Προβληματα συμπεριφορας (και στην βολτα..)!!

agg03

Member
5 Ιουνίου 2013
7
0
28
αθηνα, αιγαλεω
καλησπερα!:D
θα ηθελα να με βοηθησετε εαν μπορειτε σχετικα με την συμπεριφορα της σκυλιτσας μου στη βολτα της..ειναι 2.5 χρονων περιπου και μας την εδωσαν πριν 6 μηνες. οταν την βγαζαμε βολτα πριν 6 μηνες φοβοταν τα παντα και καθε ανθρωπος που την πλησιαζε και καθε σκυλος αλλα σπανια γινοταν επιθετικη, ομως καναμε αρκετα μεγαλη βολτα τις περισσοτερες φορες. τωρα πια ανθρωπος δεν μπορει να την πλησιασει γτ του δειχνει τα δοντια της και σε ατομα που ειχε γνωρισει και με τους σκυλους ακομα χειροτερα.. λοιπον οταν την βγαζουμε κανει την αναγκη της και μετα με τραβαει παρα πολυ θελοντας να παει σπιτι και δεν προχωραει προς την αντιθετη κατευθηνση,ξαπλωνει κατω και δεν μπορω να την τραβηξω επισης στην βολτα δεν με ακουει καθολου..με αποτελεσμα η βολτα να ειναι 10 λεπτα το πολυ!!! :neutral::neutral::(

agg03

Member
5 Ιουνίου 2013
7
0
28
αθηνα, αιγαλεω
λοιπον ψαχναμε να υοθετησουμε ενα μικροσωμο σκυλακι γκριφον-κανις και βρηκαμε την lily.η lily ζουσε σε χωριο,σε χωραφια για την ακριβεια, μια κυρια την ειχε φερει 1-2 μηνες πριν την παρουμε στην αθηνα..επισης ηταν συνεχεια με ενα αλλο σκυλακι μαζι..αυτα ξερω για την ζωη της πριν..αυτο που εχω ομως καταλαβει ειναι οτι εχει κακη εμπηρεια με τα παιδια και δεν ειναι κοινωνικοποιημενη..εχω διαβασει πολλα αρθρα για την κοινωνικοποιηση αλλα δεν εχω βγαλει ακρη.
οταν την πρωτοπηραμε ετρεμε οταν την ειχα αγκαλια και καθοταν κατω απο την τραπεζαρια. το βραδυ κοιμηθηκαμε μαζι και ερχοταν μονο σε μενα..δεν επαιζε καθολου και φοβοταν τα παντα! τωρα πια παιζει και με παιχνιδια που φοβοταν..και στην βολτα της η ουρα ηταν στα σκελια τωρα ειναι ψηλα αλλα εχουμε αλλα προβληματ....:/

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Εχεις τρόπο, να ανέβεις κάποια στιγμή, μέχρι το Μαρούσι, στο puppies park;
Είναι πλήρως εμβολιασμένη φαντάζομαι έτσι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Puppies-Park.gr - Αρχική

Αν μπορείς, κανόνισε μια βόλτα προς τα κει. Αρκεί το σκυλί σου, να μην είναι φουλ επιθετικό προς άλλα σκυλιά, με το "χαίρω πολύ". Μπορούν να σας δουν, και να κάνουν μια πρώτη διάγνωση. Ισως, να σου δώσουν και μια γραμμή, του τι μπορεί να φταίει, ή τι πρέπει να κάνεις.

agg03

Member
5 Ιουνίου 2013
7
0
28
αθηνα, αιγαλεω
μεχρι τον σεπτεμβρη δεν θα μπορεσω γιατι δεν ειμαι αθηνα.
επιθετικη δεν ειναι..κανει πισω βηματα..κρυβεται πισω μου και αν επιμενει ο αλλος ανθρωπος ή σκυλος αρχιζει να γρυλιζει και μετα δειχνει τα δοντια της..!! ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
μεχρι τον σεπτεμβρη δεν θα μπορεσω γιατι δεν ειμαι αθηνα.
επιθετικη δεν ειναι..κανει πισω βηματα..κρυβεται πισω μου και αν επιμενει ο αλλος ανθρωπος ή σκυλος αρχιζει να γρυλιζει και μετα δειχνει τα δοντια της..!! ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
Αρα φοβάται και σου ζητά με τον τρόπο της να την προστατεψεις. Οταν το κάνει αυτό, την παιρνεις και φεύγεις αμέσως, μην την αφηνεις αλλο "εκτεθειμένη" σε αυτό που φοβάται, ακόμα και αν ειναι κολλητος-η σου και θες να μιλήσετε. Προέχει η Λιλλυ. Και μην την αφησεις να φτάσει σε σημείο να γαυγίσει προς τον αλλο για να τον διώξει. Μόλις "ξυνισει τα μουτρα" της, παρε την αμεσως.
Αλλά ετσι που τα περιγράφεις οντως πρεπει να σας τσεκάρει κάποιος γνώστης συμπεριφορών και όχι απλά εκπαιδευτής.

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Αρα φοβάται και σου ζητά με τον τρόπο της να την προστατεψεις. Οταν το κάνει αυτό, την παιρνεις και φεύγεις αμέσως, μην την αφηνεις αλλο "εκτεθειμένη" σε αυτό που φοβάται, ακόμα και αν ειναι κολλητος-η σου και θες να μιλήσετε. Προέχει η Λιλλυ. Και μην την αφησεις να φτάσει σε σημείο να γαυγίσει προς τον αλλο για να τον διώξει. Μόλις "ξυνισει τα μουτρα" της, παρε την αμεσως.
Αλλά ετσι που τα περιγράφεις οντως πρεπει να σας τσεκάρει κάποιος γνώστης συμπεριφορών και όχι απλά εκπαιδευτής.
Το την παίρνεις και φεύγεις δεν είναι η λύση όμως, είναι αποφυγή του προβλήματος, χώρια ότι μπορεί να το κάνει χειρότερο, ειδικά αν την πάρεις αγκαλιά για να φύγεις.
Προτείνω δημιουργία σεναρίων με φίλους και γνωστούς, οι οποίοι θα πλησιάζουν το σκυλί σε απόσταση που δεν θα ξινίσει, χωρίς να έχουν καμία οπτική επαφή μαζί του, θα πετάνε μία λιχουδιά και θα γυρνάνε πλάτη και θα φεύγουν.
Το ίδιο με τα σκυλιά. Όταν το σκυλί είναι σε απόσταση που δεν ενοχλείτε, με το που θα γυρνάει το βλέμμα της να κοιτάξει το άλλο σκυλί, λιχουδιά και χάδια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το την παίρνεις και φεύγεις δεν είναι η λύση όμως, είναι αποφυγή του προβλήματος, χώρια ότι μπορεί να το κάνει χειρότερο, ειδικά αν την πάρεις αγκαλιά για να φύγεις.
Προτείνω δημιουργία σεναρίων με φίλους και γνωστούς, οι οποίοι θα πλησιάζουν το σκυλί σε απόσταση που δεν θα ξινίσει, χωρίς να έχουν καμία οπτική επαφή μαζί του, θα πετάνε μία λιχουδιά και θα γυρνάνε πλάτη και θα φεύγουν.
Το ίδιο με τα σκυλιά. Όταν το σκυλί είναι σε απόσταση που δεν ενοχλείτε, με το που θα γυρνάει το βλέμμα της να κοιτάξει το άλλο σκυλί, λιχουδιά και χάδια.
Οσο δεν εχει τη δυνατότητα να το δει επαγγελματίας ειναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να "επιβάλλεις" σκηνικά στο σκυλι. Και δεν κουκουλώνεις καποιο πρόβλημα με το να απομακρύνεις το σκυλι. Το ιδιο το σκυλι σου ζητά με τον τρόπο του να φύγει, γιατι στρεσσαρεται. Σταδιακά θα χτισει εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας με το αφεντικό, που ως τοτε το "προστατευει" και θα δοκιμάζει να πλησιάσει ηρεμα. Εμεις με αυτό το μοτιβο εκπαιδευσης (γιατι ειχαμε πολύ παρομοιο πρόβλημα) σημερα παίξαμε μεχρι τελικης πτωσης με σκυλι! Εκανα το σταυρό μου να βλέπω τη δικιά μου να χαζοπαιζει!!!

agg03

Member
5 Ιουνίου 2013
7
0
28
αθηνα, αιγαλεω
ειχα διαβασει αρθρα που λεγανε οτι δεν πρεπει να παρουμε αγκαλια τον σκυλο οταν φοβαται η οταν γαυγιζει σε κατι/καποιον γιατι το επιβραβευουμε ετσι..ευχαριστω για την πληροφορια!

agg03

Member
5 Ιουνίου 2013
7
0
28
αθηνα, αιγαλεω
το ειχα δοκιμασει αλλα δεν πετυχαινε τιποτα..μαλλον επειδη ο γνωστος μου την κοιτουσε και περιμενε εκει.
ευχαριστω θα το δοκιμασω! :)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Εχεις τρόπο, να ανέβεις κάποια στιγμή, μέχρι το Μαρούσι, στο puppies park;
Είναι πλήρως εμβολιασμένη φαντάζομαι έτσι;
εαν κάθε φορά που ανέφερες τους απο πάνω, πέρναμε μισό ευρώ, τώρα θα είχαμε να πληρώσουμε τον σέρβερ...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ειχα διαβασει αρθρα που λεγανε οτι δεν πρεπει να παρουμε αγκαλια τον σκυλο οταν φοβαται η οταν γαυγιζει σε κατι/καποιον γιατι το επιβραβευουμε ετσι..ευχαριστω για την πληροφορια!

Δεν μιλάω για αγκαλια. Αν και υπο προϋποθέσεις που συντρεχουν για θεμα ασφάλειας του σκυλου, η εκπαιδεύτρια μας μου εξηγησε οτι πρεπει να σηκώσω το σκυλι και να γυρισω πλάτη προς τον επιτιθέμενο σκύλο. Αλλά ειπαμε... ειδικές περιπτώσεις...
Αυτό που λέω, ειναι να απομακρυνθείς από το ερεθισμα που την κανει να γαυγισει. Σε 5 βηματα πισω περιπου ωστε να δεις αν εκει γαυγιζει ακόμα, αλλιως ακόμα πιο πισω. Και μετά σταδιακά με τη βοηθεια εκπαιδευτή θα μάθετε πώς να προσεγγιζετε ερεθισματα που προκαλούν τετοια αντιδραση. Μην την αφηνεις να φτάσει ομως στο σημείο να παρει πρωτοβουλια να ορμηξει γαυγιζοντας, γιατι ήδη ξεχειλιζει το στρες της τοτε!
Και κατι αλλο που μου ειπε η εκπαιδεύτρια μου.... οταν την βλέπεις να μυριζεται με σκυλι και μετά να πισωκάθεται, την παιρνεις. Της αρκουν 3 δευτερόλεπτα για να αντιληφθει αν θελει τον συγχρωτισμό με τον αλλο σκύλο.
Με τη βοηθεια εκπαιδευτη (ιδανικά να ειναι συμπεριφοριστής -με πτυχίο όμως, όχι εμπειρικος) θα αυξηθει η ανοχή της και με δουλειά θα διορθωθει!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro