Προβλήματα συμπεριφοράς-τι να κάνω;

leroef

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2009
57
0
58
Θεσσαλονίκη
Και πάμε στα αποτελέσματα

Χτες το βράδυ βρίσκουμε το Μπόμπο (αυτόν απο τις φωτογραφίες στη Χαλκιδική - βλ άλμπουμ) και τον βλέπω άπως πιο ευδιάθετο.

Αφήνουμε το Μπόμπο και πηγαίνουμε στο σκυλοπάρκο.Παρατηρώ ότι φεύγει σιγά σιγά από δίπλα μου και πηγαίνει και μυρίζει γύρω γύρω.Μετά από λίγο ξεμυτάει και τρέχει (για λίγο βέβαια) με κάποιο άλλο σκυλί κυνηγώντας κουκουνάρια αλλά όχι τίποτε το ιδιαίτερο.Ερχόταν συχνά πυκνά και καθόταν δίπλα μου.

Και φτάνουμε στη σημερινή μέρα.Πήρα μαζί μου και το γιο μου και ξεκινήσαμε για βόλτα.Γρήγορα γρήγορα έκανε τις ανάγκες του.Περνάμε στην παραλία και βλέπω ότι έχει περισσότερη σιγουριά.Σε όλη τη διαδρομή σπάνια κατέβαζε την ουρά.Προσπαθούσε να τρέξει προς τα ποδήλατα που περνούσαν και τους ανθρώπους που έτρεχαν , ενώ μέχρι τώρα μόλις έβλεπε κάτι παρόμοιο έβαζε την ουρά από κάτω και πήγαινε αντίθετα.

Και φτάνουμε στο σκυλοπάρκο.Βλέπει τα άλλα σκυλιά κι αρχίζει να τραβάει προς τα εκεί.Τον λύνω και φεύγει σφαίρα με διάθεση για παιχνίδι.Μόλις φτάνει κοντά αρχίζει να τρέχει γύρω γύρω χωρίς να γυρίσει να δει που είμαι.Ξεκινάει το παιχνίδι.Αρχίζει ο γιος μου να του πετάει κουκουνάρια κι αυτός τα κυνηγάει μη δίνοντας σημασία σε θορύβους που ακουγόταν.Και η ουρά πάνω!Σημαία!:eek:

Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα!Όποτε βρίσκαμε τον Αδάμ τον απέφευγε κι όταν τον πλησίαζε ο Αδάμ λούφαζε κι ερχόταν δίπλα μου με την ουρά από κάτω και καθόταν.Ακόμα και πριν τα πυροτεχνήματα που σε γενικές γραμμές έπαιζε , όταν τον πλησίαζε ο Αδάμ το έκανε αυτό και μάλιστα σταματούσε για λίγο το παιχνίδι.

Σήμερα όμως την ώρα που κυνηγούσε το κουκουνάρι πήγε ο Αδάμ να του το πάρει.Υπό τις παλαιότερες γνωστές συνθήκες θα το άφηνε αμέσως και θα ρχόταν δίπλα μου.Σήμερα όμως όχι μόνο δεν το άφησε αλλά όταν τον ζόρισε ο Αδάμ έδειξε επιθετική διάθεση(ποιος!η "μοδίστρα"!! :) ) και με το τέλος του επεισοδίου(δευτερόλεπτα κράτησε) συνέχισε να παίζει απτόητος και μάλιστα όταν τον κυνηγησε ο Αδάμ το είδε για παιχνίδι κι έτρεχε χαρούμενος με την ουρά πάνω!! :eek::eek:

Το άλλο γεγονός που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι το εξής :
Όταν ερχόταν κάποιο σκυλί στο πάρκο , ειδικά άγνωστο περίμενε να πάνε πρώτα τα υπόλοιπα σκυλιά για γνωριμία και μετά πήγαινε δειλά δειλά και διστακτικά με την ουρά κάτω κι αυτός , έπαιρνε μια μυρωδίτσα και πάλι δίπλα στα πόδια μου.Αυτό γινόταν ακόμα και τις ¨καλές εποχές".
Σε κάποια στιγμη έρχονται τρία άτομα με ένα θηριώδες Αγ.Βερνάρδου(δεμένο ευτυχώς) που δεν το είδα να έχει και τόσο φιλικές διαθέσεις.Γυρνάω και τι να δω!Ο Κάρλος με την ουρά πάνω να φεύγει πρώτος προς το θηρίο!!!:eek::confused::eek:;)

Δε γνωρίζω αν όλα αυτά οφείλονται στο rescue remedy ή στο γιο μου(στον οποίο παρεπιπτόντως δεν έδωσε και πολλή σημασία σήμερα) ή στη διάθεσή μου που προσπάθησα να είναι όσο το δυνατό πιο χαρούμενη ή στο γεγονός ότι μεγαλώνει και ίσως σιγά σιγά το ξεπερνάει ή σε όλα τα παραπάνω μαζί.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όλοι όσοι ήταν στο πάρκο εντυπωσιάστηκαν με την αλλαγη κι ακόμα περισσότερο εγώ.Είναι σα να έβγαλα άλλο σκυλί βόλτα σήμερα.

Θα συνεχίσω την ίδια τακτική και την παρακολούθηση μέχρι να μπορώ να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Συγγνώμη για τα μακροσκελή ποστ αλλά καταλαβαίνετε ότι θα ήθελα να σας ενημερώσω λεπτομερώς για τις νέες εξελίξεις.;)

Last edited:

leroef

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2009
57
0
58
Θεσσαλονίκη
Νεότερα από το μέτωπο.

Τον τελευταίο 1-1,5 μήνα η κατάσταση ήταν δραματική.Το σκυλί ήταν σε μια μόνιμη κατάσταση φόβου με το οτιδήποτε.συνέβησαν και κάποια περιστατικά (απρόβλεπτα) που επιδείνωσαν την κατάσταση.

Ένα βραδάκι που ήμασταν στο σκυλοπάρκο , κι ενώ έκανε κάποιες προσπάθειες να παίξει(οι οποίες έμεναν στη μέση λόγω κάποιων θορύβων που ακουγόταν) , ξαφνικά από το παρακείμενο μαγαζί αρχίζουν τα πυροτεχνήματα!!
Όπως καταλαβαίνετε τρομοκρατήθηκε.Το καλό ήταν ότι βλέποντάς με ήρεμο να κάθομαι στο παγκάκι σα να μη συμβαίνει τίποτε , ήρθε και κόλλησε δίπλα μου.Από κει και πέρα έτρεμε σαν το κομπρεσέρ ακόμα κι όταν είχε περάσει αρκετή ώρα από το τέλος των πυροτεχνημάτων.Οπότε τον πήρα και γυρίσαμε στο σπίτι.

Άλλο περιστατικό (τριήμερο αυτή τη φορά
)ήταν στη γιορτή της Αναλήψεως.Μένω δίπλα σχεδόν από την εκκλησία.Της Αναλήψεως γίνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία (και κατ'επέκταση γύρω από το σπίτι) μεγάλο πανηγύρι.Η κατάσταση ήταν τραγική!!Μαύροι , άσπροι , κίτρινοι με την πραμάτεια τους να έχουν καταλάβει όλα τα πεζοδρόμια κι όσος χώρος έμενε τον καταλάμβαναν οι "πελάτες" τους.Δε μπορούσα κυριολεκτικά να βγω από το σπίτι χωρίς να κάνω ελιγμούς και να περάσω πάνω από σεντόνια με τσάντες , καπέλα και τα συναφή.Αναγκαστικά τον έβγαζα βόλτα για να κάνει την ανάγκη του οπότε καταλαβαίνετε τον τρόμο του σκυλιού.

Μετά το πανηγύρι το σκυλοπάρκο καταλήφθηκε για δυο βδομάδες περίπου από κάποιες πολιτικές οργανώσεις που έκαναν εκεί τα τριήμερα φεστιβάλ τους.(3 μέρες το φεστιβάλ κι άλλες 3-4 πριν οι ετοιμασίες
).Οπότε δε μπορούσα να τον πάω εκεί.Πέσαν και κάποια πυροτεχνήματα σε κάποια βόλτα μας (μόλις είχαμε βγει) κι έδεσε το γλυκό!!

Η μόνη περίπτωση που δε φοβόταν ήταν την Κυριακή του Πάσχα που πήγαμε σε μια φίλη για καφέ.Στην Κερκίνη.Εκεί ήταν κανονικό σκυλί χωρίς να φοβάται.

Και φτάνουμε στην προηγούμενη Τετάρτη που αποφασίζω να τον πάω στα Πλατανάκια.Ήταν άλλο σκυλί!!Επι 1-1,5 ώρα ξεσκίστηκε στο τρέξιμο και στο παιχνίδι!!Με χελώνες έπαιξε , ελάφια ,κατσικάκια , κότες ,λαγούς κυνήγησε , γενικά ήταν ένα σκυλί που δεν καταλάβαινες ότι φοβάται.Αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες http://ourdogs.gr/ad/viewtopic.php?f=76&t=23228&start=70#p441927http://www.dogforum.gr/v3/album.php?albumid=1527 .Υπάρχουν και τα βίντεο.http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10654-My-name-is-Κάρλος/page5

Την Παρασκευή τον παίρνω και πάμε Χαλκιδική(ως προνομιούχοι
έχουμε εκεί ένα σπίτι).Άλλο σκυλί!!Κανονικό!!Με τις χαρούλες του , τα παιχνίδια του , τα κυνηγητά του και όλα τα σχετικά.Και μάλιστα ΔΕΝ έμπαινε μέσα!Όλο στο μπαλκόνι την έβγαζε(ενώ στη Θεσσαλονίκη σχεδόν ποτέ δε βγαίνει στο μπαλκόνι)!!Μέχρι που έφτασε σε σημείο να κάνει μαγκιές σε κάποια θηριώδη σκυλιά που ήταν μέσα σε κάποια οικόπεδα(στην πόλη μόλις τον γαβγίσει κανένα σκυλί από σπίτι ή μπαλκόνι βάζει την ουρά από κάτω).Το Σάββατο το βράδυ που καθόμασταν αργά στο μπαλκόνι με τη γυναίκα μου και πίναμε κάτι μπύρες ο Κάρλος λαγοκοιμόταν στα πόδια μας και πέρασε ένα μηχανάκι που η εξάτμισή του έκανε δαιμονισμένο θόρυβο(σαν πυροτεχνήματα).Ούτε που γύρισε το κεφάλι!!

Από χτες το απογευματάκι που γυρίσαμε ξανάγινε το γνωστό φοβικό σκυλί της Θεσσαλονίκης!Μια από τα ίδια!!

Τελικά έχω ένα σκυλί διχασμένη προσωπικότητα!!Στη Θεσσαλονίκη φοβάται τα πάντα και στην εξοχή δε φοβάται τίποτα!!Και δε βλέπω κάποια λύση.Το να μετακομίσω σε χωριό μάλλον απορρίπτεται οπότε η μόνη μου ελπίδα πια είναι μήπως όταν πάμε σε κανα δυο βδομάδες στη Χαλκιδική και μείνουμε κανένα μήνα , μπορέσει να ξεπεράσει κάπως το πρόβλημα.

leroef

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2009
57
0
58
Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή γυρίσαμε από τις διακοπές.Ο νεαρός έμεινε για 1,5 περίπου μήνα στα Μουδανιά στη Χαλκιδική με ένα διάλειμμα μιας βδομάδας που πήγαμε στο Κιάτο(Κορινθία).
Όλο αυτό το διάστημα ένιωθα ότι είχα πραγματικά σκυλί.Ελάχιστες φορές έδειξε κάποιους φόβους , τους οποίους ξεπερνούσε σχετικά εύκολα και γρήγορα(3 φορές πυροτεχνήματα και μερικές φορές επιθετικά γαβγίσματα από σκυλιά).Για να μη μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες διαφόρων περιστατικών , λέω μόνο ότι ήταν ένα σκυλί χωρίς σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς , κι όσες φορές το παρουσίαζε ήταν εύκολα διαχειρίσιμο.
Η μεγάλη μου αγωνία ήταν μήπως γυρνώντας στη βάση μας επέστρεφε στην παλιά φοβική συμπεριφορά του.Μέχρι σήμερα όμως(λίγες μέρες είναι βέβαια) συνεχίζει να έχει τη συμπεριφορά του τελευταίου 1,5 μήνα.Χαρά όταν είναι να βγει βόλτα , η ουρά πάνω σα σημαία , καθόλου φόβος με πράγματα που πριν τον τρομοκρατούσαν , διάθεση για παιχνίδι με άλλα σκυλιά ακόμα κι όταν υπάρχουν παράξενοι θόρυβοι.Χαρακτηρηστικό το παρακάτω σημερινό τρίλεπτο βίντεο(το παιχνίδι με το συγκεκριμένο σκυλί ήταν πάνω από ένα 20άλεπτο δίπλα από δρόμο με πολλή κυκλοφορία , σε περιφραγμένο βέβαια χώρο).
http://www.youtube.com/watch?v=zqFW30lygl4
Δείχνει ότι ξεπερνάει το πρόβλημα κατά ένα μεγάλο ποσοστό.Δεν ξέρω αν σε αυτό έπαιξε ρόλο η απομάκρυνσή του για αρκετό χρονικό διάστημα από το περιβάλλον που του προκαλούσε τις φοβίες ή το γεγονός ότι μεγαλώνει κι "αντρεύει"(17 μηνών).Προς το παρόν έχω συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά συνεχίζω να παρακολουθώ γιατί είναι λίγες μόνο μέρες που γυρίσαμε.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Tα καβαληματα πρεπει να του τα κοψεις... πολυ συντομα πιθανοτατα να εχεις προβληματα αν συνεχισει....

leroef

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2009
57
0
58
Θεσσαλονίκη
Τα καβαλήματα του τα κόβω.Απλά στο βίντεο φαίνονται γιατί είχα το κινητό και τραβούσα.Τα υπόλοιπα 15 περίπου λεπτά παιχνιδιού δεν τον άφηνα.
Το γνωρίζω ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.Και μάλλον το γνωρίζει και ο Κάρλος γιατί προσπαθεί να τα κάνει(χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία γιατί δεν τον αφήνω) μόνο εκεί που τον "παίρνει".

leroef

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2009
57
0
58
Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή γυρίσαμε από τις διακοπές.Ο νεαρός έμεινε για 1,5 περίπου μήνα στα Μουδανιά στη Χαλκιδική με ένα διάλειμμα μιας βδομάδας που πήγαμε στο Κιάτο(Κορινθία).
Όλο αυτό το διάστημα ένιωθα ότι είχα πραγματικά σκυλί.Ελάχιστες φορές έδειξε κάποιους φόβους , τους οποίους ξεπερνούσε σχετικά εύκολα και γρήγορα(3 φορές πυροτεχνήματα και μερικές φορές επιθετικά γαβγίσματα από σκυλιά).Για να μη μπαίνω σε πολλές λεπτομέρειες διαφόρων περιστατικών , λέω μόνο ότι ήταν ένα σκυλί χωρίς σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς , κι όσες φορές το παρουσίαζε ήταν εύκολα διαχειρίσιμο.
Η μεγάλη μου αγωνία ήταν μήπως γυρνώντας στη βάση μας επέστρεφε στην παλιά φοβική συμπεριφορά του.Μέχρι σήμερα όμως(λίγες μέρες είναι βέβαια) συνεχίζει να έχει τη συμπεριφορά του τελευταίου 1,5 μήνα.Χαρά όταν είναι να βγει βόλτα , η ουρά πάνω σα σημαία , καθόλου φόβος με πράγματα που πριν τον τρομοκρατούσαν , διάθεση για παιχνίδι με άλλα σκυλιά ακόμα κι όταν υπάρχουν παράξενοι θόρυβοι.Χαρακτηρηστικό το παρακάτω σημερινό τρίλεπτο βίντεο(το παιχνίδι με το συγκεκριμένο σκυλί ήταν πάνω από ένα 20άλεπτο δίπλα από δρόμο με πολλή κυκλοφορία , σε περιφραγμένο βέβαια χώρο).
http://www.youtube.com/watch?v=zqFW30lygl4
Δείχνει ότι ξεπερνάει το πρόβλημα κατά ένα μεγάλο ποσοστό.Δεν ξέρω αν σε αυτό έπαιξε ρόλο η απομάκρυνσή του για αρκετό χρονικό διάστημα από το περιβάλλον που του προκαλούσε τις φοβίες ή το γεγονός ότι μεγαλώνει κι "αντρεύει"(17 μηνών).Προς το παρόν έχω συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά συνεχίζω να παρακολουθώ γιατί είναι λίγες μόνο μέρες που γυρίσαμε.
Τελικά η χαρά μου κράτησε μόλις 2,5 βδομάδες.Από την Πέμπτη το βράδυ και χωρίς κανένα προφανή λόγο ξαναγύρισε στην παλιά φοβική συμπεριφορά του.:-:)-(
Δεν ξέρω πια τι να κάνω.....:confused::confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97