Προτάσεις για τροφή στειρωμένης σκυλίτσας

Alafroiskiotos

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2018
22
5
Γεια σας, το λαμπραντόρ μου είναι σχεδόν 7 ετών, στειρωμένο και θηλυκό. Της δίνω την πλάτινουμ αλλά παρατηρώ πως έχει παχύνει από τότε που ξεκίνησα να της την δίνω και ας της έχω μειώσει την ποσοτητα.

Δεν με νοιάζει το μέγεθος της συσκευασίας αν είναι να μου έρχεται οικονομικότερα, αυτό που θέλω είναι η τροφή να είναι για στειρωμένα και να μην ξεπερνάει τα 3.5 ευρώ ανά κιλό.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Τα λαμπραντορ είναι διαβόητα για το πόσο εύκολα παχαίνουν. Έχουν γενετικη προδιάθεση στην παχυσαρκία, εχουν γίνει και σχετικές μελέτες. Αμα ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις. Το λαμπραντορ του πεθερου μου παχαίνει βλέποντας αλλους να τρώνε.
Η πλατινουμ εχει ηδη απο τα χαμηλότερα θερμιδικα φορτία ανά κιλο η 100γρ γι αυτό και η δοσολογία της ειναι λιγο μεγαλύτερη απο τις αντιστοιχης κατηγορίας τροφές.
Ι περισσοτερες τροφες για στειρωμένα εχουν χαμηλη πρωτεΐνη και χαμηλο λίπος. Αυτο μεταφράζεται σε αυξημενο ποσοστό υδατανθράκων. Και οπου υδατανθρακας=ζαχαρη. Άρα δεν είναι εγγυημένο οτι με μια τέτοια τροφή θα χάσει βάρος.
Συμβουλή μου: Αν της δινεις μεζεδακια, σνακς επιβράβευσης, κ.λπ. κοψτα, μείωσε και άλλο την ποσότητα τροφής χωρίς να την αλλάξεις (είναι μια χαρά) και αυξησε την άσκηση της.

• Like
Reactions: Eroe

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
106
18
Εγω δινω στον δικο μου meradog light!43€ Τα 12,5 κιλα.εξαιρετικη!την δινω πανω απο χρονο.τα κοπρανα τελεια,την τρωει μια χαρα.ειναι τεσσαρων τωρα και για 2 χρονια εδινα barking heads.σουπερ αλλα πανακριβη.βγαινει και στα χρηματα που θες να δωσεις.φυσικα προυποθεση ειναι η λιγοτερη ποσοτητα,οχι λιχουδιες και γενικα ο,τι σου ειπαν παραπανω!

• Like
Reactions: Alafroiskiotos