Προβληματισμός με ξηρά τροφή

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
rick ναι βγαζει αρκετη τριχα κ ναι πινσερακι ειναι..θα την βρω την ακρη ομως τι φταιει κ μαδαει τοσο πολυ,απλα περιμενω να την παρω στο σπιτι να συνηθισει παλι εκει κ μετα θα δω ξανα για τροφη κ για κανενα συμπληρωμα αν κ μαλλον θα καταληξω σε μπαρφ 4 φορες την εβδομαδα κ 3 ξηρα,ετσι λεω..θα δουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

D

Deleted member 14614

Guest
Ποσο εχει η pro plan? 15 κιλο?
54 ευρώ το 14κιλο.

rick ναι βγαζει αρκετη τριχα κ ναι πινσερακι ειναι..θα την βρω την ακρη ομως τι φταιει κ μαδαει τοσο πολυ,απλα περιμενω να την παρω στο σπιτι να συνηθισει παλι εκει κ μετα θα δω ξανα για τροφη κ για κανενα συμπληρωμα αν κ μαλλον θα καταληξω σε μπαρφ 4 φορες την εβδομαδα κ 3 ξηρα,ετσι λεω..θα δουμε.
Δεν ήξερα ότι τα σκυλιά αυτά βγάζουν τρίχα. Όσο ζεις μαθαίνεις λοιπόν! Ελπίζω να βρεις την άκρη σύντομα!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
54 ευρώ το 14κιλο.
Με 54 ευρω το 14 κιλο θεωρ οτι μπορεις να παρεις καλυτερης ποιοτητας τροφης απ'οτι
η proplan. για παραδειγμα, την fromm, την happy dog Africa, Belcando, Sam's field κτλ.
Σε περιπτωση παντα που δεν του κατσει καλα ;)

D

Deleted member 14614

Guest
Ναι, συγκριτικά τώρα που τα έβαλα κάτω, σε οικονομικό επίπεδο με συμφέρει η Belcando. Ποιοτικά, η καλύτερη που μπορώ να αγοράσω, με βάση τις δυνατότητές μου, είναι η Fromm classic. Εσύ Ειρήνη ποια χρησιμοποιείς?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ταιζω με sam's field εδω και ενα εξαμηνο ισως και περισσοτερο.
Τον κωδικο medium adult τα δυο και τον αλλον με το αρνι.
Και στους τρεις εκατσε παρα πολυ καλα απο την αρχη.
Αν με ρωτησεις, θα ηθελα κατι σε grain free ισως και λογω ρατσας αλλα
η τιμη τους κατανταει πλεον απαγορευτικη για την τσεπη μου. Αν ειχα
ενα ισως και να το τολμουσα! :)
Η Fromm Gold ειναι αρκετα καλη για την κλασσικη δεν εχω ακουσει κατι.

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Και εγώ πήγα από Arden Grange (κοτόπουλο) σε Sam's Field (σολωμό) με πολύ καλά αποτελέσματα.

D

Deleted member 14614

Guest
Λοιπόν, έχοντας χρησιμοποιήσει λίγο καιρό την Pro Plan, έχω βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα. Καταρχάς, νομίζω ότι του έχει κάτσει γενικά καλά. Παρατήρησα, πάντως, το εξής και θα το μοιραστώ μαζί σας σαν...κουτσομπολιό: η ανάσα του μυρίζει ακριβώς όπως μυρίζει η ανάσα δύο άλλων σκυλιών που ξέρω που τρώνε Friskies (δηλαδή, σαν ψαρίλα)! :confused:
Όπως και να'χει, συζήτησα πρόσφατα με αρκετό κόσμο που ασχολείται και όλοι μα όλοι μου πρότειναν Belcando ή Sam's Field και με προέτρεπαν να αλλάξω αυτή που δίνω κι ας του έχει κάτσει καλά. Οι λόγοι νομίζω γνωστοί σε εσάς εδώ στο forum, αλλά εγώ τώρα τους πληροφορήθηκα.:p
Έτσι, ξεκίνησε το εγχείρημα από σήμερα με Belcando dinner! Εντύπωση μου προκάλεσε το μέγεθος της κροκέτας, το οποίο "αναγκάζει" τον αχόρταγο να μην τρώει σαν λυσσασμένος+ότι ξεδιάλεξε αυτές τις κροκέτες και μετά έφαγε την παλιά τροφή! Για να δούμε...

D

Deleted member 14614

Guest
Νομίζω ότι το παρόν thread μπορεί πλέον να κλείσει. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την Belcando, πήρα και μια βούρτσα της προκοπής και όλα είναι καλά. Βέβαια, επειδή δεν χαμπαριάζει, από ένα σημείο και μετά άρχισε να την τρώει κι αυτήν σαν αχόρταγος, οπότε του πήρα ένα παιχνίδι που βάζεις μέσα την τροφή και τον αφήνω να παιδεύεται. χαχα
Σας ευχαριστώ όλες/όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας!:)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
... και εδώ λύθηκε η απορία μου!!
Παιχνίδι για να μην μασαμπουκώνει τόσο γρήγορα, ε;; Για δώσε φώτο στο λαό μπας και το ψάξουμε!!

Εγώ έχω αυτό το μπωλ και κάαααααααατι κάνει, αλλά λίγα πράγματα: εκεί που την κατάπινε αμάσητη σε 1.5', τώρα θέλει 2' :p

D

Deleted member 14614

Guest
Χαχα εντάξει, μεγάλη διαφορά!:p
Υπάρχουν 2 παιχνίδια που έχω βρει, τα οποία "ξεκλειδώνουν" την τροφή αν παιδευτεί για κάποια ώρα ο σκύλος. Βέβαια, έχε την Τασία από κοντά τις πρώτες μέρες για να ρυθμίσεις ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας. Όσο περνάει ο καιρός, βάζε το στο πιο δύσκολο.
Λοιπόν, εγώ αγόρασα αυτό: http://www.pet4u.gr/Product/3655/paihnidi_skyloy_premier_twist_n_treat_05390-0228409-05392
αλλά υπάρχει κι αυτό:
http://www.pet4u.gr/Product/844/paihnidi_skyloy_kong_classic_red_47201-47204
Ό,τι σου αρέσει καλύτερα! Αν θες, το φέρνω και μεθαύριο(αν δεν βρέχει) να δεις πως λειτουργεί!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Ρε συ, καλά το kong - το έχουμε και εμείς για λιχουδιές! - αλλά το άλλο είναι βασανιστήριο!! Θα σε πάνε μέσαααααααααααααααα, θα τον πάρουν τον Σπίθα πίσω στο καταφύγιο λέμεεεεε :p:p -- η μάνα σου τα'χει δει αυτά, ε;;; Θα σε διώξει και θα κρατήσει τον μικρό!!!!

Eγώ νόμιζα θα μου έδειχνες τίποτε τέτοιο... Married Minzilla: Let's Make: A Slow Feed Dog Bowl! Βέβαια, είδα και αυτό και έσκασα ένα σατανικό γελάκι να σου πω!!! O:) Maze Dog Food Bowl - Slows Rapid Eating - The Green Head

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Πολυ καλο ειναι και αυτο http://www.pet4u.gr/Product/4803/ta%C0stra_skulou_northmate
Το εχουν φιλοι μας που το σκυλι τους ειναι εξαιρετικα λαιμαργο και τρωει πλεον σε πιο νορμαλ χρονο. Το εχουμε δοκιμασει και στη Μοκα και τη πρωτη φορα εκανε ενα 5λεπτο να καταφερει να φαει :p

D

Deleted member 14614

Guest
Ρε συ, καλά το kong - το έχουμε και εμείς για λιχουδιές! - αλλά το άλλο είναι βασανιστήριο!! Θα σε πάνε μέσαααααααααααααααα, θα τον πάρουν τον Σπίθα πίσω στο καταφύγιο λέμεεεεε :p:p -- η μάνα σου τα'χει δει αυτά, ε;;; Θα σε διώξει και θα κρατήσει τον μικρό!!!!

Eγώ νόμιζα θα μου έδειχνες τίποτε τέτοιο... Married Minzilla: Let's Make: A Slow Feed Dog Bowl! Βέβαια, είδα και αυτό και έσκασα ένα σατανικό γελάκι να σου πω!!! O:) Maze Dog Food Bowl - Slows Rapid Eating - The Green Head
Ααα εγώ ακολουθώ τις οδηγίες του εκπαιδευτή! Είμαι αθώος!O:)
Χαχα δεν το έχει δει ακόμα, είμαι τυχερός! Έτσι και το δει θα αρχίζει να ουρλιάζει και μετά τα γνωστά: "Δεν είσαι γιος μου εσύ! Τι τον έκανες το γιο μου?":lol:
Το καταφύγιο θα πρέπει να μου κάνει μνημείο! Επιτέλους τα σκυλιά του (πρώην) χώρου του τρώνε όλη την τροφή τους και δεν τους την κλέβει κανείς!:p
Τα άλλα είναι για τα κουταβάκια...Εμείς οι σκληροί άντρες πρέπει να πασχίζουμε για το φαγητό μας χαχα

D

Deleted member 14614

Guest
Πολυ καλο ειναι και αυτο http://www.pet4u.gr/Product/4803/ta%C0stra_skulou_northmate
Το εχουν φιλοι μας που το σκυλι τους ειναι εξαιρετικα λαιμαργο και τρωει πλεον σε πιο νορμαλ χρονο. Το εχουμε δοκιμασει και στη Μοκα και τη πρωτη φορα εκανε ενα 5λεπτο να καταφερει να φαει :p
Συμφωνώ, πολύ καλό κι αυτό! Δεν το πρότεινα λόγω τιμής μόνο, είναι ολίγον τσουχτερή.

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Μιας και συζητάτε για το θέμα της κατάλληλης τροφής να θέσω κι εγώ το ερώτημά μου. Το ότι το κουτάβι μου έχει πολλά αέρια σημαίνει ότι ότι δεν του έχει κάτσει καλά η τροφή ή είναι φυσιολογικό λόγω του ότι είναι μωρό ακόμα? Επίσης, οι ταίστρες που προτείνατε ενδείκνυνται και για κουτάβια?

D

Deleted member 14614

Guest
Καλό θα ήταν να κάνεις μια αναζήτηση στο forum, καθώς υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με την ερώτησή σου.;)
Όσον αφορά τις ταίστρες, δεν νομίζω ότι ενδείκνυνται για κουτάβια, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος κιόλας, δεν έχω ιδέα με αυτές τις ηλικίες τι παίζει.

D

Deleted member 14614

Guest
Μου αρέσει που νόμιζα ότι θα έκλεινε το παρόν thread πριν από κανένα μήνα που το έγραψα. Αμ δε! Πάει και η Belcando. Πήξαμε στα αέρια και σε διάφορες μικρές στομαχικές διαταραχές. Τι διάολο γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω.
Τώρα του δίνω Royal Canin. Σίγουρα του έχει κάτσει καλύτερα. 1-2 φορές πλέον για κακά, μικρότερες ποσότητες και μειωμένα τα αέρια. Λίγες μέρες τώρα τη συνδύαζα και με μαγειρευτό και είχαμε άψογα αποτελέσματα. Μόλις την έδωσα σκέτη σήμερα, να και οι διάρροιες! Έτσι και υπήρχε ειδικός διατροφολόγος σκύλων, ειλικρινά, θα τον πήγαινα.

ΥΓ: Δεν σας έγραψα όσους μου προτείνατε Sam's Field, αλλά δίστασα να μεταβώ εκεί, μιας και μοιάζει αρκετά στη σύσταση με αυτή που έτρωγε.

Last edited by a moderator:

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Μου αρέσει που νόμιζα ότι θα έκλεινε το παρόν thread πριν από κανένα μήνα που το έγραψα. Αμ δε! Πάει και η Belcando. Πήξαμε στα αέρια και σε διάφορες μικρές στομαχικές διαταραχές. Τι διάολο γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω.
Τώρα του δίνω Royal Canin. Σίγουρα του έχει κάτσει καλύτερα. 1-2 φορές πλέον για κακά, μικρότερες ποσότητες και μειωμένα τα αέρια. Λίγες μέρες τώρα τη συνδύαζα και με μαγειρευτό και είχαμε άψογα αποτελέσματα. Μόλις την έδωσα σκέτη σήμερα, να και οι διάρροιες! Έτσι και υπήρχε ειδικός διατροφολόγος σκύλων, ειλικρινά, θα τον πήγαινα.

ΥΓ: Δεν σας έγραψα όσους μου προτείνατε Sam's Field, αλλά δίστασα να μεταβώ εκεί, μιας και μοιάζει αρκετά στη σύσταση με αυτή που έτρωγε.
Γιατι δεν δοκιμαζεις μαγειρευτο να ξεκινησεις ή barf ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog