Πρωινο ξυπνιμα με γαβγισμα.Παρακαλω βοηθηστε

liajoe

Well-Known Member
Ναι βρε παιδιά:p
Το θέμα είναι γιατί κλαίει έτσι??????:)

Γιατί, από ότι μου εξηγεί μέχρι τώρα, ο σκύλος δεν καταλαβαίνει
τι του ζητάει ο Peterdor και αντιδρά με τον μόνο τρόπο που μπορεί τώρα.

Δέν χρειάζετε α scientist για να καταλάβουμε ότι πρέπει ο Peterdor να βάλει
τα πράγματα σε μία θέση. Δηλαδή, εργασία&παιχνίδι για τον σκύλο, 3 φορές
την ημέρα και το βράδυ ο καθένας στο ΠΟΣΤΟ του!

Peterdor

Member
24 Αυγούστου 2008
14
0
Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης
Το βρισκω λιγο υπερβολικο το να βαλω ενα τετοιο μεγαλο σκυλι στο σπιτι μου.Αυτη πιστευω πως θα ηταν η τελευταια μου λυση.Ασε που το ειχα δοκιμασει για 2 μερες και μετα δεν καθοταν εξω καθολου διοτι ηθελε να βρισκετε συνεχως μεσα στο σπιτι μου με αποτελεσμα να γαβγιζει τσιτονωντας μου τα νευρα.:mad:

Peterdor

Member
24 Αυγούστου 2008
14
0
Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης
Το οτι κατι πρεπει να αλαξει το εχω καταλαβει εδω και καιρο.Το θεμα ειναι ομως να βρεθει το ''φαρμακο'' του σκυλου δηλαδη να βρω το τροπο για να τον κανω να με υπακουσει σε αυτο το πραμα οπυ και εδω ζηταω τη βοηθεια σας.Πραγματι ετσι γινετε με το σκυλο (δηλαδη) 3 φορες τη μερα βολτα και παιχνιδι,ομωσ το πρωιεχει τη μανια με το που ξυπναει να ξεσηκωνει το κοσμο.Τι θα πρεπει να κανω?Να το δειρω?Ισωσ να τον αγνοησω?Η μιπωσ ηλεκτρικο κολαρο.:confused:

liajoe

Well-Known Member
o.k.
Δέν θέλουν και δε μπορούν όλοι να τα έχουν μέσα.
Από την στιγμή που του αφιερώνεις τον χρόνο που μου λες,
και με την προυπόθεση ότι έχει το δικό συγκεκριμένο χώρο / κρεβάτι,

να του μάθεις την θέση / κρεβάτι του - "πόστο".

Θα διαλέξεις την στιγμή να του μάθεις την εντολή που και
οι δύο νιώθετε κεφάτοι και με υπομονή και υπομονή,
  • θα τον φέρεις στην θέση του, κρεβάτι (με ωραίο τρόπο, χώρις να του μιλάς ή να τον ακουμπάς - θα τον δελεάσεις)
  • μόλις πάει εκεί που θέλεις, επιβράδευση - καμία εντολή
Πρόσεξε, ο σκοπός της εντολής είναι να πάει στην θέση / κρεβάτι του
και να μείνει! Κάθε φορά που θα σηκωθεί μόλις κάνεις κίνηση, θα τον βάζεις στην θέση του, κάθε φορά!
  • θα επαναλάβεις την διαδικασία σε μικρά τακτά χρονικά διαστήματα (4-5 φορές, διάλειμα - παιχνίδι, 4-5 φορές.
  • μετά από δύο μέρες, θα δώσεις εντολή μετά άπό επιβράδευση, π.χ. Μπράβο, πόστο!
  • αυτό κάθε μέρα, πάντα κεφάτοι.
Προοσοχή, η εντολή (όπως όλες) τις λέμε μόνο μία φορά!

Το πρωί όταν γαβγίσει:

Θα τον αγνοήσεις για 2 λεπτά μετά
θα σηκωθείς, θα βγείς (χωρίς να του μιλήσεις/χαιδέψεις)
θα τον δελεάσεις, χωρίς εντολή, να μπεί στην θέση του
μόλις μπεί, επιβράδευση και εντολή, "Μπράβο, πόστο!

Αυτό το επαναλαμβάνεις, μέχρι την στιγμή που θα μπορείς να
δώσεις την εντολή πόστο μέσα από το σπίτι σου (να μπορεί να
σε ακούει όμως:D) και να πηγαίνει στην θέση του.

Χρειάζετε από εσένα επιμονή και υπομονή!:)

velveteen

Member
1 Αυγούστου 2008
20
0
Πάντως εγώ που θέλω ο σκύλος μου να κοιμάται έξω από το σπίτι το βράδυ , τον έμαθα με τον εξής τρόπο : Καταρχάς τον βγάζω έξω για ύπνο μια σταθερή ώρα. Την πρώτη μέρα έκλαιγε όλο το βράδυ έξω από το παράθρό μου ,αλλά τον αγνόησα κανονικά. Ούτε "σούτ" ούτε τίποτα , σαν να μην τον άκουγα. Και εφαρμόζοντας την ίδια "μέθοδο", μέρα με τη μέρα αρχίσαμε να βαλτιωνόμαστε.Με ξενύχτισε λίγο αλλά στις 2 εβδομάδες ήταν απόλυτα συμμορφωμένος. Ούτε γκρίνια ούτε τπτ, μέχρι την ώρα που θα βγώ έξω να του ανοίξω. :cool:

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Χωρίς να μαι εκπαιδεύτρια,πιστεύω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα του τύπου ''ποιός είναι το αφεντικό''.
Εχει καταλάβει ότι γαυγίζοντας θα πας,και το κανουν αρκετα αυτό τα λαμπραντόρ,πρέπει να σου πω.

Σε καμία περίπτωση δεν τον δέρνεις!Ούτε ηλεκτρικό κολλάρο!
Μπορείς να τον μαλώσεις,χωρίς να πας κοντά,πχ απ την πορτούλα που λες ότι έχεις,να σταθείς εκεί,να φωνάξεις,να μην το χαϊδέψεις.
Γυρνα τη πλατη και κατσε λίγο ετσι.
Αν γαυγίσει πες ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
Πολύ δυνατα.
Ξαναγυρνα του την πλατη και κανε ενα βημα προς την κρεβατοκαμαρα σου.
Επανελαβε αν ξαναγαυγισει κλπ..
μεχρι να μπεις στην κρεβατοκαμαρα.
Καντο εντατικα για λιγο καιρο,αλλα μια-2 φορες αυτο,μετα αν συνεχίζει αγνοησε τον.

Είναι δεμένος εξω?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Αυτες τις μερες τον εχω δεμενο καποιες φορες γιατι ετοιμαζουμε τον φραχτη που θα μας περιφραζει απο τοις γειτονικες αυλες.Ομως ολη το περσινο χειμωνα ητανε δεμενος.
α) φτιάξε κλούβα το λιγότερο 2Χ2 μέτρα και έχετο μέσα

β) (και καλύτερο) βάλε μια αγγελία στο προσφορά και δώστο κάπου αλλου

liajoe

Well-Known Member
Ε, όχι! Τώρα θύμωσα:mad:

Εγώ ζω σε ένα κτήμα εν μέρει πειφραγμένο, μπροστά και πίσω ανοιχτά.
Τα σκυλιά μου ζούν ΜΕΣΑ μαζί μου και δεν χρειάζετε να τα κινηγάω
όταν βγαίνουμε ... και δεν έχει να κάνει με τον να είσαι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ!

Είπες, οτι ο λόγος ότι δεν τον βάζεις μέσα στο σπίτι είναι γιατι είναι
μεγαλόσωμος...το μέγεθος δεν παίζει ρόλο! Ο διαθέσημος χρόνος
του ιδιοκτήτη όμως παίζει, τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ρόλο!

Καλά λέει ο Μάκης, ή βάλτον σε κλούβα ή δώστον σε κάποιο που
θα σέβεται τις ανάγκες του....

...και εγώ κάθομαι και γράφω ιστορίες για εντολές...:mad:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
β) (και καλύτερο) βάλε μια αγγελία στο προσφορά και δώστο κάπου αλλου
ναι κι αμα το δωσει αλλου ,ο κυριος αλλου ,θα το εχει να ζει καλυτερα...μπουαχαχαχα..........
(εχω παθει οβερ ντοουζ σημερα με αυτα που διαβαζω, μην μου δινετε σημασια):D

Peterdor

Member
24 Αυγούστου 2008
14
0
Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης
liajoe να σου εξηγησω και γω λιγο κατι απο τη μερια μου.Ειμαι 16 ετων.Πιστευεις οτι εγω ζωντας μεσα σε μια τετραμελης οικογενεια θα μπορουσα να ειμαι ετσι χαλαρος και λαιτ εχοντας το σκυλο μεσα στο σπιτι.Πιστευεις οτι μπορω να επιβαλω αυτο πραμα στους γονεις μου.Το οτι εισαι μια ενηλικη γυναικα και μπορεις και κανεις οτι θελεις στο σπιτικο σου το βρισκω μια χαρα.Δες ομωσ και τιν αλλην μερια.Ο αλλος μου λεει να δωσω το σκυλο.Δε μου λες ρε Μακη,εσυ το δικο σου το σκυλο τον δινεις?Για σταθειτε ρε παιδια ενας εφηβος ειμαι οπου ναι ισωσ εχω κανει αρκετα λαθη στην εκπεδευση του σκυλου μου.Ομως δεν μπορουμε ολοι να εχουμε και την οικονομικη δυνατοτητα να στελνουμε τα σκυλια μασ στουσ εκπεδευτες.Εχω αδερφη που σπουδαζει εκτος θεσσαλονικης.Τα εξοδα ανεβενουνε οπως μπορειτε να καταλαβετε.Και εσεις με κραζετε εδω.Τελος παντων εχωντας τον απο εδω και περα ελευθερο στην αυλη δεν το βρισκετε σωστο?

liajoe

Well-Known Member
:D:D:D που να ξέρω ότι΄είσαι 16...βέβαια σε κάποιες χώρες
στα 16 μπορείς να βγάλεις δίπλωμα, να βρείς δουλειά και οι
γονείς απαιτούν ενοίκιο για να συνεχίζεις να ζείς στο σπίτι.:p

Μπορείς να τον έχεις στην αυλή...αλλά πρέπει να μπείτε σε ένα
πρόγραμμα που να περιλαμβάνει άσκηση, βασικύ υπακοή και
κοινωνικοποίηση...εσύ στα 16 σε μία χώρα όπως η Ελλάδα
(σχολείο, φροντιστήριο) έχεις τον απαιτούμενο χρόνο?

Για να είμαι ειληκρινής δεν νομίζω, εκτός αν προσπαθήσεις, πάρα πολύ:)

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Χωρίς παρεξήγηση,αλλά μήπως να προσπαθήσεις να βρεις μια άλλη οικογένεια για τον φιλαράκο σου?Οσο πιο αργά τόσο το χειρότερο.Η ηλικία που διάλεξες να γίνεις σκυλοϊδιοκτήτης είναι η χειρότερη.Είναι σαν να αποφάσισες στα 16 σου να γίνεις πατέρας:(.Εκτός κι αν έχεις βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας,αλλά απ'ό,τι κατάλαβα μάλλον δεν έχεις...

Peterdor

Member
24 Αυγούστου 2008
14
0
Ωραιοκαστρο Θεσσαλονικης
Παιδια οπως ολοι ξερουμε τα σκυλια αγαπιουντε πολυ ευκολα.Και οι γονεις μου τον αγαπανε παρα πολυ τον ερμη.Οσο για την απαιτουμενη ωρα εχω μπολικη απο αυτην.Δεν ξερω τι πιστευετε,ισως δεν σας εχω εξηγησει καλα τιν κατασταση μας.Και απο τι μου φενετε ξαναδιαβαζοντας αυτα που εχω γραψει, αυτο πρεπει να συμβενει.Οσο για την σχεση που εχω εγω και τα υπολοιμα μελη της οικογενειας μου με το σκυλο μας πιστυεω οτι καθε μερα τον αγαπαμε ολο και πιο πολυ , οπως και αυτος.Δεν το θεωρω αναγκαιο το να ζει μεσα στο σπιτι μας.Αλλα πλεον ειναι εντελως ελευθεροσ στην αυλη, προτιμωντας να καθετε στο μπαλκονι του δωματιου μου (το οποιο συνδεετε με την αυλη με σκαλια)ηρεμος κοιτωντας με και κοιμωντας ευτιχισμενος.Δεν πιστευω να του λειπουνε καποια πραματα.Και παιχνιδια εχει πολλα και χαδια.Οσο για την υπακοη καθε μερα το δουλευουμε ολο και πιο πολι.:D