Προβλημα στο ζευγαρωμα...

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
καλημέρα σας!!! ηθελα την βοηθεια σας σε μια απορια που με εχει ανγχωσει αυτεσ τις μερεσ. Εχω ένα θυλικο μαλινουα 4,5 χρονων και ως τωρα δεν την ειχα βαλει ποτε για ζευγαρωμα γιατι κατά την γνωμη δεν ειχα βρει το καταλληλο αρσενικο για επιβητορα. λοιπον αυτοσ βρεθηκε,(με pedigree εννοείτε και τα 2 σκυλια) είναι 5 χρονων και αποφασησαμε με τον ιδιοκτητη του να τα ζευγαρωσουμε. ο προοιστρος ηρθε και αφου περασαν 5-6 μερες φεραμε τα σκυλια σε επαφη. για 3 μερες η θυλικια δεν τον δεχοταν, λογικο αυτό, μετα τον δεχτηκε κανονικα και από τοτε μεχρι χθεσ που ηταν η 18η μερα κάθε απόγευμα (με καποιες μερες δειαλλειμα) τα σκυλια ζευγαρωναν κανονικα. ποια είναι η ερωτηση μου??? το ότι ενώ την καβαλαει κανονικα δεν τα ειδα ποτε να κολλησουν. βεβαια δεν γνωριζω αν ειχε γινει καποιο βραδυ αυτό γιατι ο ιδιοκτητησ του αρσενικου τον αφηνε στον χωρο μου και τον επαιρνε τα πρωινα. την 12η μερα και την 15η μερα η θυλικια ειχε βγαλει και λιγο ροζε αιμα από την μητρα. δεν ξερω αν σημαινει κατι αυτό γιαυτο θελω την βοηθεια σας σε ολο αυτό. από την εμπειρια σας και από αυτά που εχετε ακουσει τι πιστευετε??? παντωσ για 5-6 μερεσ τον δεχοταν κανονικα, εκανε την ουρα στην ακρη και όλα τα σχετικα. απλα δεν τα ειδα ποτε να κολλησουν και ασ την καβαλουσε συνεχεια όταν είμασταν μπροστα. η αληθεια είναι ότι από την 16η μερα δεν εδινε πολύ σημασια ο αρσενικοσ, 'η θα την βαρεθηκε ή θα εγινε η δουλεια... ;) τις αποψεισ σας παρακαλω...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εεμμ που αποφασίσατε να τα ζευγαρωσετε για ποιο λογο το κανατε? Εννοω που αποσκοπειτε, τι θελετε να βγαλετε απαυτην την γεννα? (Εαν υποθεσουμε οτι υπάρξει γεννα)
Κ το κυριοτερο για μενα, εχετε προννοησει για τα κουταβια? Θελω να πω, θα τα κρατησετε, θα τα χαρισετε, θα τα πουλησετε? Εχετε βρει ηδη μελλοντικους ιδιοκτητες τους? Πως το σκέπτεστε αυτο? Γιατι μπορει να κανει 4-5 μπορεί ομως να κανει κ 10- φευγα!
Απο κει κ περα, ξερω οτι οι επιφοβες μερες (να γκαστρωθει δλδ) απτην μερα που παρουσιαστει το αιμα ειναι 9η-14η (οχι οτι δεν εχω ακουσει κ για σκυλες που πιασαν απτην πρωτη μερα ή πολυ υστερα...γενικα οσοι δε θελουμε να ζευγαρωσουμε αλλα ταχουμε κ αστειρωτα εχουμε τα ματια μας 1014 εκεινες τις μερες αλλα κ για εναν μηνα ακομη υστερα)
Το να κολλησουν αποσο ξερω δεν ειναι απαραιτητο, το σπερμα κανει την βρωμοδουλεια τα πρωτα δευτερόλεπτα υστερα απλα κολλανε γιατι το "κεφαλι" πρήζετε απτην εκροη αίματος (τα λεω πολυ μπακαλιστικα τωρα κ απτα λιγα που θυμαμαι)
Τεσπα σου απαντάω ενω θα πρεπε ειτε να μιλησεις με τον εκτροφεα σου (εφοσον εχεις πεντιγκρι υποθετω οτι εχεις κ επισης οτι ειναι κ ενημερος για αυτο το ζευγαρωμα) ειτε με τον κτηνιατρο σου!

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Βεβαίως υπάρχει εκτροφέας και τα γνωρίζει και πάνω κάτω τα ίδια μου είπε και εκείνος απλά θα ήθελες και απο άλλους τις γνώμες τους.Όσο για τα κουτάβια δεν θα τα πουλήσω ούτε είχα σκοπό ποτέ να βγάλω χρήματα απο τα σκυλια. Σίγουρα θα κρατήσω ένα εγώ και ένα ο ιδιοκτήτης του αρσενικού και τα υπόλοιπα θα τα δόσω μόνο εάν βρεθούν οι κατάλληλοι κυρίως στο μυαλό να αναθρέψουν σωστά τα κουτάβια και εννοείτε ότι θα τους ελενγχω όσο μπορώ. Όποτε ας ελπίσουμε ότι το σπερμα έκανε την βρωμοδουλεια!!! Ευχαριστώ για την απάντηση σου!!!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μπορει να χουν κ την βοηθεια του εκτροφεα...ισως κ ο αρσενικος μεσω αυτου να βρεθηκε...αληθεια ποιος ειναι? Δλδ τα επισημα ονοματα των σκυλιων ποια είναι?
Υπαρχουν εδω ιδιοκτητες πολλων Μαλινουα...

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Το πρώτο ζευγάρωμα ειναι και ρωτάω για να μαθαίνω. Στα επόμενα θα ξέρω. Δεν ειναι απάντηση να μην ασχολουμε, γιαυτο ρωτάω για να μάθω. Για αρχή αυτό που ήταν να μάθω ήταν για τις μέρες το έμαθα. Τώρα ειναι τα επόμενα σταδια

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Ο αρσενικός ειναι ενός φίλου απο εκτροφείο εξωτερικού. Βοήθεια στην ερώτηση που έκανα ήθελα και οχι να διαφημίσω τα εκτροφεία και ούτε προκειτε να το κάνω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Προσωπικά, αφρίζω και βγάζω σπυριά έτσι κι αλλιώς, με τέτοια θέματα.
Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου, αν το παρόν, μπορεί να παραμείνει στο φόρουμ, χωρίς την αναφορά του εκτροφείου, κάτω από την σκέπη του οποίου, ετελέσθη το μυστήριο.

Ας μας διαφωτίσει ο @admin

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Ο λόγος έγινε γιατι θελω οπωσδήποτε να κρατήσω έναν απόγονο της θυλικιας μου γιαυτο ειπα ότι τα κουτάβια δεν θα τα πουλήσω, θα τα δόσω σε ανθρώπους που ξέρω και εμπιστεύομαι. Γιατι ξέρω και κάποιους που θα τα πληρώσουν αν το επιλέξω αλλα δεν το κάνω γιατι αργότερα όλο και κάτι θα συμβεί έχουν δει πολλά τα μάτια μου.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε σε ρωταω για να κανεις διαφημιση αλλα μπορει καποιος που ξερει απο Μαλινουα να δει τα επισημα τους ονοματα κ να σου πει κατι παραπανω κ για τα σκυλια (υπαρχουν πολλοι ψαγμενοι) οπως κ για τα ιδια τα κουταβια

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Λοιπόν παιδιά για να τελειώσει το θέμα μια και καλή. Ο εκτροφέας μου ειναι ενημερωμένος για όλα τα θέματα, του αρσενικού το ίδιο, αν όλα πάνε καλα και έρθει η ώρα θα τα δηλώσουμε και στο ΚΟΕ και τέρμα. Ο σκοπός της ερώτησης μου ήταν άλλος, αν δεν θέλετε να απαντήσετε κάτι πάνω σε αυτό μην απαντάτε καθόλου.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Νομιζω οτι σου απαντησα ηδη εγω στον αρχικο σου προβληματισμο, κατα πασα πιθανοτητα ειναι εγκυος αποσα ειπες, αμα θες να το εξακριβωσεις μπορείς να πας κτηνιατρο, να στο επιβεβαιωσω εγω ή οποιοσδηποτε αλλος θαβαι κομματακι δυσκολο!
Απο κει κ περα τα μνματα σου προκαλουν κ καποιους προβληματισμους κ περιεργειες κλπ κλπ οποτε εμεις με την σειρα μας δεν δικαιουμαστε να σε ρωτησουμε κατι?
Οποτε δεν θες να κανεις διαλογο, απλα να σου λυσουμε αυτη την απορια κ απο κει κ περα να παμε να ......?!?
Δεν καταλαβαινω το κολλημα σου με τον εκτροφεα κ γιατι αρπαζεσαι? Εχεις τις ευλογιες τους την βοηθεια τους οποτε τι σε πειραζει να μας τους ονοματισεις? Σε τελικη αναλυση εφοσον τα κουταβια θαναι εκτροφικου επιπεδου μπορει να βρεθει κ καποιος απο δω που να ενδιαφέρεται να υιοθετησει...
Πραγματικα δεν αντιλαμβανομαι προς τι η εξαψη?

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Δεν αρπαζομαι απλά είδα έναν εκνευρισμό απο πολλούς και γιαυτο ειπα ότι μέχρι να γίνει ο υπέρηχος δεν θέλω να πω κάτι. Προσωπικά για σένα δεν ειπα κάτι ίσα ίσα σε ευχαρίστησα δίπλα και σε βλέπω αρκετά ενήμερη γιατι τα ίδια μου είπε και ο εκτροφέας όπως σου ειπα στο πρώτο σχόλιο. Να πάνε όλα καλα και θα εισαι η πρώτη που θα μάθεις και πάλι ευχαριστώ. Και αφού τα ακούω και απο δεύτερο άνθρωπο αρχίζω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλα. Θα επανέλθω με τις εξετάσεις.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
προσωπικά δεν καταννοώ κανενός τέτοιου είδους ερώτηση, εφ' όσον υπάρχει εκτροφέας από πίσω.

Ο εκτροφέας σου θα έπρεπε να σου έχει ήδη απαντήσει, από το να ψάχνεις απαντήσεις εδώ από ένα μάτσο άσχετους. Αν δεν ξέρει ή δεν θέλει τότε μόνο εκτροφέας δεν είναι και άλλο τόσο και εσύ δεν το κάνεις για να κρατήσεις απόγονο.

Μήπως η επωνυμία του εκτροφείου σου είναι Ο πισαυλίτης της γειτονιάς?

dro1987

Member
20 Ιουνίου 2015
9
1
37
Επειδή δεν τους θεωρώ τους περισσότερους άσχετους όπως λες γιαυτο ρώτησα. Απο την στιγμή που δεν κόλλησαν δεν ειναι ούτε ο εκτροφέας σίγουρος το μόνο που είπε ήταν αυτό που απάντησε η κοπέλα σε παραπάνω σχόλιο. Και ειναι και το λογικό αυτό. Αν έχει περάσει ή ακούσει κάποιος ανάλογο περιστατικό γιαυτο ρώτησα.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Τα σκυλιά έχουν κριθεί άξια αναπαραγωγής; Έχουν κατέβει σε εκθέσεις μορφολογίας ή έχουν περάσει εξετάσεις εργασίας; Έχουν γίνει εξετάσεις δυσπλασίας; Έχουν να προσφέρουν κάτι στη φυλή; Ο συνδυασμός των δύο pedigree, τι αποτελέσματα θα δώσει;

Αυτά τα ολίγα αν και δεν περιμένω καμία απάντηση...