Προβληματισμός Τροφής κουταβιού

ξεαν

Member
2 Απριλίου 2011
6
0
Καλημέρα,
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τον προβληματισμό μου…
Εδώ και 3 μέρες στην οικογένεια προστέθηκε ένα καινούριο μέλος, είναι ένα yorkshire terrier! Ο τύπος στο petshop που πήγα και πήρα τροφή μου έδωσε κροκέτες για κουταβάκια και μου υπέδειξε μια δοσολογία-μερίδα ελάχιστη με την οποία γεμίζω το κουπάκι του 3 φορές την ημέρα! Το θέμα είναι ότι με το που αφήνω το κουπάκι κάτω, μέσα σε δευτερόλεπτα το γεύμα εξαφανίζεται! Καταβροχθίζει τις κροκέτες με τεράστια λαιμαργία σε χρόνο ρεκόρ σαν να έχει φάει για μέρες! Μήπως πρέπει να του δίνω και κάτι ακόμα ή τελικά να του βάζω περισσότερο??? Τι λέτε???

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Χυμα τροφη πηρες ? Αν οχι τοτε το σακουλι της τροφης γραφει ενδεικτικες ποσοτητες τροφης αναλογα το βαρος ή την ηλικια. Ποσο ζυγιζει το κουταβι ?

ξεαν

Member
2 Απριλίου 2011
6
0
Τώρα είναι 1,200 kg! Και το σακουλάκι από πίσω λέει όσο μου είπε και ο πωλητής του petshop, αλλά την τρώει πολύ γρήγορα! Σε δευτερόλεπτα και είναι πολύ λίγο! γεμίζει σχεδόν ένα κουτάκι του film! Δε νομίζω να χορταίνει μόνο με τόσο!!

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Τώρα είναι 1,200 kg! Και το σακουλάκι από πίσω λέει όσο μου είπε και ο πωλητής του petshop, αλλά την τρώει πολύ γρήγορα! Σε δευτερόλεπτα και είναι πολύ λίγο! γεμίζει σχεδόν ένα κουτάκι του film! Δε νομίζω να χορταίνει μόνο με τόσο!!
Εφόσον γνωρίζεις την ηλικία του κουταβιού, εφόσον είσαι βέβαιος για το σε ποιά φυλή ανήκει τότε θα ακολουθήσεις τις οδηγίες που υπάρχουν πίσω από την τροφή. Το ότι είναι λαίμαργο δε σημαίνει ότι δε χορταίνει.
Θές να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες (ηλικία, φύλο, τρόπος απόκτησης κλπ) μήπως μπορεί κάποιος να σου γράψει ποιό εξειδικευμένες απόψεις - προτάσεις?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Οι τιμες ειναι ενδεικτικες, καποια θελουν παραπανω τροφη καποια αλλα λιγοτερη, αναλογα τον σκυλο.

ξεαν

Member
2 Απριλίου 2011
6
0
Είναι αρσενικό yorkshire 2,5 μηνών και τρέχει συνέχεια! Ελπίζω να κοιμάται όταν κοιμάμαι κι εγώ γιατι διαφορετικά δε κοιμάται ποτέ!!!(-: Είχα ακόμα 2 σκυλάκια αλλα αυτό, πραγματικά είναι ακούραστο!

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Οι τιμες ειναι ενδεικτικες, καποια θελουν παραπανω τροφη καποια αλλα λιγοτερη, αναλογα τον σκυλο.
zarof κρίνεις ότι έχει ο φίλος μας ή εσύ τη εμπειρία να κρίνεις πότε ένα κουτάβι θέλει παραπάνω από τη προβλεπόμενη ποσότητα? Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για κόπρανα για πλευρά κλπ πρέπει να εμπλακεί ο εκτροφέας ή/και ο κτηνίατρος? Ο φίλος μας βλέπω ότι αυτό που τον απασχολεί είναι ότι τρώει λαίμαργα την τροφή, αυτό είναι ένδειξη για αύξησή της?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Εγω απλα επισημανα αυτο που γραφουν επανω στην συσκευασια οι περισσοτερες τροφες, οπως επεισης λενε διαφορετικες ποσοτητες για δραστηρια ή λιγοτερο δραστηρια σκυλια. Ο φιλος αναρωτιθηκε αν η ποσοτητα ειναι επαρκης για το σκυλακι του.

ξεαν

Member
2 Απριλίου 2011
6
0
Τρώει λαίμαργα αλλα θεωρώ ότι η προτεινόμενη ποσότητα είναι λίγη! Βέβαια κάτι παραπάνω θα ξέρει ο κτηνίατρος που μου είπε τόσο και 3 φορές την μέρα, αλλα προβληματίζομαι! Σίγουρα χορταίνει?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Τα περισσοτερα σκυλια (αν οχι ολα) ειναι λαιμαργα, ποσο μαλλον οταν ειναι κουταβια. Δινε προς το παρων οσο λεει η συσκευασια και αν καποιο μελος που εχει την ιδια ρατσα και την εμπειρια ενος τετοιου κουταβιου σου προτεινει κατι διαφορετικο πρατεις αναλογως (με την συμφωνη γνωμη του γιατρου σου). Ισως καποιος εκτροφεας να ειναι πιο αρμοδιος να σου απαντησει, απο που το πηρες το κουταβακι ?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
τα κουταβια ειναι λαιμαργα
μπουκωστο στο φαι τωρα που ναι κουταβι δεν παθαινει τιποτα ουτε παχυσαρκο γινεται
μεγαλωνοντας βλεπεις ποσο χρειαζετε και κοβεις.
και αμα εισαι τυχερος θα παραμεινει λαιμαργο παντα

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
τα κουταβια ειναι λαιμαργα
μπουκωστο στο φαι τωρα που ναι κουταβι δεν παθαινει τιποτα ουτε παχυσαρκο γινεται
μεγαλωνοντας βλεπεις ποσο χρειαζετε και κοβεις.
και αμα εισαι τυχερος θα παραμεινει λαιμαργο παντα
Off topic
ααααααχ ετσι μας λεγανε και για τον Rorry οταν τον βρηκαμε και εφτασε κοντα 10 κιλα... Ασε την κοιλια του που κρεμεται λες και εχει γενησει. Ατιμο πλασμα ολο στο φαι εχει το μυαλο του, τρωει περιπου 150 γραμαρια την μερα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ. Τρωει και της Luna αλλα και απο του Ζαροφ (αν προλαβει). Απο το φαι θα παει αυτος ο γατος.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
738
χαλκιδα
www.facebook.com
ας τα γατια!αλο θεμα αυτα.
το σκυλι οσο ειναι στην αναπτυξη οσο και να φαει κακο δεν του κανει
εκτος αν δινει κροκετα υψηλη σε πρωτεινη που απο οσο καταλαβα οχι.
αρα ας φαει το παιδι και μεγαλωνοντας θα δει ποσο χρειαζεται
κατα τη γνωμη μου αυτο που γραφουν απο πισω οι τροφες ειναι πολυ αοριστο
εγω ετσι και ταισω οσο λεει.θα με παρουν με τις πετρες οτι τα αφηνω νηστικα

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Σιγουρα η ενδεικτικη ποσοτητα που αναγραφεται δεν μπορει να καλυψει ολες τις ρατσες, μιας και καθε φυλη (αλλα και οργανισμος) εχει διαφορετικες αναγκες. Και εγω με τον ζαροφ τον πρωτο καιρο οταν πηγαινα βαση του πινακα της τροφης τον εβλεπα να αδυνατιζει σταδιακα και φανηκε και στο ζυγισμα τον επομενο μηνα.
Φιλε να προσεξεις γιατι μερικες τροφες αναφερουν το βαρος του σκυλου σε pounds, οχι σε κιλα.