Προτάσεις για αποδοτική χτένα/βούρτσα

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εμένα που είναι και τα τέσσερα κοντότριχα (με εξαίρεση το yorkshirάκι, το οποίο επειδή έχει μεγαλώσει δεν έχει τις τρίχες που είχε) το μόνο που με έχει ΣΩΣΕΙ κ υ ρ ι ο λ ε κ τ ι κ ά είναι το ρολό! Το αυτοκόλλητο ρολό το οποίο βγάζει τις τρίχες τόσο από πάνω τους, όσο και απ' τα ρούχα, τους καναπέδες, το πάτωμα, αυτοκίνητο...ΠΑΝΤΟΥ! Ούτε η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι τόσο καλή! Είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν είναι μόνο πως μαδάνε σαν τρελά, αλλά είναι και οι τρίχες τους σαν πευκοβελόνες: μπάινουν στα ρούχα και μετά δεν φεύγουν ούτε στο πλυντήριο ούτε πουθενά! Αλλά με το ρολό έχουμε σωθεί στην κυριολεξία! Θεωρώ πως είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό για σκυλάκια με κοντή τρίχα και είναι και πάρα πολύ χρήσιμο για να μαζεύεις και τις τρίχες από αλλού!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το ροτ δεν είναι κοντότριχο όμως :( Ούτε και μακρύτριχο, αλλά αφήνει γούνα όταν τρίβεται πάνω σου.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Το Βουρτσίζω με μία βούρτσα του κώλου και έχω κάποια αποτελέσματα, έχω δοκιμάσει και άλλες μαζί και Furminator και κατέληξα ότι σαν τον επαγγελματία δεν έχει.
Τον βουρτσίζω και εγώ για συντήρηση αλλά 2-3 φορές το χρόνο για γκρουμινγκ δεν τις γλιτώνουμε.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μαδάει η σκυλίτσα μας πολύ,έχετε να προτείνετε καμία χτένα γιατί έχω μία απλή που δεν κάνει πολλά.μου πρότεινε ένα παιδί απο εδώ μέσα την furminator αλλά έχω διαβάσει απο κάποιους πώς αν δεν ξέρεις να την χειριστείς θα κάνεις κακό στο τρίχωμα του σκυλιού σου.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ε! Εν τάξει... η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται και διπλωμα χειρισμού η Furminator.
Θέλει πίεση μόνο λίγο μεγαλύτερη απ΄το βάρος της, υπομονή μέχρι να μην βγαίνουν πλέον πολλες τρίχες και να μην τρομάξεις μέ την ποσότητα τριχών που θα δεις ότι αφαιρεί.
Εφ όσον χρειάζεται να γίνεται η χρήση της μία φορά την εβδομάδα, είναι λογικό να βγάζει όσες περίπου θα σκούπιζες σε τετοιο χρονικό διάστημα.
Εμένα πάντως όταν δεν ήταν εποχή που μαδάει και την χρησιμοποίησα από περιέργεια, αφαιρούσε έλάχιστες (οπότε μια καλή βούρτσα αρκεί).
Την εποχή του μαδήματος εκπλήσσομαι με την ποσότητα που αφαιρεί.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εμείς πάντως που σίγουρα μαδάμε πιο πολύ από όλους σας έχουμε σωθεί αγοράζοντας από ένα κατάστημα καλλυντικών (πχ Hondos) μια απλή βούρτσα που χρησιμοποιούν και οι άνθρωποι με γουρονότριχα και νάυλον μετά από προτροπή εκτροφέα

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Τελικα η furminator κουρευει το τριχωμα ή αφαιρει με μιας ολες τις νεκρες τριχες που φυσιολογικα θα επεφταν λιγες λιγες;.............
Η ποσοτητα τριχωματος που βλεπω σε καποιες φωτο οτι αφαιρειται ειναι σημαντικη!Μετα πόσο διαστημα θελει για να ξαναβγει και να μην εχω το Φοιβο...καραφλο;λολ

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Αρα αν κοβει την τριχα ΔΕΝ κανει για μας...θα αρκεστω σε γαντι και χερια(οχι δεν θα πυγμαχησουμε:p ) ...και πολυυυυυυ σκουπισμα στο σπιτι.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δεν πιστευω ότι τις κόβει!
Αυτό που έχω καταλάβει από την χρήση του είναι το εξής:
Πιάνει τις τριχες με μία ελαφρά ταση η οποία δεν είναι τοση ωστε να εκριζώσει αυτες που έχουν ισχυρή έδραση οι οποίες απλώς χτενίζονται.
Οσες έχουν φύγει ή είναι έτοιμες να φύγουν με ελαφρύ τραβηγμα, δηλαδή τριχες που έχουν χαλαρώσει και θα φύγουν μεσα στο διάστημα μιας περίπου εβδομάδας, αυτες είναι που βγαίνουν.
Ομως όταν από το σκυλί την περίοδο της αλλαγής της γούνας, βγαζεις σε ένα τέταρτο με μισή ώρα, τις τρίχες που θα πεσουν σε μια ολόκληρη εβδομάδα, είναι φυσιολογικό να είναι εμφανής ή διαφορά σε όγκο πριν και μετα, ώστε να έχεις την λανθασμένη εντύπωση ότι παραβγάζει τρίχες.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Μετά από πολύωρο σεμινάριο grooming με γνωστό Ιταλό show groomer, μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι κόβει τις τρίχες.

Περιττό να σας πω ότι οι περισσότεροι groomer το θεωρούν τελείως ακατάλληλο για οποιοδήποτε τρίχωμα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ενδιαφέρον! Πως σας εξήγησε ο γνωστός Ιταλός show groomer το ότι όταν δεν είναι εποχή αλλαγής του τριχώματος, το furminator αφαιρει μόνο λίγες τριχες;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ρε παιδιά είμαι κι εγώ σε μεγάλο δίλημμα, με αυτό το άτιμο το Furminator.
Η Λάρα βγάζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ τρίχες στο σπίτι, παρόλο που στο χτένισμα (με βούρτσα και με τα χέρια) δεν βγάζει τόσες. Έχω φτάσει πολλές φορές στο παρατσακ να αγοράσω το furminator, αλλά με τόσα που έχω διαβάσει εδώ μέσα λυπάμαι να δώσω τόσα λεφτά (είναι και πανάκριβο) και τελικά να κάνω το σκυλί μου κουρούπα.
Πόσοι το έχετε και είστε ευχαριστημένοι? Γιατί από τα τόσα θέματα που υπάρχουν για το Furmi εδώ μέσα, έχω καταλάβει ότι όσοι το πήρατε τελικά το εγκαταλείψατε. Έτσι είναι?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Εμείς το έχουμε και συμφωνώ με τον epial...δεν έχω δεί να βγάζει υπερβολικές ποσότητες τρίχας,θέλει λίγη προσοχή για να μη το παρακάνει κανείς..αλλά μετά απο το βούρτσισμα οι τρίχες που πέφτουν είναι ελάχιστες...

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
Lara_Kouklara και γιατι να δωσεις γυρω στα 65 ευρω που εχει η γνησια furminator και υστερα να το μετανιωσεις αν δεις οτι δεν σου κανει δουλεια που θες???εγω σου προτεινω να παρεις αυτην που ειναι τυπου furminator και ιδια ακριβως οπως θα δεις..και κανει την ιδια δουλεια σχεδον..εγω την πηρα και κανει καλη δουλεια μπορω να πω..και απο τιμη 8 δολλαριακια..τζαμπα πραμα..και να μη σου αρεσει την πετας και λες οτι εδωσες 6,5 ευρω περιπου..
Shedding Grooming Hair Brush Rake Comb For Pet Dog Cat | eBay

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όχι δεν έχω δοκιμάσει τέτοιο πράγμα Βερόνικα!
Vlaxos ευχαριστώ για την πρόταση, θα το σκεφτώ!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εμείς έχουμε μια shedding comb που προτείνουν εκτροφείς για σπιτς. Επίσης, βρίσκω πολύ καλό τον συνδυασμό αυτής της χτένας με την πλακέ βούρτσα που βρίσκεις και σε ΣΜ. Στα μακρύτριχα σαν κι εμένα κάνει και καλό ίσιωμα. :p
W563.jpga_paddle_brush.jpg

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog