ειναι και λιγο σερναμενο το ιντερνετ μου σημερα. ευχαριστω για την απαντησηΣας απάντησα αλλα μάλλον κάτι λάθος πάτησα ... Το βλέπετε Ioanna a ?
ειναι και λιγο σερναμενο το ιντερνετ μου σημερα. ευχαριστω για την απαντησηΣας απάντησα αλλα μάλλον κάτι λάθος πάτησα ... Το βλέπετε Ioanna a ?
Από τη στιγμή που εχει ενημερωθει ο ιδιοκτήτης ότι το σκυλι δεν πρέπει να κουρεύεται, ο groomer πρέπει να βρει μια μέση λύση.... Εν προκειμένω κόπηκε 1.5 εκατοστο, λόγω επιμονης της ιδιοκτητριας. Οποιος θέλει να το κουρέψει παρόλο που εχει ενημερωθεί... θα καταλήξει στην ξυριστική του κτηνιατρου με ενα σκυλι γουλι. Η ευθύνη δεν ειναι του γκρουμερ, αλλά του ιδιοκτητη που παρόλο που γνωρίζει, επιμένει (συνήθως γιατι προτιμά τη βολή του, να μη χτενιζει κλπ)οχι απο τους γκρουμμερ ηθελα απαντηση. γιατι εχω αρκετους γνωστους που νομιζουν οτι ειναι καλό να κουρευουν τα ζωα τους . να φαντασεις ακόμα και τα αδεσποτα κουρευουν . και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν βρεθηκε ακομα ενας γκρουμμας να τους στειλει πακετο πισω στο σπιτι τους.
βασικά κατι τετοια βλεπω και κοντευω να μεινω κκαι εγω καραφλή. υπαρχουν και δυο αδεσποτακια ενα ημιαιμο χασκυ(ο κασπερ) και ενα ημιαιμο κολεϊ(ο ροκυ) που τους εχουν κουρεψει οι φιλοζωοι της πόλης και εχω τρελαθει.πρεπει καθε καλοκαιρι εδω και πεντε χρονια να τα κουρευουν αυτα τα δυο και αναρωτιωμουν και εγω περισυ το χειμωνα πώς ηταν δυνατον να μην εχουν καθολου αντοχές στο κρυο....το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να τους βαλω εγω κατσαδα από τη στιγμή που καποιος γκρουμμερ δεχτηκε να συμμετεχει στο κουρεμα!@ioanna a ξέρεις πόσες φορές ιδιοκτήτες labrador, pug κλπ "καραφλών" όπως λέω συνήθως φυλών, απαιτούν από τον groomer να τα...ξυρίσει;;;;
μα τα σημεια που ειναι επικινδυνα για τα αγανα δεν μπορουν να τα κουρεψουν. και οχι να βαλουν τον σκυλο κατω και να βγαλουν τα αγανα με το χερι.Πολλά αδέσποτα τα κουρεύουν για να μην πιάνουν άγανα και τσιμπούρια εύκολα!
nopeΕγώ θεωρώ -ολόδική μου βέβαια θεωρία, από παρατηρήσεις πολλών ετών - ότι, όταν η γούνα μένει στην θέση της, αντιθέτως προστατεύει από τα άγανα. Βρίσκω πάνω τους τα άπειρα, αλλά ποτέ δεν έχουν καταφέρει, να προχωρήσουν παραμέσα. Πάντα, στον αφρό μένουν. Φτου φτου
Καλησπερα σας,αν σας εφερνε καποιος ενα σκυλο με διπλο μανδυα και σας ζητουσε να το κουρεψετε/ξυρισετε,ποια θα ηταν η αντιδραση σας ;Να σημειώσω επίσης καθ'όλη την διάρκεια ήσασταν μπροστά στο τζάμι και βλέπατε απο πολύ κοντινή απόσταση , οποιαδήποτε στιγμή ΑΝ δεν σας άρεσε κάτι μπορούσατε να ζητήσετε να πάρετε το σκυλάκι και να φύγετε . Το Shih Tzu όπως επανηλημένα σας είπαμε ΔΕΝ πρεπει να κουρεύεται !!!!! Έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει στο συμπαθέστατο σκυλάκι δεδομένης της απειρίας του καθώς δεν καθόταν καθόλου ήσυχο .
Δεν εχω κανένα σκοπό ν ανοίξω διάλογο μαζί σας ... Τα είπαμε όλα στο τηλέφωνο όπου μου δώσατε την εντύπωση οτι ικανοποιηθηκατε με την έκβαση .. Βέβαια ειναι διαφορετικά οταν κάποιος βρίσκεται πίσω απο το πληκτρολόγιο . Ειναι φυσικά δικαιωμά σας να μην μας ξανά επιλέξετε και δικό μας δικαίωμα ν μην σας ξανά δεχτούμε
ε, σε άλλα σκυλιά και με πυκνό υπομανδύα, μπαίνει και παραμέσα συχναΟτι τι;
Εντάξει, τα έχει περάσει τα τεστ. "He's a keeper" που έλεγαν και οι αρχαίοι@_george_ είσαι τυχερός, που σε έβρισε ο γιατρός σου. Να τον κρατήσεις
Καλησπέρα ,συγγνώμη τωρα το είδα . Δυστυχώς δεν ειναι τίποτα απόλυτο ... Σαφέστατα θα λέγαμε οχι .. ΑΛΛΑ ... Μας εχει τύχει να ερθει πχ Samoyed ηλικιωμένο σε άθλια κατάσταση , που δεν μπορει να σταθεί όρθιο ούτε καν στην μπανιέρα επειδή τα πόδια του δεν αντέχουν ... Ηταν τόσο χάλια που δεν υπήρχε περίπτωση να χτενίστει ούτε να πλυθεί , ο κτηνιατρος συνέστησε κουρεμμα και αναγκαστικά το κάναμε , στην προκειμένη περίπτωση ηταν το καλυτερο για τον σκύλο .Καλησπερα σας,αν σας εφερνε καποιος ενα σκυλο με διπλο μανδυα και σας ζητουσε να το κουρεψετε/ξυρισετε,ποια θα ηταν η αντιδραση σας ;