Προβλήματα στη βόλτα

goldier

Member
28 Ιουλίου 2013
7
0
καλησπερα σε ολους,εχω μια ημιαιμη σκυλιτσα ενος ετους και κατα τη διαρκεια της βολτας αντιμετωπιζω καποια προβληματα
1)μενω σε μια ησυχη γειτονια οποτε δεν ειναι συνηθησμενη σε ηχους της πολης με αποτελεσμα οταν την βγαζω βολτα και ακουει ηχο απο φορτηγο,εξατμηση κλπ βγαινει εκτος ελεγχου
2)οταν συναντιθει με αλλο σκυλο(ειδικα αν ειναι θυληκο) παλι βγαινει εκτος ελεγχου
3)παρολο που ακουει στο ονομα της πριν λιγο καιρο επιχειρησα σε ενα βουνο που ημασταν μονοι να την αφησω ελευθερη να κανει την βολτα της αλλα αυτη απομακρινθηκε και με ''εγραφε'' κανονικα
μπορει καποιος να με βοηθεισει και να μου πει πως να αντιμετωπισω τα παραπανω προβληματα; ευχαριστω εκ των προτερων!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Καλησπερα , βασικα μαλλον πρεπει να δωσεις περισσοτερα στοιχεια για την συμπεριφορα της και να προσδιορισεις αυτο το εκτος ελενχου , χαιρεται φοβαται γινεται επιθετικη ? μπας και οι πιο εμπειροι εδω σε βοηθησουν . Το πιο λογικο παντως ειναι να απευθυνθεις σε εναν καλο εκπαιδευτη να δει την σκυλιτσα απο κοντα να την αξιολογησει και να σε βοηθησει .

goldier

Member
28 Ιουλίου 2013
7
0
Καλησπερα , βασικα μαλλον πρεπει να δωσεις περισσοτερα στοιχεια για την συμπεριφορα της και να προσδιορισεις αυτο το εκτος ελενχου , χαιρεται φοβαται γινεται επιθετικη ? μπας και οι πιο εμπειροι εδω σε βοηθησουν . Το πιο λογικο παντως ειναι να απευθυνθεις σε εναν καλο εκπαιδευτη να δει την σκυλιτσα απο κοντα να την αξιολογησει και να σε βοηθησει .
ναι εννοω οτι γινετε επιθετικη,πολυ επιθετικη θα ελεγα,προσπαθω να της τραβηξω την προσοχη αλλα ματαια,αυτο με τον εκπαιδευτη το εχω σκευτει αλλα λογο οικονομικου το εχω αφησει λιγο στην ακρη του μυαλου μου...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
1)μενω σε μια ησυχη γειτονια οποτε δεν ειναι συνηθησμενη σε ηχους της πολης με αποτελεσμα οταν την βγαζω βολτα και ακουει ηχο απο φορτηγο,εξατμηση κλπ βγαινει εκτος ελεγχου
Δεν του επιτρέπεις να βγαίνει εκτός ελέγχου.

2)οταν συναντιθει με αλλο σκυλο(ειδικα αν ειναι θυληκο) παλι βγαινει εκτος ελεγχου

3)παρολο που ακουει στο ονομα της πριν λιγο καιρο επιχειρησα σε ενα βουνο που ημασταν μονοι να την αφησω ελευθερη να κανει την βολτα της αλλα αυτη απομακρινθηκε και με ''εγραφε'' κανονικα
Το ότι δεν σου έδωσε προσοχή σημαίνει ότι επιλέγει πότε θα υπακούσει στην εντολή προσοχής (όνομα). Μάθε του καλύτερα το όνομα του. Αν δεν έχεις απόλυτο έλεγχο του σκύλου δεν το αφήνεις ελεύθερο γιατί το "χαλάς".

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Υπαρχουν αρκετά θέματα να διαβάσεις για τα προβλήματα στη βόλτα που θα σε βοηθήσουν,πάντως μην την αφήνεις να τρέχει μόνη της,έτσι χειροτερευεις την κατάσταση και το μόνο που θα κάνει είναι να τραβάει και γαβγίζει για να μην έχει το λουρί.Ισως πρέπει να επαναλάβεις την βασική υπακοή και να γίνεις αρχηγός,θα λες κάτσε και θα χρονομετράς τα δευτερόλεπτα που θα εκτελέσει την εντολή,αν δεν μάθει να κάνει σωστή βόλτα ξέχνα το να την αφήνεις ελευθερη.

goldier

Member
28 Ιουλίου 2013
7
0
αν δεν μάθει να κάνει σωστή βόλτα ξέχνα το να την αφήνεις ελευθερη.
οχι οταν την παω σε κατοικημενη περιοχη δεν την αφηνω ελευθερη ποτε, μονο 1-2 φορες το εχω κανει σε ενα βουνο...σ'ευχαριστω

goldier

Member
28 Ιουλίου 2013
7
0
δεν ξερω πως να το κανω αυτο,προσπαθω να της τραβηξω την προσοχη αλλα δεν δινει σημασια κανει του κεφαλιου της ακομα και αν της το επιβαλω...σ'ευχαριστω

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Σου έχει πάρει τον αέρα μάλλον ή είναι ελευθερο πνεύμα χιχιιχιχιι,γι αυτό θα χεις μαζί σου μεζεδάκι που τρελένεται να το φάει,πάρε κοτοπουλάκι από το σπίτι μαζί σου και όταν θα κάνει αυτά που θες να της δίνεις.Υπομονή και επανάληψη κάθε μέρα.Ξεκίνα μέσα από το σπίτι,τη φωνάζεις έρχεται μεζεδάκι,της λες κάτσε μεζεδακι,σιγα σιγά θα το κάνεις και έξω αυτό.Αρχηγός θα είσαι εσύ.Από το σπίτι εσυ θα βγεις πρώτος,βγαίνει αυτή πρώτη μπουκάρωντας εξω, γυρίζετε πάλι μέσα στο σπίτι, περιμένεις να ηρεμήσει τελείως και ξαναβγαίνετε,όποτε γενικά τη βλέπεις να είναι καλό κορίτσι επιβραβευση χαδι και μεζές.Δεν ξέρω τι εννοείς με το ότι της το επιβάλεις αλλά ελπίζω να μην είναι κάτι άσχημο.Με πολλές βόλτες θα συνηθίσει και τους άλλους σκύλους και τους θορύβους,αργότερα προσπάθησε να έρθεις σε επαφη και με άλλα σκυλιά αλλά να εισαι σίγουρος ότι έχουν πολύ καλό χαρακτήρα και να είναι αυτό που λέμε υπόδειγμα καλής συμπεριφορας και εκπαίδευσης.Αν έχεις χρόνο αυξησε τις βόλτες κάνε και λίγες μικρότερες σε διάρκεια ώστε να συνηθίσει το έξω.Αν παρατηρήσεις ότι γρυλίζει υπερβολικά και βγάζει δόντια,φερμάρει ή σου φαίνεται κάτι πολύ περίεργο στη συμπεριφορά της με άλλα σκυλιά και ανθρώπους τότε πήγαινε σε εκπαιδευτή καλύτερα.
δεν ξερω πως να το κανω αυτο,προσπαθω να της τραβηξω την προσοχη αλλα δεν δινει σημασια κανει του κεφαλιου της ακομα και αν της το επιβαλω...σ'ευχαριστω

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αν την αφησες πρωτη φορα μονη στο βουνο υπαρχει και μια δικαιολογια,, θα ξετρελαθηκε απο την αισθηση της ελευθεριας και τις μυρωδιες που την τραβαγαν,,, αλλα πρεπει να πας παλι στα βασικα... οταν φωναζεις δυνατα κοφτα το ονομα της θα πρεπει να την βλεπεις να αντιδρα αμεσως στο ακουσμα,,, και μετα στην εντολη,,, εδω,,, ελα,, η οτι θες,,, και να ερχεται τρεχοντας ασχετα με το ποσο μακρυα την αφησες να παει η εχει ανακαλυψει κατι και το περιεργαζεται..... ,,,.. και εμενα οταν συναντιεται με αλλο σκυλο η θα του κανει χαρες η θα της γυριζει το ματι,,, απλα δεν ταιριαζουν τα χνωτα τους ==))

goldier

Member
28 Ιουλίου 2013
7
0
Δεν ξέρω τι εννοείς με το ότι της το επιβάλεις αλλά ελπίζω να μην είναι κάτι άσχημο.
οχι οχι απλα την σταματαω και της ψιλοφωναζω να σταματησει με επιβλιτικο βλεμα αυτο...
σε ευχαριστω

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
οχι οταν την παω σε κατοικημενη περιοχη δεν την αφηνω ελευθερη ποτε, μονο 1-2 φορες το εχω κανει σε ενα βουνο...σ'ευχαριστω
Αρκούν 1-2 φορές για να μάθει κάτι ο σκύλος. Ο σκύλος έχει την συμπεριφορά που έχει όχι επειδί έτσι είναι αλλά έτσι του μάθαμε. Άθελα σου αφηνοντας το ελεύθερο χωρίς έστω τα βασικά στοιχεία σεβασμόυ-υπακοής του έδωσες ένα μάθημα. Ότι όταν είναι ελεύθερο μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι.

Επίσης η φωνές, οι απειλές, το κοίταγμα κτλ έχουν αποτέλεσμα όταν ο σκύλος ξέρει την θέση σου. Άλλοι φωνάζουν για να κερδίσουν την προσοχή του σκύλου και άλλοι απλά θα πουν χαμηλόφωνα ένα "Εμ" και τον έχουν σούζα. Δεν έχει σημασία η ένταση αλλά το αν έχει καταλάβει ο σκύλος το ποιός είσαι εσύ και τι είναι αυτό στην σχέση σας.

goldier

Member
28 Ιουλίου 2013
7
0
καταλαβα,αν ειναι ετσι τοτε θα βαλω μπρος για να βρω εναν ειδικο...σε ευχαριστω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος