Προβλημα τουαλετας!!!

marita2994

New Member
24 Ιανουαρίου 2017
4
12
42
Γεια σας. Στις 18 Ιανουαριου βρηκα αυτη την κουκλιτσα στα σκουπιδια... ηταν μολις 5 ημερων... Χτες λοιπον κλεισαμε τον δευτερο μηνα...το θεμα μου ειναι η τουαλετα...δεν μπορει να καταλαβει πως το σαλονι δεν ειναι αυλη!! τη βγαζω συνεχεια εξω για τσισακια και κακα τα κανει μια χαρα . αλλα με την καθοδηγηση μου!! αν την αφησω μονη τα κανει μεσα κ ας ειναι το σπιτακι της διπλα στην εξωπορτα! οσο και να την μαλωνω δεν καταλαβαινει... οποτε κανει τσισακια την επιβραβευω με αγκαλιτσες (δεν εχουμε ξεκινησει ακομη λιχουδιες) και καταλαβαινει οτι εκανε κατι καλο ανταποδιδοντας φιλακια!! πως μπορει να μαθει να κρατιεται η εστω να τα κανει εξω χωρις να της φωναξω εγω για να βγει?? ειμαι ολη μερα με μια σφουγγαριστρα στο χερι!!!! (εχω δει πολλα βιντεακια με εκμαθηση τουαλετας αλλα δεν πιανει κανεναν σε μας)!!!!! o_O

Attachments

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ειναι απλα παρα,παρα,μα παρα πολυ μικρη για να εχεις την οποιαδηποτε απαιτηση απο τωρα...
ειναι σα να περιμενεις ενα μωρο να βγαλει την πανα στους 6 μηνες κ να πηγαίνει τουαλετα!
Υπομονη,δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο!
Μπραβο που της εδωσες ενα σπιτι κ να την χαίρεσαι!

• Like
Reactions: Orilis

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Το κουτάβι ακόμα είναι πάρα πολύ μικρό. Τώρα είναι περίπου 2 μηνών σωστά; Δεν μπορείς ακόμα να έχεις τέτοιες απαιτήσεις, μιας και ακόμα δεν θα έχει αρχίσει λογικά τις βόλτες λόγω εμβολίων. Φαντάσου ότι αυτή τη στιγμή θα θέλει να κάνει τσίσα κάθε 2-3 ώρες. Ο πρώτος σου στόχος είναι να μάθει να τα κάνει στην πάνα (είτε εντός σπιτιού είτε στη βεράντα). Μετά από παιχνίδι, ύπνο, φαι, νερό θα θέλει σίγουρα. Την παίρνεις και τη βάζεις στην πάνα και περιμένεις μέχρι να τα κάνει εκεί. Όταν τα κάνει μπράβο, χαρές και λιχουδιά. Τόσο μικρό κουτάβι δεν το αφήνουμε από τα μάτια μας μιας και ακόμα δεν έχει κανένα έλεγχο κύστης. Πάρτης ένα πάπι παρκ για αυτές τις στιγμές, όπου μέσα θα έχεις κρεβάτι, νερό και στην άλλη γωνιά την πάνα. Υπομονή, υπομονή, υπομονή. Όταν τελειώσει τα εμβολια θα μπορέσεις να αρχίσεις να της μαθαίνεις το έξω που θα έχει και περισσότερο έλεγχο η ίδια. Να σου ζήσει!!

• Like

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Να σου ζήσει!!! μερικες συμβουλές επειδή τα έχω περάσει πρόσφατα....Βάλε μια πάνα που θα έχεις ακουμπήσεις σε προηγούμενα τσίσα μέσα στο σπίτι, στη μπαλκονόπορτα, κοντά στο σπιτάκι της γιατι ειναι μικρή για να καταλάβει να πηγαίνει τόσο μακριά χωρίς εσένα . Γενικά επειδή τα έχω όπως είπα περάσει τον τελευταίο καιρό απο τον δικό μου. Τις πρώτες 2 βδομάδες τον έβγαζα πάντα στο μπαλκόνι αφου ξυπνούσε,ε τρωγε, έπινε νερό ή παίζαμε για 2ο λεπτά και έμενα εκεί μεχρι να τα κάνει και εκεί είχαμε επιβραβευση. (στανταρ ωρες που τα κουτάβια θέλουν τσισα) Συνήθως τα έκανε εκεί αλλα ταυτόχρονα είχα και ένα σημείο για μέσα στο σπίτι σταθερό (την πάνα στην μπαλκονόπορτα) οπου τα έκανε οταν έλειπα η το βράδυ η δεν προλάβαινε να βγει εξω..επειδη την είχα ακουμπήσει στα προηγούμενα τσισάκαι πήγαινε τις πιο πολλές φορες εκεί. Εαν τα έκανε αλλού έπλενα το σημείο καλά με ξύδι και μετά αποσμίνη. Σιγά σιγά αφαίρεσα την πάνα κατα τη διάρκεια της ημέρας και την τοποθετούσα μόνο το βράδυ. Πλεόν (μετα απο 1,5 μήνα)πάει πάντα έξω και την αφαίρεσα εντελώς.. Με τον τρόπο αυτό απο ατυχήματα είχα ελάχιστα. Γενικά μην περιμένεις να συγκρατείται πολυ πριν γίνει 3-4 μηνών.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Και επίσης αν την πιάσεις να τα κάνει εκτός Πάνας δεν την μαλώνεις. Ένα μη και ένα παλαμακι για να ξαφνιαστει , να σταματήσει και να το πας στην πάνα για να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε. Όχι φωνές όχι τιμωρίες τίποτα από αυτά. Επίσης αν τα κάνει και δεν τη δεις εκείνη τη στιγμή που τα κάνει δεν της λες τίποτα σαν να μην έγινε.

• Like

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Καταφερατε να επιζησει ενα μωρο ημερων πεταμενο στα σκουπιδια και δεν θα καταφερετε να μαθετε τα τσισακια;;;; δεν υπαρχει περίπτωση....λιγη υπομονη μονο

Μπράβο μπράβο μπράβο....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Είναι πολύ μωρό όπως σου είπαν όλοι ως τώρα. Για να ελέγχεις τι κάνει και που/πότε το κάνει μην την έχεις ελεύθερη στο σπίτι. Χρησιμοποίησε ένα puppy pen και θα σε βοηθήσει πολύ. Μόλις καταλάβεις κάθε πότε κατουράει ένα κουτάβι συνήθως (μόλις ξυπνήσει, φάει , παίξει 5 λεπτά κτλ) θα μάθεις εσύ να το κατευθύνεις στην πάνα, στην αρχή σηκωτό.

• Like
Reactions: noni_papa

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Δεν μπορεί να μάθει τουαλέτα 2 μηνών. Είναι σαν να προσπαθείς να μάθεις σε ένα παιδάκι 1 έτους να βγάλει την πάνα και να σου ζητάει να πηγαίνει στην τουαλέτα. Είναι αδύνατον.
Μη το μαλώνεις, δημιουργείς πρόβλημα. Απλώς επιβράβευε όπως κάνεις ήδη την επιθυμητή πράξη. Τίποτα άλλο.

• Like
Reactions: Nizinny