Προβληματισμός για σκύλο-φύλακα

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Το θέμα μου αυτη τη στιγμη δεν ειναι η εκπαιδευση αλλα η επιλογη φυλης σκυλου . Ναι θελω ενα σκυλι που να ειναι ψαρωτικος , να ειναι και αποτελεσματικος ( εστω και με εκπαιδευση ) , να ειναι καλος με την οικογενεια , ισορροπημενος .
Το budget για αυτον το σκοπο δεν ειναι θενα .
.
Η επιλογη φυλης σκυλου συναρταται με την οποια εκπαιδευση γινει (ή δε γινει) ...υπαρχουν σκυλια με εντονα ενστικτα φυλαξης ακομα και χωρις ειδικη εκπαιδευση φυλαξης, που ομως θελουν εμπειρια στο χειρισμο τους ωστε να συμβιωνουν αρμονικα με κοσμο το 2012.

Απο την αλλη, υπαρχουν πιο ''ευκολα'' στην καθημερινη συμβιωση σκυλια που γινονται εξαιρετικοι φυλακες με τη σωστη εκπαιδευση.

Πχ μπαινει ενας εισβολεας μεσα στο σπιτι σου.Ο σκυλος μπορει να τον ακινητοποιησει, να τον δαγκωσει στο ποδι ή στο χερι ή και να τον κανει κομματακια ...και στις τρεις περιπτωσεις , εσυ σωθηκες (εστω πως αυτο ειναι δεδομενο) ...τι θα προτιμουσες ομως να κανει ο σκυλος ?

Απλα η αποψη μου :)

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Χωρις να αναλυσω (ισως το κανω αργοτερα,sorry αλλα "πλακωσε" δουλεια) θα πω πως δεν θα εμπιστευομουν εναν σκυλο που δεν τον ξερω,που δεν τον εχω μεγαλωσει και δεν τον εχω δοκιμασει απο μικρο σε ολα!Πως θα μπορουσα να ξερω τα ορια του,τις φοβιες που πιθανον να εχει,τις αντιδρασεις του σε "κακες" στιγμες που δεν εχουμε ζησει μαζι..κλπ κλπ κλπ!Και πανω απο ολα πως θα μπορουσα να εμπιστευτω αυτον τον σκυλο να παιξει με τα παιδια μου?????Εδω εκπαιδευμενα αλλα και ισορροπημενα ζωα που εχουν μεγαλωσει μαζι με τους ιδιοκτητες τους εχουν εκδηλωσει περιεργες συμπεριφορες....κατω απο γεγονοτα και καταστασεις!

Προσωπικη εμπειρια με τον σκυλο μου οταν ηταν 13 μηνων......με τρομαξε πολυ οταν πεσαμε μουρη με μουρη με ατομο με κινητικα προβληματα....αντεδρασε ακραια κ εγω χεστηκα απο τον φοβο μου στιγμιαια μην γινει κανα κακο,τον διορθωσα αμεσως (και μαλιστα ασχημα)....ειδα τις αντιδρασεις του πανω σ αυτο το συμβαν και πλεον ξερω πως να τον χειριστω σε μια τετοια κατασταση(αν και βελτιωθηκε)!Και μιλαω για ενα ακρως κοινωνικοποιημενο ζωο με καταστασεις και προσωπα!Για φαντασου αυτο να μου το εκανε ενα ενηλικο bandog 65-68-70kg ......3-4 ετων.....και χωρις να ξερω πως πρεπει να τον διορθωσω ωστε να μη φαει και μενα μαζι!
Και για να κλεισω.....θεωρεις σωστο ξαφνικα να αποκτησει ενα ενηλικο ζωο απο καποια "ζορικη" φυλη οπου εμπειρια και ακαριαιος σωστος χειρισμος θεωρουνται δεδομενα ενας ανθρωπος με 2 μικρα παιδια?Και μετα απο 20 χρονια αποχης??Η μηπως ειναι σαν το ποδηλατο κ αυτο...δεν ξεχνιεται ποτε!?!?!?

tzoutzoukos

Banned
Banned
10 Ιανουαρίου 2012
15
0
Αγαπητοι μου θελω να σας ευχαριστησω παρα πολυ για τις ομορφες και πραγματικα χρησιμες σκεψεις που μοιραζεστε μαζι μου .
Μου βαλατε σημερε πολυ δουλεια (σκεψη) για το σπιτι . Οπως σας ειπα εξ αρχης δεν κατεχω και πολυ το θεμα , αλλωστε ειμαι ενας απλος katroulis bourtzovlachos :))))))

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Μου βαλατε σημερε πολυ δουλεια (σκεψη) για το σπιτι . Οπως σας ειπα εξ αρχης δεν κατεχω και πολυ το θεμα , αλλωστε ειμαι ενας απλος katroulis bourtzovlachos :))))))
Μπράβο σου, όμως... βελτιώνεσαι και αυτό είναι πολύ καλό!!!:)
Και για σένα, αλλά και για το φόρουμ, στο οποίο, με τη συμβολή σου (και άθελά σου?) ξεκίνησε ένα ωραίο θέμα ...tzoutzoukos!:cool:;)

tzoutzoukos

Banned
Banned
10 Ιανουαρίου 2012
15
0
ευχαριστω για τα καλα σου λογια . αλλωστε εγω ολα αυτα τα χρονια ημουν λατρης των ωραιων συζητησεων απλως δεν με αφηνουν να εκφραστω οπως θελω

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Και πανω σ αυτο που λεει ο Johnk.....να πω ενα συντομο περιστατικο που συνεβη πριν κανα μηνα.....ελειψα για 5 λεπτα απο το σπιτι μου.....και εκεινη την ωρα θυμηθηκε ο πατερας μου να μου κανει επισκεψη....εχοντας ομως κλειδια του σπιτιου μου πηγε ο ανθρωπος να ανοιξει μ αυτα και να μπει μεσα....ε το αποτελεσμα ηταν ο πατερας μου να φυγει τρομαγμενος προς τα πισω να ακουμπησει το σωμα του στην πορτα του ασανσερ....και ο Negro να του εχει σκισει το πατζακι απο το παντελονι του.....απλα επειδη δεν ημουν παρων!!!Σε δευτρολεπτα που ακουσα τον πανικο ανεβηκα σε χρονο dt πανω....και ο Negro μεσα σε κλασματα ηταν αλλο σκυλι....χαρουμενος...φιλικος!Το αποτελεσμα ηταν να ακουσω κατι "γαλλικα" απο τον πατερα μου και να φυγει εκνευρισμενος!

Αν ομως ολο αυτο το επιχειρουσε ο Johnk παρεα με τα καλοσχηματισμενα οπισθια της Μοκας.....νομιζω πως θα εμπαινε ανενοχλητος μεσα!!! :p

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
ευχαριστω για τα καλα σου λογια . αλλωστε εγω ολα αυτα τα χρονια ημουν λατρης των ωραιων συζητησεων απλως δεν με αφηνουν να εκφραστω οπως θελω
χαχα...χαχαχαχα......φιλε tzoutzouko κι εγω ακριβως αυτο προβλημα εχω! :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
χαχαχαχαχχαχχαχα εισαι θεος! τελος! ( εγραψα 3 φορες " 45 χρονων αντρας και τζουτζουκος ? μαλλον θα εισαι και κατρουλης" αλλα το εσβηνα....)

tzoutzoukos

Banned
Banned
10 Ιανουαρίου 2012
15
0
ελατε τωρα μην με μπαναρετε παλι... καταρχας θα κατσω ησυχος κ συζηταμε οτι θελετε ησυχα κ ωραια.... κ επειτα αφου αυριο παλι εδω θα ειμαι.. αφου το λατρευω το DOGFORUMMMMM

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εammon δεν διαφωνώ κάπου με ότι έγραψες, μάλιστα με προβλημάτισες με την θετική έννοια :)
Η απάντηση μου "Ναι" πήγαινε περισσότερο για ένα σκύλο pet, όχι για σκύλο φύλαξης, μιας και δεν έχω και εμπειρία να απαντήσω για σκύλο φύλαξης, αλλά είχα και έχω σκυλιά που αποκτήθηκαν ενήλικα και δεν είδα κάποια διαφορά σαν pets πάντα,
σαφώς με έναν σκύλο που έχει εκπαιδευτεί για φύλαξη, είναι ενήλικος, και μου είναι άγνωστος αλλάζουν εντελώς τα πράγματα.

Ευχαριστώ για την διόρθωση :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
tzoutzoukos έχω πέσει κάτω,χαχαχαχαχαχαχαχα :D

Ντάξει μάλλον βαρέθηκες τον πολιτισμένο διάλογο και λες άντε ας φανερωθώ να κάνω surpriseeee!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
χαχα...χαχαχαχα......φιλε tzoutzouko κι εγω ακριβως αυτο προβλημα εχω! :D
Eammon, το θέμα είναι πως έχουμε πάρει χαμπάρι ότι εσύ έχεις το Negro και σε ...φοβόμαστε!!! Ολοι οι υπόλοιποι εκτός από τη ...Μόκα!:p

Ο tzoutzoukos, όμως, ώσπου να βρει τι φυλή θα αποκτήσει... ώσπου να την εκπαιδεύσει σε "ρεαλιστική", για "γεμάτο" δάγκωμα και "μακρινές"... Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι...;)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
tzoutzoukos, αν δεν πας για χειμερινά μπάνια, μία καλή τιμωρία θα ήταν να κρατήσεις κάποιο από τα 3 username που έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα:D:D:rolleyes:

Last edited:

tzoutzoukos

Banned
Banned
10 Ιανουαρίου 2012
15
0
Koιτάξτε θα μιλήσω ειλικρινα ( κ σιγα μην με πιστεψετε ) . Εκτιμω βαθυτατα το φορουμ κ τα ποιο πολλα μελη σε αυτο . Πολλες φορες λεω να μην συμμετεχω σε συζητησεις καθως διαφωνω με καποιους κ μετα με μπαναρουν ,αλλα δεν γινεται να κρατηθω πολυ .
Σχετικα με τον σκυλο φυλακα ( να μην ξεχνιομαστε ) εγω πιστευω στην αποκτηση κουταβιου κ βεβαια ειμαι πιστος σε μια φυλη της οποιας κατεχω κ σκυλο...
τακη αν δεν με μπαναρουν λεω να το κρατησω αυτο μου αρεσει...

Λοιπον θελετε να συνεχισουμε την συζητηση κ να κανουμε πως ειμαι ο 45αρης οικογενειαρχης που ψαχνει ή να το γυρισω στον μπουρτζοβλαχο που ψαχνει σκυλι για την στανη ? ειμαι ανοιχτος κ σε αλλα σαναρια , χατιρια δεν χαλαω

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eπειδη σιγουρα θα μπαναριστεις για τριπλοεγγραφη πες μας τι σκυλο εχεις πραγματικα καλυτερα.
Επισης, θα μπορουσες να διαφωνεις χωρις να τρολαρεις και να προσβαλλεις... δε θα χρειαζοταν εξαρχης να γραφεσαι ξανα και ξανα.

Και για να μεινουμε στο θεμα... εγω εχω εναν ενηλικο πια σκυλο δυναμικης φυλης που δεν φημιζεται ιδιαιτερα για τις ικανοτητες φυλαξης της ( οχι με τη μορφη που ολοι γνωριζουμε τουλαχιστον). Υστερα απο σχεδον 3 χρονια συμβιωσης αποφασισα οτι δε θα εκπαιδευσω ποτε σκυλο σε ρεαλιστικη και δαγκωματα πριν αυτος κλεισει τα 3 του χρονια και διαμορφωσει τον τελικο του χαρακτηρα. :)

tzoutzoukos

Banned
Banned
10 Ιανουαρίου 2012
15
0
ντάξη οταν λεμε ισορροπημενο σκυλι φυλακα δεν χρειαζετε να ονοματισουμε.... πυρινομαυρο με ουρα....
αμαλιαζ επειδη θα μπορουσα να ειμαι κ gold partner ( > 120 εγγραφες ) μπορειτε να με αφησετε κ να μην με μπαναρετε κ να υποσχεθω πως θα συμπεριφερομαι αψογα ? αλλωστε οταν με μπαναρουν κ γραφουν χρονος ληξης τιμωριας ποτε... δεν μου αφηνουν κ πολλα περιθωρια... κ δεν φταιω κ παντα εγω

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
O μαστερ οφ δε φορουμ που θα πρεπει να απευθυνθεις λεγεται admin... με πμ.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Στο ειχα γραψει τζουτζουκε σε αλλο θεμα οτι ο σκυλος σου πρεπει να ειναι ενα χονδρο μαυρο-πυρινο χαχαχα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ