Προσοχή στα περιστέρια

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Δεν ξέρω εάν σας έχει τύχει, αλλά καλό είναι να έχετε το νου σας:
Το φαγητό και το νερό του Ούζου βρισκόταν στο μπαλκόνι, όπου του αρέσει να την αράζει όσο εμείς λείπουμε.
Φυσικά, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και βολτάρει ανενόχλητος στο σπίτι, αλλά του αρέσει να βλέπει τον κόσμο .. αφ' υψηλού :)
Τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους τα περιστέρια, δηλαδή όχι ακριβώς περιστέρια αλλά αυτές οι δεκαοχτούρες.
Ο Ούζος αρχικά τις κυνηγούσε κι έτσι δεν έμεναν πολύ στα κάγκελα.
Έλα που ξεθάρρεψαν όμως και τώρα πλέον βουτάνε ανενόχλητες στο φαϊ και στο νερό του.
Δεν τις είχαμε παρατηρήσει μέχρι προχθές. Ο μικρός (τι μικρός, λέμε τώρα :D) μου έκανε εμετό χωρίς λόγο.
Και αμέσως το μυαλό μου πήγε στα πουλιά, οπότε και παρατήρησα τι κάνουν.
Πλέον τα μπολάκια του είναι μεσα, ώστε να μην έχουν πρόσβαση.
Αφήστε που διάβασα και διάφορα ανησυχητικά άρθρα για τις ασθένειες που κουβαλάνε τα περιστέρια και τις οποίες μεταδίδουν στα άλλα ζωντανά και στον άνθρωπο.
Οπότε προσέχετε για να έχετε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στο πατρικο μου τρωνε την ξηρα τροφη της γατας! Η μανα μου τα διωχνει γιατι γεμιζουν κουτσουλιες το μπαλκονι και ο γατος κρυβεται και τους κανει ντου... ολο φτερα βρισκουμε... ευτυχως ποτε δεν εχει πιασει κανενα!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Και σε εμενα ετυχε αυτο και μαλιστα ειχε αρχισει να γινετε συνηθες και ετσι μετεφερα τα μπωλ του φαγητου και του νερου μεσα στο σπιτι. Εχου αποθρασυνθει εντελως τα πουλια και δεν φοβουνται τιποτα!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κι εγω εχω αυτο το προβλημα.Το φαγητο το καλυπτουμε μολις φαει κι επειδη το νερο δεν γινεται να το καλυψουμε, του δινουμε πλεον απο το νιπτηρα ή τη μπανιερα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και σε εμενα ετυχε αυτο και μαλιστα ειχε αρχισει να γινετε συνηθες και ετσι μετεφερα τα μπωλ του φαγητου και του νερου μεσα στο σπιτι. Εχου αποθρασυνθει εντελως τα πουλια και δεν φοβουνται τιποτα!!!
Και σε μας συμβαίνει να υπάρχουν πολλά περιστέρια και να επιχειρούν πότε-πότε να προσεγγίσουν το φαγητό και το νερό της, στο μπαλκόνι.
Αλλά δεν θα το πιστέψεις, Θοδωρή, η Μόκα είναι πολύ ατρόμητη και ψαρωτική:D (μόνο) με τα περιστέρια και προστατεύει το μπαλκόνι άψογα.:cool:

cgri1976

Well-Known Member
και εγω τα ιδια ειχα, αλλα εβαλα τεντες και καλαμοτη και δεν εχει κανενα περιστερι προσβαση..... ετσι το σκυλι κανει βολτα στο μπαλκονι και μεσα στο σπιτι χωρις να κινδυνευει απο τα βρωμοπουλια!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Κι εμάς μας το έτρωγαν μια χαρά το φαγητό, με τον κεφάλα να τα παρακολουθεί με απάθεια. Τα είχαμε καταπαχύνει όλα τα πουλιά του Δήμου Αθηναίων. Μέχρι που ήρθε η Δαφνούλα στο σπίτι μας. Ούτε στην περίμετρο της βεράντας δεν πλησιάζουν πια. Οπως επίσης μυγούλες, μελισσούλες, σφηκούλες και οτιδήποτε ιπτάμενο. Τα αγαπημένα της παιχνίδια. Ολη την μέρα, χτυπάνε οι μασέλες της στον αέρα...

cgri1976

Well-Known Member
Κι εμάς μας το έτρωγαν μια χαρά το φαγητό, με τον κεφάλα να τα παρακολουθεί με απάθεια. Τα είχαμε καταπαχύνει όλα τα πουλιά του Δήμου Αθηναίων. Μέχρι που ήρθε η Δαφνούλα στο σπίτι μας. Ούτε στην περίμετρο της βεράντας δεν πλησιάζουν πια. Οπως επίσης μυγούλες, μελισσούλες, σφηκούλες και οτιδήποτε ιπτάμενο. Τα αγαπημένα της παιχνίδια. Ολη την μέρα, χτυπάνε οι μασέλες της στον αέρα...

καλα αυτο που το πας!!!! οταν ακουω να χτυπανε οι μασελες της δικιας μου..... γελαω !!!! ειναι απιστευτα!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Μέχρι να την τσιμπήσει τίποτα απ' όλα αυτά και να έχουμε άλλα...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αλλά δεν θα το πιστέψεις, Θοδωρή, η Μόκα είναι πολύ ατρόμητη και ψαρωτική:D (μόνο) με τα περιστέρια και προστατεύει το μπαλκόνι άψογα.:cool:
Ετσι μπραβο, εχει κανει την αρχη η Μοκα σε αντιθεση με τον μπουνταλα τον δικο μου που τα κοιταει αταραχος. Προφανως σκεφτεται που να σηκωνομαι και να τα κυνηγαω τωρα καλοκαιριατικα, ας συνεχισω την ηλιοθεραπεια μου :):cool:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Προφανως σκεφτεται που να σηκωνομαι και να τα κυνηγαω τωρα καλοκαιριατικα, ας συνεχισω την ηλιοθεραπεια μου :):cool:
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τους αρέσει πολύ και η ηλιοθεραπεία!!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τους αρέσει πολύ και η ηλιοθεραπεία!!!
...και το sapping, χαχαχαχχαχαχα!!!

(sapping = greeklish σαπιζω,λιωνω απο την αδρανεια)

atomgr

Member
10 Ιουνίου 2010
6
0
Εγώ που έχω καναρινοχωριό έξω έχω λάβει τρελά μέτρα προφύλαξης. Κουβαλάνε ένα κάρο ζωύφια και ασθένειες. Αποπαρασιτώσεις και ψεκασμοί είναι συχνοί, ιδίως το καλοκαίρι.
Η μόνη λύση και εδώ είναι frontline

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Τα πουλιά είναι φορείς ασθενειών, τις οποίες δεν εκδηλώνουν συνήθως τα ίδια, αλλά μεταφέρουν σε ανθρώπους και ζώα.
Ο σκοπός που άνοιξα αυτό το ποστ, ήταν ακριβώς για να αφυπνηστούμε λίγο ;)
Μπορεί ν'ακούγεται αστείο το κυνήγι των πουλιών από τα σκυλιά μας, αλλά κρύβει αρκετούς κινδύνους.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Πριν καποιους μηνες προσεξα κατι στιγμιαιες αντανακλασεις σε καποιες απο τις πολυκατοικιες απεναντι απο το σπιτι μου και στην αρχη δεν καταλαβα τι ειναι,μολις προσεξα καλυτερα ειδα οτι καποιοι εχουν κρεμασει cd για να διωχνουν τα πουλια,δεν ειναι ομως αυτος σωστος τροπος...

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Ετσι μπραβο, εχει κανει την αρχη η Μοκα σε αντιθεση με τον μπουνταλα τον δικο μου που τα κοιταει αταραχος. Προφανως σκεφτεται που να σηκωνομαι και να τα κυνηγαω τωρα καλοκαιριατικα, ας συνεχισω την ηλιοθεραπεια μου :):cool:
Είναι μια λύση όμως και αυτή ;)

Προσωπικά εγώ αφήνω μπαλκονόπορτες ανοιχτές για τις βόλτες του μικρού αλλά ποτέ το νερό και το φαΐ δεν τα άφηναν εκτός σπιτιού :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πριν καποιους μηνες προσεξα κατι στιγμιαιες αντανακλασεις σε καποιες απο τις πολυκατοικιες απεναντι απο το σπιτι μου και στην αρχη δεν καταλαβα τι ειναι,μολις προσεξα καλυτερα ειδα οτι καποιοι εχουν κρεμασει cd για να διωχνουν τα πουλια,δεν ειναι ομως αυτος σωστος τροπος...

Τα cd πλεον ούτε να τα φτυσουν..
Καθονται πανω και καθρεφτιζονται..
:):):)

Είναι μια λύση όμως και αυτή ;)

Προσωπικά εγώ αφήνω μπαλκονόπορτες ανοιχτές για τις βόλτες του μικρού αλλά ποτέ το νερό και το φαΐ δεν τα άφηναν εκτός σπιτιού :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Εχω δει δεκαοχτουρα να μπαινει μεσα στο σπιτι απο τη μπαλκονοπορτα με γατισια βηματα κινουμενη προς το φαγητο της Λορας..
Μετα την ειδε και η Λορα. :p

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
χαχαχαχαχαχαχχα

εγώ έχω δει σε χωριά κυρίως να δένουν λουρίδες απο υφάσματα πάνω στα κάγκελα ώστε όταν τα φυσάει αέρας να τρομάζουν τα περιστέρια και έχει αποτέλεσμα..όπως επίσης έχω ακούσει πως και αυτα τα κρεμαστά που όταν κουνιούνται κουδουνάνε κάνουν δουλειά..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα