτας) με την Viviana, θεώρησα σκόπιμο να σε ενημερώσω ότι πρόκειται για παρόμοια κατάσταση καθώς μου φάνηκε ότι δεν το γνώριζες ( "Το σκυλι μου όμως" ...σε αντιδιαστολή με της Viviana).
Και το θεώρησα σκόπιμο γιατί στο forum απαντάμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένα προβλήματα από όσο το έχω καταλάβει, εκτός αν πρόκειται για thread γενικότερης κυνοπαιδείας σαν αυτά που ανεβάζει κατά καιρούς ο αντμιν.
Συζήτηση κάνουμε........
Αυτό που θέλω να πω είναι ....ότι δεν μπορούν να είναι όλα προβλέψιμα στο δρόμο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα όση προσοχή και να δίνει. Κάποια στραβή μπορεί να τύχει και στον πιο έμπειρο!
Ακριβώς αυτό. Ο δικός μου τρελαίνεται όταν δει γάτα αν και ποτέ δεν έχω πάει αρκετά κοντά για να επιβεβαιώσω τις προθέσεις του. Από την πρώτη μέρα που τον πήρα όμως, όπου έβρισκε πεθαμένο πουλί το έβαζε στο στόμα του για να το φάει. Μια φορά ένα χτύπησε και έπεσε μπροστά του μες στα αίματα και δεν τον πρόλαβα και το κατάπιε. Τώρα οι αποκάτω έχουν στην αυλή 2 πάπιες αμολημένες. Ξέρω οτι θέλει να τις φάει και προσέχω πάρα πολύ. Ένα βράδυ που τον κατέβασα δεν τις είδα πουθενά και υπέθεσα οτι τις κλείσανε σε έναν περιφραγμένο χώρο που τους έφτιαξαν. Ταυτόχρονα κοιτούσα έξω για το ημιδεσποζόμενο κυνηγόσκυλο που μας κάνει ντου. Και εκεί που περνάω δίπλα από τον θάμνο χώνει την κεφάλα του μέσα και βλέπω μία πάπια να φεύγει πανικόβλητη. Ευτυχώς δεν την δάγκωσε. Θα μπορούσε να την είχε δαγκώσει όμως.Όποιος δεν του έχει κάτσει έστω και μία στραβή με εκτός ελέγχου σκύλο, να πάρει πρώτος τον λίθο, να τον ρίξει στο σκυλί του που έχει φυσική λοβοτομή μπας και το ξυπνήσει λίγο
Οι μοντς κρίνουν μόνο αν κάτι είναι εντός ή εκτός θέματος.Δεν νομιζω οτι ειναι λαθος και αν οι απαντησεις μου ειναι ακυρες ή δεν κολλανε με το θεμα ας το κρινουν οι μοντς.
Αφου λοιπον ειμαι εντος θεματος, αν πιστευει η Viviana οτι δεν εχει να παρει κατι απο τα ποστς μου, ας μη τους δωσει σημασια..ισως καποιος αλλος που θα το διαβασει να παρει κατι.Οι μοντς κρίνουν μόνο αν κάτι είναι εντός ή εκτός θέματος.
Δεν υπάρχει όμως μόνο αυτή η κριτική στις απαντήσεις και στον τρόπο με τον οποίο αυτές διατυπώνονται.