Προς νέα μέλη

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Παρατήρησα πως αρκετά νέα μέλη "ρίχνονται" κατευθείαν στο φόρουμ είτε κάνοντας ερωτήσεις είτε ανοίγοντας νέα θέματα που έχουν πολλάκις ξανασυζητηθεί.

Πρότεινω αν είναι εφικτό και εύκολο, να μπεί τόσο στην κεντρική σελίδα όσο και στη σελίδα φόρουμ, μία κεντρική εμφανή επισήμανση που να τονίζει στα νέα μέλη, να διαβάζουν πρώτον τους κανονισμούς και δεύτερον να χρησιμοποιούν την αναζήτηση, πριν ανοίξουν νέο θέμα ή κάνουν ερωτήσεις.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνεται και με έναν τρόπο αυτόματο, για παράδειγμα κάθε νέο μέλος να λαμβάνει ένα π.μ. που να του το επισημαίνει.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχω γίνει μέλος σε 2-3 fora (άσχετης θεματολογίας) που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα των αυτόματων πμ καλωσορίσματος. Αν θυμάμαι καλά γιατί έχει περάσει και καιρός, ήταν επίσης vBulletin οπότε λογικά το υποστηρίζει και το "δικό μας".

Επίσης άσχετο, αλλά συνήθως υπάρχει και επιλογή ομαδικής αποστολής πμ (π.χ. για ενημέρωση σχετικά με κάποιο event ή για αλλαγή σε κανονισμούς του forum).

Τέλος, θυμάμαι και forum που όταν πήγαινες να ποστάρεις έβγαζε default κουτάκι με κείμενο πάνω ακριβώς από τον χώρο που γράφεις το post το οποίο ενημέρωνε για τα βασικά (όχι λατινικούς χαρακτήρες, χρησιμοποιήστε πρώτα το search κλπ). Και για να μην γίνεται και σπαστικό, δεν εμφανιζόταν πια μετά το 20ο αν θυμάμαι καλά μήνυμα του χρήστη.

Όλα αυτά τα έχω δει να γίνονται, αλλά μην με ρωτήσετε πώς γίνονται :p