Προβλημα με εκμαθηση τουαλετας

kwstantinos_k

New Member
15 Ιανουαρίου 2016
3
0
28
Εξάρχεια, Αθήνα
Καλημερα σε ολους!! Θελω να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου.. Υιοθετησα ενα σκυλακι Yorkshire Terrier 6 μηνων πριν λιγες μερες.. Στην αρχη τον πηγαινα βολτες και εκανε εκει την αναγκη του, οποτε δεν υπηρχε θεμα.. Ομως, οσο περνουσαν οι μερες, εκεινος αρχισε να τα κανει στο σπιτι.. Και το χειροτερο ειναι οτι πλεον εχει συνδιασει οτι μετα την βολτα πρεπει να κατουρησει.. Τον πηγαινω καθε μερα βολτα και αντι να τα κανει εξω περιμενει να παμε στο σπιτι για ν τα αφησει εκει.. Εχω απελπιστει!! Τι μπορω να κανω για να μαθει να τα κανει στην βολτα; ή έστω να μαθει να τα κανει πανω στην πανα του.. Εχω προσπαθησει να τον μαλωσω, να τον βαλω τιμωρια ομως τιποτα απο αυτα δεν λειτουργησε.. Τα φωτα σας παρακαλω!!!

kwstantinos_k

New Member
15 Ιανουαρίου 2016
3
0
28
Εξάρχεια, Αθήνα
το θεμα ειναι ομως οτι δεν κατουραει στις πανες.. μπορει να τα κανει καμια φορα εκει αλλα συνηθως κατουραει οπου βρει.. Εστω ομως οτι τις εξαφανιζω.... μετα τι κανω; απλα βολτες και επιβραβευση; ο σκυλος τωρα δεν κατουραει με τιποτα στην βολτα..πως να του αλλαξω σκεπτικο;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εφοσον τα εκανε εξω εσυ του εδωσες την εναλακτικη να μπορει να τα κανει και μεσα
κοψτου αυτη την εναλακτικη και με υπομονη και επιβραβευση οπως λες δειξτου απο την αρχη τι θελεις

• Like
Reactions: matilda

Attax

Member
10 Ιανουαρίου 2016
14
33
Ιωάννινα
www.facebook.com
...Εχω προσπαθησει να τον μαλωσω, να τον βαλω τιμωρια ομως τιποτα απο αυτα δεν λειτουργησε...
"Διορθώνω" και όχι μαλώνω
Θα τον διορθώνεις λέγοντας "μη", ήρεμα και αποφασιστικά χωρίς πανικό και απανωτά και επαναλαμβανόμενα μημημημημη... , ΜΟΝΟ τη στιγμή που πάει να τα κάνει ή αν δεν τον πρόλαβες τη στιγμή που ΜΟΛΙΣ τα έκανε και όχι αργότερα γιατί τότε ο σκύλος δεν θα καταλαβαίνει γιατί και για ποιον λόγο τον "διορθώνεις" .

Πάρε (ή φτιάξε) αν δεν έχεις, ένα λουράκι (οδηγό) 1,5-2,0 μέτρα και επέλεξε μία περιοχή έξω απ' το σπίτι, εκεί που θέλεις να κάνει την ανάγκη του. Θα το οδηγείς εκεί και θα το αφήνεις να περιφέρεται μέσα στη νοητή ακτίνα της περιοχής που περικλείεται από το λουρί λέγοντας του κάποια "κωδική λέξη" (εντολή) π.χ 'κακά'-'τσίσα' και με ποοοοοολύ υπομονή θα περιμένεις μέχρι να τα κάνει. Κάποια στιγμή θα τα κάνει και θα συνδυάσει τον παραπάνω τρόπο με το να "πηγαίνει τουαλέτα". Επιβράβευσε το τότε, για κάτι που έκανε καλά. Αυτό, εννοείται δεν γίνεται σε μια μέρα, αυτόματα.

Εννοείται ότι θέλει δουλειά, χρόνο και υπομονή, όπως και ό,τι άλλο θέλεις να του μάθεις.

Την "τιμωρία" ξέχνα την σαν μέσο ή σαν έννοια για τον κόσμο των σκύλων. ΔΕΝ είναι άνθρωποι και δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο όπως εμείς. Προσπάθησε να μάθεις να διορθώνεις όσα θεωρείς αταξίες ή ζημιές τη στιγμή που τα κάνει και όχι "αργότερα". Υπομονή και επιβράβευση. Με ένα χάδι κι ένα μπράβο κερδίζεις πολλά.

• Like
Reactions: GRDANE

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie